Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Oταν ευημερούν οι αριθμοί λιμοκτονούν οι άνθρωποι

Δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι, μαγειρεμένοι-ξεμαγειρεμένοι για χάρη του σουξέ στόρι, οι διάφοροι οικονομικοί δείκτες που κατά καιρούς ανακοινώνει η κυβέρνηση έρχονται σε δραματική σύγκρουση με την πραγματικότητα, που βιώνει στο μεταξύ ο κόσμος. 
Μαγικές εικόνες με το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα κ.α., αν εμπνέουν κάτι τελικά, αυτό είναι αμέτρητες γελοιογραφίες πικρού χιούμορ, ενώ από μόνες τους μιλούν πολύ πιο εύγλωττα οι ταπεινωτικές εικόνες με τις ατέλειωτες ουρές δυστυχισμένων, που στριμώχνονται για ένα δωρεάν ζαρζαβατικό στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των πωλητών και παραγωγών των λαϊκών αγορών, καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διατρανώνει τα επιτεύγματά του και πανηγυρίζει.
 Το φαινόμενο αυτό δεν είναι ούτε καινούργιο ούτε αποκλειστικά ελληνικό. Έχει καταγραφεί επιστημονικά. Μάλιστα έχουν καταρτισθεί πίνακες με την παγκόσμια κατάταξη των χωρών, όπου πένεται και λιμοκτονεί ο ντόπιος πληθυσμός, αν και οι αριθμοί της Οικονομίας κυριολεκτικά πετάνε.

Στην κορυφή των συνολικά περίπου 140 χωρών του κόσμου, βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ. Εκεί, λοιπόν, στην πρώτη θέση, οι οικονομικοί δείκτες περιγράφουν έναν πραγματικά άπιαστο παράδεισο τον οποίο θα ζήλευε κάθε αριθμολάγνος. Οι δρόμοι του Χονγκ Κονγκ, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, βρίθουν από απαστράπτουσες Ρολς Ρόις, αλλά ο τοπικός πληθυσμός βιώνει την ίδια ώρα την κόλαση του διαμετρικά αντίθετου άκρου.

Κοντολογίς το Χόνγκ Κονγκ είναι επισήμως η χώρα με το μεγαλύτερο και διαρκώς διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς.

Έχει την αξία του να συμπληρώσει κανείς σε αυτό το σημείο ότι ακόμα και σήμερα, με την πρωτοφανή κρίση που βιώνουμε, η Ελλάδα, ναι, η Ελλάδα των εξευτελιστικών συσσιτίων και της ντροπιαστικής διανομής τροφίμων, η Ελλάδα της άγριας πραγματικότητας που μας σαρώνει, η Ελλάδα της πρωτοφανούς ανεργίας και των καθημερινών λουκέτων, αυτή η Ελλάδα κατατάσσεται, παρακαλώ, ανάμεσα στις 50 χαμηλότερες θέσεις στους ίδιους πίνακες, με τουλάχιστον 100 χώρες σε χειρότερη κατάσταση να την χωρίζουν προς το παρόν από την εντυπωσιακή πρωτιά του Χονγκ Κονγκ.

Έτοιμη να του κλέψει τη δόξα του πρωταθλητή, με διαφορά στήθους από το Χονγκ Κονγκ, στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, εκεί όπου επίσης είναι για να πετάει ο λάτρης των αριθμών τη σκούφια του και να τρίβει τα χέρια του με τις επιδόσεις της Οικονομίας, ακολουθεί η Σιγκαπούρη. Μάλιστα, η Σιγκαπούρη. Η Σιγκαπούρη που ακούσαμε στο βίντεο.

Συγχαρητήρια, κύριε Μώραλη! Συγχαρητήρια για το όραμά σας και το στόχο που έχετε θέσει για τον Πειραιά, να γίνει αντίστοιχος της Σιγκαπούρης, όπως θέλετε και υπόσχεστε!

Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι σας απαλλάσσει σαν δικαιολογία που ακούσαμε να κάνετε αναφορά και στο Σίτι του Λονδίνου!.. Διότι, αν το νομίζετε αυτό, αν θεωρείτε αυτή την αναφορά σας στο Σίτι σαν κάτι από αντισταθμιστική δικαιολογία προς τη Σιγκαπούρη, τότε πολύ φοβάμαι ότι επιπλέον των προθέσεών σας, σας βαραίνει και το ότι μάλλον δεν ξέρετε τι σας γίνεται.


Μόνο που, μια και ζητάτε τη συστράτευση όλων μας προκειμένου να επιτύχετε τους στόχους σας και να κάνετε πράξη το άθλιο όραμά σας, θα μου επιτρέψετε να σας αρνηθώ τη δική μου, πράγμα που ομοίως εύχομαι να συμβεί στην κάλπη και με τους συμπολίτες μου, που απεύχονται να γίνουν ξαφνικά πολίτες τύπου Σιγκαπούρης που θα θολώνει το μάτι τους με τις αστραφτερές Ρολς Ρόις ορισμένων.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.