Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Ο τσοπάνος!!!.. Που είναι;

Toυ Αντώνη Δρεμέτσικα
Καλό μήνα και δουλιά στους άνεργους!
Κατακαλόκαιρο στο Λάδωνα με την τουρίστρια και τον τσοπάνη!
Ήταν Ιούλιος του 1969 και η ζέστη από τον Ήλιο κι ο «καύσωνας» από την Χούντα έκαναν τον βίο αβίωτο. Ο Στυλιανός Πατακός, Ταξίαρχος και Υπουργός, είχε βγάλει Διαταγή ότι «όποιος έλληνας, παρενοχλούσε σεξουαλικά, τουρίστρια εξωτερικού, συλλαμβάνονταν «αυθωρί και παραχρήμα» για δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό».
Αυτό «βόλευε» τις ελληνίδες και στήριζαν την ….επανάσταση!
Στην συμβολή Πατσουριάς και Λάδωνα, είχε στήσει σκηνή ένα ζευγάρι Σουηδών. Με τα κανό ανεβοκατέβαιναν το ποτάμι. Ένας τσοπάνος έφερνε κάθε μεσημέρι το κοπάδι του στην σκιά ενός πλάτανου, δίπλα στο ποτάμι, για νερό.
Εκεί που ο τσοπάνος δροσίζονταν στην όχθη, μαζί με το κοπάδι, βλέπει ξαφνικά μέσα στο ποτάμι σχεδόν ολόγυμνη, μια λιγερόκορμη νεράϊδα να κωπηλατεί.
 Το ξάφνιασμα τον συγκλόνισε! Δεν ήξερε τι ήταν εκείνο που έβλεπαν τα μάτια του ανάμεσα στους κυματισμούς και στις ιτιές! Η τουρίστρια κατάλαβε την αμηχανία του και προσπαθούσε με χειρονομίες να τον συνεφέρει. Ο τσοπάνος ξεθάρρεψε και με νοήματα την καλούσε κοντά του στην όχθη. Η κοπέλα υπέκυψε στα παρακάλια και τον πλησίασε. Πριν δέσει το κανό, ένοιωσε ένα χέρι πλοκάμι να την σέρνει στην στεριά. Χωρίς κουβέντες έπεσε πάνω της. Η κοπέλα αμύνονταν σθεναρά ώσπου ανάγκασε τον τσοπάνη να παραιτηθεί του σκοπού του, όπως κι έγινε. Ο τσοπάνος απελπισμένος, πήρε τα πρόβατα κι επέστρεψε στο βουνό! Η τουρίστρια ματωμένη από τα αγκάθια επέστρεψε στην σκηνή και διηγήθηκε το συμβάν στον φίλο της. Εκείνος κατήγγειλε το συμβάν στην Χωροφυλακή Χώρας κι άρχισε η καταδίωξη. . Κινητοποιήθηκαν τα τμήματα Χωροφυλακής Χώρας, Τροπαίων και Κοντοβάζαινας, όπως καιοι άνδρες των ΤΕΑ, όλων των χωριών (Τοπική Ένοπλη Άμυνα) Πέρασε ο χρόνος του αυτόφωρου δεν έπιασαν τον δράστη κι ακολούθησε τακτική δικάσιμος στον Πύργο. Εμφανίστηκε στην δίκη και το ζευγάρι που ήλθε επί τούτου.
Πρώτη άρχισε η κοπέλα «Εγώ κύριε πρόεδρε ήθελα πολύ να κάνω έρωτα με τον τσοπάνο. Δεν γνωρίζαμε την γλώσσα και δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε. Με έριξε γυμνή όπως ήμουν πάνω στα αγκάθια κι ενώ εγώ σφάδαζα από τους πόνους και αντιδρούσα, εκείνος ο καημένος νόμιζε ότι τον απωθούσα από την αγκαλιά μου. Είναι άδικο να τιμωρηθεί για κάτι που και οι δύο επιθυμούσαμε» !!
Χωρίς ο πρόεδρος να καλέσει τον τσοπάνο απεφάνθη : Αθώος ο κατηγορούμενος! Την επόμενη χρονιά κατέφθαναν καραβάνια οι Σουηδέζες στο Τουμπίτσι και ρωτούσαν: Mister tsopanis please, Where is Mister tsοpanis;

Ακόμη και τα αγκάθια αυτού του τόπου έχουν την …πελατεία τους!

1 σχόλιο :

ΑΣΤΕΡΙΞ είπε...

ΑΣΧΕΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟ
Πουλήστε τα όλα!
kartesios030714
του Καρτέσιου
Πουλήστε νερά, βουνά, λαγκάδια, παραλίες, το ηλεκτρικό ρεύμα, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις μάνες και τους πατεράδες μας και μην ξεχάσετε τις κόρες μας. Να τις κάνετε πόρνες για να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα. Για να κυριολεκτείτε κάθε φορά που αμολάτε το «πάση θυσία».
Χαρίστε τα όλα. Ποιος θα σας σταματήσει; Ποιον να φοβηθείτε; Έχετε δικό σας έναν στρατό ηλιθίων που πάντα θα σας στηρίζει και πάντα θα σας ψηφίζει. Έναν στρατό που καταπίνει αμάσητα τα περί πώλησης μόνο της «μικρής ΔΕΗ», του «μικρού ΟΣΕ», των «μικρών εθνικών οδών», της «μικρής πατρίδας» τους. Έναν στρατό που του λες «πουλάνε τη ΔΕΗ» και σου απαντάει «καλά να πάθει ο Φωτόπουλος». Λες και η κυβέρνηση πουλάει τον Φωτόπουλο κι όχι το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας, ηλίθιε.
Έναν στρατό ηλιθίων που χειροκροτούσε τη διάλυση του «κοστοβόρου» δημόσιου συστήματος...
Υγείας, που ανακήρυττε τον Άδωνη Γεωργιάδη στον πλέον αποτελεσματικό υπουργό και που τελικά όταν αναγκάζεται να πάει στα επείγοντα νοσοκομείου δέρνει όποια νοσηλεύτρια βρει μπροστά του μόλις περάσουν οι 6 ώρες αναμονής και καταλαβαίνει ότι θα περάσουν άλλες 6.
Έναν στρατό ηλιθίων που υπερασπιζόταν τις ρυθμίσεις για το γάλα και περίμενε ότι πράγματι θα έπεφταν οι τιμές. Ακόμη και τώρα που αποκαλύπτεται ότι ο Χατζηδάκης γνώριζε πριν την ψήφιση ότι οι τιμές δε θα πέσουν, ο στρατός ηλιθίων θα βρει έναν καλό λόγο για τη ρύθμιση που πέρασε με τέτοιο τρόπο ώστε τελικά να ωφεληθούν μόνο τα καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών.
Είναι ο ίδιος στρατός ηλιθίων που χαίρονται με τις αλλαγές στην Παιδεία και δεν αντιλαμβάνονται ότι μέσα σε 10 μέρες έχει αλλάξει τρεις φορές ο τρόπος βαθμολόγησης των γραπτών των μαθητών της Α’ Λυκείου επειδή η πολυδιαφημισμένη Τράπεζα Θεμάτων ήταν ένα μπάχαλο και μισό κι όμως κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτό το τεράστιο φιάσκο.
Είναι ο στρατός ηλιθίων που θεωρεί ότι πράγματι το ΠΑΣΟΚ κάνει προσπάθειες να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική προς το «σοσιαλιστικότερον» και «δικαιότερον». Που πιστεύει ότι υπάρχει το σοβαρό μνημονιακό ΠΑΣΟΚ που δίνει αγώνα και αντιπολιτεύεται τον κυβερνητικό εαυτό του που χωράει μέσα σ’ ένα «ναι σε όλα».
Είναι ο στρατός ηλιθίων που δεν έχει κουραστεί να εκπλήσσεται από τις «αποκαλύψεις» του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος όποτε παραστεί ανάγκη για στήριξη των αποφάσεων του Κούλη Μητσοτάκη σπεύδει να δώσει ως φρέσκα στη δημοσιότητα σκάνδαλα σε δημόσιες υπηρεσίες τα οποία έγιναν προ 20ετίας. Λες και δεν υπάρχει ο νόμος που στέλνει σε διαθεσιμότητα τον δημόσιο υπάλληλο ακόμη και με την υποψία εμπλοκής του σε σκάνδαλο. Λες και σε αυτή τη χώρα, ποτέ κανένα υψηλόβαθμο διορισμένο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης δεν ενεπλάκη σε σκάνδαλο, αλλά απατεώνες είναι μόνο κάτι κλητήρες της Πολεοδομίας, από τους οποίους βρίθουν τα σκάνδαλα που δημοσιοποιεί ο κύριος Επιθεωρητής.
Είναι ο ίδιος στρατός ηλιθίων που δεν μπορεί (;) να καταλάβει ποιος είναι ο τελικός στόχος της δημιουργίας τυφλού μίσους εναντίον οτιδήποτε δημοσίου. Κι αυτός ο λόγος γίνεται φανερός μέσα σε μία μόνο πρόταση της ανακοίνωσης που έβγαλε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, σχετικά με την απόφασή τους να μην εξυπηρετούν πλέον ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ, αλλά μόνο με ζεστό χρήμα. Τελειώνει, λοιπόν, η ανακοίνωση με το εξής ειρωνικό: «Εάν ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ δεν επαρκεί, τότε υπάρχουν οι Δημόσιες δομές του ΕΣΥ που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών». Αυτές οι Δημόσιες δομές του ΕΣΥ που όταν τις διέλυε ο Λοβέρδος, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κούλης του Μητσοτάκη, ο στρατός των ηλιθίων πανηγύριζε για τις «μεταρρυθμίσεις».
Ε, λοιπόν, ηλίθιε, τώρα που τα νοσοκομεία διαλύθηκαν, ο ΕΟΠΥΥ φαλίρισε και οι ιδιωτικές κλινικές ζητάνε ζεστό παραδάκι ή θα πουλήσεις το οικοπεδάκι για να χειρουργηθείς ή θα βολευτείς στο σπίτι σου με κλύσμα από χαμομήλι. Πάντως ό,τι κι αν επιλέξεις από ένα πράγμα αποκλείεται να θεραπευτείς. Την ηλιθιότητά σου.