Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Στα γουέστερν πάντα υποστήριζα τους Ινδιάνους

Είμαι παιδί και στην τηλεόραση παίζει κάποιο γουέστερν. Οι Ινδιάνοι είναι οι κακοί. Οι λευκοί, το ιππικό κι ο Τζον Γουέιν, είναι οι καλοί. Και στα γουέστερν πάντα νικάνε οι λευκοί.

Σαν φτάνουν οι απόκριες κι όλα τα παιδιά ντύνονται καουμπόιδες, εγώ ζητώ να ντυθώ Ινδιάνος. Και είναι δύσκολο να πολεμάς, ως άλλος Καθιστός Ταύρος, όλα τα παιδιά της γειτονιάς.

Κι όμως, στιγμή δεν το μετάνιωνα, ακόμα κι όταν με περικύκλωναν και με γάζωναν με τα ψεύτικα όπλα τους. Έπεφτα ηρωικά, υπερασπίζοντας τις Θερμοπύλες του Φαρ Ουέστ, είκοσι μέτρα απ’ το σπίτι μου.
~~{}~~
 Απ’ τους Απόστολους με έναν ταυτιζόμουν: Με τον Ιούδα.

Την Μεγάλη Παρασκευή, όταν έδειχνε στην τηλεόραση τον Ρόμπερτ Πάουελ, πιο γαλανομάτη απ’ όσο μπορούσε να είναι ποτέ ένας Εβραίος, πήγαινα κρυφά κι έπαιρνα ένα αυγό.
Στεκόμουν μπρος στο εικονοστάσι, καθάριζα  βλάσφημα το κόκκινο αυγό και κοιτούσα την εικόνα του Χριστού.

“Ο Ιούδας δεν σε πρόδωσε”, έλεγα στην εικόνα. “Σ’ αγαπούσε πιο πολύ απ’ όλους. Και τον άφησες να κρεμαστεί.”

Κι έπαιρνα εκδίκηση για τον πιο παρεξηγημένο άνθρωπο στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Έπαιρνα εκδίκηση, τρώγοντας το αυγό την Μεγάλη Παρασκευή.

~~{}~~

Έτσι συνέχισα, ν’ αγαπώ τα αουτσάιντερ, τους αδύναμους, τους παράξενους, τους weirdo, τους loser, τους ηττημένους.

Όχι παρακολουθώντας τους συγκαταβατικά, όχι κοιτώντας τους αφ’ υψηλού, αφού κι εγώ πάντα αουτσάιντερ ήμουν -όταν θυμόμουν να μπω στην κούρσα.

~~

Δεν συμπαθώ τους καθαρόαιμους, τους γαλαζοαίματους. Εκείνους που γεννήθηκαν νικητές. Προτιμώ τους κοπρίτες, τους αδέσποτους και τους πλάνητες, που γράφουν τη ζωή τους με πολύ κόπο και πόνο.

Δεν αντέχω τους τέλειους ανθρώπους. Αυτούς με την άθραυστη αυτοπεποίθηση και το υπεροπτικό βλέμμα. Αυτούς που όλα τα καταφέρνουν καλά και ποτέ δεν κάνουν λάθη.

Αυτούς που στο σχολείο ήταν οι πιο δημοφιλείς, οι πιο καλοντυμένοι, πρόεδροι των δεκαπενταμελών και ψυχή των πάρτι.

Δεν αντέχω τους ατσαλάκωτους ούτε εκείνους που δεν σταματούν ποτέ να χαμογελάνε, λες και κατάπιαν ολόκληρο το κουτί με τα λεξοτανίλ.

Μου αρέσει η χαρά, αλλά την προτιμώ ανθρώπινη, πλαισιωμένη από θλίψη, απογοήτευση και βαρεμάρα, την προτιμώ αληθινή.

~~{}~~

Καθώς μεγαλώνω καταλαβαίνω ότι η Ιστορία δεν γράφεται απ’ τους νικητές, αλλά από τους ηττημένους.

Ο Τιούρινγκ ηττήθηκε. Ο Τέσλα ηττήθηκε. Ο Σωκράτης ηττήθηκε. Ο Χριστός ηττήθηκε. Ο Λεωνίδας ηττήθηκε. Ο Γαλιλαίος ηττήθηκε. Ο Καρυωτάκης ηττήθηκε. Ο Βαν Γκογκ ηττήθηκε. Ο Καποδίστριας κι ο Φεραίος ηττήθηκαν. Ο Κάφκα ηττήθηκε. Ο Γκάντι ηττήθηκε. Ο Μπελογιάννης ηττήθηκε. Ο Άσιμος ηττήθηκε.

Ακόμα κι ο Μότσαρτ, ο Αγαπητός του Θεού, ηττήθηκε απ’ τον κόσμο. Πέθανε στα 35, φτωχός και άρρωστος.

~~{}~~

Είναι κι εκείνοι, όλοι οι άνθρωποι που πέρασαν μέσα από την Ιστορία, αλλά κανείς δεν έμαθε γι’ αυτούς.

Είναι ο Ρώσος στρατιώτης που πεθαίνει στο Στάλινγκραντ. Είναι ο Εβραίος της Θεσσαλονίκης που κλείνεται σ’ ένα βαγόνι για άλογα. Είναι η γυναίκα της Ινδίας που πολεμάει τους βιαστές. Είναι ο Ινδιάνος των Ζαπατίστας που αντιμάχεται τον στρατό, τις εταιρείες και τους εμπόρους ναρκωτικών.

Είναι ο αφροαμερικάνος που ζητάει να ζήσει. Είναι ο ομοφυλόφιλος που τον δέρνουν οι φυσιολογικοί, τα φυσιολογικά τέρατα. Είναι η μητέρα που έδωσε όλη της τη ζωή για να μεγαλώσει μόνη τα παιδιά της. Είναι ο Παλαιστίνιος που πετάει πέτρες στα τανκ.

Είναι ο Κούρδος που αντιμετωπίζει μόνος τους φανατικούς, ενώ οι δυτικοί σφυρίζουν αδιάφορα. Είναι ο μετανάστης που πεθαίνει απ’ το κρύο στον Έβρο, για να κρατήσει ζεστή και ζωντανή την κόρη του.

~~

Η μόνη ελπίδα της ανθρωπότητας είναι αυτοί, τα outsiders. Γιατί εκείνοι στέκονται έξω απ’ τον κόσμο, γιατί εκείνοι ξέρουν ότι αυτός ο κόσμος είναι λάθος.

πηγη

43 σχόλια :

  1. Ανώνυμος25/5/15 00:16

    Χάνει τη Μαδρίτη ο Ραχόι - Οι Podemos έκαναν την ανατροπή

    Πρώτη καταχώρηση: 24/05/2015 - 22:13

    Τελευταία δημοσίευση: 24/05/2015 22:13Διεθνή
    Χάνει τη Μαδρίτη ο Ραχόι - Οι Podemos έκαναν την ανατροπή

    Το κυβερνών κεντροδεξιό ισπανικό Λαϊκό Κόμμα (PP) πήρε σήμερα τις περισσότερες ψήφους στις τοπικές και τις περιφερειακές εκλογές, όμως στις περισσότερες αναμετρήσεις απέτυχε να κερδίσει την πλειοψηφία, καθώς νέα κόμματα σημείωσαν άνοδο σε όλη τη χώρα, έδειξαν τα exit polls.

    Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το PP φαίνεται ότι χάνει την απόλυτη πλειοψηφία που είχε στα προπύργιά του, τη Μαδρίτη και τη Βαλένθια. Οι σχηματισμοί που υποστηρίχθηκαν από το Podemos φαίνεται ότι κερδίζουν τις δημοτικές εκλογές στην πρωτεύουσα Μαδρίτη και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Βαρκελώνη, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στην έξοδο των εκλογικών τμημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/5/15 10:38

    Καλοοοοο το σκίτσο, πετυχημένη κι η επιλογή του θέματος.
    Κι εγώ με τους Ινδιανους ήμουν, Νίς!
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/5/15 11:56

    Μπλέξαμε πατριώτες, ποιος είναι τελικά ο ινδιάνος.......

    Εκείνος που σε πάει σε εθνική τραγωδία τι είναι τελικά???? ο ινδιάνος ή ο σφαγέας του ινδιάνου.

    Πάντως είτε έτσι, είτε αλλιώς εγώ ινδιάνος αισθάνομαι τούτη την εποχή....σε μένα ξεχαρμάνιασαν τα μέτρα οι μονεταριστές, σε μένα πάνω πειραματίζονται οι αριστεράντζες......τώρα δεν ξέρω αν είναι κανένας μαζί μου.....εγώ ινδιάνος πάντα θα είμαι....

    και το ωραίο είναι ότι και οι μεν και οι δε κόπτωνται ότι το κάνουν για να με.....σώσουν!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/5/15 12:05

    και αν είναι ν' αρχίσουν οι δίκες της μόσχας από μένα για τους πολιτικούς χαρακτηρισμούς των πράξεων, των λόγων και των απόψεων της κυβέρνησης που θέλει να λέγεται αριστερή ....ας είναι.....τα πάντα να περιμένεις από δαύτα....δεν θα εκπλαγώ για τίποτα....μόνο που δεν θα με δικάσουν κομισάριοι......

    αλλά ας ξεκινήσουν από τα κανάλια που έχουν στοχοποιήσει και από τους μεγαλοδημοσιογράφους που τους καθυβρίζουν από το πρωϊ μέχρι το βράδυ, γιατί εκεί είναι η πλατιά ενημέρωση και εκεί τους γίνεται η μεγάλη ζημιά.

    Ήδη υπερασπίζουν τη ρήξη (χωρίς να έχουν εντολή) σε πάνε για χρεοκοπία (χωρίς να έχουν εντολή) φοβάμαι ότι θα έρθει με υπαιτιότητά τους εθνική τραγωδία (χωρίς να έχουν εντολή) και απειλείς "χαφιεδίσκο" ένα γερο-σχολιαστή σε ένα σάιτ ενός μικρού συνοικισμού της ορεινής γορτυνίας?????

    παλιά σου τέχνη κόσκινο!!!!!

    Λες να ξεκινήσουν από μένα???? τα περιμένω για να με μάθεις κιόλας....και τότε να δω τι θα πεις......ότι είμαι λαμόγιο και κλέφτης????? θα πας κατά το βράχο της ντούσιενας τότε.....άσε λοιπόν δε μάσηξα κάποτε σε εποχές πραγματικού κινδύνου, θα σκιαχτώ τώρα με το τσούρμο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/5/15 12:41

    ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟΡΩ..ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΤΙΠΟΤΑ; Η ΤΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΚΑΚΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/5/15 14:02

    Το χαφιεδότσουρμο εκτελεί την αποστολή του όπως οι ομάδες κρούσης των ναζί κυνηγούσαν τα θύματά τους στις πρώτες ημέρες της «εκλογής» τους στην εξουσία. Η προσπάθεια τους να δημιουργήσουν καθεστώς είναι φανερή. Ξεπεσμένοι τηλεαστέρες, τρόφιμοι μυστικών υπηρεσιών και άλλοι «καθεστωτικοί» επιχειρούν να σπιλώσουν συνειδήσεις, να εξαφανίσουν με κάθε τρόπο τις «αντίθετες φωνές».

    Με πλήρη γνώση των συνεπειών δηλώνω προς κάθε παπατζή της πολιτικής ζωής τα ακόλουθα: Είμαστε εδώ! Η λάσπη κι οι οργανωμένες προβοκάτσιες δεν μας αγγίζουν. Όσα e mail κι αν στείλουν προς τα όργανα του σύγχρονου αυριανισμού, δεν θα καταφέρουν να γίνουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Δεν θα γίνουν ποτέ οι γίγαντες που ονειρεύονται. Θα παραμείνουν μικροί. Όσες υπηρεσίες κι αν ελέγχουν.

    Θανάσης Μαυρίδης
    capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/5/15 14:09

    Σκόπιμο έγκλημα κατά του λαού η ΡΗΞΗ!!!!!!!

    Και τα εθνικά εγκλήματα η ιστορία διδάσκει ότι τιμωρούνται σκληρότατα από το λαό........

    Τις τελευταίες ώρες, διαβάζω ότι είναι σε μελαγχολία και αμηχανία......καλέ τι μας λες???? για καταληψούλα νόμιζες ότι πήγαινες.......

    Σου έχω πει τη λύση. Πέτα έξω τους έξαλους και συνεργάσου με τις πατριωτικές φιλευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου για τη σωτηρία του τόπου, διαφορετικά εσύ έχεις την ευθύνη και δεν σε σώζει καμιά κεντρική επιτροπή, κανένα δημοψήφισμα.

    Ελπίζω να τιμωρηθείς μόνο πολιτικά και όχι ποινικά και τούτο γιατί αν κάποτε τιμωρηθείς ποινικά από την ελληνική δημοκρατία σημαίνει ότι θα έχεις διαπράξει εθνικό έγκλημα και δεν πιστεύω ότι θα το κάνεις ποτέ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/5/15 14:12

    θα χαλάσει το ίματζ της αριστεράντζας αν έρθουν οι "θεσμοί" για αξιολόγιση επι τόπου και γι' αυτό πάμε σε ρήξη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/5/15 14:26

    βγείτε στους δρόμους, μας πάνε στην άβυσσο.......

    τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν αυτοί που λουμώνουν και τα ανέχονται να βαβελίζουν......

    Οι κλόουν της πολιτικής θα σε πάρουν στο λαιμό τους.....

    Τα πολιτικά νούμερα ήδη σε έχουν μπλέξει για τα καλά.....

    (βρέσε χαφιεδίσκο για ποιον τα γράφω τούτα.....υπόθεση κάνεις και πας και καρφώνεις αλλά μόνο στις δίκες της μόσχας στέκουν κατηγορίες και καταδίκες και ακόμα δεν ήρθε τέτοια κατάσταση και ούτε να ονειριάζεσαι ότι θάρθει...)

    Πού ξέρεις μπορεί να εννοώ τους...θεσμούς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/5/15 14:30

    Έχει διαλυθεί η αγορά, δεν κουνιέται φύλλο, είναι παγωμένα τα πάντα, ο φόβος της χρεοκοπίας κυριαρχεί με τα λεγόμενα των ιδίων παντού και η βαβέλ της πολιτικής του σύριζα ασχολείται με το αν θα είναι ο ταγματάρχης πρόεδρος της ερτ ή όχι..........

    Τράβα τώρανες σα νούμερο να πανηγυρίσεις και να αισθανθείς υπερηφάνεια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος25/5/15 14:40

    Ποιός είναι σε κατηφή διάθεση????

    Ο ταμτάκος?????

    κρίμα ρε παιδί μου και τον συμπαθούσα, αλλά τι να κάνει με τόσες και τόσες σφαλιάρες...και πολύ άντεξε, γι' αυτό όλοι στους δρόμους.......και που ξέρεις μπορεί να μας φοβηθούν και να μην αγνοήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, γιατί η δική μας ετυμηγορία είναι "ο λαός μίλησε" είναι "περιούσια" ενώ η δική τους είναι "κουτόφραγκη".......

    Και για να το σοβαρέψω λιγουλάκι, Μανώλη μου, απευθύνεσαι σε "καθεστώτα δυτικά" που μόλις πριν καμιά 15αριά χρόνια δε δίστασαν να βομβαρδίσουν πόλεις και χωριά στην καρδιά της ευρώπης (Γιουγκοσλαβία το λέγανε διάολε....) μη με δουλεύετε άλλο ρε βαβελιστές, ως εδώ και μη παρέκει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος25/5/15 14:41

    Αδιορθωτοι νοσταλγοι του παρακρατους μερικοί
    Με τη ρήξη έχετε έρθει πολύ κοντά χρόνια τώρα
    Την ρήξη αξιών και ιδεωδων βέβαια
    Άγνωστες λέξεις φυσικά


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος25/5/15 14:48

    εθνοσωτήρια και εθνικοσοσιαλιστικά ιδεώδη εννοείς...

    αξίες της τεμπέλας και της συντεχνίας εννοείς....

    αξίες που διαστρεβλώνουν τις έννοιες της αριστεράς, της δημοκρατίας, της φιλελεύθερης κοινωνίας και της ελεύθερης σκέψης εννοείς......

    Για να συννεονούμαστε δηλαδή, γιατί άμα από το παρακράτος πας στο κράτος η διαφορά είναι ένα "παρά" αλλά η ουσία είναι το "κρατούν" θες συντεχνιακό, θες μαφιόζικο, θες κομματικής νομενκλατούρας, θες οικογενειοκρατίας, θες ρεβιζιονιστικό......κλπ η ουσία είναι στο "κρατούν" αν το πιάνεις φυσικά..........

    άσε μας, χρυσή μου κατά πως θάλεγε και ο μέγας ψινάκης!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος25/5/15 14:57

    Τη γραμμή του ξεσηκωμού εναντίον της ρήξης, των εθνολαϊκιστικών και λεβεντομαλακισμένων παραληρημάτων την έχω δόσει πριν τις εκλογές και από την πρώτη στιγμή της εκλογής (που όλοι λούμωναν μπροστά στο δέος του συνονθυλεύματος).

    Σήμερα διαπιστώνω ότι το 70% και του πόπολο όχι μόνο σκιάζεται, αλλά αρχίζει και ουρλιάζει εναντίον της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και που πάει να οδηγήσει........δεν πανηγυρίζω που δικαιώνομαι, αλλά χαίρομαι που επιτέλους αρχίζετε να τηράτε το συφεροντούλι σας......θυμάστε??? σας έλεγα ότι είμαι σίγουρος για σας και εδωπά πάλε δικαιώθηκα..........

    Υ/Γ Οφείλω να γράψω τα παρακάτω για τον Γιώρη (Νις)

    στο παρελθόν "συγκρουστήκαμε" και δεν παίρνω πίσω τίποτα απ' ότι τότε τον "κουτούπωσα", επιμένω ότι είχα δίκιο.....

    Τον τελευταίο όμως καιρό, θαυμάζω την υπομονή του με μένα και προσπαθώ να εικάσω,

    ή έχει τρανό στομάχι,

    ή το ευχαριστιέται....

    σε κάθε περίπτωση μπράβο του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος25/5/15 15:19

    Απειλούν με εκλογές......

    (πριν λίγες μέρες απειλούσαν με δημοψήφισμα)

    Θα μας πείτε όμως τι πραγματικά πιστεύετε και τι θα κάνετε?????

    Τώρα όμως κάθε ασάφεια θα είναι εναντίον σας και μην περιμένετε να είναι υπερ σας όπως στις περασμένες εκλογές.......τώρα σας είδαμε, σας μάθαμε, σας αντιληφθήκαμε.........

    στις τρούπες τους οι όποιοι ασβοί κυκλοφορούν........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος25/5/15 15:45

    Η κατάσταση είναι χειρότερη ή καλύτερη απ' ότι ήταν πριν 6-7 μήνες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος25/5/15 18:04


    Αυτό τον καιρό βλέπω να πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τη Χώρα και να φαίνονται τόσο απειλητικά όσο ποτέ άλλοτε.Τα πάντα έχουν διαταραχθεί συθέμελα και η μπαρούτη μυρίζει έντονα και απειλητικά.
    Δε φοβάμαι επί μέρους καταστάσεις και επί μέρους συμφορές. Όλο το οικοδόμημα κινδυνεύει από μακρόχρονη ανατροπή!
    Μακάρι να λοξέυσει ο τυφώνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος25/5/15 20:04

    ΠΑΤΡΙΔΑ ΖΗΤΑΜΕ (ΖΑΠΑΤΑ), Ποίηση: PABLO NERUDA, μουσική: Γιάννης ΓΛΕΖΟΣ, ερμηνεία: Γιάννης ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, 1971 -Πατρίδα ζητάμε για τους ταπεινωμένους κι εσύ με το μαχαίρι σου Ζαπάτα Εμιλιάνο δίκαια μας μοιράζεις των πατεράδων τις κληρονομιές Πατρίδα ζητάμε κι οι ντουφεκιές τρομάζουν και τ΄άλογα τρομάζουν τα γένεια των δημίων κι όλες τις φυλακές Μην περιμένεις λασπωμένε χωρικέ μερίδιο τ΄ουρανού - γονατιστός αν μείνεις... Σήκω και τρέξε - τρέξε καβαλάρη μαζί με τον Ζαπάτα - τον αρχηγό μαζί Μπορασίτα Μπορασίτα μαζί μου ήθελα νά΄ρθεις μα εσύ μου είπες όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος25/5/15 20:45

    14.57 ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΖΗΜΕΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΓΡΑΦΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ .ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΣΥ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ 19 ΚΑΙ 4/13 ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ Σ ΑΦΗΣΕ ΤΣΙΟΥΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος26/5/15 08:38

    πάρε και το τέντζερι και βάρει , γίνεται τροαγικότερο.

    το σημερινό πρωτοσέλιδο του ριζοσπάστη σου πάει γάντι.

    για άλλους βέβαια το λέει αλλά και για έμμισθα παπαγαλάκια που βγάζουν και χαρτζιλικι από τέτοια γραφόμενα σε διάφορους ιστότοπους.
    όσο για τα παρακάτω γραφομενά σου
    "Πέτα έξω τους έξαλους και συνεργάσου με τις πατριωτικές φιλευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου για τη σωτηρία του τόπου, "
    κάτι παρόμοια οι φυλλάδες της δοσίλογης κατοχής ορμήνευαν το λαό.
    ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΙΝ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙς ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ.
    αι περιστασει τας οποίας διέρχεται σήμερον η Ελλάς εις την δύσκολον αυτήν καμπήν της Ευρωπαϊκής ιστορίας ειναι εξαιρετικαί...

    ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΩΜΕΝ!
    μία ειλικρινής συνεργασία με τοις δυνάμεις του άξονος θα μας έσωζε από το χάος.


    σταμάτα λοιπόν να θυμίζεις απόγονο αυτών των καθαρμάτων.

    Υ.Γ.
    Η ίδια έφημερίδα (καθημερινή)
    στέκεται… άξια στην ιστορική της παράδοση, του δωσιλογισμού, και προπαγανδίζει -όπως και τότε- την υποταγή, την υποτέλεια και το ξεπούλημα της πατρίδας μας σε συνεργασία με το αδελφό της Μέσο, τον ΣΚΑΪ.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος26/5/15 09:46

    ΡΕ ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ..ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ..ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ.ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος26/5/15 09:52

    τελικά μετά από 4 μήνες αρλουμπολογίας μάθαε ότι "τα θέμε τα λεφτά"!!!!!

    Επειδή η κυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστερά φροντίζει για την ελευθερία της πατρίδος και επιτροπάς διαγραφής του χρέους έχει συστήσει και νατοϊκάς βάσεις εις την ακριτικήν μας νησιωτικήν πατρίδα σχεδιάζει!!!!!!

    Έξω οι κατακτηταί!!!!!!!

    Τελικά είπαμε "τα θέμε"......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος26/5/15 10:19

    Επεσε λιγο σταχτη στο πατωμα και έρχεται τρεχοντας η δικια μου με το φαρασι "ξερεις τι πρεπει να κανεις" μου λεει, ε, και το πηρα κι εκανα αερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος26/5/15 10:28

    Die Welt: Μονομαχία Μέρκελ-Σόιμπλε για το Grexit
    Share

    merkel_schaeuble.jpg
    Μέρκελ

    26 Μαΐου

    Η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου υποστηρίζει ότι η καγκελαρία και το υπουργείο Οικονομικών ακολουθούν διαφορετική τακτική στο ζήτημα της Ελλάδας σε σχέση με ένα πιθανό Grexit.

    Σύμφωνα με την Welt η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δεν βλέπει ως εναλλακτική λύση μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, θεωρεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «σοβαρό διαπραγματευτή», ενώ συνυπολογίζει την ιδιαίτερη στρατηγική σημασία της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή περιφέρεια. Θα ήταν «αδιανόητο, να αφεθεί η Ελλάδα να φύγει θορυβωδώς από το ευρώ, να βυθιστεί στην αναταραχή και στο χάος, ίσως μάλιστα να στραφεί και προς τους Ρώσους, και όλα αυτά για μερικά δισεκατομμύρια. Και μάλιστα τη στιγμή που εκφράζεται η διάθεση να δοθούν δισεκατομμύρια και στην Ουκρανία, προκειμένου να προσδεθεί η χώρα αυτή στην Ευρώπη».

    Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι «η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία παρακολουθούν επακριβώς, εάν έχουμε τη θέληση και την ικανότητα να επιλύσουμε τα προβλήματά μας, έστω και με πολλά χρήματα εάν χρειαστεί. Πραγματική ισχύς σημαίνει να μπορείς να επιβληθείς στα του οίκου σου. Η συμμετοχή και μόνο του ΔΝΤ στο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα έχει προκαλέσει αμφιβολίες επ΄αυτού». Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι σε αυτήν την προσέγγιση η καγκελάριος έχει την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών. Και εκεί, αναφέρεται στο ρεπορτάζ, πολλοί θεωρούν ότι θα πρέπει να αποκλειστεί κατηγορηματικά ένα Grexit, καθώς «υπάρχουν θέματα που είναι πολύ σημαντικά για να κρατάς ανοιχτές όλες τις πιθανότητες».

    Σύμφωνα με την Welt, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει εντελώς διαφορετική άποψη: «Δεν θέλει βέβαια να δει τους Έλληνες να φεύγουν από το ευρώ. Αλλά δεν θέλει και να αποκλείσει μία αποχώρηση. Ο Σόιμπλε πιστεύει ότι η Ευρώπη θα εξασθενούσε σημαντικά τη διαπραγματευτική της θέση απέναντι στην Ελλάδα, εάν απέκλειε ένα Grexit. Και σύμφωνα με τη δική του λογική ακόμη και η αποχώρηση από το ευρώ θα ήταν δυνατή στο τέλος της ημέρας. Γι αυτό ο Σόιμπλε χαιρέτισε την ιδέα ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα».

    Ασφαλώς, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, η θέση της καγκελαρίου είναι πιο ισχυρή ως προς τη λήψη των αποφάσεων από εκείνη ενός υπουργού. Αλλά ο Σόιμπλε είναι «μία αλεπού της πολιτικής», γι αυτό και αξιοποιεί για λόγους δικής του τακτικής τον ρόλο του ΔΝΤ στην υπόθεση, έτσι ώστε να διατηρεί ανοιχτή τη θύρα της εξόδου από το ευρώ για την Ελλάδα. Το παράδοξο: «Αρχικά ο υπουργός Οικονομικών δεν ήθελε καν να συμμετάσχει το ΔΝΤ στη διάσωση της Ελλάδας. Πριν από το πρώτο πακέτο διάσωσης το 2010 θεωρούσε ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να επιλύσει μόνη της το πρόβλημα. Αλλά η Μέρκελ επέβαλε το ΔΝΤ, παρά τη θέληση του υπουργού της. Τώρα η συμμετοχή του ΔΝΤ βολεύει τον Σόιμπλε και φέρνει σε δύσκολη θέση την καγκελάριο».

    Πηγή: Deutsche Welle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος26/5/15 11:05

    Βαρουφάκης: Δεν θα αποδεχθούμε τη θεραπεία που αποδείχθηκε χειρότερη και από την ασθένεια
    Share


    Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να φιλελευθεροποιήσει την οικονομία της, να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό της σύστημα και να εξασφαλίσει ένα λογικό πρωτογενές πλεόνασμα, γράφει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

    Αλλά δεν μπορεί να εκπληρώσει τις απαιτήσεις των πιστωτών της υιοθετώντας περαιτέρω μέτρα λιτότητας φέτος και αργότερα, καθώς αυτό θα έπληττε την ικανότητά της να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών γράφει: «Για τι πράγμα μιλάμε; Για μία ανεξάρτητη φορολογική αρχή, για την εσαεί διατήρηση ενός λογικού πρωτογενούς πλεονάσματος, για ένα λογικό και φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων... για μία πραγματική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος... για την φιλελευθεροποίηση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών κλπ».

    Ωστόσο, προειδοποιεί, ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιτύχει αυτούς τους στόχους, εάν προσπαθήσει να επιτύχει τους «αφόρητα υψηλούς» στόχους ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα που ζητούν οι πιστωτές της.

    «Η κυβέρνησή μας δεν μπορεί να αποδεχθεί -- και δεν θα αποδεχθεί-- μία θεραπεία, η οποία για μια πενταετία αποδείχθηκε χειρότερη από την ασθένεια», γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος26/5/15 17:56

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΠΟΥ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ,ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΙΘΗΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος26/5/15 18:39

    ταχει κανει πανω του ο χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος26/5/15 19:55

    Ο μπουμπούκος το ξέσκισε χθες το ανθρωπάκι που το παίζει αριστερός, τι πολιτικό απατεώνα το ανέβαζε, τι νούμερα τα κατέβαζε, τι παλαβιάριδες (κάπως έτσι) τα στόλιζε κλπ

    Και η αριστεράντζα προσπαθούσε να ψελλίσει εκθεσούλες ιδεών τρίτης γυμνασίου.......

    Είναι οι χειρότεροι εχθροί της αριστεράς, μέχρι και ένας φασιστάκος ακρο-νεοφιλελεύθερος με απλό ορθό λόγο τους παίρνει τα μπιτζαμοσώβρακα......

    Μέχρι τώρα πριν από λίγο ο μπαρμπα-γιουνκέρ τα καταχέριασε γιατί πάνε τους έλληνες στα βράχια.

    Επαναλαβάνω το αυτονόητο. Όποιος δια πράξεων ή παραλείψεων του οδηγήσει τη χώρα σε εθνική τραγωδία, η λαϊκή οργή και η δικαιοσύνη του λαού είναι αμίληκτη.......αυτό διδάσκει η ιστορία μας.....

    Πάνε να βρούνε ενόχους εκείνους που κούρεψαν χρέος με το PSI, ναι ρε κουρέψανε χρέος και τήρα λογική του κώλου........Ναι κουρέψανε τα ταμεία μας, που είχαν ομόλογα......άκου κουτοπονηριά τουγκιού.....να κουρέψουνε των ξένων τα ομόλογα δηλαδή των ξένων ασφαλιστικών ταμείων μόνο και όχι τα δικά μας.........


    Η αριστεράντζα της τεμπέλας τώρα ζυμώνει το κούρεμα στις μικροκαταθεσούλες των νοικοκυραίων (για ώρα ανάγκης) γιατί τα λαμόγια τις βγάλανε όξω και γελάνε μαζί τους και χαρίζουνε πρόστιμα και ποινές σε φοροκλέφτες, σε λαθρεμπόρους και σε εικονικά τιμολόγια......αυτό κάνανε με τις 100 δόσεις......άλλαξαν το όριο του 1.000.000 που είχαν οι προηγούμενες 100 δόσεις και τούτο για να δόσει ο γνωστός μεγαλονταβατζής 1,800.000 και να καθαρίσει.......και τα νούμερα πανηγύριζαν ότι τον πιάσανε (πρώτη φορά έγινε λέγανε) και σκιάχτηκε και ρύθμισε και του χάρισαν, ναι του χάρισαν πρόστιμα και προσαυξήσεις όπως χαρίζουν στα ψιλολόγια, του χάρισαν εκατομμύρια.........λες και οι προηγούμενοι δεν είχαν πιάσει κουραίους, ρέστηδες και κάτι άλλους, αυτοί είναι οι άτεγκτοι........

    Ο λαός σας περιμένει στη γωνία, αυτό το κλίμα εισπράτω, όσο και να σας γλύφουν τα κανάλια με τα γκάλοπ.........οικτρή και τραγική παρένθεση θα γίνεται αν δεν σταματήσετε τις εξαλλοσύνες και τους εθνολαϊκισμούς και οδηγήσετε σε ρήξη και σε τραγωδία.......νάμαστε συνενοημένοι.

    Ήδη υπάρχει ρεύμα αγανάκτησης, όχι για τα ψέματά τους, αυτό το έχει εμπεδώσει σύμπας ο λαός, αλλά ο φόβος του κοσμάκη έφυγε από το μουρμουρητό και η οργή αρχίζει και ακούγεται δυνατά και απειλητικά για τους ανεύθυνους που παίζουν πόκερ τη χώρα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος26/5/15 20:06

    ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ ΕΛΑ ΜΟΥ,ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ!ΣΤΗΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙΣ,Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΙΝΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 190 ΧΡΟΝΙΑ,ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΑΙ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος26/5/15 20:23

    Πες μας την αλήθεια Για την χώρα νοιάζεσαι η για το παραδάκι σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος26/5/15 20:26

    Και ο Τσιακανίκας αντιγραφή το έκανε και δεν πειράζει εγώ δεν τον μαλώνω!!!! τέτοια κείμενα άνετα 50 τη μέρα μπορώ και γράφω και πιο σκληρά και πιο γλαφυρά και πιο πιπεράτα και πιο χιουμουριστικά και που να σφάζουν με το μπαμπάκι, μάτι μου.....γι' αυτό Κωστή μου ας το αντέγραψες, αφού σου άρεσε...χαλάλι σου!!!!!!!!

    Διάβασε τσούκιον να ξυμήσεις λοιπόν και διασκευασμένο..


    Δεν γνωρίζαμε τους όρους της ένταξης στη νομισματική ένωση και το ευρώ; Τους γνωρίζαμε αλλά σφυρίζαμε «κλέφτικα»!

    Δεν γνωρίζαμε προεκλογικά τις απαιτήσεις των δανειστών; Γνωρίζαμε, αλλά η προσμονή της εξουσίας μας έσπρωξε στην παροχολογία!

    Δεν γνωρίζαμε ότι ο «προτεσταντισμός» της ευρωπαϊκής ηγεσίας, δεν αποδέχεται τσαμπουκάδες αλλά συνέπεια στα υπεσχημένα; Γνωρίζαμε αλλά ήμασταν βέβαιοι ότι «θα συμφωνήσουν 100% και θα “ναι ντάλα μεσημέρι»!

    Δεν γνωρίζαμε, σύντροφε, ότι οι δανειστές είναι σκληροί; Το γνωρίζαμε αλλά περιμέναμε να το διαπιστώσει και ο Λαφαζάνης; Έπρεπε να το διαπιστώσει κι ο Ρινάλντι, ο Νταβανέλος, η «Ρόζα», ο Λεουτσάκος (αυτόν που τον έχεις) και τα… άλλα τα παιδιά;

    Δεν γνωρίζαμε τι ζητούσαν και γιατί; Το γνωρίζαμε αλλά προτιμήσαμε να μην το κρύψουμε όπως οι προηγούμενοι, αλλά να το κάνουμε βούκινο σε όλον το κόσμο! (Που φυσικά δεν ίδρωσε το αυτί του!).

    Δεν γνωρίζαμε ότι η επίδειξη γοητείας (ή και… αδιαφορίας) δεν αρκεί για να κάμψει τις απαιτήσεις τους;

    Δεν γνωρίζαμε ότι δεν έχουμε προτάσεις και σχέδιο για να τους αντιμετωπίσουμε; Κι αυτό το γνωρίζαμε αλλά προτιμήσαμε να φλομώσουμε τον κόσμο στα «θα δούμε»! "έλα μωρέ και τι έγινε, θα τα δόσουν"!

    Δεν γνωρίζαμε ότι το ευρώ δημιουργήθηκε για να θωρακίσει την Ευρώπη έναντι των αναπτυσσόμενων χωρών με τα μεροκάματα πείνας, τα φθηνά προϊόντα και τις ακόμα φθηνότερες υπηρεσίες; Το γνωρίζαμε αλλά εμείς ψάχνουμε κολεγιές με τους Βricks! Περιμέναμε το ξανθόν γένος και το Μόσκοβα...

    Δεν γνωρίζαμε ότι στο θερμοκήπιο του «αντιμνημονιακού μπλοκ» ευδοκίμησαν φρούτα που δεν θα… γευόμασταν ποτέ σε κανονικές συνθήκες; Το γνωρίζαμε αλλά επιτρέψαμε στον λαϊκισμό (δεξιό κι αριστερό) να θεριέψει και να μας αποδυναμώσει (αν όχι ευτελίσει) διεθνώς. Ο εθνολαϊκισμός σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και η λεβεντομ@@@@@ία σύννεφο.

    Δεν γνωρίζαμε ότι το πρόβλημα κάθε εξουσίας ήταν η (μη ελεγχόμενη) ελευθεροτυπία και η (μη ελεγχόμενη) κριτική; Το γνωρίζαμε αλλά από την εποχή του «Καραμανλικού Τύπου» και αργότερα «της Κατσιμικης και Μαρουδικης ΕΡΤ», το παίζαμε άνετοι μέχρι να μας… ενοχλήσουν! Δεν είμαστε εμείς φάουλ, είναι αυτοί «δρεπάνια»! Ωραία συνταγή! Παλιά αλλά δοκιμασμένη (και ιστορικά αποτυχημένη)! Κάτι σαν την κιτσιαρέικια δημοκρατία της Γλανιτσιάς!!!

    Δεν γνωρίζαμε ότι το ασφαλιστικό έχει πρόβλημα και ότι οι συντάξεις είναι αβέβαιες για τους σημερινούς σαραντάρηδες; Το ξέραμε αλλά τα ψηφαλάκια τα χρειαζόμασταν πιο πολύ! Άλλωστε γιατί να στενοχωρήσουμε τρεις γενιές; Πολιτικοί είμαστε, δεν είμαστε ηλίθιοι! Οι συντεχνίες των ΔΕΚΟ να προστατευτούν και τι στον κόσμο τούτο..


    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος26/5/15 20:27

    (από συνέχεια)

    Δεν γνωρίζαμε ότι το μαύρο χρήμα και η φοροδιαφυγή στερούν αξιοπρέπεια και «αίμα» από την ελληνική οικονομία; Το γνωρίζαμε αλλά χαϊδέψαμε απαλά το κεφαλάκι όσων χρωστούσαν εκατομμύρια με το πρόσχημα ότι μπορούν και οι άλλοι, αντί για 50 να δίνουν 20 ευρώ στις 100 δόσεις! Τώρα καταγγέλλουμε και τους «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» γιατί ζοριζόμαστε… ταμειακά! Χλευάζαμε την απόδειξη του λαϊκατζή ότι δήθεν τάχα μου θα πιάναμε τα μεγάλα ψάρια.

    Δεν γνωρίζαμε ότι η δημιουργία φορολογικής συνείδησης και η πάταξη της φοροδιαφυγής χρειάζονται μηχανισμούς απολύτως ανεξαρτήτους από την όποια εξουσία; Το γνωρίζαμε, αλλά το ξεχάσαμε!

    Δεν γνωρίζαμε ότι η αγορά εργασίας χρειάζεται ρυθμίσεις που να αποθαρρύνουν τη μαύρη εργασία και την εκμετάλλευση των ανέργων; Το γνωρίζαμε κι αυτό αλλά είπαμε δώσαμε προτεραιότητα στο να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις (για αυτούς που εργάζονται) και να αυξηθεί ο κατώτερος μισθός (που δεν πληρώνουμε εμείς αλλά οι εργοδότες)!

    Δεν γνωρίζαμε ότι για προγράμματα εργασίας και κατάρτισης χρειάζονται κονδύλια που δεν υπάρχουν; Το γνωρίζαμε αλλά επιλέξαμε να τα «παγώσουμε» μέχρι να αυξηθεί ο μισθός και να τα «ξεπαγώσουμε» όταν είδαμε ότι δεν αυξάνεται όσο θέλαμε!

    Δεν γνωρίζαμε ότι η μονιμότητα στο δημόσιο είναι το Α και Ω για ένα δημόσιο ράθυμο και αναποτελεσματικό; Γνωρίζαμε αλλά επιλέξαμε να δώσουμε άλλα μηνύματα στην κοινωνία! Να στιγματίσουμε την αριστεία, να «φυτέψουμε» τους δικούς μας στους μηχανισμούς και να βολέψουμε τους συγγενείς μας! (Γιατί αυτό έκαναν κι οι άλλοι! Εμείς έχουμε ηθικό πλεονέκτημα γιατί είμαστε …αντιμνημονιακοι!).

    Και κλείνοντας να ρωτήσω κάτι ακόμα σύντροφε…

    Δεν γνωρίζαμε ότι θα έρθει η στιγμή να αναλάβουμε τις ευθύνες μας έναντι όσων έχουμε πει και όσων θα κάνουμε; Θα ρίξουμε το μπαλάκι στον λαό επειδή «η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα»; Κι αυτό γιατί δεν του το είπαμε προεκλογικά;

    Δεν γνωρίζαμε ότι τραβολογώντας χρονικά την διαπραγμάτευση θα αποφασίζαμε σε συνθήκες «οριακές»; Η μήπως οι οριακές συνθήκες είναι μια κάποια… διέξοδος; Μια κάποια λύση;

    Δεν γνωρίζαμε ότι υποσχόμενοι χρυσό, οτιδήποτε άλλο θα έμοιαζε με… λαμαρίνα; Το γνωρίζαμε, αλλά πήραν τα μυαλά μας αέρα βλέποντας τους πολιτικούς μας αντιπάλους να βυθίζονται… Το γνωρίζαμε αλλά ο στόχος της πολιτικής επικυριαρχίας ήταν (και είναι) γοητευτικός!

    Τώρα τι γίνεται σύντροφε;

    Κατά την προσφιλή μας συνήθεια η απάντηση είναι… «θα δούμε»;

    Δεν γίνεται!!!

    O Α.Τσιπρας γνωρίζει (γιατί εάν δεν το «γνωρίζει» τζάμπα σας κλέβω τον χρόνο) ότι είναι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.
    Είναι αδύνατο να συνταιριάξει τη θέληση του 75% των Ελλήνων που θέλουν σταθερότητα και παραμονή στο ευρώ, με το 44% της Κ.Ε του Σύριζα που καλοβλέπει τη ρήξη και την περιπέτεια. Αλλά ο καπετάνιος στις φουρτούνες φαίνεται!

    ΥΓ…
    Για την «αντιγραφή»
    Κωστής Τσιακανίκας
    capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος26/5/15 20:42

    Ο υπερδανεισμός έφερε την κρίση,

    η κρίση έφερε τα μνημόνια,

    τα μνημόνια γέννησαν ή έθρεψαν πιθηκοειδή κόμματα και κομματίδια......

    τι δεν καταλαβαίνεις?????

    Οι κρίσεις ιστορικά και ειδικά στη γηραιά ήπειρο φέρανε ναζισμό, φασισμό και καταστροφή.......ήδη άρχισαν "έξαλοι" και "ακραίοι" ένθεν κακείθεν να παίρνουν κεφάλι......ελπίζω να μην το μετανιώσει πάλι η ευρώπη.....ελπίζω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος26/5/15 20:47

    αυτό για τη μαφία της δραχμής (είτε λόγω λαμογιάς, είτε λόγω ηλιθιότητας)

    (τους δραχμιστές λόγω ιδεολογίας δεν μπορώ να τους εντάξω, αδυνατώ να ερμηνεύσω, σηκώνω τα χέρια ψηλά...)


    "....Δεν γνωρίζαμε ότι το ευρώ δημιουργήθηκε για να θωρακίσει την Ευρώπη έναντι των αναπτυσσόμενων χωρών με τα μεροκάματα πείνας, τα φθηνά προϊόντα και τις ακόμα φθηνότερες υπηρεσίες; Το γνωρίζαμε αλλά εμείς ψάχνουμε κολεγιές με τους Βricks! Περιμέναμε το ξανθόν γένος και το Μόσκοβα..."


    αργείς, τούγκιον, αργείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος26/5/15 21:16

    ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟΥΣ ΕΔΩ ΤΩΡΑ?ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΟΡΙΖΕΣΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙΣ?ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΟΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ??ΜΑΘΑΜΕ ΠΙΑ ,ΟΛΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ,ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΟΥΤΟΙ??ΑΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ,Α ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΥΤΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΥ ΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΥ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ,ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ,,ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΝΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος26/5/15 21:53

    Δηλ η κρίση και το χρέος της χώρας κατέβηκαν απο τον ουρανό ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος26/5/15 22:06

    Επαναλαμβάνω.

    Όποιος δια πράξεων ή παραλείψεών του οδηγήσει την χώρα και το λαό εις εθνικήν τραγωδίαν θα εισπράξει τα επίχειρα!!!!!!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος26/5/15 22:08


    "....Δεν γνωρίζαμε ότι το ευρώ δημιουργήθηκε για να θωρακίσει την Ευρώπη έναντι των αναπτυσσόμενων χωρών με τα μεροκάματα πείνας, τα φθηνά προϊόντα και τις ακόμα φθηνότερες υπηρεσίες; Το γνωρίζαμε αλλά εμείς ψάχνουμε κολεγιές με τους Βricks! Περιμέναμε το ξανθόν γένος και το Μόσκοβα..."


    αργείς, τούγκιον, αργείς....

    26/5/15 20:47ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙΣ?ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΟΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ??ΜΑΘΑΜΕ ΠΙΑ ,ΟΛΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ,ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΟΥΤΟΙ??ΑΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ,Α ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΥΤΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΥ ΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΥ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ,ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ,,ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΝΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ.

    26/5/15 21:16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος26/5/15 22:14

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΦΙΛΟΙ..ΑΡΓΕΙΣ ΤΟΥΓΚΙΟΝ ΑΡΓΕΙΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΟΥΓΚΙΟΝ ΔΗΛ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΜΠΟΡΩ Ν ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ.ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ?????.ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ.ΟΥΣΤ...ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΗΚΕΣ ΚΑΝΙΒΑΛΛΕ.ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΤΑ ΧΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΡΟΥΛΙΣΟΥ ΟΣΟ ΘΕΣ.ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΤΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος26/5/15 22:19

    Αρα τα επίχειρα που οδήγησαν την χώρα και το λαό στην καταστροφή πρέπει να τα εισπράξει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ Το ίδιο λεμε είδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος26/5/15 23:18

    Πάντως αναγνωρίζεις βλέπω τον εαυτό σου και απαντάς όταν απευθύνεται στο τούγκι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος27/5/15 00:13

    ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ @@@@@@@@@ ΠΛΑΣΤΟΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ.ΕΣΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΤΗ ΛΕΝΕ.ΚΑΙ ΤΣΟΥΖΕΙ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ ΑΚΑΤΑΔΕΞΙΑ..ΣΙΓΑ ΡΕ..ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος27/5/15 01:21

    Μη συγχυζεσαι φίλε με τα κεφαλαία.
    Ο τύπος δε περιγράφεται.
    Απ ότι φαίνεται τοχει καβαλησει. Λόγω γηρατειων Μάλλον

    Ξέρεις τα κουσούρια βγαίνουν στα γεράματα.

    Κρίμα στην ηλικία αυτή να πιστεύει σ τις αρκούδες και τα λαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.