Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Δεν δίνει τα ταμειακά του διαθέσιμα ο Δήμος Γορτυνίας- Ομόφωνη απόφαση ΔΣ

Δεν δίνει τα ταμειακά του διαθέσιμα ο Δήμος Γορτυνίας- Ομόφωνη απόφαση ΔΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας, συνεδρίασε την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015, και συζήτησε το ζήτημα της Πράξης νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η κυβέρνηση υποχρεώνει τους Δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Μετά από διαλογική συζήτηση κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω,
Καταγγέλλει την μεθόδευση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π. διαδικασία που είχε καταγγείλει εμφατικά όταν ήταν στην αντιπολίτευση πλήττοντας την κατοχυρωμένη συνταγματικά ανεξαρτησία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τονίζει ότι κανένας διάλογος δεν έγινε πριν από αυτήν την απόφαση με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας, και στον τρόπο που η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να συνεισφέρει σε αυτή, απαιτείται διάλογος και δημοκρατική διαβούλευση και όχι Π.Ν.Π.
Θεωρεί ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ήδη συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης (με την περικοπή χρηματοδοτήσεων, την απαγόρευση προσλήψεων, την κατάργηση υπηρεσιών και γενικά των μνημονιακών πολιτικών που συνόδευσαν τον Καλλικράτη) και η απόφαση αυτή, εφ όσον υλοποιηθεί, θα επιδεινώσει την λειτουργία της, αν δεν την οδηγήσει σε κατάρρευση.
Θεωρεί ότι η εφαρμογή της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης στο Δήμο Γορτυνίας, με τα ιδιαίτερα επιβαρυμένα γεωπολιτικά χαρακτηριστικά, θα κορυφώσει τις επιπτώσεις της οικονομικής ασφυξίας και δυσλειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, που επέφεραν καταδικασμένες από τον λαό πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος.

Δεσμεύει τον κ. Δήμαρχο και τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου να μην προβούν σε οποιαδήποτε μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και αποφασίζει την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ, ενημερώνοντας παράλληλα τους δημότες για τις διαφαινόμενες δραματικές επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση στην τοπική κοινωνία.

11 σχόλια :

  1. Ανώνυμος29/4/15 17:44

    ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΦΤΕΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΔΩΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ...ΜΕ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΑΜΑ ΤΑΔΙΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/4/15 19:55

    29/4/15
    ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ 38ΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ
    12:24 π.μ. ΣΤΟΧΟΣ Δεν εχει σχολια


    Θρήνος επικρατεί στο νησί της Σάμου για την 38χρονη γυναίκα που αυτοκτόνησε.

    Όπως αναφέρει το i-samos.gr, η 38χρονη η οποία ήταν μητέρα δυο παιδιών έδωσε τέλος στη ζωή της με καραμπίνα μέσα στο σπίτι της στο χωριό Νεοχώρι.

    Η γυναίκα μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/4/15 22:07

    Τι ανησυχάτε ρε ζουδάκια??

    Ο Λαφαζάνης οδηγεί τη ρήξη και έχει λύσεις που ούτε καν τις φαντάζεστε σε ρωσία σε κίνα σε ινδία σε βενεζουέλα σε ιράν και στην....μεσόγειο!!!!! (μάλλον θα εμπνέεται από τους πνιγμούς των δύστυχων μεταναστών και θάχει λύσει και για σένα....τη μεσόγειο).

    Η ώρα πληρσιάζει και έχουν χάσει όχι τον ύπνο τους, αλλά και την καφενόβειο υπομονή τους.

    Αρχίζουν να ουρλιάζουν (λες και θα γίνουν έτσι αριστεροί με τα ουρλιαχτά)

    κινούνται προ χειροδικία (μάλλον πήραν μαθήματα από τα πιθήκια της πάνω πλατείας)

    Εκστομίζουν βρισιές περί προδοτών (πάντα το κάνανε) και νομίζουν ότι το δίκιο θα του χαριστεί (θολούρα στο κεφάλι τους), αλλά είδα ότι ο λαός σε κάτι δημοσκοπήσεις απόψε έχει τέτοια ριζική άποψη που ούτε καν το φανταζόντουσαν.

    80% ευρώ πάσει θυσία!!!!!!!!!

    Τράβα τώρα νούμερο να κάνεις ρήξη, όσα ψέματα και να πεις.

    Ο λαός αρχίζει και ξυμάει με τις αριστεράντζες της τεμπέλας......

    Από τις πρώτες μέρες σας έλεγα μην σκιαζόσαστε τα νούμερα δεν έχουν διέξοδο, είναι έρμαια και φυλακισμένοι της όποιας λεβεντομαλακίας και εθνικολαϊκίστικης αρλούμπας έλεγαν και ψάχνουν τρόπο να την κάνουν.

    Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που ως λιμασμένα δεν θα αφήνουν την καρέκλα με τίποτα.

    Γι' αυτό μην εκπλαγείτε αν δείτε το συνονθύλευμα να ψηφίζει χειρότερα μέτρα από του χαρδούβαλη (και λόγω γιατί έχουν εκτραχυνθεί τα πάντα από την μη διαπραγμάτευση) με τέτοιο φανατισμό που ο φασιστάκος που τα κράζει να φαντάζει τσικό μπροστά στον .......μερκελισμό τους....

    Οι γορτύνιοι αντιστάθηκαν στο μπραϊμη και άλλαξαν το ρου του αγώνα, τώρα λες να αντιστέκονται το ίδιο??????

    Ναι ρε μπροστά στο ΔΝΤ προτιμάμε το νερό στη γλανιτσιά, πού βρίσκεις το αντιλαϊκό, ναι ρε να τους πείτε μπράβο που προσέχουν το λαό (να πιούμε νερό χωρίς μπουλουμάτσα) και όχι λεφτά για τους τοκογλύφους........

    με τέτοιες σούρεαλ καταστάσεις περιμένεις κορονιό???????

    για τα δυό ρέματα είμαστε και πολύ αργήσαμε, έπρεπε νάχουμε χρεοκοπήσει εδώ και πολλά πολλά χρόνια, οικονομικά, κοινωνικά, αξιακά, εθνικά και ότι θες βάλε......

    Το πρόβλημα μας αν η δανάη τον έσφιξε πολύ όταν τον έσωζε ή αν η κόρη του εισαγγελέα του αντρέα απάντησε με σωστή ατάκα στον τσιριχτό φασιστάκο που φευ......τους έχει πάρει τα σώβρακα.....ούτε τον άδωνη δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα, ούτε τον τσεκουράκη και θέλουν να λέγονται αριστεροί......ποιοί???? οι αριστεράντζες της τεμπέλας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/4/15 22:13

    Κάμψη φαίνεται πως υπάρχουν στα ποσοστά που αποδέχονται τη στρατηγική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Συγκεκριμένα, το 58,3% συμφωνεί με τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, από ποσοστό 90,3% που ήταν λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Το 39,8% διαφωνεί με τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα, ένα ποσοστό που πριν περίπου 100 ημέρες βρισκόταν στο 7,4%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/4/15 22:15

    Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 75,6% θεωρούν πως η χώρα πρέπει πάση θυσία να παραμείνει στο ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν στο 76%. Το αντίθετο ποσοστό φτάνει στο 22,8% που δεν θεωρούν πως πρέπει να μείνει η χώρα στο ευρώ πάση θυσία. Τα αντίστοιχα ποσοστά στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν στο 66,2% και αντίστοιχα στο 31,4%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/4/15 22:17

    ια το καυτό θέμα της αποφυλάκισης Για το θέμα του Σάββα Ξηρού, το μήνυμα των ερωτηθέντων προς την κυβέρνηση είναι σαφές. Το 74,2% διαφωνεί με αυτή την κίνηση της κυβέρνησης και μόλις ένα 22,6% συμφωνεί.

    Άσχημα τα νέα για την κυβέρνηση και στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής, με το 61,9% των ερωτηθέντων να την κρίνει αρνητικά και το 30,8% θετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/4/15 22:18

    Τράβα τώρα καραγκιοζάκο να κάνεις τη ρήξη και μετά δε θα σε ξεπλένει ο ντούναβης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/4/15 22:30

    Σας τόνισα και σας το ματαλέω.

    Το τυχάρπαστο ποσοστό του 36% πού πήρε το συνονθύλευμα στις εκλογές εκπροσωπείται στη βουλή από το 3% του εμμονικού σύριζα και εδώ ξεκινάει το πανηγύρι........

    Η κατρακύλα έχει αρχίσει ραγδαία, έρχονται πολιτικές εξελίξεις που ούτε καν θα φανταζόσαστε, δεν θα πιστεύετε ούτε τους ίδιους τους εαυτούς σας για την αλλαγή που θα συμβεί σε σας τους ίδιους.....

    Το βλέπουν το ξέρουν, πάθανε βέρτικο σε πρώτη φάση, καλλιέργησαν το διχασμό και δεν τους βγαίνει (ο λαός σε τεράστια ποσοστά έχει την ίδια άποψη, δεν διχάζεται σε διλήματα της αριστεράς του κώλου), χάνουν την ψυχραιμία τους, βρίζουν, κινούνται απειλητικά, προκαλούν και στο τέλος .......ελπίζω μικρή μου να μην ολοκληρώσουν το κακό που ήδη κάνουν, να μην προκάνουν να σε πάνε στην κόλαση.....και τότε να δω πόσες....δανάες θα τα σφίγγουν δυνατά από τον προδομένο λαό.......

    Μη σκιαζόσαστε ρεεεεεε, μια οικτρή μειοψηφία, ένα τυχάρπαστο 36% έχουν και ο λαός σε ποσοστό πάνω από 75% έχει βασικές θέσεις αντίθετες με τις ροζουλί απόψεις τους......θέμα χρόνου είναι, αλλά το κακό το κάνουν.....

    Τολμούν να μιλούν για αριστερά οι αριστεράντζες της τεμπέλας, μαγαρίζουν την έννοια της αριστεράς και των λαϊκών αγώνων με εθνικολαϊκισμούς και ηλιθιότητες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος29/4/15 22:38

    Οι σημαντικές αποφάσεις για την πορεία μιας χώρας είναι δουλειά των δημοκρατικά εκλεγμένων ηγεσιών και των κοινοβουλίων που πρέπει να παίρνουν και το βάρος της ευθύνης, όσο ιστορική κι αν είναι αυτή, και όχι δουλειά των πολιτών.

    Φαντάζεστε να είχαν κληθεί οι πολίτες να αποφασίσουν για την είσοδο στην ΕΟΚ ή για το όνομα της ΠΓΔΜ σε ποια ιστορικά ανοσιουργήματα θα είχαμε παγιδευτεί;

    Η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει τα όρια της ξακουστής "διαπραγματευτικής" της δεινότητας και να καταλήξει σε συμφωνία, το βάρος της όποίας εκείνη και μόνο εκείνη θα χρεωθεί ή θα πιστωθεί.

    Έχει ισχυρή εντολή που ειναι σαφής και δεν χρειάζεται καμία ανανέωση.

    Και αυτή είναι η παραμονή στην ευρωζώνη.

    Αν δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της εντολής, ας την καταθέσει.


    Τόσο απλά, τόσο σταράτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος29/4/15 23:37

    ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ ΛΕΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος30/4/15 19:53

    ΜΑΓΑΖΙ ΚΕΡΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΜΠΡΑΙΜΗ ΕΝΑ ΚΕΡΑΣΜΑ ΑΛΑ ΠΛΙΩΤΑ ΕΛΑΛΑΚΩΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.