Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Η Ελλάδα εκδίδεται, συνειδητά και ασύνειδα. Κι ούτε ένας αθώος. Ανεύθυνος κανένας.

Λιλή Ζωγράφου«Δεν πουλώ ύφος, στυλ, λογοτεχνία. Δεν γράφω διηγήματα. Καταθέτω γεγονότα και συμπτώματα της εποχής που ζω. Όλα όσα γράφω συνέβησαν. Σε μένα ή σε άλλους. Χρόνια τώρα σπαταλιέμαι, παρακολουθώντας όλα κι όλους.

Η ζωή περνά από μέσα μου, με διαποτίζει με την ασκήμια της, με γεμίζει λύσσα με την αδικία της την οργανωμένη, με ταπεινώνει με την ανημποριά μου ν’ αντιδράσω, να επαναστατήσω αποτελεσματικά, να υπερασπιστώ το μαζικό μας εξευτελισμό.

Αν ξαναγινόμουν είκοσι χρόνων θα ξεκινούσα από τις κορφές των βουνών, αντάρτης, ληστής, πειρατής, ν’ ανοίξω τα μάτια εκείνων που δέχονται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα τους, όσο και κείνων που εθελοτυφλούν. Όχι, η επανάστασή μου δε θα στρεφόταν κατά του καταστημένου και του συστήματός του, αλλά εναντίον εκείνων που το ανέχονται. Θα σκότωνα, θα τσάκιζα την κακομοιριά, την υποταγή, την ταπεινοφροσύνη.

Η γη έτσι κι αλλιώς δε χωρά άλλους ταπεινούς και καταφρονεμένους. Όπως δε χωρά άλλα φερέφωνα προκάτ επανάστασης.

Η ζωή γίνηκε πια πάρα πολύ απάνθρωπη για να την καλουπώνουμε σε σχήματα, δε μας ανήκει καν, όπως δε μας ανήκει τίποτα, από τη γη που κατοικούμε ως τα πρόσωπά μας.

Όταν ο κάθε τυχάρπαστος, ο κάθε τιποτένιος, μπορεί να μάς δέσει πάνω σε μια καρέκλα, σ’ έναν πάγκο ή σ’ ένα κρεβάτι, να μάς φτύσει, να μάς μαστιγώσει, να μάς βιάσει.

Το Σύστημα αποχαλινωμένο καλλιεργεί σκόπιμα την ασυνειδησία, την αγριότητα, το χάος, καταλύοντας το σεβασμό για τον ανθρώπινο παράγοντα. Δεν άφησε τίποτα ανεκμετάλλευτο, από το “χάσμα των γενιών” που αποκόβει τους ανθρώπους μεταξύ τους και ετοιμάζει τους αυριανούς παιδιά-καταδότες του Χίτλερ, ως την κατάργηση της οικογένειας.

Ο άνθρωπος βγαίνει στο σφυρί. Για να μη βρίσκει το Σύστημα καμιά αντίδραση και να μπορέσει αύριο να βγάλει ελεύθερα στο σφυρί και τις πατρίδες.

Ο Παπαδόπουλος ήταν μια δοκιμή και στον ευρωπαϊκό χώρο, κατά το σύστημα των χιλιάδων πειραμάτων που πραγματοποιούνται σ’ όλες τις περιοχές του πλανήτη. Η συνταγή είναι πια κοινή: Όταν ένας λαός σηκώσει κεφάλι κατά του κυβερνήτη του, εκπρόσωπου του κεφαλαιοκρατικού συστήματος, βρείτε έναν αλήτη και αναθέστε του να περάσει χειροπέδες σ’ αυτό το λαό. Κι αφήστε τον να εξουθενωθεί.

Το πιθανότερο είναι να συνηθίσει και να ζήσει εξουδετερωμένος από τριάντα μέχρι σαράντα χρόνια, όπως συνέβη στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Επειδή όμως οι καιροί αλλάζουν, τα πράματα πάνε γρηγορότερα, η συνταγή τροποποιήθηκε.

Πάρτε τα κλειδιά από τον αλήτη, δώστε τα στον παλιό κυβερνήτη και στείλτε τον να ξεκλειδώσει τις χειροπέδες. Ο λαός θα του γλείφει τα χέρια, βλέποντάς τον σαν ελευθερωτή του.

Γι’ αυτό και μεις, τα σύγχρονα πειραματόζωα, οφείλουμε να χρησιμοποιούμε πάντα τον όρο π.Χ., που θα σημαίνει τώρα πια “προ Χούντας”, και μ.Χ., “μετά τη Χούντα”. Γιατί το πείραμα πέτυχε και δεν πρέπει να το λησμονούμε ούτε στιγμή. Η Ελλάδα εκδίδεται, συνειδητά και ασύνειδα. Κι ούτε ένας αθώος. Ανεύθυνος κανένας».

Απόσπασμα από το βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου “Επάγγελμα Πόρνη”, Εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 1998

Η τελευταία συνέντευξη της Λιλής Ζωγράφου στον Ανδρέα Ρουμελιώτη

14 σχόλια :

  1. Ανώνυμος23/5/15 10:19

    Σήμερα συνεδριάζει η κεντρική επιτροπή!!!!!!!!

    Θα φανεί πόσο λιγούρια με την εξουσία είναι......γιατί μην έχεις αμφιβολία, περί αυτού πρόκειται!!!!

    Προσπαθούν, κουτοπόνηρα και τα μέτρα να πάρουν και να μην χρεωθούν το πολιτικό κόστος και την εξουσία να διατηρήσουν και τον καμπόσο να κάνουν.....

    Λένα τόσα πολλά ψέματα που έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας.

    πχ σήμερα ο (τάκης) ο στρατούλης 3 ή 4 φορές μίλησε ότι οι συντάξεις θα κόβονταν με το σαμαρά και το βενιζέλο από 30% μέχρι 180% (ναι 180% ....180%)

    δηλαδή ολόκληρη η σύνταξη και ένα 80% ακόμα!!!!!!! από τα αποθυσαυρισμένα.....

    Δεν θα προβώ σε νέους χαρακτηρισμούς των πολιτικών τους απόψεων και τούτο όχι γιατί στέρεψε το λεξιλόγιό μου (είναι αστείρευτοι σε ηλιθιότητες και βρίσκεις ότι χαρακτηρισμό θέλεις και όποτε το θέλεις), αλλά θα σας αφήσω απερίσπαστους να θαυμάσετε τις τοποθετήσεις της αριστεράτζας και να ευφρανθεί η καρδία σας από υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.....

    και ας αφήσουν ήσυχο τον Χαρίλαο, αρκετούς νεκρούς έχουν σκυλέψει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/5/15 10:49

    Μισέλ Σαπέν: Πρέπει να εμπιστευτούμε τον Αλέξη Τσίπρα
    Share



    Σε συνέντευξή που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, στο περιοδικό Politico, τονίζει ότι «πρέπει να εμπιστευτούμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό» .

    Αναφερόμενος στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, ο κ. Σαπέν επεσήμανε ότι έχει μάθει να μην είναι «ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος», συμπληρώνοντας ότι η δεδομένη κατάσταση θα αντιμετωπιστεί.

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, συγκρίνοντας το κλίμα των διαπραγματεύσεων την παρούσα χρονική στιγμή με εκείνο που επικρατούσε μόλις ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,υπογράμμισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη διαδικασία και στον τρόπο που διεξάγονται οι συνομιλίες.

    Ωστόσο, όπως σημείωσε, οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν και να ενταθούν.

    Ο κ. Σαπέν αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να κατατεθεί προς έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο η συμφωνία που θα επιτευχθεί.

    «Ακούμε πολλά διαφορετικά πράγματα από την Αθήνα, ωστόσο υπάρχει ένας άνδρας που πρέπει να επιτύχει και αυτός είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επομένως πρέπει να τον εμπιστευτούμε» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/5/15 15:33

    Public Issue: Επέλαση ΣΥΡΙΖΑ (48,5%) και Τσίπρα (77%) - Στο 21% η ΝΔ
    Share

    ipourgiko_simvoulio-sooc.jpg

    23 Μαΐου
    14:312015

    Επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για την Αυγή. Εντολή για συμφωνία με τους δανειστές αλλά με τήρηση των κόκκινων γραμμών για τις απολύσεις, τις συντάξεις και τον ΕΝΦΙΑ δίνουν, επίσης, οι πολίτες της χώρας σύμφωνα με την έρευνα .

    Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση στηρίζουν την διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης σε ποσοστό 54% παρά τις μεγάλες δυσκολίες ενώ το 56% προκρίνει την έγκριση της ενδεχόμενης συμφωνίας από τη Βουλή και το 34% με δημοψήφισμα.

    Αξιοσημείωτη σταθερότητα δείχνει το πολιτικό κεφάλαιο-Τσίπρας, με την δημοτικότητά του στο 77% και την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία στο 63%. Αξιοσημείωτο επίσης είναι οτι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν, σε ποσοστό 81%, οτι κινείται σε σωστή κατεύθυνση, στοιχείο που δείχνει μια αντίφαση σε σχέση με τις τελευταίες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, που όμως πρέπει να θεωρούνται στοιχείο της εσωκομματικής δημοκρατίας και του πολιτικού DNA της Ιστορικής Αριστεράς.

    Ενισχυμένη είναι η εμπιστοσύνη στον Γιαννη Βαρουφάκη ενώ κατά πολύ περισσότερες από τις θετικές είναι οι αρνητικές γνώμες για τον Γιάννη Στουρνάρα. Οι πολίτες είναι διχασμένοι για την Ευρωπαική Ενωση ψηφίζουν όμως ευρώ σε ποσοστό 71% έναντι 19% της δραχμής.

    Σαρωτική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύγκριση με την Ν.Δ η οποία περνά βαθιά κρίση με τον Σαμαρά να προηγείται της Ντόρας στην μάχη για την ηγεσία αλλά και οι δύο μαζί να μην πείθουν έναν στους δύο.

    Τα σημαντικότερα στοιχεία της δημοσκόπησης:

    - Στο 54% η έγκριση της διαπραγμάτευσης. Τήρηση των κόκκινων γραμμών για απολύσεις, συντάξεις, ΕΝΦΙΑ .

    - Το 56% θέλει ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή έναντι 34% που ζητάει δημοψήφισμα. Δεν έχουν "ρεύμα" οι εκλογές

    - Στο 44% η ικανοποίηση για την κυβέρνηση. Το 54% την θεωρεί ως καλύτερη κυβέρνηση

    - Στο 77% η δημοτικότητα Τσίπρα στο 63% η καταλληλότητα για την πρωθυπουργία

    - ΣΥΡΙΖΑ 48,5% έναντι 21% της Ν.Δ. η εκτίμηση εκλογικής επιρροής

    Ο Σαμαράς προηγείται της Ντόρας για την ηγεσία της Ν.Δ.

    - Στο 59% (+5%) η εμπιστοσύνη στον Βαρουφάκη

    - Στο 56% οι αρνητικές και στο 40% οι θετικές γνώμες για Στουρνάρα

    - Σε σωστή πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ λέει το 81% των ψηφοφόρων του

    - Διχασμένοι (52% - 48%) οι πολίτες για Ε.Ε. αλλά θετική (69%) η γνώμη τους για το ευρώ. Το 19% θέλει δραχμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/5/15 16:15

    Απλα μιλησε και δεν ειπε τιποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/5/15 16:18

    ΧΨ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Η GUARDIAN
    Σοκ στην Βρετανία και ηλεκτροσόκ στις Βρυξέλλες: Διέρρευσε το σχέδιο αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ!
    00:33
    23/05/2015
    48

    Μια συγκλονιστική εξέλιξη καταγράφεται εδώ και λίγες ώρες στην Βρετανία, μια εξέλιξη που καταδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση η κατ'άλλους "Γερμανική Ενωση ευρωπαϊκών κρατών" βρίσκεται πολύ εγγύτερα στην διάλυσή της απ'ότι νομίζουν οι περισσότεροι και όχι εξαιτίας ενός Grexit, αλλά ενός ... Brexit, δηλαδή της αποχώρησης της Βρετανίας από αυτήν.

    Και δεν μιλάμε για αποχώρηση από την ευρωζώνη, αφού ως γνωστόν η Βρετανία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αλλά από την Ευρωπαϊκή Ενωση!

    Χθες, στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England) υποτίθεται ότι έστειλε "κατά λάθος" στην εφημερίδα Guardian, το σχέδιο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση! Και η είδηση φυσικά δεν είναι αυτό καθ'αυτό το σχέδιο, αλλά ότι η Βρετανία έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση!

    Και όλοι γνωρίζουν όποιος αποχωρήσει από την Ενωση που ποδηγετείται από το διεφθαρμένο κονκλάβιο των Βρυξελλών, δεν θα είναι ο τελευταίος...

    Το συγκεκριμένο email καταγράφει την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Βρετανίας, όχι να γνωμοτοτήσει, αλλά να καταρτίσει έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων μιας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ!

    Που σημαίνει ότι υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, κάτι που εν πάση περιπτώσει δεν έχει αρνηθεί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου

    Μάλιστα στο συγκεκριμένο email αναφέρεται και το συγκεκριμένο σχέδιο που προβλέπει και τον τρόπο με τον οποίο η BoE θα ... διέψευδε πως υπάρχουν τέτοια σχέδια εφόσον το γεγονός έβλεπε το φως της δημοσιότητας.

    Οι αξιωματικοί της θα έπρεπε να πουν πως "εξετάζουμε διάφορα σενάρια σχετικά με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις αλλά δεν υπάρχει κάτι το οριστικό" ενώ, στο email υπογραμμίζεται η ανάγκη αποφυγής οποιασδήποτε δημοσίευσης του σχεδίου για να μην προκληθεί αναταραχή.

    Η κατάρτιση του σχεδίου θα πραγματοποιηθεί από τον Jon Cunliffe, αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της BoE.

    To email συντάχθηκε στις 21 Μαΐου και υποτίθεται "κατά λάθος" απεστάλη στον αρθρογράφο της Guardian, Jereym Harrison.

    Φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει "κατά λάθος". Απλά προετοιμάζεται η κοινή γνώμη, η οποία ειδικά στην Βρετανία είναι κατά πλειοψηφία υπερ της εξόδου από την ΕΕ.

    Βέβαια, οι επιπτώσεις από την έξοδο της Βρετανίας από την Ενωση θα είναι τέτοιες που θα συμπαρασύρουν αμέσως κι άλλες χώρες εκτός ΕΕ.

    Και όχι αναγκαστικά χώρες του νότου όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία κλπ. Η Γαλλία με πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την Βρετανία (αποικίες, μεγάλος αριθός γαλλόφωνων κρατών κλπ) θα είναι πιθανότατα το επόμενο κράτος, καθώς ήδη το κύμα κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει γιγαντωθεί.

    Και θα ακολουθήσει η Ιταλία, όπου ο βιομηχανός βορράς απλώς δεν μπορεί να ανεχθεί την γερμανική κυριαρχία.

    Η Ελλάδα, αντίθετα, έχει από τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής της ΕΕ μέσα στην Ενωση, ίσως το υψηλότερο. Αλλά μάλλον οι εξελίξεις θα μας προσπεράσουν...

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/5/15 16:20

    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/5/15 16:54

    Πέφτει «κούρεμα» στους μισθούς του ΤΧΣ

    Συντάκτης:
    Αρτεμις Σπηλιώτη, Μάριος Χριστοδούλου

    Σήμα προς τα «golden boys» ότι τελειώνουν οι εξωφρενικοί μισθοί στο Δημόσιο έστειλε χθες η κυβέρνηση «κουρεύοντας» κατά 40% τους μισθούς της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

    Λίγες μέρες μετά την απομάκρυνση της Αναστασίας Σακελλαρίου από την ηγεσία του Ταμείου, λόγω της εμπλοκής του ονόματος της στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το υπουργείο Οικονομικών προέβη στη μείωση των αποδοχών. Από τις μειώσεις στους μισθούς των αξιωματούχων της διοίκησης εξοικονομούνται δαπάνες που υπερβαίνουν τα 300.000 ευρώ, καθώς:

    • Οι ετήσιες καθαρές αποδοχές του προέδρου του ΤΧΣ από τα 175.000 ευρώ μειώνονται στα 105.000 ευρώ.

    • Οι ετήσιες καθαρές αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου, θέση την οποία μέχρι πρότινος κατείχε η κ. Σακελλαρίου, «πέφτουν» από τα 216.439 ευρώ (!) στα 129.864 ευρώ (μείωση κατά 86.576 ευρώ).

    • Οι ετήσιες καθαρές αποδοχές του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου μειώνονται κατά 74.000 ευρώ, από τα 185.000 ευρώ στα 111.000 ευρώ.

    • Οι ετήσιες καθαρές αμοιβές των μελών του Δ.Σ. υποχωρούν στα 77.400 ευρώ από 129.000 ευρώ (μείωση κατά 51.600 ευρώ).

    Στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει ότι «αντιλαμβάνεται ότι οι θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ανταμείβονται αντίστοιχα. Ομως, οι ισχύουσες αμοιβές στο ΤΧΣ, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν συρρικνωθεί, αποτελούν πρόκληση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση του Ταμείου για τη χρήση του 2014, το συνολικό μισθολογικό κονδύλι έφτανε για τα 22 άτομα που απασχολεί το ΤΧΣ τα 2,365 εκατ. ευρώ από 2 εκατ. ευρώ το 2013. Η αύξηση αυτή οφείλεται στις νέες προσλήψεις που έγιναν στη διάρκεια του περασμένου έτους.

    Για τις μειώσεις στα «golden boys» του ΤΧΣ ο Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, ενώ το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο EuroWorking Group αφού είναι ζήτημα το οποίο «απαιτεί διαβούλευση με τους θεσμούς, ώστε να οριστικοποιηθεί αυτή η απόφαση».

    Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί ειλημμένη την απόφαση για το «ψαλίδι» στις αποδοχές της διοίκησης του ΤΧΣ και ότι οι δανειστές δεν θα φέρουν καμία αντίρρηση, αφού -όπως με νόημα σημειώνει στην ανακοίνωσή του- αυτή γίνεται σε μια «περίοδο που οι θεσμοί θεωρούν “πισωγύρισμα” την αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού».

    Επί της ουσίας ο υπουργός αποκαλύπτει τα δύσκολα σημεία-αγκάθια στα οποία έχουν σκαλώσει οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, και με τους πιστωτές να διαμηνύουν: «Πάρτε μέτρα και προχωρήστε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ακόμη και στην υγεία, για να πάρετε μέρος από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ».

    Ποσό αυτής θα αποδεσμευτεί μόνον όταν ολοκληρωθεί η τρέχουσα διαδικασία αξιολόγησης και υπάρξει συμφωνία έως τις 30 Ιουνίου για τα νέα μέτρα. Σε ό,τι αφορά το «μείγμα» των μέτρων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει προτεραιότητα στα φορολογικά, στις ιδιωτικοποιήσεις και στον ΦΠΑ, ενώ το ΔΝΤ στις μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα και στην απελευθέρωση της αγοράς εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/5/15 16:55

    ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝΕ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΤΗΝΑ ΚΥΡΙΕ ΧΨ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/5/15 18:25



    Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα υποχωρήσουμε σε ακρότητες και παράλογες απαιτήσεις
    Share

    2299374.jpg


    Ξεκάθαρα μήνυματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο ο πρωθυπουργός, από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

    Βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος μιας επίπονης περιόδου για την ελληνική οικονομία, είπε ξεκινώντας την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ (η οποία ξεκίνησε τις διήμερες εργασίες της στο Divani Caravel) ο πρωθυπουργός. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ζητά λύση και όχι απλά συμφωνία, τόνισε, λέγοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης. «Γιατί αντιλαμβάνεται ότι για πρώτη φορά μια κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τα δικά του συμφέροντα» εξήγησε.

    Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε ακρότητες και παράλογες απαιτήσεις, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα εργασιακά και τον ΦΠΑ. Για το ασφαλιστικό είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του, αλλά όχι με όρους εξαναγκασμού και περικοπών, αλλά μετά από τις νέες αναλογιστικές μελέτες. Άσκησε μάλιστα κριτική στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «αυτοί που μας κουνούν το δάχτυλο είναι οι ίδιοι που το κατέστρεψαν».

    Ο Αλ. Τσίπρας «φωτογράφισε» ευρωπαίους αξιωματούχους που «παίζουν με τη φωτιά», κάνοντας δηλώσεις περί εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ. «Δεν βοηθούν στην οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης» τόνισε. «Αυτές τις τελευταίες μέρες πριν τη συμφωνία, όσοι μπορούν να συμβάλουν ας το κάνουν, όσοι δεν μπορούν ας σιωπήσουν» είπε χαρακτηριστικά.

    "Δεν συζητάμε σε καμία περίπτωση την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ή την περικοπή συντάξεων", διεμήνυσε ο Αλ. Τσίπρας -για να προσθέσει ότι, κάποια στιγμή, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη από μόνη της να αντιμετωπίσει τα χρόνια προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος. Επισήμανε δε ότι αυτό θα γίνει με αναδιανομή από τους πλούσιους προς τους φτωχούς, αλλά και με ενίσχυση της απασχόλησης και πάταξη της εισφοροδιαφυγής. Επίσης, ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει ουσιαστικά επιτευχθεί συμφωνία για σαφώς χαμηλότερα πλεονάσματα του προϋπολογισμού, τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια, σε σύνδεση με την ανάπτυξη της οικονομίας.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τους τέσσερις άξονες στους οποίους θα πρέπει να στηρίζεται η αμοιβαία επωφελής συμφωνία με τους εταίρους: χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, όχι νέες περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, αναδιάρθρωση του χρέους και ένα γενναίο επενδυτικό πακέτο ιδίως στις νέες τεχνολογίες και τις υποδομές.

    «Ας το καταλάβουν οι ολιγάρχες. Ηρθε η ώρα να πληρώσουν. Δεν λογαριάζουμε τη φαιά προπαγάνδα.Εχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού» το μήνυμα του πρωθυπουργού προς το εσωτερικό της χώρας. «Έχουμε μπροστά μας 4 χρόνια παρά 4 μήνες διακυβέρνησης, το δίκιο θα το επιβάλουμε είτε έτσι είτε αλλιώς», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας και πρανήγγειλε άμεση ψήφιση του σχεδίου νόμου για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες καθώς και την εξονυχιστική διερέυνηση στις λίστες της φοροδιαφυγής.

    Απαντώντας σε όσους λένε ότι «έχουμε ξεχάσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο νόμο για τις 100 δόσεις που είχε μεγαλύτερη ανταπόκριση από τις αντίστοιχες ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και στο νόμο για την καταπολέμηση των τριγωνικών συναλλαγών καθώς επίσης και σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης (μεταξύ αυτών και το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, καθώς και η εξεταστική για τα μνημόνια κ.α.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23/5/15 19:52

    ΣΥΧΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΔΕΥΤΕΡΑ.ΦΤΕΙΑΧΝΕΙ ΑΜΜΟΛΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΥΒΙΤΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/5/15 22:14

    Ο μίμος του μεγάλου Αντρέα στις εκφράσεις και στη χροιά της φωνής μίλησε και δεν είπε τίποτα!!!!!

    Δεν έχει τα ούμπαλα να συγκρουστεί με το συνονθύλευμα....

    Σαν κάτι "ψωρόσκυλα" αληχτούν ν' αποδιώξουν το φόβο τους.

    Ένας θίασος ετερόκλητων, αλλοπρόσαλλων, αλλοπαρμένων, ψεκασμένων, βαρεμένω, μυαλοκαμένων και στοκαρισμένων απόψεων ρυθμίζει τη ζωή μας....

    Εθνολαϊκιστές και λεβεντομαλάκες,
    αριστεράντζες της τεμπέλας,

    αριστεροί του τίποτα,

    αριστερά του δήθεν, με τάσεις κατάχρησης εξουσίας, κάποιοι δίνουν την εντύπωση όχι μόνο ασταθούς αλλά και διαταραγμένης προσωπικότητας,

    αδαείς και άσχετοι γιομάτοι από ναρκισισμό και αλλαζονεία,

    φανατικοί οπαδοί της σοβιετικής εισβολής στην Πολωνία,

    θιασώτες της θεωρίας των ψεκασμών,

    ευαγγελιστές των ανοικτών συνόρων,

    δραχμολάγνοι και προγονόπληκτοι,

    παλαιοπασόκοι επαγγελματίες αριβίστες,

    αναξιόπιστοι και διεθνώς περίγελος,

    αναρχικοί του κώλου, ιδεοεμονικοί και απίστευτα άσχετοι, αλλά "γνώστες" επί παντός του επιστητού με "άτακτες" απόψεις και δηλώσεις,


    100 συμφωνίες και να κάνουν δεν μπορούν να σταθούν, όσο έντονη συγκολητίνη και να είναι η εξουσία και τούτο γιατί δεν μπορεί να κυριαρχήσει στη χώρα για πολύ ένα τσούρμο κλόουν και πολιτικών νούμερων....

    Γιόμισαν τα υπουργεία με συζύγους, ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ, αδέρφια, ξαδέρφια και λοιπούς συγγενείς και φίλους,

    έδωσαν μια αριστερή διάσταση στο μαυρογυαλουροτισμό,

    οι το μόνο επιδείξαντες στο βιογραφικό τους κάποια κατάληψη και κάπου κάποτε από πρόεδροι κάποιου 15μελούς ή κάποιου δημοτικού συμβουλίου μέλος....

    και συ καλά έκανες και αντικατάστησες κυβερνήσεις από κόμματα διεφθαρμένα και αναξιόπιστα, αλλά .....ψώνισες από σβέρκο, δικέ μου....


    Υ/Γ διάβασε με προσοχή, αν καταλάβεις βέβαια, το επόμενο σχόλιο........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/5/15 22:16

    θα μπορούσες να ειπείς

    "ούπω καιρός" δηλαδή υπάρχει καιρός

    και θα σου έλεγα


    "ουκέτι καιρός" δηλαδή πέρασε ο καιρός....

    και το γερόντιον θα απαντούσε δίκην βαρύμαγκα του βοτανικού

    "έλα μωρέ και τι έγινε, κάποιοι μαλάκες μας πίστεψαν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/5/15 23:22

    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ
    ΣΚΑΣΑΝΕ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ
    ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΟΙ
    ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ
    ΣΚΥΛΙΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΔΑΓΚΩΣΟΥΝ ΜΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ 7ΠΡΟΣ 10 ΑΠΟ ΔΩ
    ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΧΗΡΕΣ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ
    ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΣΑΝΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝΕ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΥ
    ΑΛΛΑΞΠΠΙΣΤΗΣΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ
    ΒΑΣΤΑ ΡΟΜΕΛ
    ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΙΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ
    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ
    ΓΥΡΙΣΕ
    ΤΟΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ
    Η ΤΣΑΚΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΓΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος23/5/15 23:25

    Public Issue: Επέλαση ΣΥΡΙΖΑ (48,5%) και Τσίπρα (77%) - Στο 21% η ΝΔ
    Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ..ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ..ΑΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΟ ΔΥΣΣΕΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ.ΣΕ ΜΑΣ ΤΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΧΑΡΑΤΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.