Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Σε ξέφρενους ρυθμούς το χωριό με το κέντρωμα της (από)κριας


Με ασυνήθιστα για την εποχή καιρικά φαινόμενα ξεκινήσαμε όλοι για τις αποκριές στο χωριό 
Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καυτός ήλιος μας ανάγκασαν να κρατάμε όλη την ημέρα ομπρέλες για να προστατευτούμε.Η ΕΜΥ αξιόπιστη όπως πάντα, την επόμενη ημέρα μας ενημέρωνε ακριβώς  για τον καιρό που είχε την προηγούμενη!!Για τον καιρό των επόμενων πέντε ήμερων και των επόμενων πέντε και δεκαπέντε ετών μας ενημέρωσε με ακρίβεια  η τρόικα.
Η έκπληξη στην διαδρομή για το χωριό ήταν στα διόδια! Εκεί  δεν καταβάλαμε το αυξημένο διόδιο οι οδηγοί  ,αλλά  κατέβαλαν σε εμάς οι υπάλληλοι των διοδίων των αντίστοιχο αυξημένο διόδιο !! Μέχρι το χωριό είχαμε τσεπώσει 13 ευρώ κι άλλα τόσα στην επιστροφή !!  
Το Σάββατο το πρωί  όπως είχαμε προγραμματίσει , με την συνδρομή του ΣΚΑΙ ξεκινήσαμε το κέντρωμα με το σύνθημα  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΩΜΑ ,όπως όλοι μαζί μπορούμε και στα πιο επώδυνα μέτρα .
Μπροστά ο γιατρός για το προγεννητικό έλεγχο των δέντρων ,ακολουθούσε ο Σόλωνας με το κεντρί και το μυστρί Το μυστρί του το άφησε ο μακαρίτης ο Ανάστος όπως άφησε το κλαρίνο στον Γιώργη .Κεντρώσαμε πολλά δέντρα και στα κεντροαριστερά τους και στα κεντροδεξιά τους . Μια πικραμυγδαλιά την κεντρώσαμε ελιά! Μ αυτά που φυτέψαμε πέρσι κι αυτά που κεντρώσαμε φέτος όλο το χωριό θα γεμίσει από καρπούς οπωροφόρων δέντρων . Έτσι το χωριό θα μετονομαστεί “χωριό του παραδείσου”  αφού θα βρίσκει κανείς και τον απαγορευμένο καρπό!! Ευτυχώς που τα τελευταία  χρόνια   φροντίσαμε και σβήσαμε το “Μικρή Μόσχα “ κι έτσι η μετονομασία θα γίνει ευκολότερη .Όλοι μαζί τραγουδούσαμε το “ ενια δεντράκια κέντρωσα στης φυλακής την πόρτα “ Αυτό… για τους δύστυχους που  αποφυλακίστηκαν και όσους δεν προφυλακίστηκαν με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή, την διαφωνία του εισαγγελέα και συμβουλίου και εν πάση περιπτώσει το θέμα είναι νομικό αλλά η ουσία είναι γιατί “έτσι είναι καλά “  
Την Κυριακή το πρωί λόγο αποκριάς φάγαμε κρέας βραστό. Το βράσαμε στο σχολείο για να θυμηθούμε τις καλές παλιές εποχές που τρώγαμε και τότε κάθε ημέρα κρέας βρασμένο στο καζάνι του σχολείου. Τότε το βράζαμε με ξύλα τώρα το βράσαμε με γκάζι και μάλιστα με 15% φτηνότερο αφού φτήνυνε το υγραέριο  Τόσο μας την έδωσε την φιάλη ο Στέλιος γιατί το άκουσε στις ειδήσεις μας είπε, που το είπε ο Σαμαράς .Κι ο Θανάσης το τσίπουρο με φπα 18% μας το χρέωνε γιατί κι αυτός άκουσε στις ειδήσεις από το Σαμαρά  και  την σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε με την τρόικα  για να μειώσει τον φπα στην εστίαση ! Αυτά τα μέτρα τα ανακοινώνει μόνος του ο Σαμαράς τα κακά μέτρα τα ανακοινώνουν οι κακοί υπουργοί του.
Την Κυριακή το βράδυ ντυθήκαμε μασκαράδες! Άλλος ντύθηκε gerolykoς άλλος ρεντεζέλας ,άλλος χψ ,άλλος κούκος ,άλλος μακριά λάκα,άλλος matrolix, άλλος Νις, άλλος Αβ ,άλλος γαβ, μα οι πιο πολλοί ντύθηκαν ανώνυμοι Είχαν όλοι την ίδια μάσκα μόνο που άλλαζε ένα νούμερο πάνω στη μάσκα τους . 3.15, 8.02 ,7.45 ,4.45 κλπ Τώρα είναι της μόδας οι αριθμοί. Και η ανεργία , και οι άνεργοι και η ανάπτυξη και η ύφεση κι αυτοί που αυτοκτονούν, έχουν κάποιο αριθμό. Και οι πολιτικοί για τους αριθμούς μαλώνουν στα τηλεπαράθυρα .Αν συμφωνήσουν στους αριθμούς θα έχουμε κυβέρνηση εθνικής αριθμητικής ενότητας και θα μαλώνουν μόνο για την πρόγνωση των σεισμών και την πρόγνωση του καιρού
   Εγώ ντύθηκα Τσίπρας που έχει ντυθεί αριστερός Ο Σόλωνας ντύθηκε Βενιζέλος γιατί του ήταν ευκολότερο και τελικά ήταν το καλύτερο νούμερο!!
   Αργά το βράδυ μαζευτήκαμε να τον  κάψουμε

Αξίζει να τον θυμόμαστε !!
 Κάηκε ένα βράδυ μέσα στο καλύβι του ο καλύτερος μασκαράς .
Ήταν ο πιο αγαπητός, ο πιο  αγαθός, ο πιο καλός, ο πιο άκακος, και ο πιο γελαστός!!!!

 ΥΓ Κάποια μάσκα φορεμένη πολλά  χρόνια  έπεσε
Γ.Γ.(Νις)

18 σχόλια :

  1. Ανώνυμος5/3/14 14:34

    Για τη φράση και μόνο που τα λέει όλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ευτυχώς που τα τελευταία χρόνια φροντίσαμε και σβήσαμε το Μικρή Μόσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/3/14 15:01

    νις εγραψες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/3/14 16:39

    ΡΕ ΝΙΣ ΑΦΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/3/14 18:28

    Ο Στάθης αποκλείεται να ήτανε κατου
    κατι μυρίστηκε ο μπαντεβας και δεν κάθισε για το γήπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/3/14 19:11

    δεν το βλέπεις πως είναι στο βίντεο το Μπαντβα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/3/14 19:16

    είμαι φαρμακι σου λεωωω...φορέσανε την μουτσουνα μου για μασκα...ο βάζελος βανει ακομα γκολ.....αστοοονα παει αστο..gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/3/14 20:11

    Είχατε βάλει και τα γιορτινά σας που λέει κι ο Κωστας στο τραγούδι?
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/3/14 21:39

    Εδώ τρώγατε γκολ κάτου όμως τρώγανε γουρούνι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος5/3/14 22:00

    άλλα της ο γιανναίος, πάει για νόμπελ.....τι διάολο διαβάζει εδώ μέσα τόσον καιρό....Και μπίτι τσούκι να ήτανε θα μάθαινε, αλλά εφτούνος μας....ρούμπωσε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος5/3/14 22:37


    Και μόνο η παρουσία πολλών γενναίων πατριωτών στο χωριό, τη στιγμή που φρέναρε όλος ο κόσμος, λόγω καιρού και κρίσης, είναι αξιέπαινο.
    Και του χρόνου Πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος5/3/14 23:07

    ΣΧΕΤΟ 10.00 ΣΙΓΑ ΡΕ ΒΥΖΑΝΙΑΡΙΚΑ...ΤΩΡΑ ΚΑΤΣΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΟΒΑΡΕΥΕΣΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΝΑ ΧΙΨΑΙΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος6/3/14 12:02

    Μπράβο και του χρόνου!
    Νις και σ' ανώτερα! Ταυτίζομαι απόλυτα με το σχόλιο του 3ου ανωνύμου. Τι διάολο υποχρεώνεσαι ?Τώρα που καθιερώθηκες δημοσιογραφικά και καταξιώθηκες απ' το εύστοχο κοινό των ανωνύμων, γνωρίζεις καλά το ...επόμενο βήμα! "Ποτάμι" ο Σταύρος, "Λιάσκοβα" εσύ, που ούτως ή άλλως ενέχει έντονο το πολιτικό στοιχείο, λόγω των πολιτικών ανδρών της. Φυσικά και θα συνυπογράψουμε την ιδρυτική διακήρυξη. Μόνο που σ' αυτή τη φάση δεν ξέρω αν θα γίνουν δεκτές οι "μουτσούνες" των ανωνύμων.
    Θέλουμε περισσότερο οπτικό υλικό για να μάθουμε και μεις οι ανίδεοι για το κέντρωμα και να παρατηρήσουμε και τη μουτσούνα του γερόλυκου.
    Τη Λεημονιά τι την κάνατε?

    Καλή Σαρακοστή σε όλους και ...τη συμπάθειά μου στο φίλο μου το Μπαντέβα, που ,τουλάχιστον, επέλεξε το σωστό, πηγαίνοντας στο χωριό.

    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/3/14 13:12

    το ΥΓ δεν καταλάβαμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος6/3/14 13:15

    Δεν την ακούς που τσιρίζει στο βίντεο την Λεημονια Γιάννα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος6/3/14 13:59

    ΛΕΙΠΕΙ Ο ΜΑΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΓΙΑΝΝΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος6/3/14 18:09

    χασαμε και τον συνροφο τον χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος6/3/14 21:56

    ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΜΟΥΤΣΟΥΝΕΣ Ο ΣΑΝΤΣΟ ΠΑΝΤΣΑ;ΜΟΝΟ ΔΕΚΑΤΑΤΡΙΤΑ ΕΧΕΙ..ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ!ΠΩΣ ΤΟΠΑΘΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  18. XRONIA SAS POLLA KAI TOU XRONOU !!!!

    NIS POLY KALH DOULEIA KAI OPWS LEEI O 4.39..... NA MAS GRAFEIS PERISSOTERA ESY AFOU EXEIS KALH PENA !!

    XAIRETISMOUS STON MPANTEVA EINAI KAI KSADELFOS MOU KAI KALO PAIDI !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.