Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Μια καταπληκτική εικονογράφηση στο " Άκου ανθρωπάκο"

Ο καλός γιατρός μας ζητά να κοιτάξουμε με ειλικρίνεια τους εαυτούς μας και να αναλάβουμε την ευθύνη για τις ζωές μας και για το μεγάλο ανεκμετάλλευτο δυναμικό που βρίσκεται στο βάθος της ανθρώπινης φύσης . 
Ο εικονογράφος William Steig στην έκδοση του 1974, του  βιβλίου "Άκου ανθρωπάκο", του Βίλχελμ Ράιχ, το διάνθισε με καταπληκτικές εικόνες. Εμείς βρήκαμε τα αποσπάσματα από την αντίστοιχη έκδοση στα στα ελληνικά και σας τις παρουσιάζουμε.


anthropako----------------
anthropako22
----------------
anthropako21
----------------
anthropako20
----------------

anthropako19

----------------

anthropako18
----------------
anthropakos17
----------------
anthropako16
----------------
anthropako15
----------------
antropako2
----------------
anthropako14
----------------
anthropakos13

anthropako12
----------------
anthropako11
----------------
anthropako10
----------------
anthropako9
----------------
anthropako8
----------------
anthropako7
----------------
anthropako6
----------------
antrhopako5
----------------
anthropako3
----------------
anthropako4
---------------------- 
antikleidi.com

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Συνέντευξη Ν. Μαριά

Για τους ΑΝΕΛ, τις πιθανές κυβερνητικές συνεργασίες και την πολιτική Καμμένου

«Οι ΑΝΕΛ και όλοι εμείς που συνεργαζόμαστε μαζί τους δεν θα συνεργαστούμε με κανένα κόμμα και κανένα βουλευτή που ψήφισε έστω και ένα μνημόνιο. Δεν θα στηρίξουμε μνημονιακές πολιτικές, αλλά το γεγονός αυτό έχει αρχίσει ήδη να παραβιάζεται. Έχει συνεργαστεί (ο κ. Καμμένος) με τον κ. Νικολόπουλο, ο οποίος έχει ψηφίσει κι αυτός μνημόνια. Του το είπα να το αποφύγει και ότι διαφωνώ, αλλά ας το κρατήσει μόνος του και ας το χειριστεί. Κορυφαίο ζήτημα που ανέκυψε είναι επίσης ότι οι ΑΝΕΛ ψήφισαν μια τροπολογία που είχε δύο πλευρές. Η θετική ήταν οι 100 δόσεις και η αρνητική η έκτακτη εισφορά. Η κυβέρνηση πάντα έτσι κάνει, βγάζει ένα κακό μέτρο και βάζει ένα καλό για κερασάκι στην τούρτα. Δεν κατηγορώ, αλλά ασκώ κριτική για μνημονιακή διολίσθηση των ΑΝΕΛ. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Καμμένο, αλλά είναι πολιτικό θέμα. Είχα πει ότι δεν επιθυμώ να έχω κανένα ενεργό ρόλο στο συνέδριο των ΑΝΕΛ και δυστυχώς με έβαλαν μέλος στην οργανωτική επιτροπή, προφανώς για να δείξουν ότι εγώ συμφωνώ με όποιες πολιτικές κινήσεις που γίνονται ή θα γίνουν – γιατί έχει σημασία και τι θα γίνει – και να με χρεώσουν κι εμένα πολιτικά. Απλά είπα ότι δεν θα έρθω στο συνέδριο, χωρίς να βάλω τα πολιτικά ζητήματα και επιβεβαιώνεται η θέση που έχω για τη μνημονιακή διολίσθηση των ΑΝΕΛ, διότι άκουσα σε τηλεοπτική συνέντευξη τον κ. Καμμένο να λέει ότι αφήνει ανοιχτό μετά τις εκλογές να ψηφίσει τον κ. Καραμανλή (ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας). Ο κ. Καραμανλής είναι μία σημαντική προσωπικότητα, αλλά είναι βουλευτής που από την εποχή του κ. Παπαδήμου μέχρι σήμερα ψηφίζει όλα τα μνημόνια και στηρίζει την κυβέρνηση. Είναι προφανές λοιπόν ότι έρχεται μια τομή σ’ αυτό το ζήτημα. Και γι’ αυτό διεμήνυσα ότι θα αναμένω και το συνέδριο των ΑΝΕΛ, για να δω αν θα επικυρωθούν αυτά τα πράγματα, αλλά με όσα μεσολαβούν στο μεσοδιάστημα και αυτές τις μέρες και γίνονται πάνω και κάτω από το τραπέζι, θα έλεγα ότι κάποια πράγματα δημιουργούν νέες σχέσεις. Εννοώ διάφορα δημοσιεύματα σε διάφορες εφημερίδες ή blogs που με καθυβρίζουν και δημιουργούν προβλήματα. Θα μπορούσαν διάφοροι κύκλοι να καλλιεργούν αυτό το κλίμα για να οξύνουν τις σχέσεις και θα περίμενα κι εγώ από τους ΑΝΕΛ να βγουν και να πουν για τα σκαιότατα δημοσιεύματα διάφορων blogs που με λένε αχάριστο και άλλα, ότι ο Νότης Μαριάς ήταν βουλευτής που στήριξε τους ΑΝΕΛ σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Θα παραμείνω βουλευτής στην Ευρωβουλή για πέντε έτη και θα στηρίξω τις πολιτικές θέσεις του ψηφοδελτίου βάσει του οποίου εκλέχθηκα. Είμαι συνεπής στις θέσεις μου, δεν αλλάζω και θα είμαι συνεπής προς αυτήν την κατεύθυνση.»

Ανώνυμος είπε...

Βόμβα στην γειτονική Ιταλία & ΕΕ! "Στο όνομα του Θεού και της Δημοκρατίας... έξω από το ΕΥΡΩ"!


Συγκλονιστική για την ιταλική, αλλά και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, η ανοικτή ρήξη του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος-κινήματος στην Ιταλία... για έξοδο από το ευρώ με δημοψήφισμα!
Και... σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ιταλίας, αλλά και την κυρίαρχη θέση στην πολιτική μπορεί να επιβάλλει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για έξοδο από το ευρώ!
Ο Beppe Grillo, ηγέτης του κινήματος 5 Αστέρια, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη λειτουργία του ιστολογίου (μπλογκ) που ανάτρεψε το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία, ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες τον νέο (μέχρι τώρα δεν μιλούσε για έξοδο από το ευρώ) αγώνα του Κινήματος για έξοδο από το ευρώ!
Πολιτικός σεισμός στη γείτονα χώρα!
"Είναι ώρα για μένα και τους ιταλούς να κάνουμε αυτό που έπρεπε εδώ και καιρό: Να βάλουμε ένα τέλος σ' αυτούς που ατίμασαν τη δημοκρατία, που επέβαλαν δοτούς (μη εκλεγμένους) πρωθυπουργούς. Εσείς είστε μια συμμορία μισθοφόρων των τραπεζιτών...
Θα σας στείλουμε σπίτι σας με την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ...
Η κυριαρχία ανήκει στο Λαό κι όχι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα... Ούτε στην τρόικα ή στην Bundesbank...
Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, εθνικούς προϋπολογισμούς...
Ετοιμαστείτε για τη δική σας πτώχευση... την πτώχευση της ΕΚΤ κι όχι του λαού μας...
Στο όνομα του Θεού και της Δημοκρατίας... ξεκουμπιστείτε!".
(Μιας και μας λογοκρίνει (εδώ και 3 ολόκληρα χρόνια) το “δημοκρατικό” facebook... ως ανατρεπτικό ιστολογοφόρο... περιστασιακή ανάρτηση από το απαγορευμένο “Sibilla")