Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Το χωριό μας επισκέφτηκαν χθες Κολοβός και Γιαννακούρας

 Χθες το απόγευμα επισκέφτηκαν το χωριό μας ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Κολοβός και o αντιπεριφερειάρχης Ευαγγ,Γιαννακουρας και συζήτησαν με τους κατοίκους που συνάντησαν στα δυο καφενεία Το Στέλιο, την Αρέσμω, τον Θανάση και την Τασία

9 σχόλια :

  1. τόσοι νοματαίοι στη γλανιτσιά για να πείσουν την αρέσμω!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπατριώτες
    Εφτασε η ώρα της κάλπης. Της πολλαπλής κάλπης. Ζητούν την ψήφο σου από το επίπεδο του τοπικού συμβούλου μέχρι το δημαρχιακό σύμβουλο, το δήμαρχο, τον περιφερειάρχη αλλά και το βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα ήταν δε πολύ εύκολο να κάνεις την επιλογή του μεταξύ των αρίστων αν οι άνθρωποι αυτοί δεν ανήκαν σε ιδεολογικά ρεύματα και πολιτικά κόμματα. Όμως όταν έλθει η ώρα να ρίξεις την ψήφο σου δεν έχεις αυτή την πολυτέλεια. Κυριολεκτικά θα είναι σαν να πατάς σε ναρκοπέδιο. Πρώτα πρώτα γιατί υπάρχουν δύο κυριαρχές πολιτικές. Ή μνημονιακή και η αντιμνημονική…. Μέσα στα πλαίσια αυτά είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν τόσο οι αριστοι όσο και η χειριστοι από αυτούς χωρίς να αποκλείεται να βρίσκονται και τα δύο είδη και στους δύο χώρους. Επομένως πρέπει να ξεχωρισεις μόνος σου τη πολιτική θα προτίμησεις. Θα συνέχισεις να ζεις μέσα στη μείωση και τον εξευτελισμό του μνημονίου ή θα τραβήξεις μια γραμμή και θα πέρασεις το δρόμο της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας ,της ανεξαρτησίας και της πραγματικής οικονομικής βελτίωσης με τις γνωστές σταθερές και μεθόδους που εσύ αποφασίζεις και όχι ξενα άγνωστα και επικίνδυνα για σενα κέντρα αποφάσεων.

    Η σημασία επομένως των επικειμένων εκλογών είναι η επιλογή της βασικής πολιτικής μνημονιακής η αντιμνημονιακής. Αυτό πρέπει να γίνει σε όλα τα επίπεδα εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα. Επομένως μην έχεις δίλημμα ποιος είναι τελικώς ο υποψήφιος.Η ψήφος σου πρέπει να είναι καταδικαστική για τα μνημόνια, η προσωπικη ψήφος πρέπει να μείνει στο περιθώριο και να ψηφισεις συνειδητα και ελεύθερα εναντίον εκείνου που σε καταστρέφει η παίζει με αυτό . Αρκεί αυτό που θα ψήφισεις να είναι πατρίδα και δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκείνο που πρέπει να ζυγιάσουν είναι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές και ποιός διαφοροποιείται πραγματκά απ΄αυτές και όχι έτσι ξερά μνημόνιο ή αντιμνημόνιο αντιμνημόνιακή ονομάζεται κα η χ.α. με τη φαλτσέτα στο χέρι όμως.
    είναι παγίδα με τη λογική που το αναπτύσεις.
    πολιτικ'ές προσομοιάζουσες με το μνημόνιο εφαρμόζει πχ η Αγγλία, πρίν λίγες μέρες αναρτήθηκε άρθρο για τη σύμβαση μηδενικού ωραρίου. η κατάργηση του 8ωρου είναι πανευρωπαική, η σύνταξη στα 70 μόλις σήμερα πέρασε από το κοινοβούλιο της αυστραλιας , με 400 ευρώ δουλεύουν 8,5 εκ. γερμανοί και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο δεν μπορει να ενδιαφερει λογικους ανθρωπους.Οι κοινωνιες ζουν πανω σε αρχες.Οταν η εξουσια ερχεται σε αντιθεση με καθιερωμενη νομοθεσια τοτε η κοινωνικη ειρηνη εχει τερματισθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τί εννοείς ότι δεν ενδιαφέρει λογικούς ανθρώπους?
    σε καθιερωμένη νομοθεσία είναι τα περισσότερα που βιώνουμε στο πετσί μας σήμερα. η εε έχει καθορίσει τις αρχές πάνω στις οποίες σήμερα στηρίζονται τα μνημόνια. μη ξεχνάς τη συνθήκη του μάαστριχ πχ πάνω στις αρχές της βασίστηκαν και σήμερα μας έχουν λιώσει στην κυριολεξία γιατί περάσαμε πχ το όριο του ισοσκελισμού πάνω από 3%, και πως να ισοσκελίσεις πχ την παιδεία? γιαυτό μιλάνε για χορηγούς ,για να μη δίνουν χρήματα από τον κρατικό προυπολογισμό.
    δεν έρχεται δηλ η εξουσία σε αντίθεση με τη νομοθεσία αλλά με την κοινωνία . και αυτό είναι πασιφανές από το όργιο καταστολής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που ειναι η εργατικη νομοθεσια,που ειναι οι διεθνεις συμβασεις εργασιας,που ειναι οι συνταγματικες διαταξεις που προστατευουν την εργασια και την ασφαλιση,αυτα δηλαδη που δεν μπορει να καταργησει οχι απλος νομος ουτε αναθεωρηση συνταγματος πηγαν περιπατο....μαλλον πατριωτη ακους ως συνταγματολογους το λοβερδο και το βενιζελο που ειναι συνυπαιτιοι για την κατασταση .Ετσι λοιπον δεν ηρθε η κοινωνια σε αντιθεση με τη νομοθεσια αλλα η με χιλιους τροπους αγκιστρωμενες στην εξουσια κυβερνησεις.Σκεψου οτι ο κηπουρος τους εμεινε 8 μηνες πρωθυπουργος...με βαση πια αρχη ...δεδηλωμενης.....θα μπορουσανε να βαλουνε και σενα ετσι πρωθυπουργο.....αυτο δεν ειναι παραβιαση εναντιον της υπαρχουσας νομοθεσιας; τι ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μάλλον στη Λευκή Βίβλο, ( η πρώτη επικαιροποίηση της συνθήκης του Μάαστριχ ),βρίσκεται πεταμένη η εργατική νομοθεσία με δόξα και τιμή από κομματα και συνδικαλιστάδες.
    θυμάσαι την κομπολογιά του Παναγόπουλου προέδρου της γσεε ?
    μπορεί πολλά πράγματα να είναι αντισυνταγματικά όπως λές ,και είναι, όταν όμως δεχόμαστε το ευρωπαικό σύνταγμα υπεράνω του εθνικού η παραβίαση είναι δεδομένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οχι εδω δεν ειναι οι συμβατικες ευρωπαικες υποχρεωσεις που ειχαμε αναλαβει βασει συνθηκων...συμβαινουν αλλα βαρβαρα πραγματα και εναντιον των ευρωπαικων συμβασεων.Περισσοτερα στον κουγκλ απο κασιματη χρυσογονο κοντογεωργη λαπαβιτσα κατρουγκαλο κλπ οσο για τους συνδικαλιστες κλπ δε χρειαζεται να πουμε τιποτα..πρωτοπαπας παναγοπουλος κουτρουμανης κλπ κλπ κλπ κλπ ποταμι...ατελειωτο..και ελια πικρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κλπ κλπ κλπ κλπ ποταμι...ατελειωτο..και ελια πικρη

    καλό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.