Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Πολλά νέα παιδιά τραγούδησαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού

Για 41η χρονιά, έγινε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων.
Ερασιτέχνες τραγουδιστές και μουσικοί, έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό με όσο το δυνατόν αυθεντικότερα τραγούδια και μουσικές απ’ όλη την Ελλάδα. Διακρίθηκαν για το ταλέντο τους ενώ αναδέιχθηκε η ελληνική μουσική παράδοση.
Οι κατηγορίες διαγωνιζομένων ήταν τρεις:
1. Καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για νέους έως 18 ετών.
2. Καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για ενήλικες.
3. Καλύτερης εκτέλεσης παραδοσιακού μουσικού οργάνου.

Το έργο της κριτικής επιτροπής ανέλαβαν μουσικολόγοι και ερευνητές από το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών με επικεφαλής τον Ευάγγελο Καραμανέ, Διευθύνων του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης είχε ο μουσικός και ερευνητής Κωνσταντίνος Παυλόπουλος, την δε εκδήλωση παρουσίασε η Μακεδονία Κουτσουμπέλη δημοσιογράφος της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα».
"Κάνουμε προσπάθεια να διατηρήσουμε το γνήσιο δημοτικό τραγούδι" είπε στο Καλημέρα Αρκαδία ο Κωνσταντίνος Παυλόπουλος ο οποίος τόνισε ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν πολλά νέα παιδιά, ενώ γενικότερα οι συμμετοχές κάθε χρόνο αυξάνονται.

Για επιτυχημένη βραδιά με πολλές συμμετοχές μίλησε η Αντιδήμαρχος Γορτυνίας Μαρίνα Διαμαντοπούλου.
http://www.kalimera-arkadia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.