Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί

Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί γεννήθηκε μια νύχτα με βροχή. Είχε μεγάλα μάτια, διάφανα, και μακριά μαλλιά. Ο γιατρός είπε στη λεχώνα ότι είχε γεννήσει ένα ξωτικό. Εκείνη το ‘ξερε.

Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί κοιμόταν μ’ ανοιχτά μάτια τη μέρα και ξυπνούσε τα βράδια, για να κλάψει. Ο γάτος της οικογένειας, ένας αργόσχολος σιαμέζος, καθόταν στο προσκεφάλι του, για να διώχνει τ’ άσχημα όνειρα και τ’ ανόσια πνεύματα.

Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί άργησε να μιλήσει και δυσκολεύτηκε να μάθει να περπατά. Προτιμούσε να κοιμάται, αγκαλιά με τον γάτο. Κι όταν ξυπνούσε περνούσε ώρες πολλές κοιτώντας τις σκιές στο ταβάνι ή έφτιαχνε αλλόκοτα πλάσματα από πλαστελίνη. Τους έδινε κι ονόματα, λέξεις μπερδεμένες που ακούγονταν σαν Κουένυα και Σίνταριν και Φαλάνια και Σύρινθαλ
 Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί πήγε σχολείο, αλλά έγραφε τα γράμματα ανάποδα. Την ώρα του μαθήματος ζωγράφιζε αγγέλους στο τετράδιο του και στο διάλειμμα έμενε να παρατηρεί πώς οι σφήκες έτρωγαν τ’ αχλάδια που πέφταν απ’ το δέντρο. Οι δάσκαλοι δεν τον μάλωναν, γιατί ήταν ήσυχος κι είχε μεγάλα μάτια. Τ’ άλλα παιδιά τον άφηναν στην ησυχία του, γιατί καταλάβαιναν ότι δεν είναι εκεί.

~~{}~~

Ένα βράδυ οι γονείς του τον έχασαν. Τον έψαξαν, ξεσήκωσαν τη γειτονιά, φώναξαν την αστυνομία. Τελικά τον βρήκαν στο πανηγύρι, δίπλα στον πάγκο ενός πλανόδιου καλλιτέχνη.

Ο πλανόδιος έφτιαχνε λέξεις από σύρμα, ονόματα ανθρώπων και ζώων και ονείρων. Δεν χρησιμοποιούσε εργαλεία. Έπιανε το σύρμα και το ‘στριβε, το γυρνούσε, το ίσιωνε, το στίλβωνε, μέχρι που κρατούσε το όνομα κάποιου ή -μερικές φορές- έναν στίχο.

Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί είχε ξεχαστεί να κοιτάει τα επιδέξια χέρια του καλλιτέχνη, όλη νύχτα.

Οι γονείς του τον μάλωσαν, αλλά εκείνος δεν ήταν εκεί. Μόλις έφτασαν σπίτι ξεκίνησε να φτιάχνει τις δικές του λέξεις από σύρμα.

~~{}~~

Τα χρόνια κυλούσαν κι ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί περνούσε όλο και περισσότερο καιρό με τα μικρά του καλλιτεχνήματα. Όσοι τον συναντούσαν νόμιζαν ότι ήταν εκεί. Έτσι φαινόταν. Και συχνά ήταν. Όμως όσοι τον γνώριζαν καλύτερα ήξεραν ότι δεν ήταν εκεί.

~~{}~~

Όταν μεγάλωσε ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί γνώρισε ένα κορίτσι που του έμοιαζε. Είχε μεγάλα διάφανα μάτια και μακριά μαλλιά. Ζωγράφιζε θλιμμένα πρόσωπα και περπατούσε σαν γάτα. Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί γοητεύτηκε απ’ το κορίτσι.

Μια θερινή νύχτα, σ’ ένα παγκάκι πάνω απ’ το Αιγαίο, τη ρώτησε αν θα τον παντρευόταν κάποτε. Εκείνη δέχτηκε. Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί της φόρεσε στο δάχτυλο ένα κρίκο από αναψυκτικό.

Έκαναν ένα παιδί με μεγάλα διάφανα μάτια.

~~{}~~

Τα χρόνια συνέχισαν να περνάνε, έτσι όπως συνηθίζουν να κάνουν απ’ την αρχή του κόσμου.

Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί είχε στήσει έναν πάγκο με τις λέξεις του, πλανόδιος κι εκείνος όπως ο δάσκαλος του. Σπάνια όμως πουλούσε κάποια λέξη από σύρμα. Τις περισσότερες τις χάριζε και χαιρόταν όταν έβλεπε τους ανθρώπους να τις φοράνε στο στήθος, πάνω στην καρδιά.

Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί αγαπούσε τις νύχτες και τις βροχές. Αγαπούσε το γέλιο των παιδιών και τα μπαλόνια με ήλιο που το ‘σκαγαν και ‘φτάναν ως τον ήλιο.

Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί είχε και κάποιους φίλους, ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα του χεριού ενός πάντα. Όταν βρισκόταν με τους φίλους του κανείς δεν ήταν εκεί. Κι ένιωθαν ωραία να μην είναι εκεί παρέα.

~~{}~~

Κάποιες μέρες ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί ζήλευε τους ανθρώπους που μπορούσαν να είναι εκεί, τους ανθρώπους που τα κατάφερναν τόσο καλά εκεί.

Κάποιες νύχτες ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί ευχόταν να ήταν κι αυτός εκεί, κι ας μην είχε φτιάξει ούτε μια λέξη από σύρμα.

Δεν το είχε επιλέξει να μην είναι εκεί. Είχε συμβεί, έτσι όπως γεννήθηκε με μεγάλα διάφανα μάτια, ίσως επειδή κι η μητέρα του δεν ήταν εκεί.

~~{}~~

Το κορίτσι με το δακτυλίδι από κρίκο αναψυκτικού προσπάθησε να τον βοηθήσει, να είναι εκεί. Κι εκείνος το ήθελε, όταν όμως βρισκόταν εκεί ξεθώριαζε, γινόταν διάφανος, τόσο που μπορούσες να δεις από μέσα του.

Και κάθε μέρα που περνούσε εκεί, ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί ένιωθε να χάνει ένα ακόμα κομμάτι του.

Μόνο οι λέξεις από σύρμα τον βοηθούσαν να ενώνει τα κομμάτια του.

~~{}~~

Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί κάποτε κατάλαβε ότι υπήρχαν πολλοί ακόμα άνθρωποι που δεν ήταν εκεί. Κι αν κάτι έφταιγε γι’ αυτό δεν ήταν οι άνθρωποι, ήταν το εκεί.

Οι άνθρωποι που δεν ήταν εκεί δεν ήταν ηλίθιοι, δεν ήταν δειλοί, δεν ήταν ανίκανοι. Είχαν γεννηθεί με κάποια αποστροφή για το εκεί ή μπορεί να ήταν μόνο αλλεργία, αλλεργία σε όλα όσα τους δίνονταν έτοιμα, σε όλα όσα δεν ήταν δικά τους.

Οι άνθρωποι που δεν ήταν εκεί ήθελαν να δημιουργούν το εκεί τους.

~~{}~~

Έφτιαχναν λέξεις, μουσικές, χορούς, πίνακες, σπίτια, φαγητά, ιδέες, εφευρέσεις, εξισώσεις, φάρμακα, σχολεία, επιστήμες.

Οι άνθρωποι που δεν ήταν εκεί έφτιαχναν τον κόσμο απ’ την αρχή, έτσι όπως θα ήθελαν να είναι.

~~{}~~

Δεν γνωρίζω πώς τελειώνει αυτή η ιστορία. Μου τη διηγήθηκε ένας καλλιτέχνης του δρόμου με μεγάλα μάτια. Είχε ινδιάνικο αίμα και τ’ όνομα του ήταν Πλανόδιο Βουνό.

Κάποια στιγμή χαμογέλασε και σταμάτησε να είναι εκεί. Το χαμόγελο του άργησε να σβήσει, σαν να ήταν ο γάτος του Τσέσαϊρ.

Μου άφησε μόνο αυτές τις λέξεις, καμωμένες από σύρμα.

Έτσι δεν γνωρίζω πώς τελειώνει αυτή η ιστορία.

Ίσως και να μην τελειώνει.

28 σχόλια :

  1. Ανώνυμος26/2/15 22:21

    8 στους 10 σύριζα!!!! Οι άλλοι 2 είναι αριστεροί....

    ΣΕΒ. ..να υποστηριχθεί με σθεναρότητα η κυβέρνηση και η μεταρρυθμιστική ατζέντα της...

    Όλα βαίνουν καλώς....εναντίον μας...

    Μπαρούφα 1η. Οι έλληνες που διαδηλώνουν ζητούν αξιοπρέπεια, όχι δουλειές ή λεφτά......

    τα ρέστα μου!!!!!

    Μπαρούφα 2η. Αύξηση καταθέσεων σήμερα.....(η καταβολή των συντάξεων....)

    πάσο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/2/15 23:27

    ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/2/15 23:58

    τους μπιπ η δεν τους μπιπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/2/15 00:57

    Είναι καλά γιατρέ μου ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/2/15 01:09

    ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ,ΞΕΡΕΙΣ ΤΗ ΣΟΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/2/15 08:01

    Χθες στη Χαλκίδα έπεσαν από τον 5ο όροφο και πέθαναν μια μητέρα μαζί με τον 27χρονο γιό της. Λίγο πριν ξεψυχήσει το παιδί είπε πως δεν είχαν χρήματα.

    δεν θυμίζει το κουγκι! ειναι ο χορός του ζαλόγγου.

    ολα για την ευρωπαική πορεία της χώρας!
    τι περιμένουμε άραγε απ΄αυτή τη προοπτική, που εκτός από το 7%(κκε-ανταρσυα) όλοι άλλοι σχίζουν τα ιμάτιά τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/2/15 08:22

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΛΑΞ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ Σ ΕΠΙΑΝΕ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ.ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙΣ ΔΥΟ ΔΥΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ..ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ..ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/2/15 08:35

    "έπεσαν από τον 5ο όροφο και πέθαναν μια μητέρα μαζί με τον 27χρονο γιό της"

    δεν θυμίζει το κουγκι! θυμίζει το χορό του ζαλόγγου.

    όλα για την ευρωπαική πορεία της χώρας!
    τι περιμένουμε άραγε απ΄αυτή τη προοπτική;

    περιμένω κάποιος να με πείσει ότι καλά πράττουμε.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/2/15 08:47

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΛΑΞ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ Σ ΕΠΙΑΝΕ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ.ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙΣ ΔΥΟ ΔΥΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ..ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ..ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27/2/15 09:08

    βρε 8:47 γιατί τις φορτώθηκες επάνω σου τις αυτοκτονίες;
    λες να προσάπτω ευθύνες για 25 μερες εξουσίας?
    αν και η κ. Τζάγκρη έχει τώρα κάπου 5 χρόνια που λέει ναι σε όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος27/2/15 09:49

    ΠΟΤΕ ΔΕ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΝΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ..ΑΛΛΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΕΠΛΗΤΕΣ ΛΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΙΝΕ.ΕΣΥ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΓΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ..ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος27/2/15 09:57

    ΟΥΣΤ ΒΛΑΜΕΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος27/2/15 10:19

    ΟΥΣΤ ΒΛΑΜΕΝΕ.

    27/2/15 09:57

    πραγματικά την κάνω .δεν πρόκειται να ξαναγράψω.
    ο λογος; ότι υπάρχουν δύο κουφοί, ο ένας είσαι εσύ και ό άλλος αύτός που τo γλεντάει με την κατηφόρα της χώρας και ρυπαίνεται το site.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος27/2/15 10:19

    Είσαι σε σχέση?
    - Ναι
    - Σοβαρή
    - Πολύ σοβαρή, σκέψου ούτε καν γελάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος27/2/15 11:50

    μηπως δε γλενταει με την κατηφορα αλλα με τα νουμερα που υπερασπιζεις;;;;;; και τωρα να τον βανεις με τον εμετικο που εβριζε και βριζει παει πολυ.

    μαλον συνενοημενοι ηστε να το μπαχαλοποιησετε για να μη γραφει και σας χαλαει τη μοστρα του βαρουφακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος27/2/15 13:07

    τοσα χρονια δεν σου εφταιγε τιποτα ,ηταν ολα μελι γαλα ,ξαφνικα σου φταιει ο Συριζα και ολη η κυβερνηση .θα μας δωσεις μια εξηγηση γι αυτο? Τοση καταστροφη εφερε ο συριζα σε 20 ημερες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος27/2/15 13:35

    τι ειναι αυτα που λες τωρα. οι σαμαροβενιζελοι θα μας ειχαν βγαλει απο το μνημονιο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος27/2/15 14:32

    Αφού με μεγάλη δυσκολία απόφυγα τα "βοθρολύματα" που προηγήθηκαν...για να μην γλιστρίσω, θα προσπαθήσω και σήμερα να σας ενημερώσω.

    Η δημοκρατία εκφράζεται στη βουλή.

    Οι προηγούμενοι ψήφιζαν συμβάσεις-μνημόνια με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και έτυχε της γνωστής κριτικής....

    Τούτοι ΄δω ούτε καν.....δεν χρειάζεται....αρκεί η υπογραφή του γιάνη.......πώς λέγεται αυτό???
    "για πρώτη φορά αριστερά"!!!!!!!

    Η "εθνική περσόνα" έδωσε σήμερα συνέντευξη ουάάάουου.........πώς να μην είσαι εθνικά υπερήφανος???

    Ο Λαφαζάνης έχει πάρει σοβαρά το ρόλο του......μέσω τυπικών διαδικασιών θέτει σε πορεία κλεισίματος(???} τις σκουριές και δεν πειράζει που μια επένδυση θα κλείσει και 2.000 εργαζόμενοι θα βγουν στο δρόμο!!!!!!

    Ο άλλος μέγας πολιτικός ανήρ παπάς θα ανοίξει την ΕΡΤ στο σύνολό της, όπως ήταν πριν ο σα(χλα)μάρας την κλείσει δικτακτορικώ τω τρόπω... και αν χρειαστεί αύξηση εισφοράς θα εξεταστεί...δηλαδή σκάσε και πλέρω τους παχυλότατους μισθούς που θα ακολουθήσουν

    Ν' ανοίξει με μισθολόγιο δημοσίου να δω τότε τα μίσθαρνα όργανα πως θα το γυρίσουν το δοξάρι της...λύρας.....

    Η μαφία της δραχμής έχει ένα δούρειο ίππο στην καρδιά των αποφάσεων, ο οποίος ναι μεν λέει ότι έξω από το ευρώ είναι καταστροφή, αλλά κάνει τα πάντα για να πας εκεί.....λες???????

    αν όχι, πρέπει νάναι πολύ άσχετος από οικονομία και ας φιγουράρει σαν εξπέρ......μάλλον πόκα στου μαγκοθανάση παίζει...(με τα καλά μου το λέω, με τα μπίτι καλά μου)

    Ο άλλος ο "τσάκαλος" (αυτός που βγαίνει στα κανάλια και με συνωμοτικό ύφος λέει ότι κάνουμε διαπραγματεύσεις και δεν το λέμε αυτό......και το λέει στον αέρα σε κανάλια!!!!!!), αυτός λοιπόν που λέτε βρήκε τα λεφτά στις θυρίδες, στα ψυγεία, στα σεντούκια, στα πατώματα κλπ......και ρε μεγάλε τι θα κάνεις θα τα πάρεις του κοσμάκη που από τη μια μεριά ήταν στο σύνταγμα και την άλλη μέρα στην ουρά της τράπεζας να πάρει δυο πενταροδεκάρες που σκιάχτηκε μην χαθούν από τις λεβεντομαλακίες κάποιων ιθυνόντων????

    Ο άλλος θα βάλει κάμερες να πιάσει τους χούλιγκανς......εδώ οι προηγούμενοι τόχουν νομοθετήσει κιόλας και αν θυμάμαι καλά κάτι αριστεράντζες του κώλου τότενες φώναζαν για ανθρώπινα δικαιώματα και ότι ηλιθιότητα επέτρεπαν τα ....τσίπουρα που είχαν ρουφήξει προηγουμένως....

    εφαρμοσέ το ντεεεεε και άσε τους λεονταρισμούς.....εφαρμοσέ το....

    Επειδή τα πράματα θα αγριέψουν άσχημα (τα οικονομικά) για σένα "πόπολο" έχουν εξεταστική για το μνημόνιο.........από το 10 και μετά....όχι πως φτάσαμε με την υπερχρέωση γιατί τότε θα κληθεί και ο εργασιομανής μέντοράς μας και ο υπουργός της ζαρντινιέρας και ων ουκ έστιν αριθμός.....

    Για σένα "πόπολο" προς το παρών έχουμε παπακωνσταντίνου, ίσως και κάποιους πασόκους του 10-12 και θα....χορτάσεις υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.........

    Άλλωστε να θυμηθούμε και τα παλιά μας......εδώ γίναμε εισαγγελείς εναντίον του ΑΝΤΡΕΑ......στα τσικό του πασόκ θα κωλόσουμε?????

    Η αλήθεια τσούζει το ξέρω, γι' αυτό συγνώμη.......να σας ξυμήσω προσπαθώ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος27/2/15 14:47

    Αλησμόνηκα να σας ενημερώσω ότι έρχεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής κρίσης.(κάτι για τσιπ κάρτά μίλησε σήμερα το πρωί ο ουάάάου στο γερόντιον)........

    ή μας ψεκάζουν (τήρα ρε που θ' αρχίσω να το πιστεύω)...

    ή μας δουλεύουν....

    ή σόου κάνουμε....

    ή ο "αντίχριστος" ψάχνεται κατά μεριά μας, ψάχνει πρόσωπο να μπει........

    (κάντε κανα ευχέλαιο, μας χρειάζεται μ' αυτούς τους αλειτούργητους.....καλά τόπε ο ιερεμίας κόντρα στον ταγματαρχίσκο των καλαβρύτων, την άλλη τη σουπιά της βορείου ελλάδος, τους μπαλτάκηδες και τον κάθε παπαρούπα της ακροδεξιάς που αισθάνονται υπερήφανοι με το "για πρώτη φορά αριστερά" ........ρε θα με ξεκάνετε μπίτι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος27/2/15 14:54



    «Η χώρα έχει βρεθεί σε στρατηγικό κενό. Μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές όλα είναι στον αέρα. Τα έσοδα, οι ταμειακές ανάγκες, οι δημοσιονομικοί στόχοι. Πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει; Πού πηγαίνουμε σε σχέση με το χρέος;

    Και δυστυχώς σωρεία διαπραγματευτικών λαθών μας έχουν οδηγήσει χιλιόμετρα πίσω από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν την ημέρα που διαλύθηκε η Βουλή.

    Όλα εμφανίζονται ως θρίαμβος, με ενθουσιασμό, αλλά μόλις ξύσεις την επιφάνεια, βλέπεις ότι δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε αποτέλεσμα, ούτε ασφάλεια, ούτε προοπτική».

    «Η χώρα πρέπει να ξαναβρεί στόχους. Μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα, γιατί αυτό που συμβαίνει δεν συνιστά τιμωρία προς την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τιμωρία για τον Έλληνα πολίτη που δεν βλέπει προοπτική. Και ιδίως για τον πιο αδύναμο.

    Μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα μόνο στη βάση της αλήθειας. Ένα μεγάλο ψέμα χώρισε την κοινωνία σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Τώρα μια μεγάλη και γενναία αλήθεια, μπορεί να ενώσει το έθνος».

    Βαγγέλης Βενιζέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος27/2/15 15:20

    Βαγγελης Βενιζελος μαζι με τον Γκλετσο
    τελεια και παυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ανεκδοτάκιας27/2/15 18:09

    Ρε σεις μην κολλατε πουθενα! Βγειτε μεσα στην βροχη και το κρυο! Χορεψτε, διασκεδαστε, ερωτευτειτε! Γυριστε μουσκεμα σπιτι και μην σας νοιαζει τιποτα!
    "Ειδικος Πνευμονολογος - Φυματιολογος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ανεκδοτάκιας27/2/15 18:25

    Εσάς που βγαίνετε πρώτο ραντεβού και έχετε πεταλούδες στο στομάχι, σας καταλαβαίνω. Και εγώ μες την αγωνία είμαι. ΘΑ ΚΕΡΑΣΕΙ, ΔΕ ΘΑ ΚΕΡΑΣΕΙ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος27/2/15 18:59

    Το έμφραγμα προϋποθέτει καρδιά. Μην αγχώνεστε μερικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος27/2/15 19:20

    ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ-ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ
    Γ. Το Δοξαστικον

    C. The Gloria

    ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ το φως και η πρώτη χαραγμένη στην πέτρα ευχή του ανθρώπου η αλκή μες στο ζώο που οδηγεί τον ήλιο το φυτό που κελάηδησε και βγήκε η μέρα

    Η στεριά που βουτά και υψώνει αυχένα ένα λίθινο άλογο που ιππεύει ο πόντος οι μικρές κυανές φωνές μυριάδες η μεγάλη λευκή κεφαλή Ποσειδώνος

    ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΟΡΕΣ ΑΝΕΜΟΙ που ιερουργούνε που σηκώνουν το πέλαγος σα Θεοτόκο που φυσούν και ανάβουνε τα πορτοκάλια που σφυρίζουν στα όρη κι έρχονται

    Οι αγένειοι δόκιμοι της τρικυμίας οι δρομείς που διάνυσαν τα ουράνια μίλια οι Ερμήδες με το μυτερό σκιάδι και του μαύρου καπνού το κηρύκειο

    Ο Μαΐστρος, ο Λεβάντες, ο Γαρμπής ο Πουνέντες, ο Γραίγος, ο Σιρόκος η Τραμουντάνα, η Όστρια

    ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ το ξύλινο τραπέζι το κρασί το ξανθό με την κηλίδα του ήλιου του νερού τα παιχνίδια στο ταβάνι στη γωνιά το φυλλόδεντρο που εφημερεύει

    Οι λιθιές και τα κύματα χέρι με χέρι μια πατούσα που σύναξε σοφία στην άμμο ενας τζίτζικας που έπεισε χιλιάδες άλλους η συνείδηση πάμφωτη σαν καλοκαίρι.

    ΤΑ ΝΗΣΙΑ με το μίνιο και με το φούμο τα νησιά με το σπόνδυλο κάποιανου Δία τα νησιά με τους έρημους ταρσανάδες τα νησιά με τα πόσιμα γαλάζια ηφαίστεια.

    Στο μελτέμι τα ορτσάροντας με κόντρα-φλόκο Στο γαρμπή τ' αρμενίζοντας πόντζα-λαμπάντα έως όλο το μάκρος τους τ' αφρισμένα με λιτρίδια μαβιά και με ηλιότροπια

    Η Σίφνος, η Αμοργός, η Αλόννησος η θάσος, η Ιθάκη, η Σαντορίνη η Κως, η Ίος, η Σίκινος

    ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ στο πέτρινο πεζούλι αντικρύ στου πελάγους η Μυρτώ να στέκει σαν ωραίο οκτώ ή σαν κανάτι με την ψάθα του ήλιου στο ένα χέρι

    Το πορώδες και άσπρο μεσημέρι ένα παπούτσι ύπνου που ανεβαίνει το σβησμένο χρυσάφι μες στους πυλώνες και το κόκκινο άλογο που δραπετεύει

    Μέγας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος27/2/15 19:21

    ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ εορτάζοντας τη μνήμη των αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης ένα θαύμα να καίει στους ουρανούς τ' αλώνια ιερείς και πουλιά να τραγουδούν το χαίρε:

    ΧΑΙΡΕ η Καιομένη και χαίρε η Χλωρή Χαίρε η Αμεταμέλητη με το πρωραίο σπαθί

    Χαίρε η που πατείς και τα σημάδια σβήνονται Χαίρε η που ξυπνάς και τα θαύματα γίνονται

    Χαίρε του παραδείσου των βυθών η Αγρία Χαίρε της ερημίας των νησιών η Αγία

    Χαίρε η Ονειροτόκος χαίρε η Πελαγινή Χαίρε η Αγκυροφόρος και η Πενταστέρινη

    Χαίρε με τα λυτά μαλλιά η χρυσίζοντας τον άνεμο Χαίρε με τα ωραία λαλιά η δαμάζοντας το δαίμονα

    Χαίρε που καταρτίζεις τα Μηναία των Κήπων Χαίρε που αρμόζεις τη ζώνη του Οφιούχου

    Χαίρε η ακριβοσπάθιστη και σεμνή Χαίρε η προφετικιά και δαιδαλική

    ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ το χώμα που ανεβάζει μιαν οσμή κεραυνού σαν από θειάφι του βουνού ο πυθμένας όπου θάλλουν οι νεκροί άνθη της αύριον

    Μιας νυχτός Ιουνίου η νηνεμία γιασεμιά και φουστάνια στο περιβόλι το ζωάκι των άστρων που ανεβαίνει της χαράς η στιγμή λίγο πριν κλάψει

    ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ η πόα της ουτοπίας τα κορίτσια οι παραπλανημένες Πλειάδες τα κορίτσια τ' Αγγεία των Μυστηρίων τα γεμάτα ως πάνω και τ' απύθμενα

    Τα στυφά στο σκοτάδι και όμως θαύμα τα γραμμένα στο φως και όμως μαυρίλα τα στραμμένα επάνω τους όπως οι φάροι τα ηλιοβόρα και τα σεληνοβάμονα

    Η Έρση, η Μυρτώ, η Μαρίνα η Ελένη, η Ρωξάνη, η Φωτεινή η Άννα, η Αλεξάνδρα, η Κύνθια

    ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ το αναίτιο το δάκρυ ανατέλλοντας αργά στα ωραία μάτια των παιδιών που κρατιούνται χέρι-χέρι των παιδιών που κοιτάζουνται και δε μιλιούνται

    Των ερώτων το τραύλισμα πάνω στα βράχια ένας φάρος που εκτόνωσεν αιώνων θλίψη το τριζόνι το επίμονο καθώς η τύψη και το μάλλινο έρημο μέσα στ' αγιάζι

    ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ το χέρι που επιστρέφει από φόνο φριχτόν και τώρα ξέρει ποιός αλήθεια ο κόσμος που υπερέχει ποιο το "νυν" και ποιο το "αιέν" του κόσμου:

    ΝΥΝ το αγρίμι της μυρτιάς Νυν η κραυγή του Μάη ΑΙΕΝ η άκρα συνείδηση Αιέν η πλησιφάη Νυν νυν η παραίσθηση και του ύπνου η μιμική Αιέν αιέν ο λόγος και Τροπίς η αστρική

    Νυν των λεπιδοπτέρων το νέφος το κινούμενο Αιέν των μυστηρίων το φως το περιιπτάμενο

    Νυν το περίβλημα της Γης και η Εξουσία Αιέν η βρώση της Ψυχής και η Πεμπτουσία

    Νυν της Σελήνης το μελάγχρωμα το ανίατο Αιέν το χρυσοκύανο του Γαλαξία σελάγισμα

    Νυν των λαών το αμάλγαμα και ο μαύρος Αριθμός Αιέν της Δίκης το άγαλμα και ο μέγας Οφθαλμός

    Νυν η ταπείνωση των Θεών Νυν η σποδός του Ανθρώπου Νυν Νυν το μηδέν

    και Αιέν ο κόσμος ο μικρός, ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος27/2/15 20:01


    Γενικά στο ταλαιπωρημένο Site:

    Άρρητα ρήματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος27/2/15 22:11

    προτιμωτερο απο τη μισαλλοδοξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.