Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Προχωράμε την Ιστορία

Γιάννης Μακριδάκης    
Μετά το σοκ και   προσπερνώντας αδιάφορα τους κάθε λογής πολιτικούς απατεώνες που προσπαθούν να αγκιστρωθούν με τρόπους δόλιους στις καρέκλες της εξουσίας που κατέλαβαν εξαπατώντας τους πολίτες, βλέπουμε πολύ καθαρά ότι αυτό που συνέβη έχει και την καλή του πλευρά. Προχώρησε βίαια την ιστορία μας και την ωρίμανση της κοινωνίας. Διαχώρισε ξανά τους κάθε λογής επενδυτές από τους ζώντες και ξεκαθάρισε περισσότερο, αν και όχι απόλυτα ακόμη, το πολιτικό τοπίο.
Η επενδυτική αριστερά, όπως ήταν αναμενόμενο και οφθαλμοφανές εδώ και τρία (3) χρόνια, απέτυχε παταγωδώς τελικά στην προσπάθειά της να εμφανιστεί ως αριστερό κόμμα και παίρνει τώρα επιτέλους την κανονική της θέση στα δεξιά των δεξιών, γίνεται το κόμμα που υπέγραψε και ευελπιστεί να εφαρμόσει το τελειωτικό μνημόνιο εκποιώντας πλήρως τον δημόσιο πλούτο και τους φυσικούς πόρους της χώρας για να σώσει τις Τράπεζες και τους δανειστές. Να μετατρέψει δηλαδή τον πλούτο σε κουπόνια

Την ίδια αυτή ιστορική στιγμή η ανθρωπότητα στον δυτικό “πολιτισμό” ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα συνειδητοποιεί τον απόλυτο αίτιο της δυστυχίας της, απομυθοποιώντας τον καταναλωτισμό που την καθιστά δέσμια του κυνικού χρηματοοικονομικού της συστήματος και αυτήν και το υπόλοιπο οικοσύστημα. Αλλάζει λοιπόν εμφανώς ρότα η ανθρωπότητα και κάθε σοκ, κάθε κρίση, κάθε απογοήτευση είναι ένα μικρό ή μεγάλο προς την συνειδητότητα ολοένα και περισσότερων ανθρώπων.

Στην Ελλάδα έχουμε σήμερα την ευκαιρία να εκφράσουμε πολιτικά το σύγχρονο αυτό βήμα προς την μετακαταναλωτική εποχή των αθρώπινων κοινωνιών και να επαναστήσουμε το αξιακό μας σύστημα δείχνοντας άλλους πολιτικούς δρόμους και λύσεις στο αδιέξοδο που έφερε η “ανάπτυξη” τόσων χρόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.