Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Το άδικο το τρως μα δεν το χωνεύεις...

 Ήταν μεγάλη η απογοήτευση στο άκουσμα της είδησης, ότι η κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση να καταθέσει σχέδιο νόμου για την εθελοντική δήλωση των καταθέσεων εξωτερικού.  Με την καταβολή ενός μικρού φόρου, της τάξης ίσως του 15%, αναφέρει η ειδησεογραφία,  θα μπορεί, λέει, να ξεπλυθεί από τους ανεξίτηλους λεκέδες του, ο αδικαιολόγητα συσσωρευμένος πλούτος των πονηρών, των κλεπτών και των άλλων αχαρακτήριστων. 
Όμως εμείς θυμόμαστε, δεν έχει περάσει δα και τόσος πολύς καιρός από τότε, ότι ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, σε μια από τις δεκάδες συνεντεύξεις του, του προηγούμενου καιρού, είχε δηλώσει επί λέξει: 
"Έχουμε τώρα πια, μια πολύ καλή βάση δεδομένων και γνωρίζουμε ακριβώς το ποσά των κεφαλαίων που μεταφέρονται από την Ελλάδα και κατατίθενται σε λογαριασμούς στην Ευρώπη ή σε άλλα μέρη του κόσμου. Τουλάχιστον, αυτό μου λένε οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Θα γνώριζα τα ακριβή στοιχεία αν δεν ήμουν αναγκασμένος να περνώ τον χρόνο μου ταξιδεύοντας σε όλη την Ευρώπη και ικετεύοντας για περισσότερο ζωτικό χώρο.

 Έχουμε περιπτώσεις όπως αυτήν κάποιου που τα τελευταία χρόνια, μετέφερε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια δηλώνει εισόδημα της τάξης των πέντε χιλιάδων ευρώ. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό? Οι κατάλογοι αυτοί υπήρχαν, αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν.
Αυτά δήλωνε στις 12 Φεβρουαρίου στο γερμανικό περιοδικό Stern, και τώρα που κατά τα φαινόμενα τα ταξίδια του θα περιοριστούν, καλό θα ήταν να κάτσει με την ησυχία του και να το ξανασκεφτεί το πράγμα. Διότι, ενώ όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τους λόγους για τους οποίους το υποκείμενο του παραδείγματος του κ. υπουργού, κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να συσσωρεύει χωρίς όχληση και αφορολόγητα αυτό το ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, κανείς μας δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί αυτός ο σεσημασμένος απατεώνας θα έχει τώρα την ευκαιρία να αποκτήσει δικαίωμα για να αγοράσει το συγχωροχάρτι του.

Είχαμε μείνει στις προηγούμενες δηλώσεις και τις διακηρύξεις για αποκατάσταση ενός κράτους δικαίου κι ελπίζαμε ότι όταν ο Πρωθυπουργός και οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του αλωνίζανε την Οικουμένη, αναζητώντας πίστωση χρόνου και άλλες πιστώσεις, ο αρμόδιος  κι επιφορτισμένος με το έργο της πάταξης της διαφθοράς υπουργός Επικρατείας,  δούλευε σιωπηλά, μεθοδικά  και αποδοτικά για την αποκατάσταση της κοινωνικής ομαλότητας και της φορολογικής νομιμότητας που τόσο βάρβαρα έχουν ανέκαθεν παραβιαστεί στην Ελλάδα.

Ω, ναι, μεγάλη η απογοήτευση για όλους εμάς που επιμένουμε από παλιά, ότι λεφτά υπάρχουν!

Λεφτά υπάρχουν, όπως πολύ σωστά σημείωνε στη συνέντευξή του, ο Γιάννης με το ένα «νι», κι εμείς θα υπερθεματίσουμε, λέγοντας ότι οι περισσότερες λεπτομέρειες είναι καταγεγραμμένες και τα ίχνη ανεξίτηλα χαραγμένα εκεί, στα κιτάπια της Τράπεζας της Ελλάδας και στις ηλεκτρονικές φυλλοστόκες των πτωχών μας εμπορικών τραπεζών, αφού πολλοί από τους φοροδιαφεύγοντες, τους φοροαποφεύγοντες και τους άλλους χρυσοδάχτυλους, ζούσαν ανέκαθεν ζωή χαρισάμενη κι αμέριμνη, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να καλύπτουν τις πράξεις τους, βέβαιοι ότι δεν επρόκειτο ποτέ να ελεγχθούν για τα ανομήματά τους.

Λεφτά υπάρχουν αρκετά και ο παράνομα κι αφορολόγητα αποθησαυρισμένος πλούτος είναι ανυπολόγιστος και καλό θα ήταν να υπολογιστεί κάποια στιγμή και σύντομα. Ας μας έλειπαν καλύτερα, σε τέτοιες εποχές φοβερής ανέχειας κι ανάγκης, οι συζητήσεις για άφεση αμαρτιών αυτών που όλα αυτά τα χρόνια έτρωγαν μέχρι σκασμού, βουτώντας τις βρώμικες χερούκλες τους στο δημόσιο κορβανά. 

Ακόμα χειρότερα, όταν η φοροκλοπή, η φοροδιαφυγή και η ποικιλότροπη καταλήστευση των δημόσιων ταμείων, είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που η Ελλάδα περιήλθε σε αυτή τη δεινή θέση κι έπεσε σε αυτόν τον οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό βούρκο, μέσα στον οποίο βουλιάζουμε όλοι μας την τελευταία πενταετία.

Η ιδέα αυτού του ανέντιμου συμβιβασμού είναι απαίσια κι έχει στο κάτω-κάτω της γραφής και μιαν έντονη ηθική πτυχή το θέμα, αφού η προτεινόμενη αυτή συγχώρεση, κατασπαράσσει τις ελπίδες μας για απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης, που τόσο πολύ μας έχει λείψει και που τόσο πολύ ελπίσαμε, μετά τις 25 Ιανουαρίου, ότι θα άρχιζε να αποκαθίσταται. 

Κυρίως, ένα τέτοιο μέτρο, μπορεί να ταιριάζει στη λογική πολιτικών κλόουν όπως ο  Καβαλιέρε που κάποτε εφάρμοσε αυτήν τη μέθοδο στην Ιταλία, αλλά καθόλου δεν μπορεί να ταιριάζει στη λογική μιας κυβέρνησης που με λάβαρο την εντιμότητα, ευαγγελίζεται ένα νέο ξεκίνημα για την καθημαγμένη Ελλάδα.

Είναι κρίσιμες οι στιγμές κι ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι και να το ξέρετε κυρίες και κύριοί μου καλοί της κυβέρνησης∙ κι έτσι όπως έχει φωλιάσει ο ζόφος στις ζωές μας, τι να κάνομε, θα το φάμε κι αυτό το άδικο, αν μας το σερβίρετε, αλλά πώς να το χωνέψομε, που είναι αχώνευτο? 

Επιτέλους, οφείλετε  να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε την εξουσία που όλοι εμείς σας της παραδώσαμε με την ψήφο μας και ότι πρέπει πια να αρχίσετε να την εξασκείτε αυτήν την εξουσία, ακριβώς όπως υποσχεθήκατε,  προς όφελος των πολλών και όχι υπέρ της προστασίας και της ασυλίας των ολίγων.


Κοντολογίς, οφείλετε να πείσετε εαυτόν πρώτα απ’ όλους κι ύστερα να πείσετε κι όλους εμάς, την ελληνική κοινωνία, ότι δεν το έχετε χαμένο το παιχνίδι, πριν ξεκινήσετε καλά-καλά να το παίζετε..

36 σχόλια :

  1. Ανώνυμος19/5/15 08:32

    Ου να μου χαθειτε προδοτες .....

    Απο 72 % που δεχοσαστε την στρατηγικη της κυβερνησης το φτασατε στο 30% και αρχισατε να αμφισβητειτε ......ου να μου χαθειτε εθελοδουλοι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/5/15 09:05

    Λαπαβιτσας υποσχεται τον παραδεισο με τη δραχμη

    Καποιοι ηλιθιοι τον πιατευουν....

    Θα τον πιστευε και ο ταμτακος αν εφερνε τις καταθεσεις του και ζητουσε να εργαστει στο πανεπιστημιο της τριπολης ας πουμε....

    Σχημα λογου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/5/15 10:30

    ΡΕ ΑΕΙ ΠΑΙΞΕΣ ΤΙΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΤΣΕΣ..ΛΥΣΣΑΞΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/5/15 10:47

    ΣΗΜΕΡΙΝΟ Ε ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΡΟΛΑΡΕΙΣ

    Τεράστια πρωτιά, με 21 μονάδες διαφορά δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

    Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει τη στήριξη του 36,5% των πολιτών – βρίσκεται δηλαδή στα ποσοστά των τελευταίων εκλογών – με τη ΝΔ να ακολουθεί με 15,5%. Στην τρίτη θέση συνυπάρχουν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι (6%), ακολουθεί το ΚΚΕ (4%), ενώ ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στα όρια της εισόδου στη Βουλή με 3%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/5/15 13:03

    Τελικά το γκουαντάναμο σκιάζεται ή την ακτινοβολία από το βραχιολάκι???

    Τόσο γρήγορα αποδομήθηκε η υιοθέτηση της στρατηγικής????? Θα μου πει κάποιος και πολύ άργησε.

    Ας ανατρέξετε σε παλιά σχόλια (όλα τα έχουμε πει) για να μην κουράζουμε κιόλας.

    Στις τρούπες σας αριστεράντζες της τεμπέλας, έρχονται μέτρα και φόροι.

    Συμφωνώ απόλυτα με την προτεινόμενη φορολογία....ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!!!!

    Πέταξε τους έξαλλους έξω.

    Φέρε τα μέτρα στη βουλή.

    ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ θα απέχουν στην πρώτη εκφώνηση του ονόματός τους.

    Αν έχει τα ούμπαλα το κάθε μυαλοκαμένο βαρεμένο και στοκαρισμένο ας μην ψηφίσει...

    Στην επαναληπτική εκφώνηση θα μπουν οι βουλευτές ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙΟΥ και θα ψηφίσουν.

    Την ίδια ώρα θα περάσουν αλλά θα προκηρύξει εκλογές......με λίστα......

    το πιθανότερο να ξαναβγεί χωρίς βέβαια τις έξαλλες αριστεράντζες της τεμπέλας και τα ψεκασμένα ακροδεξιάς εκφοράς και άποψης.

    Έτσι θα γίνει ο μετασχηματισμός σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα τύπου πασοκ......τζάμπα πήγανε οι "επιστήμονες" πασόκοι?????

    Ο δε καμένος θα ηγηθεί της δεξιάς/λαϊκοδεξιάς/έως ακροδεξιάς ρητορικής του αντιμνημονίου με ένα ποσοστό που μπορεί να πλησιάσει το 7-8%

    Ο σα(χλα)μαράς θα παραιτηθεί και θα αναδιοργανωθεί σχηματισμός κέντρου και έτσι τα πράματα θα πάρουν το δρόμο τους.

    Τα συντρόφια θα εξακολουθήσουν να διαχειρίζονται την ιδεολογική τους καθαρότητα με 4-5%.

    τα πιθήκια θα τραβιούνται στα δικαστήρια και στις φυλακές και η ευρώπη θα έχει για άλλη μια φορά βάλει τα πράματα στη "θέση τους" και το μεγάλο αφεντικό (αμερικάνοι) θα μείνουν ευχαριστημένοι.......

    Θα μείνει μόνο η αφήγηση της αριστεράντζας ότι δεν άφησαν να προχωρήσει ο ....σοσιαλισμός......

    τι δεν καταλαβαίνεις???????

    Τρέφεις την ψευδαίσθηση, ζουδάκι, ότι ο λεουτσάκος, ο δρίτσας, ο λαφά, ο ρωμανιάς, ο μπαλντάς και κάποιοι άλλοι θα ανατρέψουν θέσεις και "συμμαχίες" 10ετιών????

    Τρέψεις την ψευδαίσθηση ότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει στο οικονομικό του ανθρώπινο δυναμικό, ανθρώπους του που ήδη υπουργεύουν και θα είναι αντιπρόσωποι στο ΔΝΤ παγκόσμια τράπεζα κλπ?????

    Και αν ακόμα (πράμα απίθανο) προχωρήσουν σε ενέργειες μη εγκεκριμένες από τ' αφεντικά τότε η εθνική τραγωδία που θα "ακολουθήσει" (μάλλον εσκεμένα θα σε αφήσοουν να πας) θα είναι τέτοιας έντασης που δε θα ξέρουν που να κρυφτούν από μας τους ίδιους.

    Μέσα σε 2 μήνες από 72% αποδοχής της στρατηγικής (ο θεός να την κάνει στρατηγική) ο λαός την αποδέχεται σήμερα με 35%. Σκέψου να προκαλέσουν και εθνική τραγωδία.

    Μην ανησυχείτε λοιπόν, αλλά να πιέζετε να πάρουν ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ, γιατί τα προηγούμενα μονεταριστικά ανθρωπάκια προσπάθησαν να τα φορτώσουν όλα στο πόπολο......

    Γι' αυτό σωστά ακολουθούν τη συμβουλή της πάταξης της φοροδιαφυγής της αποδειξούλας με πιστωτική κάρτα κλπ....ΣΥΜΦΩΝΩ μαζί τους!!!!!

    Άμα κάνουν και το περιουσιολόγιο......ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/5/15 13:35

    Θα ξεχωρίσουν οι δραχμιστές του συνονθυλεύματος από τους ευρωπαϊστές δηλαδή.

    Ίσως και μετά την ψήφιση των μέτρων να σχηματιστεί κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό, αν και δεν το βλέπω.

    Θα ψηφιστούν τα μέτρα και ο κος πρωθυπουργός θα πάει σε εκλογές με λίστα, πετώντας έξω τους έξαλλους.

    Οι έξαλλοι μπορεί και να κατέβουν με 3-4 κομματίδια και γι' αυτό δεν θα είναι υπολογίσημη δύναμη.

    (επειδή δεν αναφέρθηκαν παραπάνω)

    Πάντως μην στενοχωριέστε θάχετε να διαλέξετε σε όποια τάση και συνιστώσα και αν ανήκετε.....

    Και επειδή οι περισσότεροι μουτσιουλήσατε για χρόνια στον κορύτο του πασόκ και τώρα πήγατε σ' αυτόν του σύριζα.....άντε βρε, πάλι θα σας φέξει.....θα βολευτείτε είτε στο σοσιαλδημοκρατικό του αλέξη, είτε σε κάποιο κεντροδεξιό ευρωπαϊκό με φρεσκαδούρα πρόσωπα........άλλωστε το σύστημα με σας στέκεται τόσους χρόνους, με τα βαρεμένα και στοκαρισμένα νομίζετε ότι παίζει παιχνίδι????/

    αυτά τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν, όπως τους κουκουλοφόρους.

    Έτσι είναι, πατριώτες, τα πράματα!!!!! τόσο απλά, τόσο κυνικά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/5/15 13:48

    Παίζει βέβαια και το άλλο.

    Να ψηφίσουν άπαντες (λόγω καρεκλών) τα μέτρα και να επιχειρηματολογούν στην τηλεόραση για τα ακριβώς ανάποδα που επιχειρηματολογούσαν κατά καιρούς.

    ανεμοδούρια ήταν και θα συνεχίσουν να είναι και μάλιστα να αγανακτούν με γκριμάντσες τύπου μπαλαφάκου....

    Ένα είναι το σίγουρο.

    όποιο σενάριο και να ξετυλιχτεί ειναι χαμένα από χέρι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/5/15 14:30

    Ρε ποσο γουστάρω μια ρήξη !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/5/15 15:39

    ΚΑΛΑ ΛΕΜΕ ΕΙΣΑΙ ΜΠΗΤΙ ΒΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος19/5/15 15:45

    Kι ακομα δεν σφιξανε οι ζεστες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος19/5/15 15:48


    Βουλή: Σήμερα αποφασίζεται ο κατάλογος των μαρτύρων που θα κληθούν στην εξεταστική για τα μνημόνια

    19.05.2015 , 08:56
    Τελευταία ενημέρωση : 19.05.2015, 09:17

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
    Google +0 6 1

    Βουλή: Σήμερα αποφασίζεται ο κατάλογος των μαρτύρων που θα κληθούν στην εξεταστική για τα μνημόνια
    Photo Copyright - web

    Σκοπός της επιτροπής είναι να ρίξει φως στις σκοτεινές πτυχές της περιόδου 2009-2014, και ειδικότερα να διερευνήσει γιατί επελέγη η εφαρμογή του μνημονίου, αν η υπαγωγή της χώρας σε μνημόνιο ήταν αναγκαία, καθώς και αν υπάρχουν συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας που αποκόμισαν παράνομο κέρδος από την επιβολή των μνημονίων.

    Στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης η επιτροπή αποφάσισε την κατάρτιση ενός πρώτου καταλόγου μαρτύρων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσής της, ακόμα και με την κλήση ξένων εμπειρογνωμόνων ή εμπλεκομένων προσώπων, αλλά και χωρίς να αποκλείεται η παρουσία πρώην πρωθυπουργών αν χρειαστεί.

    Αποφασίστηκε επίσης να διεξάγονται δύο συνεδριάσεις την εβδομάδα, με τη δυνατότητα και τρίτης αν χρειαστεί, ενώ όλα τα κόμματα θα ορίσουν και αναπληρωματικά μέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος19/5/15 15:51

    Nυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου
    ThinkstockPhotos-178522813
    Από την 1η Μαΐου, όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησε η ισχύς του νυχτερινού οικιακού τιμολογίου θερινής περιόδου, σύμφωνα με το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.).
    Συγκεκριμένα, ο ΔΕΔΔΗΕ υπενθυμίζει ότι η θερινή περίοδος για το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό), με συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00), ξεκινά από 1 Μαΐου 2015 και διαρκεί έως 31 Οκτωβρίου 2015.
    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τον προμηθευτή τους.
    Χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση από τη ΔΕΗ
    1. Πώς μπορείτε να μάθετε το ωράριο του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση (Γ1Ν) που ισχύει στο ακίνητό σας;
    Μπορείτε να διαπιστώσετε εάν έχετε το τμηματικό ή το συνεχές ωράριο, ελέγχοντας το μετρητή της παροχής σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να παρατηρήσετε εάν από τις ώρες 15:00 έως 17:00 (από 1η Νοεμβρίου έως την 30ή Απριλίου) ο μετρητής σας καταγράφει τις καταναλώσεις στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Μ (Μειωμένο τιμολόγιο) ή στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Κ (Κανονικό τιμολόγιο), οπότε θα διαπιστώσετε ποιο ωράριο του μειωμένου τιμολογίου έχετε.
    Για να ενημερωθείτε σχετικά με το αν έχετε ενταχθεί στο συνεχές ή στο τμηματικό ωράριο μπορείτε να απευθυνθείτε στο αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, που ανήκει το ακίνητο.
    2. Εάν είστε νέος χρήστης (ενοικιαστής/ιδιοκτήτης) ακινήτου, πώς μπορείτε να μάθετε αν έχετε «νυχτερινό» και ποιο είναι το ωράριο;
    Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαπιστώσετε αν κάνετε χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση.
    Α) Ελέγχοντας το λογαριασμό που λαμβάνετε
    Στην μπροστινή όψη του λογαριασμού πάνω αριστερά, αναφέρεται το είδος του τιμολογίου, δηλαδή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: Γ1Ν ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ
    Στην πίσω όψη του ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ λογαριασμού εμφανίζεται αναλυτικά «η πάγια χρέωση νύχτας» και ακριβώς από κάτω η χρέωση των κιλοβατωρών (kWh) που έχουν καταναλωθεί τις ώρες του νυχτερινού.
    Στην πίσω όψη του ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ λογαριασμού (πάνω αριστερά), εμφανίζονται αναλυτικά οι ενδείξεις του μετρητή, όπου εμφανίζεται και η ένδειξη στον ΚΩΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ 12 ή 13 (μειωμένο τιμολόγιο).
    Β) Ελέγχοντας το μετρητή της παροχής σας
    Καταρχάς μπορείτε να δείτε εάν διαθέτετε μετρητή διπλής εγγραφής, δηλαδή αν υπάρχουν δύο κοντέρ στο μετρητή σας. Το ένα φέρει την ένδειξη Κ και το άλλο την ένδειξη Μ. Στη συνέχεια να παρατηρήσετε εάν τις ώρες εφαρμογής του νυχτερινού τιμολογίου, ο μετρητής σας καταγράφει τις καταναλώσεις στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Μ.
    Γ) Ελέγχοντας τον πίνακα εγκατάστασης της οικίας
    Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει ένα ενδεικτικό λαμπάκι στον πίνακα εγκατάστασης της οικίας, η οποία συνδέεται με τον αγωγό πρόσθετης εξυπηρέτησης. Αν τις ώρες εφαρμογής του νυχτερινού τιμολογίου ανάβει το λαμπάκι, τότε κάνετε χρήση του νυχτερινού τιμολογίου.
    3. Εάν είστε ενοικιαστής ενός ακινήτου πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση για τιμολόγιο Γ1Ν;
    Προκειμένου να καταθέσετε αίτηση χορήγησης του Οικιακού Τιμολογίου με Χρονοχρέωση θα πρέπει να έχετε εγγράφως και τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη του ακινήτου.
    4. Πώς μπορείτε να αλλάξετε το ωράριο του Οικιακού Τιμολογίου με Χρονοχρέωση (Γ1Ν) από Συνεχές σε Τμηματικό;
    Αν έχετε το Συνεχές ωράριο του Οικιακού Τιμολογίου με Χρονοχρέωση μπορείτε αν θέλετε να το αλλάξετε σε Τμηματικό, αλλά δεν μπορείτε να επανέλθετε στο Συνεχές αν αλλάξετε γνώμη. Η δυνατότητα αυτή ισχύει για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
    Για την αλλαγή αυτή απαιτείται να υποβληθεί σχετική αίτηση αλλαγής ωραρίου για το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση (απαραίτητη η Αστυνομική Ταυτότητα και τα στοιχεία του ΑΦΜ) στο αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.
    5. Πώς μπορείτε να αλλάξετε το ωράριο του Οικιακού Τιμολογίου με Χρονοχρέωση (Γ1Ν) από Τμηματικό σε Συνεχές;
    Δεν είναι δυνατή αυτή η αλλαγή διότι το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση με συνεχές ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (23.00 έως 07.00) δεν χορηγείται πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος19/5/15 16:02

    αυτα ειναι χρησιμα πραγματα..μας ζαλισε τα μεζεα ο ακατονομαστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος19/5/15 16:10


    Λυπάμαι πολύ που οι Συριζαίοι απογοητεύτηκαν τόσο νωρίς!
    Υπήρχαν όμως εξ αρχής όλα τα δεδομένα για να προβλέψει κανείς την κατάντια. Ο φανατισμός όμως εξουδετέρωσε την ορθή κρίση.
    Τώρα υπάρχουν σενάρια ων ουκ έστιν αριθμός. Ο ευφυέστατος αναλυτής μας δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω. Εγώ βλέπω, και με λύση και χωρίς λύση, ότι θα περιδινηθούμε σε ένταση και σε χρόνο και μακάρι να βγούμε ζωντανοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος19/5/15 20:07

    ΑΣΕ "ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΕ" ΑΝΑΛΥΤΗ ΤΟ ΠΡΟΜΟΤΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ..ΑΥΤΟ ΓΕΛΙΟΠΟΙΗΣΑΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος19/5/15 20:48

    Θα μα πεις ποιος θελει να κυβερνησει αφου δεν θελεις τον συριζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος19/5/15 22:18

    ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ή ΤΑ ΖΟΥΔΑΚΙΑ


    Θυμάστε το "αγέροχο" ύφος διανθισμένο με χαζοχαρούμενο χαμόγελο (ωσεί μικροαστός νεόπλουτος της εξουσίας) που περιφερόταν προεκλογικά και κομπορημονούσε αυτάρεσκα ότι θα παίζει το ζουρνά και θα χορεύουν πεντοζάλι οι αγορές?????

    Τώρα τρομαγμένοι μικροαστούληδες με παγωμένο χαμόγελο προσπαθούν γονυκλιτώς και γελοιωδώς να εκμαιεύσουν υποδόση της δόσης των "τοκογλύφων"

    Σα δαρμένα σκυλιά είναι μαζεμένα και βρυχώνται που και που για να αποδιώξουν το μικροαστικό τους φόβο

    Ο επικίνδυνος χασομέρης που διεθνοποίησε τον εαυτό του σε βάρος της χώρας ακόμα περιφέρεται και ως νάρκισος νομίζει ότι είναι οικονομολόγος, ενώ με τις μπαρούφες του έχει οδηγήσει την οικονομία σε παράλυση και ασφυξία.

    Ενικολαϊκίστικη θρασύτητα με βερμπαλισμό καραγκιοζάκου, διαστρέφουν την πραγματικότητα με χοντροειδέστατα ψέματα για να καλύψουν την ανικανότητά τους.

    Σας έλεγα ότι καμώνονται πως διαπραγματεύονται και σκιαμαχούν με ανεμόμυλους.

    Η διαπραγμάτευση ήταν μια φαρσοκωμωδία σε συνδυασμό με αλλοπρόσαλλες θέσεις του όποιου βαρεμένου, μυαλοκαμένου και στοκαρισμένου νου.

    Και έχοντας νεκρώσει το σύμπαν, ενώ ο κοσμάκης αποσύρει και τις 5 δεκάρες που είχε στην άκρη, δυστυχώς υπάρχει ακόμα ένας στους τρεις έλληνες που συνεχίζει να εμπιστεύεται αυτούς τους κλόουν της πολιτικής.

    Τελικά δεν είστε για λύπηση ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά σας (που φευ δε χρωστάνε τίποτα)

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ!!!!!

    Και όποια συμφωνία και να κάνουν θα είναι δραματικά χειρότερη από την όποια θα έφερνε το πιο σκληρό μονεταριστικό ακρονεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του όποιου καθικιού της ευρώπης.

    Η μόνη χαραμάδα ελπίδας η κατάρρευση της εμπιστοσύνης του πόπολο στους κλόουν.

    ΄Αργησες πολύ, πατριώτη και δεν πρόκανες το κακό που ήδη έχουν κάνει, αλλά δεν είναι αργά να προλάβεις τον αρμαγεδώνα.

    Πάρτε τα σπίρτα από τα χέρια των ανθρωπίσκων!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος19/5/15 22:43

    ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΕΡΙ!!!!

    Παρ' ότι ο ανερμάτιστος και ο άσχετος εκδιώχθηκε από τις διαπραγματεύσεις, δεν έχει το φιλότιμο να παραιτηθεί!!!!

    Υπογραφή συμφωνίας "θα είναι η ταφόπλακα της αριστεράς" ανακράζει ο Λαφά και ετοιμάζεται να πάρει τα αριστερά λάβαρα από τα χέρια του τσιπράκου και να ηγηθεί νέου αριστερού αντιμνημονιακού κόμματος.

    Μη υπογραφή θα φέρει την οικονομική ασφυξία και η επιβολή του capital controls δηλαδή των περιορισμών κεφαλαίων στις τράπεζες θα τα οδηγήσει με την ουρά στα σκέλια σε εκλογές και θα αληκτούν ό,τι την ευθύνη θα την έχει η ΕΚΤ το ΔΝΤ και οι τρισκατάρατοι ευρωπαίοι, αλλά το πόπολο έχει αρχίσει ριπιδόν να μην τα πιστεύει, κατάλαβε τι πολιτικά νούμερα είναι και γι' αυτό παρατηρείται η κατάρρευση από 72% σε 35% της εμπιστοσύνης στις διαπραγματεύσεις. Φαντάσου τι θα γίνει και με κλειστές τις τράπεζες....

    Μία λύση έχει και του την έχω πει πολύ καιρό τώρα.

    Καλεί τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να στηρίξουν την όποια συμφωνία, ακόμα και αν χάσει την δεδηλωμένη και γίνει αλλαγή πρωθυπουργού σε νέα κυβέρνηση.

    ή ξοπετάει όξω τους έξαλλους και στόκους, στηρίζει την ψήφιση σε δυνάμεις της σύνεσης και της λογικής και πάει σε εκλογές.

    Όλα τ' άλλα ίσως οδηγήσουν σε εθνική τραγωδία και η ιστορία διδάσκει ότι οι τραγωδίες πολλάκις οδηγούν σε ....γκιλοτίνες!!!!!!

    έτσι απλά, έτσι κυνικά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος19/5/15 22:48

    Τσίπρας, Φλαμπουράρης, Καλύβης και Τάσος Κορωνάκης συμμετείχαν και αποφασίζουν............


    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ σου έχω χιλιοειπεί, τι άλλο θέλεις επιτέλους???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος19/5/15 22:49

    ΑΣΕ ΤΑ ΨΟΦΙΑ..ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΘΗΚΕ ΚΑΜΜΙΑ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ... ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΚΑΙ ΥΠΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος19/5/15 22:53

    Το διαφορετικό Μήκος στα δάκτυλα, αποκαλύπτει την προσωπικότητά σας!
    Γνωρίζατε ότι το μήκος των δακτύλων σας μπορεί να αποκαλύψει κάτι για την προσωπικότητά σας; Συγκρίνετε το μήκος του δείκτη και του παράμεσου και δείτε αν ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά σας.

    Η εικόνα δείχνει τρεις τύπους μήκη δαχτύλων, σημειώνονται Α, Β και C. Ελέγξτε τα δάχτυλά σας και ανακαλύψετε το νόημα.



    Α) Λένε ότι οι άνθρωποι που ο παράμεσος τους είναι μεγαλύτερος από το δείκτη, έχουν όμορφη εμφάνιση. Ακτινοβολούν με τη γοητεία τους και οι άλλοι τους βρίσκουν ακαταμάχητους. Επιπλέον, είναι πιο επιθετικοί και αποφασιστικοί και δεν είναι πρόβλημα για αυτούς να αναλάβουν τον κίνδυνο. Το επάγγελμα που έχουν συνήθως είναι: στρατιώτης, μηχανικός, σκακιστής. Επίσης έχουν επιτυχία στην επίλυση σταυρόλεξων. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι τα άτομα με μεγαλύτερο παράμεσο, κερδίζουν περισσότερα από ό, τι τα άτομα με μικρότερο παράμεσο.

    Β) Τα άτομα με μικρότερο παράμεσο από το δάχτυλο του δείκτη, έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και ίσως να εμφανίσουν διάθεση αλαζονική. Απολαμβάνουν τη μοναξιά και δεν επιθυμούν να διαταραχθεί ο ελεύθερος χρόνος τους. Δεν είναι το είδος του ατόμου που θα κάνει το πρώτο βήμα όταν πρόκειται για σχέσεις, αλλά πάντα αποδέχονται και εκτιμούν την προσοχή που λαμβάνουν.

    Γ) Τα πρόσωπα στα οποία το μήκος του παράμεσου και του δείκτη είναι η ίδια, η ειρήνη και η αγάπη είναι απαραίτητες. Αισθάνονται άβολα όταν βρίσκονται σε σύγκρουση. Είναι καλά οργανωμένοι και προσπαθούν να τα έχουν καλά με όλους. Χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι έχουν την τάση να είναι πιστοί σε μια σχέση, γεμάτοι με φροντίδα και τρυφερότητα προς τους συνεργάτες τους.

    ΠΗΓΗ

    Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/04/blog-post_577.html#ixzz3acFMQJer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος19/5/15 22:57


    Εξεταστική για τα Μνημόνια: Η κυβέρνηση καλεί τα μέλη της τρόικας!
    Εξεταστική για τα Μνημόνια: Η κυβέρνηση καλεί τα μέλη της τρόικας!

    Να καθίσουν στην «καυτή» καρέκλα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τα Μνημόνια καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη της τρόικα Πολ Τόμεσεν, Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ.

    Ωστόσο, η λίστα ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνει τα πρόσωπα που διετέλεσαν πρωθυπουργοί την περίοδο Οκτώβριος 2009 – Ιανουάριος 2015 για την οποία διεξάγεται η έρευνα αν και κατά την τοποθέτησή της η εισηγήτρια Νίνα Κασιμάτη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της κλήσεις τους λέγοντας «πρέπει να έρθει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος και άλλοι πρώην πρωθυπουργοί για να μας εξηγήσουν τους χειρισμούς τους».

    Πιο αναλυτικά, η πρώτη λίστα μαρτύρων του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει πρώην υπουργούς Οικονομικών, διοικητές ΤτΕ, αντιπροσώπους του ΔΝΤ, προέδρους ΟΔΔΗΧ, ΕΛΣΤΑΤ και ΤΑΙΠΕΔ όπως Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Στουρνάρας, Μ. Κοντοπυράκης, Α. Γεωργίου, Ζ. Γεωργαντά, Στίγκλιτς, Μ. Ξαφά, Γ. Ζαννιά, Ε. Βενιζέλο, Λούκα Κατσέλη, Χ. Παμπούκη, Στ. Παπασταύρο, Χ. Θεοχάρη, Σ. Ρομπόλη, Κ. Σαββαϊδου κα.

    Facebook (link is external)Twitter (link is external)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος20/5/15 08:13

    Δε μπορει ας παιτηθει

    Πολυ λιγος εαως τιποτα

    Χαζοχαρουμενο υφακι και λεονταρισμοι σαννα λεει ..με βλεπετε ποσο μαγκας ειμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος20/5/15 09:11

    ΚΡΑ ΚΡΑ ΚΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος20/5/15 09:41

    ΑΓΓΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΜΑΤΣ ΜΟΥΤΣ ΟΙ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ !!!
    -ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ !!!!
    -ΓΙΑΝΗ ΜΟΥ !!!!
    -ΚΟΛΗΤΕ ; ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΣ ;
    -ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΟΛΗΤΕ ΓΙΑΝΗ !!!
    ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ...ΣΤΟΥ ΣΕΒ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος20/5/15 12:26

    ......Τρέψεις την ψευδαίσθηση ότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει στο οικονομικό του ανθρώπινο δυναμικό, ανθρώπους του που ήδη υπουργεύουν και θα είναι αντιπρόσωποι στο ΔΝΤ παγκόσμια τράπεζα κλπ?????.........

    τους γιάννηδες εννοούσες???????

    τις έλενες, τις λούκες και τους χριστάκηδες (αλήθεια τι έγινε αυτό το .....παπούτσι????)

    α ρε χψ όποιος είπε την αλήθεια τον κρεμάσανε τον λοιδωρήσανε τον βρίσανε τον χλευάσανε κλπ

    και όλα αυτά τα έκανε το ευκολόπιστο και παρασυρμένο πόπολο από τους εκάστοτε λαϊκιστές.

    Δεν ξεχνώ εδώ μέσα ότι ούρλιαζες για τους φοροκλέφτες και φοροφυγάδες και κάποια ζουδάκια προσπαθούσαν να γελοιοποιήσουν την αποδειξούλα στα σκόρδα.

    τώρα που είναι κεντρική πολιτική θέση των συριζαίων το έχουν βουλώσει.....

    Αν τα παραπάνω σχόλια, που υποψιάζομαι ότι είναι δικά σου. σου βγάζω το καπέλο και συνέχισε να λες την αλήθεια.

    Φαίνεται δεν τα έχεις ανάγκη και δεν τα φοβάσαι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος20/5/15 13:16

    για άντρες μόνο και ιδιαίτερα όχι για πιθηκαλώπηδες


    ΚΛΙΚ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος20/5/15 13:35

    μη στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι.....εδώ δεν άλλαξαν πράματα με το αίμα ποτάμι....θ' αλλάξουν με μαγκιά κλανιά και κώλο φινιστρίνι??????

    η ζωή δε σταματάει, αλλά η εξελικτική θεωρία διδάσκει ότι οι μεταβολές (αλλαγές) γίνονται με πολύ αργό ρυθμό.......υπομονή λοιπόν και μη μου συγχίζεσαι....και ειδικά μη φέγεις από τις γραμμές!!!!

    τις πολιτικές απαξιώνουμε και κουτουπώνουμε και όχι τα πρόσωπα.....και ποτέ μα ποτέ πατριώτες......μη γίνεσαι σιχασιά, λοιπόν βρίζοντας πατριώτες.....είδες ο άλλος βάζει τραγουδάκια.....και μην κάνεις το λάθος ότι είναι ένας και ο ίδιος. Είναι πολλοί που βλέπουν σαν κι αυτόν και ελάχιστοι που διχάζουν σαν και σένα. (διχάζουν γλανιστί σημαίνει βλέπουν ίσα ίσα)

    Μην επιτίθεσαι λοιπόν σε πατριώτες που νομίζεις ότι είναι ο προαιώνιος εχθρός σου...κάνε μόκο και ρούφα τ' αυγό σου, ξέρω δεν πρόκειται να χορτάσεις με την πείνα του άλλου όσο κι αν το επιθυμείς λόγω ζήλιας, πάντως να ξέρεις εμείς σ' αγαπάμε γιατί δε φταις εσύ, αλλά το ρημάδι που δεν κόβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος20/5/15 16:42

    ΧΑΧΑΧΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΨ.ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΙ ΤΟ ΧΨ.ΡΕ ΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος20/5/15 16:45

    Η μαζική υποτίμηση των τραπεζών, η προετοιμασία της ΕΚΤ για τη χρεοκοπία της Ελλάδας, η κίνηση ματ της Ρωσίας, καθώς επίσης η εγκληματική επιμονή των Γερμανών στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας που πιθανόν θα οδηγήσει σε εκλογές το φθινόπωρο

    .

    Από οικονομικής πλευράς, η σημαντικότερη ίσως είδηση είναι η μαζική υποτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας δεκάδων τραπεζών της Ευρώπης από την Fitch, κυρίως των γερμανικών Deutsche Bank και Commerzbank (κατά τέσσερα επίπεδα!) – με την αιτιολογία πως τα κράτη δεν θα μπορούν να τις διασώσουν, στην περίπτωση που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα (ανάλυση).

    Επίσης, η προετοιμασία της ΕΚΤ ενόψει της ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας, η οποία προβλέπεται για τις 5 Ιουνίου – με την ανακοίνωση της αύξησης των αγορών ομολόγων, έτσι ώστε να διατηρηθούν χαμηλά τα επιτόκια δανεισμού, γεγονός που οδήγησε στη ραγδαία υποτίμηση του ευρώ απέναντι στο δολάριο. Τέλος, η υψηλότερη του αναμενόμενου αύξηση του ΑΕΠ της Ιαπωνίας η οποία, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ρευστότητα στους ισολογισμούς των εταιρειών της, θα οδηγήσει πιθανότατα το δείκτη NIKKEI σε νέα ύψη.

    Από γεωπολιτικής πλευράς, η πολύ έξυπνη κίνηση του προέδρου Putin στην παγκόσμια σκακιέρα, η οποία ανάγκασε τις Η.Π.Α. να διαπραγματευθούν μαζί του – η άρση δηλαδή της άδειας διέλευσης του ΝΑΤΟ (έγγραφο), για τη μεταφορά εφοδίων στα στρατεύματα που βρίσκονται στο Αφγανιστάν (13.000 αμερικανοί στρατιώτες).

    Η ενέργεια αυτή υποχρεώνει την υπερδύναμη να ξεκινήσει ξανά τις συζητήσεις με τη Ρωσία, αγνοώντας την Ευρώπη, την οποία άλλωστε δεν υπολογίζει (άρθρο) – ενώ ίσως οδηγήσει στην αναίρεση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη Δύση, με θετικά αποτελέσματα για τις ρωσικές επιχειρήσεις, το ρούβλι και το χρηματιστήριο της χώρας.

    Όσον αφορά τώρα την Ελλάδα, αυτό που προκάλεσε ακόμη μία φορά τις αντιδράσεις των ίδιων των Γερμανών, ήταν η πρόσφατη δήλωση του ηγέτη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ο οποίος φαίνεται πως υιοθετεί το δόγμα του Σόιμπλε – αδιαφορώντας για το δράμα που βιώνει η χώρα μας.

    Σύμφωνα με αυτήν (πηγή), ένα τρίτο πακέτο βοήθειας δεν μπορεί να εγκριθεί, εάν δεν πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις – εννοώντας προφανώς τα νέα μέτρα λιτότητας, ύψους περί τα 5 δις €, τα οποία η κυβέρνηση μάλλον δεν θα καταφέρει να ψηφιστούν. Αυτός είναι πιθανότατα ο λόγος, για τον οποίο ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν σε δύο στάδια – με το δεύτερο το φθινόπωρο, όπου μάλλον θα καταφύγει σε εκλογές, αφού θα έχει περάσει η τουριστική περίοδος.

    Οι μεταρρυθμίσεις τώρα που αναφέρει ο Γερμανός πολιτικός, είναι κυρίως η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας, μέσω μίας πιο ευέλικτης αγοράς εργασίας – με βάση την οποία θα μειώνονταν ξανά οι μισθοί των εργαζομένων. Το γράφημα που ακολουθεί (πηγή: Flasbek) περιγράφει ακόμη μία φορά το αποτέλεσμα των σημαντικότερων «μεταρρυθμίσεων» – με τις πραγματικές αμοιβές ανά ώρα στη δεξιά στήλη (σε τιμές καταναλωτή και παραγωγού), καθώς επίσης με την ανεργία στην αριστερή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος20/5/15 16:46

    Περαιτέρω, με δεδομένη την πτώση των μισθών μεταξύ των ετών 2009 και 2014 κατά 22% από πλευράς καταναλωτή (από 15,50 € στα 12,70 €), καθώς επίσης πάνω από 30% από πλευράς παραγωγού, κάτι που δεν συνέβη σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, η επιμονή των Γερμανών για νέες μειώσεις είναι τουλάχιστον κυνική – πόσο μάλλον μετά τα εγκληματικά αποτελέσματα της πολιτικής των μνημονίων που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα (ανάλυση).

    Φαίνεται δε πως η σταυροφορία υπέρ του νεοφιλελευθερισμού που έχει αναλάβει η Γερμανία στην Ευρώπη, είναι αποδεκτή ακόμη και από τους σοσιαλδημοκράτες – αφού επιμένουν στην εφαρμογή νέων μέτρων, παρά το ότι έχουν οδηγήσει στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, από αυτά που προέβλεπε η Τρόικα:

    στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, στην κατάρρευση του ΑΕΠ, στη ραγδαία πτώση των τιμών των παγίων (μόνο τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2015 χάθηκαν, «κάηκαν» καλύτερα πάνω από 40 δις € από το χρηματιστήριο και τα ακίνητα), στην «αποψίλωση» του παραγωγικού δυναμικού της χώρας κοκ.

    Αντί λοιπόν να δοθεί κάποιος χρόνος στη χώρα μας και να «θαφτεί» για πάντα η αποτυχημένη συνταγή της Τρόικας, οι Γερμανοί την επαναφέρουν – χωρίς να υπολογίζουν τους κινδύνους ανατροπής της κυβέρνησης και πολιτικής αποσταθεροποίησης της Ελλάδας, η οποία θα την βύθιζε στο χάος.

    Την ίδια στιγμή αρνούνται ακόμη και να συζητήσουν την εξόφληση των χρεών τους (άρθρο), συνεχίζοντας να συσσωρεύουν πλεονάσματα εις βάρος των εταίρων τους – παρά το ότι γνωρίζουν πως έτσι οδηγείται η Ευρωζώνη στη διάλυση της.

    Ολοκληρώνοντας, εάν η Ελλάδα βυθιστεί στο χάος, επειδή οι Γερμανοί κυρίως «δυναμιτίζουν» όλες τις κυβερνήσεις της, τότε εύλογα θα χαρακτηρισθούν ως οι νεκροθάφτες της Ευρώπης – οι οποίοι, μέχρι την τελευταία στιγμή, υπερασπίζουν το δόγμα της λιτότητας, ενάντια στην κοινή λογική και παρά την αρνητική εμπειρία των τελευταίων ετών.

    ΣυγγραφέαςAnalyst Team

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος20/5/15 20:42

    Κατέγραψε λέει τη σύνοδο στη ρίγα για να μας πει ότι δεν το κράξανε.

    Μάλλον έχει απωθημένα με τις καλωδιώσεις!!!!!!

    Ήθελε τις τουρίστριες να καλωδιώνονται για το Φου Που Ααα που λέει και ο μπάρμπας....

    Μάλλον κάτι βίτσιο το διατρέχει....

    Εδώ η χώρα κατρακυλάει στην άβυσσο και το πολιτικό νούμερο το νοιάζει ν' αποδείξει ότι οι ευρωπαίοι δεν το ξεχέσανε......

    τι να περιμένεις δόλιε αξιοπρεπή και υπερήφανε ανθρωπίσκο......πόση χλέπα θα φας για να την νιώσεις για τα καλά.....μα πόση χλέπα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος20/5/15 20:54

    Είναι τρομοκρατημένος, τρομοκρατημένος και εμβρόντητος....

    Υπενθυμίζω την ιστορική αλήθεια για κάθε ενδιαφερόμενο.

    Όποιος δια πράξεών του ή παραλείψεων του οδηγήσει το λαό σε εθνική τραγωδία η δικαιοσύνη είναι αμείλικτη και σκληρή.......και αυτό ας τόχουν υπόψη τους.....

    Σίγουρα δεν πρέπει κανένας να τρομοκρατείται αν πράξει με σοφροσύνη, υπευθυνότητα, ρεαλισμό και με γνώμονα το συμφερότερο για το λαό και την ηρεμία του.....και όχι την περιπέτειά του σε τραγωδίες εθνικές....

    Πόσο κλόουν μπορεί να είναι κανένας να κατηγορεί την εφαρμογή του μνημονίου, όταν αυτή τη στιγμή η πορτογαλία δανείζεται με ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος20/5/15 21:07

    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ?ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΚΛΠ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΜΑΙ.ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ,ΤΟΝ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΟΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ,ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΚΠΟΡΕΥΤΑΙ ,Η ΕΠΙΘΕΣΗ,ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΚ.ΘΥΜΙΖΕΙ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ,ΠΕΣ ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος21/5/15 00:05

    ΤΙ??? ΔΕΝ ΣΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος21/5/15 00:08

    καλα 5 χρονια ηταν οι δικοι σου ..γιατι δε δανειζοταν με αρνητικο επιτοκιο..να σου απαντησω..ηταν ασχετοι..οπως εισαι και συ ασχετος και μας ζαλιζεις χωρις να ξερεις γρι απο οικονομια..ετσι κι αλλιως αγραμματος εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.