Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μονοπάτι πεζοπορίας 68 χιλιομέτρων θα πιστοποιηθεί στη Γορτυνία

Συνάντηση μελών του ΣΑΟΟ και περίπου 70 εθελοντών από χωριά της Γορτυνίας, που έχουν πάρει μέρος στη σηματοδότηση, του υπό ευρωπαϊκή πιστοποίηση μονοπατιού μήκους 68 χιλιομέτρων, πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Τρίπολη.
Σκοπός της συνάντησής ήταν ο συντονισμός των προσπαθειών έτσι ώστε να γίνουν οι τελικές διορθώσεις οι οποίες υποδείχθηκαν από τη Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπορίας, όπως τοπικές διευρύνσεις μονοπατιών, κουπαστές ασφαλείας, μικρά ξύλινα γεφυράκια, σηματοδότηση και τοπικές αλλαγές στο ίχνος του μονοπατιού.
Πρόκειται για ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα, το οποίο αφορά τη διαδρομή Στεμνίτσα - Λούσιο - Δημητσάνα - Ελάτη - Βυτίνα - Μονή Κερνίτσας - Μαγούλιανα - Λαγκάδια. (στους προορισμούς συμπεριλαμβάνεται και το Βαλτεσινίκο).


Μέχρι το τέλος Μαΐου προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες αυτές, προκειμένου να γίνει η τελική πιστοποίηση του μονοπατιού από την ίδια την Δανή Αντιπρόεδρο της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πεζοπορίας, στο πλαίσιο των εγκαινίων που θα γίνει στις 31 Μαΐου.
Εκείνο το τριήμερο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και στα 7 χωριά της Γορτυνίας που βρίσκεται το μονοπάτι.

B.Π. - www.kalimera-arkadia.gr

12 σχόλια :

  1. Ανώνυμος10/3/15 17:09

    μονοπατι για μυγδαλια λαδωνα δε θα μπορουσε να γινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/3/15 17:50

    αληθεια τι νοημα εχουν αυτα...ποιον ενδιαφερουν ...γερμανικη παντως ειναι η οργανωση που τα οργανωσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/3/15 21:46

    Μας έμελλε, λοιπόν, ώστε η Χώρα μας να ευρεθεί κάτω από την βούληση της σκληρής Κυρίας Μέρκελ, η οποία ως δόγμα της ζωής της έχει την λιτότητα, δηλ. την στέρηση, την φτώχεια! Στην κατεύθυνση αυτή ενισχύεται και από τον κ. Σώϋμπλε, τον κομπλεξικό Υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας, η έκφραση του προσώπου του οποίου φανερώνει επίσης όλο το μίσος, που τρέφει εναντίον όλων, όσοι κατά καλή τους τύχη δεν χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις τους!


    Αυτό το φρικαλέο κείμενο έχει αναρτηθεί από ...."ιεράρχη".....

    Είναι τόσο τυφλό το μένος τους που ούτε μπροστά στην αναπηρία κοκκινίζουν και τα μονοπάτια τους φταίνε ή είναι τόσο ηλίθιοι????

    Μάλλον τα συνδυάζουν και τα δύο.........καμάρωσε γλυκιά μου και να αισθάνεσαι υπερήφανη και κοίτα να αυγατήσεις την αξιοπρεπεία σου διαδηλώνοντας δίπλα δίπλα με τέτοια ανθρωποειδή........

    Με μεγάλη θλίψη γράφω αυτό το σχόλιο γιατί δεν είναι δυνατόν να αισθάνεται έλληνας ο έχων τέτοιες απόψεις και δη για αναπήρους.....ή ότι τι το γερμανικό (μας φταίνε και τα μονοπάτια τώρα) είναι κακό.....

    Μπροστά σ' αυτά τα φασιστοειδή πιθήκια επιτρεψέ μου να αισθανθώ και σόιμπλε και γερμανός.....εγώ το γερμανοτσογλάνι και εσύ με τους εθνολαϊκιστές και χουντικά αποβράσματα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/3/15 21:57

    ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ..ΠΕΣ ΜΑΣ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ..ΠΕΡΙΠΟΥ..ΑΛΛΙΩΣ ΣΚΑΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/3/15 22:00

    Ελα ρε τα μονοπάτια του πέρδικα και της ρεντεζέλας καταγράφουν οι γερμανοί μπουχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/3/15 22:02

    OI GLANITSIOTES OI PONHROI DE MPHKANE STO KOLPO...TO MYRISTHKANE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/3/15 23:25

    Ο παππούς μου έλεγε στον πατέρα μου.....
    "Ε, ρε, κατοχή που σας χρειάζεται..."
    Ο πατέρας μου έλεγε σε μένα.....
    "Ε, ρε, Χούντα που σας χρειάζεται....."
    Εγώ πια... θα λέω στο παιδί μου....
    "Ε, ρε, Θεσμοί που σας χρειάζονται!!!!!!!!!ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/3/15 23:31


    ΕΛΠΊΖΩ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΌ ΜΈΛΛΟΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΦΥΑΔΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑς.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΠΙΑ, ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ, ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ Ο ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος11/3/15 00:29

    ΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ..ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΑΝ...ΑΝ ΜΑΣ ΛΕΙΨΑΝΕ ΡΕ ΜΑΣ ΛΕΙΨΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΚΑ ΧΩΡΑΦΙΑ..ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΝΟΞΕΤΕ...ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΔΩ ΟΡΝΙΑ ...ΚΑΙ ΥΑΙΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος11/3/15 20:24

    Θα ήταν ευχάριστο το μονοπάτι να πέρναγε από το Ιερό της Γλανιτσιάς και να έφτανε στην λίμνη που βρίσκεται της Κυράς το γεφύρι. Ο παλιός δρόμος από τον Βαλτεσινιώτικο κάμπο στην Τάρνοβα- στην Βιολέτ- στον Αγιάννη - στην Αφλόριζα- στα Σύμπαινα στην Παναγιά τα Σελλά και στο κάτου νερό μέχρι το γεφύρι θα ήταν μια φανταστική διαδρομή για περιπατητές αλλά και για εμας ακόμη. Με λίγη δουλειά θα ήταν πρώτης τάξεως μονοπάτι. Αυτό ήταν θέμα οργάνωσης συλλόγων και ανθρώπων του χωριού που δυστυχώς δεν τα καταφέρνουμε. Το θέμα του μονοπατιού και η επώασή του ήταν γνωστό εδώ και έναν χρόνο. Δυστυχώς δεν είχαμε ούτε παρουσία στην συγκέντρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/3/15 22:58

    Πατριώτη έχω προτείνει για τέτοιο δρόμο ιδιαιτερου κάλους κι οχι για μονοπάτια υπόπτου ενδιαφέροντος από Σούφη πηγάδι μέχρι Αγία Παρασκεύη με άσφαλτο δέντρα και κάθε απαραίτητο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.