Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Κέρδισε η Σουηδία! Όλοι στα μπαλκόνια με τις σημαίες του ΙΚΕΑ !


Αυτό το τραγούδι θα είχε καμιά τύχη στην γιουροβίζιον ?

24 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

θα μπορούσες να ειπείς

"ούπω καιρός" δηλαδή υπάρχει καιρός

και θα σου έλεγα


"ουκέτι καιρός" δηλαδή πέρασε ο καιρός....

και το γερόντιον θα απαντούσε δίκην βαρύμαγκα του βοτανικού

"έλα μωρέ και τι έγινε, κάποιοι μαλάκες μας πίστεψαν"

και 'γω προσθέτω.

....και κάποιοι ηλίθιοι ακόμα τους πιστεύουν!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κρίση… μετριοφροσύνης από Βενιζέλο: Θα μείνω στη Βουλή γιατί είμαι χρήσιμος
Κρίση… μετριοφροσύνης από Βενιζέλο: Θα μείνω στη Βουλή γιατί είμαι χρήσιμος
Share Tweet 0 Σχόλια e-mail

«Θα μείνω στη Βουλή γιατί θεωρώ ότι είναι χρήσιμη η παρουσία μου εκεί για λόγους που υπερβαίνουν τα κομματικά όρια του ΠΑΣΟΚ» δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη αναφερόμενος στο τι μέλλει να κάνει μετά την εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στη Real News, τονίζει ότι θα παραμείνει ενεργός στην πολιτική και σημειώνει «δεν πρόκειται να πάω σε καμία εξορία και να περιμένω να με φωνάξουν. Δεν θέλω να υποδυθώ τον Κινγκινάτο και να περιμένω να με φωνάξουν να σώσω την πατρίδα». Σημειώνει ότι «το μεγάλο πλεονέκτημα του σημερινού ΠΑΣΟΚ είναι ότι σμικρύνθηκε τόσο πολύ που μπορεί να μιλάει πλέον στο όνομα της αλήθειας και μόνο. Και κυρίως να μιλά στο όνομα μιας αντίληψης εθνικού συμφέροντος. Το κομματικό συμφέρον εξανεμίστηκε».

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/589574/krisi-metriofrosynis-apo-venizelo-tha-meino-sti-voyli-giati-eimai-xrisimos#ixzz3b2847ieR

Ανώνυμος είπε...


χαχαχαχαχαχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Αυτο ειναι ασμα δεν ειναι τραγουδι νις

Ανώνυμος είπε...

Ο κουτσουκος επρεπε να παει να φερει ουλα τα 12αρια

Ανώνυμος είπε...

Η μαφία της δραχμής στο τελικό στάδιο του σχεδίου της.

Η χρεοκοπία πλήττει μόνο τα λαϊκά και μικρομεσαία στρώματα!!!!!!

Τέτοια "αριστερή" κυβέρνηση ήθελε το κεφαλαιοκρατικό σύστημα.....να χρεοκοπήσει η χώρα και να τα αγοράσει μπιτ παρά.......

Θα φτάνανε οι συντάξεις και οι μισθοί λένε οι αριστεράντζες 300 και 400 ευρώ...

Ενώ ο μισθός σε δραχμές θα είναι.....ισοδύναμος των 100 ευρώ!!!!!!

Ελπίζω να μη διαπιστώσετε ότι η χρεοκοπία είναι εις βάρος των λαϊκών μαζών.....ελπίζω γιατί τότε και να σας "εκδικιέμαι" δε θάχει νόημα γιατί θα είστε σε τέτοια κατάντια που μάλλον θα σας λυπάμαι......

Ρήξη, τεμπέλες, στα τροφαντά οπίσθιά σας και όχι στην καμπούρα τη δική μου......δεν μπορείτε???? στα τσακίδια.....δεν σας εξουσιοδότησε κανένας για ρήξη και αν την κάνετε και προκαλέσετε εθνική τραγωδία να περιμένετε τη λαϊκή δικαιοσύνη.....

Μέχρι τώρα απειλούσαν με δημοψήφισμα και λέγανε ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένοι για ρήξη.

Τώρα από πού έως πού προκείπτει εντολή ρήξης δεν ξέρω......εκτός και αν τρολάρουν τα γιδοξούρια που ακόμα τα πιστεύουν.....

Ανώνυμος είπε...

Σε πάνε σε ρήξη και σε χρεοκοπία μόνο και μόνο γιατί έχουν λένε κόκκινες γραμμές που είναι οι παρακάτω (αυτές τουλάχιστον έχω καταλάβει εγώ γιατί ευθέως δεν τις λένε, παρά μόνο αρλουμπολογούν κάτι αοριστολογίες έτσι για την κουβέντα)

ΠΡΩΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΉ

Να μη βάλουν Φου Που Ααα στη Μύκονο, Σαντορίνη,Ρόδο και λοιπούς πτωχούς προορισμούς (νησιά τα λένε)

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

Να μην κοπούν οι επικουρικές, γιατί κάποια ευγενή ταμεία πέρνανε κάτι 1000αρικα επικουρική και βάλε και τώρα ακόμα κάτι 400άρια και θέλουν να τις πληρώνει ο φορολογούμενος ενώ το κράτος δεν συμμετείχε στις επικουρικές.

φάγανε τα λεφτά θα μου πείτε των επικουρικών. Εντάξει αλλά τι σημαίνει χρεοκοπία, δεν πρέπει να πληρώσει κανένας ή να πληρώσουμε με ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ.

Τράβα λοιπόν στην καταστροφή για να μην κοπούν κάποιες επικουρικές 20 ή 30 ευρώ.....

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΡΙΤΗ

Όχι στις ελεύθερες απολύσεις, αλλά δεν κάνουν τίποτα οι αριστεράντζες για τους μήνες και μήνες απλήρωτους εργαζόμενους σε ιδιώτες λαμόγια και μη, δεν κάνουν τίποτα για την εισφοροδιαφυγή, φοροαποφυγή και φοροκλοπή, δεν ενοχλούνται ότι μπορεί να απολύει κάποιος το 5% του προσωπικού μηνιαίως......

σε δουλεύουν, ζουδάκι, το εργασιακό δεν το θέλουν γι' αυτό παρά για τον συνδικαλιστικό νόμο, το νόμο εκείνο που για χρόνια και χρόνια έχει επιτρέψει στα περισσότερα από δαύτα να το παίζουν συνδικαλιστές (συντεχνιες του κερατά λέω εγώ) και να μην έχουν για χρόνια και χρόνια δουλέψει είτε στη ΔΕΗ, είτε στην ΕΥΔΑΠ, είτε στον ΟΤΕ, (Τάάάάκηηηηηη....), είτε στα νοσοκομεία, είτε στα υπουργεία (μόνο στα πολιτικά και κοματικά γραφεία) κλπ κλπ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Να μην κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις άλλο.

Και ποιός το θέλει??? Και αν χρειαστεί να κοπούν ένα 5 ή 10% γιατί οδηγήσατε τα πράματα σε αδιέξοδο και φούσκωσε το δημοσιονομικό κενό είναι αυτό καλύτερο ή να πας στη ρήξη κα να κοπούν τελείως???????Τι??????? κινδυνολογώ????? θα πληρώνεις μισθούς και συντάξεις.......και τα άλλα, τις άλλες κρατικές υποχρεώσεις???????


Τι λες ρε λαμόγιο, ποιόν δουλεύεις, ποιός σε εξουσιοδότησε για ρήξη και στάση πληρωμών?????

Είπες προεκλογικά ότι θα κάνεις στάση πληρωμών???????

Την ευθύνη δεν την έχουν πλέον τα πολιτικά νούμερα που με τυχάρπαστο ποσοστό πήραν με ετερόκλητη συμμαχία μια ευκαιριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Την αποκλειστική ευθύνη την έχουν οι αρχηγοί των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που τους ανέχονται.

Θα μου πεις ότι είναι ανύπαρκτοι.

Αυτό λέω και 'γω, είναι ανύπαρκτοι και δεν έχουν επαναστατήσει που η χώρα πάει στα βράχια και δεν τολμούν να φωνάξουν απλά....

"τι λέτε ρε λεβεντομαλάκες?????" "πάνω από το σώμα μας θα μας πάτε σε χώρα τύπου βόρειας κορέας...."

έτσι απλά, έτσι κυνικά, έτσι πατριωτικά.

Κυβέρνηση ψηφίσαμε και όχι αλλαγή καθεστώτος!!!!!!!!

Την ευθύνη την έχουν αποκλειστικά αυτοί που δεν αντιδρούν, μετά όχι μόνο αργά θα είναι, αλλά τραγικά....

Ανώνυμος είπε...

Τέλειωσαν τα αστεία.

Κανείς δεν θα ’θελε να είναι στη θέση του Τσίπρα, είτε τον λυπάται λιγάκι είτε καθόλου. Η Ιστορία δεν γράφεται με τρίμηνα.
Αμα είτε από αληθινή αδυναμία, είτε από μικροκομματικές ανισορροπίες, είτε ακόμη από ενδογενή ή εξωγενή συνωμοσία η Ελλάδα καταλήξει, με ή χωρίς χρεοκοπία, εκτός ευρώ, ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα κάτσουν σε Ειδικό Δικαστήριο για σκόπιμη χρεοκοπία της χώρας.
Κι αυτό είτε ισοδυναμεί είτε όχι με εσχάτη προδοσία, οδηγεί σίγουρα σε ΙΣΟΒΙΑ.
Δεν είναι πλάκα να έχεις αποτελειώσει μια χώρα και να κάνει ο κόσμος ουρές στα συσσίτια.
Η καλή εκδοχή γι’ αυτούς, επαναλαμβάνω, αν ζήσουμε τέτοια τραγωδία, είναι να τη γλιτώσουν στη φυλακή.
Η κακή, να τους πιάσει ο κόσμος -αυτός ο ίδιος που τους ψήφισε- στη μέση του δρόμου και να τους συμβούν αγριότητες που έχουμε δει σε άλλες χώρες.
Ο εφιάλτης ήδη στοιχειώνει όσους αντιλαμβάνονται τα στοιχειώδη.

Αρα ο Τσίπρας, θέλει δεν θέλει, πρέπει να υπογράψει ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ αν επιθυμεί να επιβιώσει, ή να παραιτηθεί πριν το μοιραίο…
Αν χρεοκοπήσει η χώρα στα χέρια του, καλύτερα να προλάβει να αυτοκτονήσει.
Τότε όμως δεν θα νοιάζεται κανείς, γιατί θα αυτοκτονούμε κατά χιλιάδες… αλληλοκαθυβριζόμενοι φυσικά ότι μας φταίνε οι άλλοι.
Αρα όλοι οι νουνεχείς θέλουν να κάνει αυτό που κι εκείνος πρέπει να κάνει. Μια νέα συμφωνία πάση θυσία.
Ας βολευτεί με τη γραβάτα που του κρέμασε ο Γιούνκερ, εκτός κι αν προτιμά να θυσιαστεί σαν το σκυλί για τη δραχμή.

Αφού τα κάναμε όπως τα κάναμε, θα τα λουστούμε.
Νέα συμφωνία παντί τρόπω.
Να ξαναπληρώσουν, όσοι ακόμη κάτι έχουν, τις τιμημένες τις «έκτακτες» εισφορές, να προστατευτούν όσο γίνεται οι άποροι και οι άνεργοι, να σωθούν και οι συνταξιούχοι από την ολική απώλεια, αλλά υπό την προϋ­πόθεση ότι με τη συμφωνία θα μπει μπροστά η οικονομία.
Αν δεν γίνει τώρα και πάνε να τη χρησιμοποιήσουν σαν φερετζέ για κομματική μακροημέρευση, τότε το ζόμπι της χρεοκοπίας θα επανέλθει πολύ γρήγορα.
Αν θέλουν τα λεφτά για να συνεχίσουν τους… διορισμούς, και να το παίζουν εντός χώρας δήθεν «επαναστάτες», η ζωή θα εκδικηθεί πιο σκληρά κι απ’ τη Ζωή.
Εντιμη συμφωνία με τους ξένους αλλά και τους Ελληνες.
Δεξιοί ή αριστεροί, όλοι με τα μούτρα στη δουλειά, χωρίς μισαλλοδοξίες, φανατισμούς, άσκοπους ρεβανσισμούς.
Αλλη μια βαθιά ανάσα να βγούμε απ’ τα… σπαρτά και βλέπουμε.
Γι’ αυτό και όσο πιο γρήγορα γίνει η νέα συμφωνία, όσο σκληρή και να ’ναι, τόσο πιο γρήγορα θα αποφευχθεί και η χρεοκοπία.
Ολων!
Και πρώτων-πρώτων αυτών που είχαν υποσχεθεί το διαφορετικό δημαγωγώντας «τι χειρότερο να πάθουμε;». Το χείριστον προφανώς!
Ε, λοιπόν, το πέτυχαν στο δόξα πατρί!

Θ.Αναστασιάδης
protothema.gr

Ανώνυμος είπε...

Δεν απαντάει (τρίτη κατά σειρά φορά) σε αρχηγό κόμματος μέσα στη βουλή, αλλά πάει στο κόμμα του και νομίζει ότι με τις αποφάσεις που παίρνουν θα γλυτώσουν ή θα νομιμοποιήσουν τη ρήξη και την εθνική καταστροφή.......

Ας προσέξουν γιατί παίζουν με τη χώρα πλέον.....

Αν δεν μπορούν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, διαφορετικά θα εισπράξουν τα επίχειρα των πράξεών τους.....αλλαγή κυβέρνησης έγινε και όχι αλλαγή καθεστώτος!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ,ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ,ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.ΑΙ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΦΑΝΗΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ.ΝΟΜΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο Λ Α .

Ανώνυμος είπε...

Τις χιλιάδες αυτοκτονίες αυτή τη σκληρή πενταετία δεν τις αναφέρει κανένας.
Ποιος πατριώτης έχει τα μούτρα και αναρτα σχόλιο του λαμογιου που βγάλε με τις βαλίτσες τα φράγκα οξω και κυκλοφορεί ακόμα και τα παίρνει και χοντρά και κάνει και προπαγάνδα με τη κ...φυλλαδα του.
Δε γίνεται η πάλαι ποτέ μικρή Μόσχα να δέχεται τέτοια υποκειμενα

Ανώνυμος είπε...

Βούτσης : Δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου
Υπάρχουν αντιθέσεις σε πολλά ζητήματα

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πληρώσει τη δόση της 5ης Ιουνίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξεκαθάρισε ο Νίκος Βούτσης.

«Οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ είναι 1,6 δισ., αρχής γενομένης από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 19. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο Mega, ενώ έκανε λόγο για πολύ ισχυρή σύγκρουση και στοίχημα των δανειστών να κάνουν την κυβέρνηση να οπισθοχωρήσει.

Η συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί γιατί υπάρχουν σοβαρές αντιθέσεις σε αρκετά ζητήματα, ανέφερε ακόμη ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας ότι πρέπει να κυριαρχήσει η λογική. «Δηλαδή να υπάρχει μια συμφωνία που θα δώσει ανάσα στη χώρα θα είναι οικονομικά βιώσιμη και πολιτικά θα εμπνέει και θα ανοίγει μια προοπτική», πρόσθεσε.

Πηγή : iefimerida.gr

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

να φορολογηθει το οικογενειακο εισοδημα οχι το ατομικο...μεγαλη αδικια

Ανώνυμος είπε...

αφού τόπε ο κιοφτές με το μουστάκι, ότι θα κάνουμε στάση πληρωμών......μην ξεράσω.......

Ανώνυμος είπε...

το ότι γράφει η μεγαλύτερη κυριακάτικη εφημερίδα για εθνική προδοσία, γκιλοτίνες κλπ αυτό σημαίνει ότι.....άρχισαν τα όργανα.....πάντως όχι οι λύρες και τα νταούλια......

Ανώνυμος είπε...

τα μελη της κυβερνησης που βριζεις ετσι για χαβαλε καποια ωρα θα σου την κανουν τη μηνυση..τους βριζεις απο το κομπιουτερ σου ..σε βρισκουν

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ .ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΜΑΖΙ.ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ..ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΞΑΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Public Issue: Επέλαση ΣΥΡΙΖΑ (48,5%) και Τσίπρα (77%) - Στο 21% η ΝΔ
Share

ipourgiko_simvoulio-sooc.jpg

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΜΕΛΟΥΚΟΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΝΙΣ

Ανώνυμος είπε...


Βόμβες Ζωής στην ΚΕ: Όχι σε συμφωνία, όχι σε πληρωμή χρέους, όχι σε Ταγματάρχη
24 Μαΐου 2015
0


«Είναι ζήτημα δημοκρατίας και όχι οικονομίας η διαπραγμάτευση με τους δανειστές» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνταντοπούλου, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα «υπενθύμισε» πως η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου μπορεί να ζητήσει αναστολή πληρωμής χρέους μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της.

«Δε συγκρούομαι ούτε με τον πρωθυπουργό, ούτε με την κυβέρνηση, αλλά πρέπει να λειτουργήσουμε πιο συλλογικά και να μη διαλέγουμε φθαρμένα πρόσωπα» σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Βουλής, ενώ για το θέμα της ΕΡΤ σχολίασε ότι η επιλογή Ταγματάρχη δεν μπορεί να υποστηριχθεί.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΚΛΕΨΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ,ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.ΟΣΟ ΜΙΛΑΤΕ ΤΟΣΟ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ,ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΤΡΙΑ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΘΑΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΝΔ ΠΟΤΑΜΙ ΔΗΜΑΡ.

Ανώνυμος είπε...

24 Μαΐου
22:022015
Εκτύπωση του άρθρουΜοιράσου αυτό το άρθρο
34 Σχόλια

Σημάδια σύγκλισης με τους δανειστές σε κομβικά ζητήματα υποστηρίζουν πως διαφαίνονται στον ορίζοντα μέλη της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο Brussels Group.

Συγκεκριμένα, στο ΦΠΑ φαίνεται πως έχει βρεθεί ένα κοινό έδαφος για τρεις συντελεστές, ενώ σκληρή διαπραγμάτευση γίνεται για τα προϊόντα κυρίως πρώτης ανάγκης.

Στο ασφαλιστικό έχει βρεθεί χρυσή τομή στη σταδιακή αύξηση των μέσων ορίων συνταξιοδότησης.

Όσον αφορά τα δημοσιονομικά έχει υπάρξει κατ' αρχήν συμφωνία σε μια σειρά τομέων, όπως στην ανάγκη επίτευξης μικρών πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια, προκειμένου η κυβέρνηση να διευκολυνθεί στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Επιπλέον, φαίνεται πως υπήρξε σύγκλιση στα «κόκκινα» δάνεια και στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα καικοινοτικές πηγές που τηρούν στάση αναμονής αναγνωρίζουν ότι έχει επέλθει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Εφόσον ισχύουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, ανοίγει ο δρόμος ώστε μέχρι το ερχόμενο Σάββατο να έχει επέλθει μια κατ' αρχήν συμφωνία Αθήνας-δανειστών, την οποία βεβαίως θα κληθεί να επικυρώσει το Eurogroup στις αρχές Ιουνίου.

Στο μεταξύ, το Podemos στις τοπικές εκλογές της Ισπανίας φαίνεται πως κερδίζει τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, σύμφωνα με τα exit polls. Σημαντική είναι η πτώση του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, ενώ ανεβαίνει και το Ciudadanos.

Διαβάστε το σχετικό tweet του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη:

Ανώνυμος είπε...

Περισσότερο κατηγορηματικά από ποτέ, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει από το υπουργείο, επισημαίνοντας με αισιοδοξία ότι «θα πετύχουμε, γιατί να μην μείνω;».
Την τελευταία εβδομάδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δεχθεί πυρά μετά την αποκάλυψη των NewYorkTimes, ότι έχει καταγράψει την πολυσυζητημένη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα.

Την ώρα που ο ίδιος ούτε το επιβεβαιώνει αλλά ούτε και το διαψεύδει, πληθαίνουν τα σενάρια περί αντικατάστασής του σε έναν επικείμενο ανασχηματισμό.
Η απάντησή του; « Δεν το κουνάω από το υπουργείο» τονίζει μιλώντας στην εφημερίδα “Realnews” και συμπληρώνει: «Όταν τάσσομαι σε κάτι, το πάω μέχρι το τέλος. Και να ξέρετε θα πετύχουμε. Γιατί να μη μείνω;».

Δείχνοντας, όπως αναφέρει η εφημερίδα, διάθεση για χιούμορ ο υπουργός Οικονομικών προσθέτει: «Θυμάσαι τι έχω πει για το ευρώ; Δεν έπρεπε να μπούμε, αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε θα είναι καταστροφή να φύγουμε. Ε, το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο. Δεν ήθελα να είμαι εδώ, αλλά από τη στιγμή που δέχθηκα και είμαι, δεν μπορώ να φύγω».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ξεχνά την επίθεση που δέχθηκε από τις ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ τόσο για την καταγραφή της συνεδρίασης του Eurogroupόσο και για τις προτάσεις του για τον ΦΠΑ. Ιδιαίτερα για το δεύτερο δηλώνει «η αντιμετώπιση της εγχώριας τρόικας υπήρξε σκυλίσια. Αγγίζει τα όρια της προδοσίας».

Όσο κατηγορηματικά τονίζει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί τόσο κατηγορηματικά τάσσεται ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά της ρήξης, επιμένοντας ότι ούτε οι δανειστές θα την τολμήσουν, καθώς θα τους κοστίσει ακριβά.
«Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ανέρχεται για τους εταίρους σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Και κανένας ακόμα δεν μπορεί να φανταστεί και να υπολογίσει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα υπάρξουν, πέραν του άμεσου κόστους.

Όσο για το σενάριο περί πρόωρων εκλογών, σχολιάζει: «γιατί να παραιτηθούμε; Δεν θα τους κάνουμε το χατήρι».