Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα της «Γορτυνιακής Συμπαράταξης» του Ανδρέα Κολοβού

Κολοβός: Μην χαρίζετε την αξιοπρέπειά σας την ανιδιοτέλεια και το ήθος σας σε κανένα κόμμα                                                                                                                                                                 
                                                                                                                                                          Παπαγιάννη Ελένη


Στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα στο Πανταζοπούλειο της Βυτίνας παρουσίασε το Σάββατο το απόγευμα το πρόγραμμα της Γορτυνιακής συμπαράταξης ο Ανδρέας Κολοβός
 Στην συγκέντρωση    μετέφερε τον χαιρετισμό του  κ. Αποσκίτη  η υποψήφια δημοτικός σύμβουλος Παπαγιάννη Ελένη. Χαιρετισμό απεύθυναν και οι υποψ.δημ σύμβουλοι πρώην δήμαρχοι Βυτίνας, Γκουντάνης και Σακελαρίου
Το πρόγραμμα της Γορτυνιακής Συμπαράταξης 
Η  «Γορτυνιακή –Συμπαράταξη» είναι ένα ριζοσπαστικό κίνημα ανατροπής και αλλαγής.Είμαστε μια ενωτική σύμπραξη δυνάμεων, με  όραμα, θετικό λόγο, σχέδιο και πρόταση για το μέλλον της Γορτυνίας μας
Συνεργαζόμαστε για τη Γορτυνία που αγαπάμε, τη Γορτυνία της καρδιάς μας, την Οικουμενική Γορτυνία.
Η μόνη μας επιθυμία είναι να εργαστούμε για τον τόπο μας, ανοίγοντας δρόμο για τη νέα γενιά, την ελπίδα της πατρίδας μας! 
Στηριζόμαστε στους έντιμους και καθαρούς συμπατριώτες μας, στους ανθρώπους του μόχθου, της δράσης και της δημιουργίας.
Αξιοποιούμε αυτό το έμψυχο δυναμικό, για να θεμελιώσουμε και να χτίσουμε ένα αποτελεσματικό πρότυπο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής μας, βασισμένο στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Το πρόγραμμά μας μελετήθηκε και καταρτίστηκε με ρεαλισμό και ευθύνη, για να εκφράσει την οραματική μας προοπτική για τη Γορτυνία και ταυτόχρονα να είναι άμεσα υλοποιήσιμο και αποδοτικό.
Διαρθρώνεται σε πέντε βασικούς άξονες, που καλύπτουν το σύνολο των αρμοδιοτήτων, στόχων και επιδιώξεων του Δήμου και της αποστολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:
·    Άμεση δημοκρατία, συμμετοχή, αξιοκρατία, διαφάνεια
·    Ποιότητα καθημερινής ζωής
·    Βασικές υποδομές
·    Πολιτισμός, τουρισμός
·    Οικονομία, γεωργία, κτηνοτροφία

Α. -  ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

·         Ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες
        Εξασφαλίζουμε στους πολίτες της Γορτυνίας τη δυνατότητα πληροφόρησης, πρόσβασης και συμμέτοχης στα κέντρα, απόφασης και εξουσίας, για να έχουν λόγο σε κάθε τι που σχεδιάζεται ή υλοποιείται.

·         Αναβάθμιση του θεσμού των  Τοπικών Κοινοτήτων και του ρόλου των Προέδρων τους.                              
       Οι 70 Λαϊκές Συνελεύσεις της αποτελούν βάθρα άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής.

·         Ισότιμη συμπεριφορά προς όλους τους δημότες
Όλοι οι επαγγελματίες και εργαζόμενοι, που διεκδικούν έργα και δουλειά από τον Δήμο, πρέπει  να έχουν την ίδια μεταχείριση και να επιλέγονται μέσα από αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες.
Κάνεις δεν δικαιούται να έχει προνομιακή θέση.
Οι μονοπωλιακές καταστάσεις και οι πελατειακές σχέσεις είναι απαράδεκτες.
·         Δίκτυο Οικουμενικής Γορτυνίας – Εθελοντισμός  και Προσφορά
           Θεσμοθετούμε όργανο Αντιπροσωπευτικής Λαϊκής Συμμετοχής, που αποτελείται από τους 115 Συλλόγους των Γορτυνίων όπου Γης, ως σημείο αναφοράς και σταθερής συνεργασίας, στο πλαίσιο της ανοιχτής λειτουργίας του Δήμου.
            Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, ενεργοποιείται μια Παγγορτυνιακή Κινητοποίηση, με συμμετοχή των 100.000 ανά την Ελλάδα Γορτυνίων και των 50.000 Γορτυνίων της Ομογένειας, για να έχουν τη δική τους παρουσία και φωνή.
           Μέσα από αυτές τις πρωτοποριακές και ταυτόχρονα παραδοσιακές διαδικασίες, δημιουργείται ένα κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης, εθελοντισμού και προσφοράς, με αιχμή την ενεργοποίηση των Γορτυνίων επιστημόνων και επαγγελματιών και κυρίως της νέας γενιάς.

Β. -  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

·         Δημοτικό Δίκτυο Υγείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.
Οι δομές υγείας και πρόνοιας στη Γορτυνία, βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ, η υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας Δημητσάνας και Τροπαίων συνεχίζεται.
Με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, αναπτύσσουμε κάθε μορφή πίεσης στην κυβέρνηση, διεκδικώντας  δημόσια υγεία για όλους τους Γορτύνιους.
Απαιτούμε την άμεση πλήρωση όλων των θέσεων αγροτικών γιατρών της Γορτυνίας και όλων των ειδικοτήτων του ΕΣΥ στα  Κέντρα Υγείας της Γορτυνίας και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

·         Δωρεάν ετήσιος προληπτικός έλεγχος υγείας για όλους τους κατοίκους,                             
                 Στο πλαίσιο της νέας δράσης «Ημέρες Υγείας», με τη δημιουργία του θεσμού των «Γορτυνίων Ειδικευμένων Εθελοντών Ιατρών», που θα προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους στους συμπατριώτες μας, στις «Εφημερίες Αγάπης».

·         Αξιοποίηση, βελτίωση και επέκταση του «Βοήθεια στο σπίτι».
Για προσφορά, ιατρικής, νοσηλευτικής και κοινωνικής φροντίδας στους ανήμπορους και ηλικιωμένους κατοίκους της Γορτυνίας.

·         Παιδεία-εκπαίδευση  
Διεκδικούμε αποφασιστική συμμετοχή στο σχεδιασμό της ανάπτυξης και της  λειτουργίας των σχολικών μονάδων και της χωροταξικής τους κατανομής.
Προτεραιότητά μας, η ασφαλής μεταφορά των μαθητών και η εξασφάλιση κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδομών, εργαστηρίων, υπολογιστών, βιβλιοθηκών.
 Η νέα γενιά της Γορτυνίας δικαιούται άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, με καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημόνων μέσα στα σχολεία.

·       Ενδοδημοτική Συγκοινωνία
            Δημιουργείται δίκτυο διασύνδεσης των δημοτικών ενοτήτων και των χωριών της Γορτυνίας, με αξιοποίηση των δημοτικών λεωφορείων, που σήμερα χρησιμοποιούνται για αλλότριους σκοπούς και με την απόκτηση νέων.

Γ. - ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
·  Οδικοί άξονες
Διεκδικούμε αγωνιστικά και με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο, την     κατασκευής ( επιτέλους !) της νέας χάραξης του οδικού άξονα Βυτίνας -  Αρχαίας Ολυμπίας, που αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη της Γορτυνίας.
Σχεδιάζουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου τη συ συντήρηση και βελτίωση όλου του επαρχιακού οδικού δικτύου.

·         Ηλεκτροδότηση και υδροδότηση
            Εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών λειτουργίας των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων,  για στήριξη του καθοριστικού τους ρόλου στην οικονομία της περιοχής: ύδρευση – άρδευση – δρόμος – ηλεκτροδότηση  όλων των οικισμών μέχρι το πιο απομακρυσμένο μαντρί.

·         «Γραμμή του Πολίτη», Υπηρεσία e-politis
Ειδική τηλεφωνική γραμμή,  χωρίς χρέωση και με μόνιμη στελέχωση, για άμεση επικοινωνία των πολιτών με το Δήμο, για όλα τα προβλήματα και ζητήματα που τους αφορούν.
Επέκταση της χρήσης διαδικτύου, ώστε κάθε δημότης να μπορεί να απευθύνεται στο  Γραφείο Υποστήριξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, όποια ώρα επιλέξει, για ερωτήσεις, πληροφορίες και ενημέρωση, σχετικά με όλες τις δημοτικές λειτουργίες και διαδικασίες διεκπεραίωσης υποθέσεων.

·         Περιβάλλον –Διαχείριση απορριμάτων
Διαρκής επιτήρηση, για την προστασία του ασυναγώνιστου Γορτυνιακού περιβάλλοντος, τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας   και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.
Έργο άμεσης προτεραιότητας, η δημιουργία υποδομών αποτελεσματικής  διαχείρισης των σκουπιδιών, με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας (ανακύκλωση - κομποστοποίηση - βιομάζα - παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας)

·         Εγκαταστάσεις Βιολογικού  καθαρισμού
       Ολοκλήρωση των έργων βιολογικού καθαρισμού και κατασκευή νέων στα χωριά μας, με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των ξακουστών φαραγγιών και των μυθικών ποταμιών της Γορτυνίας, με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

·         Ύδρευση – Άρδευση
Αυστηρή, σχεδιασμένη και αποτελεσματική διαχείριση των πολύτιμων υδατικών μας πόρων, προς αποφυγή της σπατάλης και της αλόγιστης χρήσης.
Αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης - άρδευσης, όπου απαιτείται.
Διαρκείς και μόνιμοι θεσμοθετημένοι έλεγχοι της ποιότητας του νερού που καταναλώνουν οι δημότες μας.
 Με την υγεία των συμπατριωτών μας ΔΕΝ παίζουμε !...
  Επανασχεδιασμός των αρδευτικών δικτύων και μελέτη-κατασκευή νέων, καλύτερη και αποδοτικότερη αξιοποίησή τους, για την υποστήριξη της ανάπτυξης  οργανωμένων αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Δ. -  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
·         Ίδρυση Γραφείου Τουρισμού
       Σε συνεργασία με τους συναρμόδιους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς, τους εκπροσώπους των επαγγελματιών και εργαζόμενων του χώρου και την εκκλησία, για την ανάδειξη όλης της Γορτυνίας, ως ενιαίου τουριστικού προορισμού.
·         Δημιουργία ανταγωνιστικού τουριστικού πακέτου «Γορτυνία»
      Περιλαμβάνει όλα τα είδη τουρισμού: κλασικός, ιστορικός, θρησκευτικός, χειμερινός, χιονοδρομικός, δασικός, ορεινός, ποτάμιος, λιμναίος,    εκπαιδευτικός, αθλητικός, ιαματικός, συνεδριακός γευσιγνωσίας.
·         Δημιουργία «Περιηγητικού Οδηγού της Γορτυνίας», με λεπτομερή καταγραφή και περιγραφή του πολιτιστικού πλούτου, των μνημείων και των τοπίων της Γορτυνίας και με γεωγραφική αποτύπωσή τους σε ειδικό τουριστικό  χάρτη
·         Παγγορτυνιακό Φεστιβάλ
     Διοργάνωση, απλωμένη σε όλη τη Γορτυνία για να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, Γορτύνιους και μη.
Ένα πανόραμα μουσικών, πολιτιστικών, αθλητικών δράσεων, ένα οδοιπορικό γνωριμίας με τα μονοπάτια και τα φαράγγια της περιοχής, μια γιορτή της Γορτυνιακής αγοράς, των προϊόντων και των γεύσεων.


Ε. – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ -  ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
·           Πράσινη - βιώσιμη ανάπτυξη
Προτεραιότητα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (νερό - ήλιος – άνεμος) και τις νέες τεχνολογίες .
·         Βιολογικές καλλιέργειες –διατροφή
Στήριξη της επέκτασης των βιολογικών και των πιστοποιημένων καλλιεργειών και προϊόντων, με εφαρμογή συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης, για όλη την πρωτογενή παραγωγή της Γορτυνίας.
·         Δημιουργία της δική μας «Γορτυνιακής Αγοράς προϊόντων»  
     Στη μεγάλη αγορά της Αθήνας και των άλλων αστικών κέντρων.
·         Εμπορική επωνυμία (brand name) «ΓΟΡΤΥΝΙΑ»
      Καθιέρωση αναγνωρίσιμων πιστοποιημένων Γορτυνιακών προϊόντων, κάτω από ενιαία εμπορική ονομασία, όπου εντάσσονται όλα τα παραδοσιακά προϊόντα διατροφής ( λάδι, μέλι, ζυμαρικά κα) τα υφαντά, τα ξυλοτεχνικά, τα βότανα κλπ .
·          Ενθάρρυνση και υποστήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επενδύσεων,     Ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που παραμένουν ή επιστρέφουν στο τόπο τους.


·         Αναστήλωση και αξιοποίηση κτιρίων   
        Ολοκληρωμένο σχέδιο, συγχρηματοδοτούμενο από Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αναστήλωση κτιρίων παραδοσιακών επαγγελματικών δραστηριοτήτων (όπως παλιοί μύλοι, ελαιοτριβεία κλπ) αλλά και μη χρησιμοποιούμενων πλέον σχολικών κτιρίων, που θα αναδειχτούν σε επισκέψιμους χώρους πολιτιστικών και τουριστικών εκδηλώσεων και δράσεων.
·         Ίδρυση Γραφείου Γεωργικής και Κτηνοτροφικής
     Στελεχωμένο με γεωπόνο και κτηνίατρο, που θα εξυπηρετεί και θα στηρίζει άμεσα και αποτελεσματικά τους γεωργο-κτηνοτρόφους της περιοχής, ώστε να ενθαρρύνονται για τη δημιουργία βιώσιμων μονάδων αγροτικών εκμεταλλεύσεων και την εμπορία πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων. 

·         Σχεδιασμός ζωνών οργανωμένης κτηνοτροφικής ανάπτυξης.
                   Για μια οργανωμένη κτηνοτροφία, με υποστήριξη από το δήμο, για τη βιωσιμότητα των μονάδων, την ποιοτική πιστοποίηση των προϊόντων και την προώθησή τους στην αγορά.

·         Επιστροφή και επανεγκατάσταση
           Κόντρα στην οικονομική κρίση και στη χρεοκοπία του συγκεντρωτικού μοντέλου των πόλεων, η Γορτυνία μπορεί να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και να γίνει  πρότυπο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με υλοποίηση της αναπτυξιακής μας πρότασης, που είναι σχεδιασμένη με μετρήσιμα μεγέθη, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και διευκολύνει την επιστροφή και επανεγκατάσταση των νέων μας στην περιοχή μας.

·         Οικονομικοί πόροι
Η ερημοποίηση της περιοχής μας, η περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα και η υπερφορολόγιση των νοικοκυριών, έχουν σχεδόν εκμηδενίσει τη δυνατότητα εσόδων του δήμου από τη φορολογία.
Απορρίπτουμε τη λογική της επιβολής δημοτικών φόρων, στους συμπολίτες μας, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Αγωνιστικά, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, διεκδικούμε και διασφαλίζουμε από την κεντρική διοίκηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όλους τους πόρους που αναλογούν και είναι αναγκαίοι στη Γορτυνία, ως Δήμου ορεινού, άγονου και δυσπρόσιτου.
Απαιτούμε την ένταξη βασικών αναπτυξιακών σχεδίων, σε ευρωπαϊκά και εθνικά περιφερειακά και τομεακά προγράμματα
Διεκδικούμε, μαζί με άλλους δήμους της επικράτειας, που έχουν ανάλογα προβλήματα, ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα κινήτρων, που θα παίρνει υπόψη το μηδενικό σημείο ανάπτυξης της περιοχής.

Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την Οικουμενική Γορτυνία, με δωρεές, ευεργεσίες και χορηγίες, από τα ξενιτεμένα παιδιά της Γορτυνίας, που εργάστηκαν και πέτυχαν ως επαγγελματίες στα πέρατα της οικουμένης. 

5 σχόλια :

  1. Εξαιρετικό πρόγραμμα, μ αυτο η γορτυνία θα πάει ψηλά...υπάρχει δυνατότητα να δημιουργήσουμε τουριστικό άξονα Αγ. Παρασκευή- λαογραφικό μουσείο-κυράς γεφύρι και ν αναπτυχθούμε τουριστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κολοβός: Μην χαρίζετε την αξιοπρέπειά σας την ανιδιοτέλεια και το ήθος σας σε κανένα κόμμα


    το δικό του χριγκινέλι που βαρεί?


    ας μας πει τι πρόκειται να κάνει οταν ο Φούχτελ του πεί να εφαρμ΄σει τις ντιρεκτίβες της ΕΕ ? Εκεί θα φανεί και το ήθος ,η αξιοπρέπεια ,η ανιδιοτέλεια η αποφασιστικότητά του να συγκρουσθεί με τους εχθρούς του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο,τι ευκολότερο σήμερα ειναι να αποστασιοποιείσαι από τα κόμματα, και ειδικά αν είναι απ΄αυτά που ευθύνονται για το σημερινό γεράντισμα, το δύσκολο να αποστασιοποιηθείς από τις πολιτικές,που εφαρμόστηκαν και φτάσαμε ως εδώ. έτσι και πει κάποιος απ΄αυτούς δε θέλω την εε, αυτόματα θα κηρυχθεί ως επικίνδυνος και είναι σίγουρος ότι θα χάσει,
    θέλει τόλμη κα δεν υπάρχει. για δείτε το σύριζα μόλις λέει κάποιος κάτι που δεν εξυπερετεί το σύστημα αμέσως του την πέφτουν τα μαντρεόσκυλα και τον βάζουν στη στρούγκα με την ουρά κάτω από τα σκέλεια .φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. σας ζάλισα αλλά μόλις διάβασα το μπογιό στο βαθύ κικκινο κα συμφωνώ απόλυτα ......

    Κριτήριο ψήφου -λένε- είναι να γνωρίζει ο υποψήφιος τα τοπικά προβλήματα.
    Ξεχνούν: Σημαντικότερο κριτήριο είναι οι θέσεις του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δεν υπάρχει μισό ζήτημα σε δήμο/περιφέρεια, από σχολεία, καθαριότητα, σκουπίδια και φωτισμό, μέχρι την υπερφορολόγηση, τους ελεύθερους χώρους, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τη διοικητική εξυπηρέτηση, το περιβάλλον, την υδροδότηση και την αποχέτευση, που να μην αντανακλά «τοπικά» η «γενική» κρατική πολιτική.

    Οσοι, συνεπώς, συνδράμουν αυτή την πολιτική, παριστάνοντας τους... τοπικώς «ανεξάρτητους» και «ουδέτερους», τούτο συνιστά ασφαλές κριτήριο για να εισπράξουν... «μαύρο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οποιος ειναι τοπικα αλλα και γενικα ανεξαρτητος σκεπτομενος ο ιδιος στην πατριδα του κι οχι υπο τις διαταγες του Φουχτελ, που περιεργως ατονει η παρουσια του στις εκλογες, σ αυτον ανηκει η ψηφος του λαου γιατι: συλλογαται καλα οποιος λευτερα συλλογαται οπως ειπε ο Ρηγας Φερραιος.Εξαιρετικο ειναι λοιπον το προγραμμα του πατριωτη αυτου του κ.Κολοβου και καλο ειναι να τον ψηφισουμε.Ανοιχτα και ελευθερα σας λεω οτι με τα μνημονια ανοιχτα τις επικουρικες συνταξεις υπο περικοπη το γιαλο και τα νερα στους ιδιωτες και τα δαση βοσκοτοπους δεν πρεπει να ψηφιστουν τα μνημονιακα κομματα οι μνημονιακοι δημαρχοι και περιφερειαρχες. Και φυσικα δεν περιλαμβανω στους μνημονιακους δημαρχους τους δικους μας υποψηφιους δημαρχους αφου κανενας τους δεν ειναι μνημονιακος απ οτι ξερω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.