Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Το μετάλλιο στον Σαμαρά έγραφε «ΔΝΤ»!

Το τηλεοπτικό ριάλιτι που ζούμε εδώ και δύο μέρες είναι το εξής: Ο πρωθυπουργός έβγαινε από το Μέγαρο Μουσικής, όπου μίλησε, για ποιο θέμα δεν ξέρω, αλλά ξέρω ότι σχεδόν κάθε μέρα ο Σαμαράς μιλάει στο Μέγαρο, γι’ αυτό και χάρισαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια χρέη του.
Το θέμα μας όμως είναι άλλο. Ενας 13χρονος μαθητής, ο Γιώργος, κατάφερε να σπάσει τα μέτρα ασφαλείας, πλησίασε τον κ. Σαμαρά και του είπε:
«Σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό που κάνατε για εμάς, είμαι πολύ συγκινημένος και θέλω να σας δώσω το μετάλλιό μου». Με τη φράση αυτή πρέπει να κέρδισε τουλάχιστον 1.000.000 ψήφους η Ν.Δ. στις εκλογές. 


Ο 13χρονος, που είναι κολυμβητής του Εθνικού Αθηνών, έβγαλε το μετάλλιο και το ’δωσε στον πρωθυπουργό. Εκείνος έκανε πως δεν το ήθελε για να δώσει σασπένς στη σκηνή και τελικά το βούτηξε.

Το ρεπορτάζ που διοχετεύτηκε λέει πως ο πιτσιρικάς τυχαία βρήκε τον πρωθυπουργό σε μια ταβέρνα που περιδρόμιαζε. Τον πλησίασε και παραπονέθηκε πως το κολυμβητήριο στο Ζάππειο δεν έχει πετρέλαιο. Οπως καταλάβατε, με εντολή Σαμαρά το ίδιο βράδυ κιόλας η πισίνα θερμάνθηκε.

Επειδή πρόκειται για το Ζάππειο κολυμβητήριο, η υπόθεση ονομάστηκε «Ζάππειο 10» και αποφασίστηκε να δοθεί προβολή.
Ετσι κι έγινε. Είδαμε στα κανάλια τη «μάνα 13χρονου», την «ιδιοκτήτρια ταβέρνας» και βέβαια τον Γιωργάκη. Ο νονός του δεν βρέθηκε.

Το σημαντικότερο όμως που δεν έδειξε κανένα κανάλι είναι τι έγραφε πάνω το μετάλλιο. Ο 13χρονος, που είναι αστέρι, είχε δώσει να γράψουν «ΔΝΤ», αλλά το τηλεοπτικό ρεπορτάζ σταματούσε λίγο πριν

Με το σόου αυτό η κυβέρνηση ήθελε να καλύψει τα τραγικά με τα φρούτα και λαχανικά που μοιράστηκαν από τους παραγωγούς λαϊκών αγορών. Ποδοπατήθηκε κόσμος και κοσμάκης, από τον Κολωνό μέχρι τη Θεσσαλονίκη, για ένα μαρούλι ή ένα μπρόκολο ή ένα πράσο ή για μερικές λαχανίδες που και στην Κατοχή έκαναν θραύση.
Οι παραγωγοί συνέχισαν και χθες τη διανομή στα διόδια Αφιδνών. Πέρασα 10 φορές πάνω-κάτω τα διόδια για να παίρνω κάθε φορά άλλη μια σακούλα, αλλά τελικά έδωσα πιο πολλά στα διόδια.
Κάποια στιγμή είδα και τον 13χρονο Γιώργο με τους δικούς του να περνάνε μπας και πάρουν κι αυτοί μια σακούλα φρούτα ή λαχανικά.
Του Λάκη Μπέλλου


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.