Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Όταν η τεχνολογία γίνεται αυτοσκοπός

Διανύοντας την εποχή των social media, οι προτεραιότητες αλλάζουν, οι ανθρώπινες σχέσεις αλλοτριώνονται, η τεχνολογία και οι επιταγές της υπερισχύουν κάθε τι άλλου.  Όμως, όπως δείχνει με ωραίο τρόπο και το παρακάτω βίντεο,  θα έρθει κάποια στιγμή που θα βιώσουμε και εμείς τις συνέπειες.


7 σχόλια :

  1. Ανώνυμος5/12/14 06:32



    Σύντομη σύνοψη των περιπτώσεων που αλίευσα σε διάστημα 5 λεπτών από το ιντερνέτ, οι οποίες δείχνουν πόσο καλά θωρακισμένη είναι η δημοκρατική ζωή του τόπου, πόσο ωραία λειτουργούν οι πολιτικοί και δικαστικοί θεσμοί και πόσο ασφαλείς πρέπει να νιώθουν όλοι οι φιλήσυχοι πολίτες:
    - Αναστάσιος Πάλλης, επισφαλή δάνεια τράπεζας FBB, οπλοστάσιο στο σπίτι του. Αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο 2014 με εγγύηση 500.000.
    - Ρεβέκκα Σκαφτούρα, εκτεταμένη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στον όμιλο Καρούζου. Αποφυλακίστηκε το Νοέμβριο του 2014 με εγγύηση 500.000.
    - Αντώνης Καντάς, μίζες ως διευθυντής εξοπλισμών στο Υπ.Άμυνας επί Τσοχατζόπουλου. Αποφυλακίστηκε το Νοέμβριο του 2014 με εγγύηση 200.000.
    - Σωτήρης Εμμανουήλ, σκάνδαλο εξοπλιστικών. Κρίθηκε αποφυλακιστέος τον Σεπτέμβριο του 2014 αν καταβάλλει εγγύηση 2 εκ.
    - Βίκτωρας Ρέστης, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δάνεια FBB. Αποφυλακίστηκε το Δεκέμβριο του 2013 με εγγύηση 50.000.
    - Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, σκάνδαλο τράπεζας Proton. Αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2014 με εγγύηση 500.000 (ορθά κατά τη γνώμη μου γιατί έχει σοβαρά προβλήματα υγείας).
    - Αχιλλέας Μπέος, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ ένα σωρό άλλα. Αποφυλακίστηκε το 2012 με εγγύηση 300.000. Έγινε δήμαρχος Βόλου.
    - Αχιλλέας Φλώρος και Βασίλης Μηλιώνης, σκάνδαλο Energa, αποφυλακίστηκαν το 2013 με εγγύηση 200.000 ο πρώτος και 100.000 ο δεύτερος.
    - Κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο στο ΙΚΑ Καλλιθέας (με ζημιές ύψους άνω των 11 εκ.). Αποφυλακίστηκαν το 2013.
    - Αρτέμης Ματθαιόπουλος, βουλευτής χα, κατηγορείται με τους άλλους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο 2014 με βούλευμα και εγγύηση 50.000.
    - Θέμις Σκορδέλη, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ρατσιστικές επιθέσεις. Αποφυλακίστηκε με βούλευμα τον Ιούλιο 2014.
    - Βασίλης Σαραλιώτης, μαζί με τον Κορκονέα στη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Αποφυλακίστηκε 1 χρόνο μετά την καταδίκη του.
    Κάποιες περιπτώσεις έχουν τελεσιδικήσει, κάποιες άλλες εκκρεμούν, κάποιες κρύφτηκαν επιμελώς κάτω από το χαλάκι, κάποιες ζέχνουν αλλά κανείς δεν ασχολείται. Κι όλα αυτά αποτελούν πταίσματα! Ας προσθέσουμε λοιπόν μερικές ακόμη χαίνουσες πληγές ή θαμμένες υποθέσεις, όπως σκάνδαλα Siemens, ΟΣΕ, Βατοπεδίου, καρτέλ γάλακτος, σκάνδαλο C4I, offshore Κρανιδίου, πορίσματα Ρακιντζή, λίστα Λαγκάρντ, περίεργα δάνεια σε μέσα ενημέρωσης, υποβρύχια, offshore μίζες Καρατζαφέρη, Μπαλτάκος gate,
    Φιλιπιδης ,ζεύγος Γριβέα Κοντομηνάς κλπ Μαρινακομελισσανοσαββιδοαλαφουζοκαταστάσεις στο ποδόσφαιρο και στημένοι αγώνες, ΝΕΡΙΤ, αγαθοεργίες ΤΑΙΠΕΔ, απανωτές νομοθετικές διατάξεις για παροχή ασυλίας σε εμπλεκόμενους σε δύσοσμες υποθέσεις, κηρύγματα αγάπης από Ανθιμοαμβρόσιους, γλυκύτατες συμπεριφορές από όργανα της τάξης ειδικά απέναντι σε μετανάστες και διαδηλωτές. Μακάρι να είχα χρόνο και καλή μνήμη να γράψω πολλές πολλές ακόμη τέτοιες υποθέσεις εύρυθμης δημοκρατικής λειτουργίας.
    Και τώρα ας βγάλουμε επιφώνημα ανακούφισης. Έχω καλά νέα. Δεν δίνουν άδεια παρακολούθησης μαθημάτων στο Νίκο Ρωμανό που δηλώνει αναρχικός και απειλεί τη δημοκρατία και ασφάλεια της χώρας. Μια δημοκρατία που όπως είδατε πιο πάνω, όλοι την αγαπάνε και όλοι την υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια (με εξαίρεση αυτούς τους απαίσους αναρχικούς). Η νομιμότητα θα κερδίσει!

    Τι δεν καταλαβαινεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/12/14 13:22

    ΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/12/14 15:34

    παει και ο αρτος ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/12/14 21:45

    Ας ξυμήσουν τα ζούδια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/12/14 22:32

    o χψ ρε παιδια τι εγινε ο χψ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/12/14 23:43

    Ο 6.32 είναι...πρωινιάτικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/12/14 14:37

    O Πιτσιρίκος με ένα υπέροχο κείμενο ξεφτελίζει τον "σάπιο" και "νεκρό" νεοέλληνα


    Ρωμανός Γρηγορόπουλος

    Aπό τον Πιτσιρίκο

    Ξέρω πως συνήθισες τις σφαλιάρες. Ξέρω πως συνήθισες την ταπείνωση. Ξέρω πως συνήθισες τον εξευτελισμό. Ξέρω πως δεν έχεις συνείδηση. Ξέρω πως δεν έχεις αξιοπρέπεια. Θέλω να σε ενημερώσω, όμως, πως δεν είσαι παράδειγμα προς μίμηση. Είσαι παράδειγμα προς αποφυγή.

    Το ακόμα χειρότερο είναι πως δεν είσαι μόνο παράδειγμα προς αποφυγή. Είσαι η πλειοψηφία.
    Είδες τη χώρα σου να διαλύεται αλλά δεν τόλμησες να αντιδράσεις.

    Είδες τους συνανθρώπους σου να απελπίζονται αλλά το μόνο που σκέφτηκες ήταν «εγώ είμαι καλά ακόμα».

    Είδες μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων να μεταναστεύει στο εξωτερικό και σκέφτηκες «τα δικά μου παιδιά δεν έχουν ανάγκη».


    Είδες το φασισμό να φουντώνει και σκέφτηκες πως δεν σε αφορά, πως δεν οφείλεται και στη δική σου αδιαφορία.

    Είδες τους απελπισμένους πρόσφυγες και ενόχλησαν την «αισθητική» σου γιατί σου θύμισαν πως και οι πρόγονοί σου ήταν πρόσφυγες.

    Είδες την ατιμωρησία των πολιτικών και των νταβατζήδων, και σκέφτηκες πως «δεν πρέπει να πηγαίνω κόντρα στους δυνατούς αλλά να είμαι πάντα με τους δυνατούς, για να αρπάζω κι εγώ».

    Και τώρα ζητάς να πεθάνει ένας 21χρονος που στα 15 του χρόνια -έξι χρόνια πριν σαν σήμερα- είδε να ξεψυχάει στα χέρια του ο φίλος του που δολοφονήθηκε από έναν αστυνομικό.

    Ποιες ήταν οι επιλογές που είχε ο Νίκος Ρωμανός στη ζωή του, όταν στα 15 του χρόνια το Κράτος δολοφόνησε τον φίλο του;

    Τι θα έκανες εσύ αν σου είχε συμβεί αυτό που συνέβη στον Νίκο Ρωμανό;

    Αλλά ξέχασα, εσύ είσαι σάπιος.

    Εσύ είσαι ήδη νεκρός.

    Και θέλεις να πεθάνει και ο Νίκος Ρωμανός.

    Για να μη σου θυμίζει με την δική του στάση πως υπάρχει και ο δρόμος της αξιοπρέπειας. Ο δρόμος που εσύ έχασες για πάντα.

    Ο Νίκος Ρωμανός, έστω και εν αγνοία του, είναι σε ελληνικό δρόμο. Στον δρόμο που οι Έλληνες έχασαν πολλά χρόνια πριν.

    Ο Νίκος Ρωμανός λέει με την στάση του «Ελευθερία ή θάνατος».

    Δεν είναι ο Νίκος Ρωμανός που πεθαίνει. Είναι η Ελλάδα που πεθαίνει.

    Όσοι μισούν τον Νίκο Ρωμανό, μισούν την Ελλάδα.

    Όσοι ζητούν να πεθάνει ο Νίκος Ρωμανός, ζητούν να πεθάνει η Ελλάδα.

    Ο Νίκος Ρωμανός είναι η Ελλάδα.

    Να ζήσει ο Νίκος Ρωμανός, για να ζήσει η Ελλάδα.

    (Στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, με την ευχή να κάνει πολλά χρόνια να συναντήσει ξανά τον Νίκο Ρωμανό. Όταν το Κράτος δολοφονεί τον φίλο σου μπροστά στα μάτια σου, κάθε υγιής άνθρωπος θέλει αυτός ο άνθρωπος να ζήσει για δυο ανθρώπους· να ζήσει και για τον δολοφονημένο φίλο του. Κάθε υγιής άνθρωπος ξέρει πως ο Νίκος Ρωμανός είναι γιος του, εγγονός του ή αδελφός του. Αν το ελληνικό κράτος καταφέρει έξι χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου να δολοφονήσει και τον Νίκο Ρωμανό, να μην κάνει το ίδιο λάθος: οι πρώτοι που θα πρέπει να συλλάβει είναι τα παιδιά που θα έχουν στον ώμο τους το φέρετρό του. Και να τα εκτελέσει επί τόπου.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.