Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Aπίστευτο και όμως Ελληνικό: Ο πεθερός παντρεύτηκε την νύφη του γιατί…

 Σε μια απίστευτη ιστορία, που αναδεικνύει το δαιμόνιο της φυλής και αποδεικνύει....ότι κανένα μνημόνιο, κανένας εκσυγχρονισμός των δομών της δημόσιας διοίκησης και κανένα πακέτο μέτρων όσο σιδερόφρακτα και ηλεκτρονικά διπλό-τσεκαρισμένα και αν είναι, δεν μπορούν να κρατήσουν τον Έλληνα – χουντίνι δεμένο με νόμους, κανονισμούς και πρωτόκολλα.
Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε χωριό της Αρκαδίας με πρωταγωνιστή οικονομικό «προύχοντα» του τόπου, χήρο με τέσσερα παιδιά μεγάλης ηλικίας. Προνοητικός γαρ ο ήρωας του ρεπορτάζ μας, θορυβήθηκε από το μέτρο απογραφής των συνταξιούχων αφού όπως φαίνεται σχεδίαζε να «κληροδοτήσει» τη σύνταξη του στα ενήλικα παιδιά του μετά τον θάνατο του με την γνωστή μέθοδο της μη δήλωσης αποθανόντος συνταξιούχου.
Η ιδέα, που μόνο σε κινηματογραφικά σενάρια του Χόλυγουντ, μπορεί κανείς να συναντήσει, χαρακτηρίζεται από κάθε άποψη, και κυρίως από κοινωνικής πλευράς, προχωρημένη, αφού στην μικρή κοινωνία του αρκαδικού χωριού της ιστορίας μας, θα αποτελούσε ταμπού η ιδέα και μόνο ο πεθερός να εξωθήσει τον γιο του σε διαζύγιο για να παντρευτεί τη νύφη του!
Γενεσιουργή αιτία του «σκανδάλου» δεν είναι το ερωτικό πάθος του οικονομικά καλοστεκούμενου, πλην όμως ηλικιωμένου, Αρκά για τη νύφη του αλλά η απληστία για το χρήμα.
Έτσι η νύφη του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας πήρε συναινετικό – εξπρές διαζύγιο από τον σύζυγο της για να νυμφευθεί στη συνέχεια τον μέχρι τότε πεθερό της ο οποίος πλέον έγινε νόμιμος σύζυγος της. Οταν λοιπόν έρθει το μοιραίο η σύζυγος θα δικαιούται να λάβει την σύνταξη χηρείας του πρώην πεθερού της


ingossip.gr

14 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ιταλος επιστημονας αναγγελει,επειτα απο δυο χρονια,θα ειναι δυνατη η μεταμοσχευση κεφαλιου,γιαυτο,ζαβοι χαζοι καραφλοι αμετανοητοι,αιντε και γαυροι ,ετσι που γεραντησαμε,....πιανουμε αραδα...gerolykos

Ανώνυμος είπε...

εγώ σε αναρτήσεις "πολιτιστικού" περιεχομένου δεν κάνω σχόλια....σε αναμονή....και να το κάνετε συνέχεια για να μην γράφω μέχρι....να πέσει η για πρώτη φορά αριστερά.....άντε γεια.

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΒΑ ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗ ΣΟΦΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Και τη Σοφία και τη Μαργαρίτα (αυτή ντε τη νύφη, σύζυγο και μάνα πρωθυπουργού, που μάλλον σβήστηκε απ τη λίστα και τώρα βιοποριζεται με τη διοργάνωση γαμήλιων τελετων).
Επίσης τράβα να πάρεις γραμμή από τον Αδωνη, το άλλο το παλικάρι τον Οικονόμου, αλήθεια εκείνος ο Κουκουλοπουλος τ εγινη; Μας έχει λείψει το αγόρι!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ??ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥΘΕ ΗΡΘΑΝ ΟΙ 2 ΜΠΕΜΠΕΣ??ΔΩΡΟ ΘΑΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ,ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ, ΔΙΑ ΤΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΕΜΠΕΣ ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ.ΤΗΝ ΕΜΑΘΕΣ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ?

Ανώνυμος είπε...

ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ ΕΔΩ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

τελικά κοιμηθηκε μαζί του...gerolykos θέλω ανάλυση........

Ανώνυμος είπε...

αν την μαρκάλισε ρωτάς .....

Ανώνυμος είπε...

Ναι,έχει πληρωθεί από μας γι αυτό

Ανώνυμος είπε...

Κ ΒΑΡΝΑΛΗΣ
Ἀρχὴ σοφίας

«Φρόνιμα καὶ ταχτικὰ
πάω μὲ κεῖνον ποὺ νικᾷ».
Ὁ ἕνας

Λίγη δροσιά, οὐρανέ μου,
καὶ χάηδεμα τ᾿ ἀνέμου,
κελάηδημα πουλιοῦ,
ξανάνιωμ᾿ Ἀπριλιοῦ!

Ἀνάσ᾿, ἀνάσα λίγη!
Χρόνια ἡ θελιὰ μᾶς πνίγει.
Λίγη χαρὰ σ᾿ ἀφτὰ
τὰ σκοτεινὰ γραφτά!

Σοῦ πήρανε, λαέ μου,
τὸ δίκιο τοῦ πολέμου
πατριδοκαταλύτες,
ξένοι καὶ ντόπιο ἀλῆτες!
Ὁ ἄλλος

Ἂν θέλεις νὰ χαρεῖς
τὴ λεφτεριά, νωρὶς
γίνε προδότης, γίνε!
Τιμή, ντροπὴ δὲν εἶναι.

Θά ῾ναι μαζί σου οἱ νόμοι
κι ἡ πλερωμένη γνώμη!
Πέτα τὴν ἀνθρωπιά σου
κι ἀπ᾿ τὸν ἀφέντη πιάσου!

Κι ἅμα σὲ φτύνει ἀφτός,
νὰ κάθεσαι σκυφτὸς
καὶ θά ῾χεις τὰ πρωτεῖα
στὴ σάπια πολιτεία.
Ὁ λαός

Ἔξω τοῦ ἀφέντη ἁρμάδα
φυλάει, μὲ μπούκα ὀρθή,
τὸ λείψανό σου, Ἑλλάδα,
μὴν ξάφνου ἀναστηθεῖ!

Ανώνυμος είπε...

Για να γινεις ΦΙΛΟΣ... πρεπει πρωτα να μαθεις τι ειναι φιλία.
Αλλιώς θα είσαι πάντα κάτι ΣΑΝ φίλος...!!!

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΣΕ ΠΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.-

Ανώνυμος είπε...

denδεν ειναι ετοιμος ακομη Εχουν διακοποει οι εργασιες και θα ξανα αρχισουν τωρα την ανοιξη