Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ...

Εγγύηση μαμούθ 100.000.000€ για να αποφυλακιστεί ο Λαυρεντιάδης
Έχουμε κάνει πολλές αναφορές σε παλιότερα κείμενα μας για το πόσο σημαντική είναι η δύναμη της εικόνας στη σημερινή κοινωνία, όπως και για τη διαρκή προσπάθεια της εξουσίας να παρουσιάσει έναν "όμορφο κόσμο, αγγελικά πλασμένο" για να τεκμηριώσει την ορθότητα του οικονομικού σχεδιασμού της.

Για παράδειγμα, η ελληνική κυβέρνηση έχει σαν στόχο ζωης να παρουσιάσει ένα περήφανο πρωτογενές πλεόνασμα στην οικονομία που θα αποδείξει στους δανειστές της χώρας ότι μπορεί να ζήσει και χωρίς αυτούς. Πολύ σωστά. Το πως έχει επιτευχθεί αυτό το πλεόνασμα δεν ενδιαφέρει και πολλούς. Αρκεί να υπάρχει. Για την ακρίβεια, αρκεί η εικόνα μιας ισορροπημένης οικονομίας.
Τα πιο καθεστωτικά ΜΜΕ χρησιμοποιούν καθημερινά την αμεσότητα της εικόνας για να παρουσιάσουν τα νέα, όπως αυτά θέλουν, με το κατάλληλο σχήμα, το σωστό χρόνο και τις βολικές ερμηνείες. Η απόδραση ενός φυλακισμένου είναι μία καλή αφορμή για τρομολαγνεία, ενώ η καταδίκη ενός κατηγορούμενου χωρίς στοιχεία πρέπει να μείνει στην αφάνεια. 

 Δεν είναι όμως μόνο το στρατόπεδο των από πάνω (τραπεζίτες, πολιτικοί, καναλάρχες) που έχει βαλθεί να περιφράξει τον πραγματικό κόσμο με κάποιες στρώσεις εικόνας για να διαιωνίσει την ολική κυριαρχία του χωρίς εκπτώσεις. Όπου και να κοιτάξουμε δίπλα μας θα δούμε πολλούς φίλους, γνωστούς και συγγενείς να προσπαθούν 24 ώρες το 24ωρο να γυαλίσουν την εικόνα τους εις βάρος της αληθινής πραγματικότητας που ζούμε και μας πιέζει.

Αγριεμένες φωτογραφίες με full face μπροστά στον καθρέφτη, περιποιημένες πόζες από επίδοξα μοντέλα στην παραλία, ψεύτικα χαμόγελα και μάταιες θνησιγενείς απόπειρες να αποδείξεις ότι είσαι αυτό που δείχνεις. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά παγκοσμίως. Ξεχάσαμε ότι δεν είμαστε αυτό που δείχνουμε, αλλά είμαστε αυτό που κάνουμε. Και ειδικά στην Ελλάδα του 2014, αυτά που γίνονται είναι ελάχιστα και από ελάχιστους.

Λησμονήσαμε το νόημα της ζωής και παλεύουμε να αποδείξουμε (σε ποιούς και γιατί άραγε;) ότι υπάρχουμε. Δηλαδή, η ανθρώπινη ύπαρξη μας έχει να κάνει μόνο με ένα ψεύτικο χαμόγελο σε μία οθόνη, ένα μήνυμα από το πληκτρολόγιο ή ένα παιχνίδι στο smart phone; Δεν έχει να κάνει με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας; Δεν έχει να κάνει με τις αδιαπραγμάτευτες απαιτήσεις για υγεία και παιδεία για όλους τους κατοίκους του πλανήτη; Δεν έχει να κάνει με την καθολική απαίτηση για δικαιοσύνη;


Σε μία τόσο απαιτητική εποχή σαν τη σημερινή πρέπει να επιστρέψουμε στα βασικά, δηλαδή στο εξής ένα: Στις πράξεις. Οι πράξεις μας είναι αυτές που μας καθορίζουν, αυτές που φανερώνουν τα αισθήματα μας και αυτές που ενδέχεται να δημιουργήσουν έναν πιο όμορφο κόσμο για όλους. Ένα κόσμο που δεν θα έχει ανάγκη από επιλεγμένες εικόνες για να γίνει ανεκτός διότι θα γνωρίζει ότι η εικόνα μιας ιδανικής κοινωνίας κρύβει μέσα της τη μπόχα μιας σάπιας κοινωνίας

20 σχόλια :

  1. Ανώνυμος14/2/14 09:30

    «Η τρόικα έδρασε μάλλον ως χασάπης"

    αφιρερωμένο στους απανταχού κώνστηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/2/14 10:01

    «Καταπέλτης» για την Τρόικα η έκθεση Σέρκας: «Έδρασε μάλλον ως χασάπης, παρά ως χειρουργός»

    Η σημαντική απώλεια των θέσεων εργασίας, η μαζική εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η αύξηση του πληθυσμού που ζει κοντά στο όριο της φτώχειας, είναι οι τρεις σημαντικότερες συνέπειες της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο.



    Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για τον ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου και η οποία εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σήμερα στις Βρυξέλλες.



    Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εισηγητής της έκθεσης και ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών Αλεχάνδρο Σέρκας έκανε λόγο για «κοινωνικό τσουνάμι» που προκάλεσε η πολιτική της τρόικας στις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.



    Ο Ισπανός ευρωβουλευτής κατηγόρησε την τρόικα, αλλά και το Eurogroup ότι περιφρόνησαν την κοινωνική διάσταση της πολιτικής που εφάρμοσαν, «ωσάν η Ευρώπη να ήταν ένα κλαμπ πιστωτών».



    Συγκεκριμένα, η έκθεση υπογραμμίζει ότι η πολιτική της τρόικας οδήγησε στο κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην αύξηση της ανεργίας, ιδιαίτερα της μακροχρόνιας ανεργίας και της ανεργίας των νέων, η οποία το 2012 ξεπέρασε το 50% στην Ελλάδα, το 30% στην Πορτογαλία και το 26,5% στην Κύπρο. Επισημαίνει επίσης την «αλλοίωση» βασικών προτύπων εργασίας και τη σημαντική μείωση του κατώτατου μισθού, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου συρρικνώθηκε κατά 22%.



    Η έκθεση υπογραμμίζει, επίσης, ότι στις χώρες του μνημονίου προέκυψαν νέες μορφές φτώχειας που πλήττουν τα μεσαία και λαϊκά στρώματα, πχ η αδυναμία μιας μερίδας του πληθυσμού να πληρώσει τις υποθήκες και τις υψηλές τιμές ενέργειας.



    Επιπλέον, η έκθεση υπογραμμίζει ότι έγιναν μεγάλα λάθη όσον αφορά τον εργασιακό τομέα και το συνταξιοδοτικό.



    Οι ευρωβουλευτές επικρίνουν το γεγονός ότι στον σχεδιασμό των προγραμμάτων προσαρμογής δεν ζητήθηκε η γνώμη των εργοδοτών και των εκπροσώπων των εργαζομένων, ενώ παραβιάστηκαν διεθνείς συμβάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, με αποτέλεσμα το συνταγματικό δικαστήριο της Πορτογαλίας να κρίνει αντισυνταγματικά ορισμένα από τα μέτρα που ελήφθησαν.



    «Η τρόικα έδρασε μάλλον ως χασάπης, παρά ως χειρουργός που γνωρίζει την ανατομία ενός σώματος», σχολίασε ο εισηγητής της έκθεσης Αλ. Σέρκας.



    Η έκθεση καλεί τα κράτη-μέλη και την Ε.Ε. να θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο ανάκαμψης για τις χώρες του μνημονίου και να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων Εεπιχειρήσεων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, καθώς και μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης.



    Ο Αλ Σέρκας χαρακτήρισε «ανεπαρκή» τα 6 δισ. ευρώ που παρέχει το ταμείο εγγύησης για τους νέους και υποστήριξε ότι το ποσό αυτό πρέπει να αυξηθεί στα 20 δισ. ευρώ.



    Η έκθεση εγκρίθηκε από την επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΕΚ με 27 ψήφους υπέρ, επτά κατά και δύο αποχές.



    Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στο Στρασβούργο.


    News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

    Κέρδος online 13/2/2014 19:37
    Ερευνα σχετικά:
    ⊗ Τρόικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/2/14 10:02

    και σε καποιους ανώνυμους ενταύθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/2/14 10:30

    kapoio oxi kapoioys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/2/14 12:33

    σοφός ο κινέζος .
    φαντάσου πόσα σκόρδα θα έχει πουλησει χωρίς απόδειξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/2/14 13:45

    χιλιους τροπους βρισκουνε ν αποφυλακιζουν τους δικους τους
    τα κλεφτρονακια θα σαπισουν στην φυλακη .Βρωμικο συστημα απο τα νυχια μεχρι τηνκορυφη Αυτο το συστημα θελει ο ενταυτας να διατηρησουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/2/14 14:25

    ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΜΩΣ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ .ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/2/14 20:23

    ΡΕ ΑΣΤΑ ΔΙΑΛΑ ΣΑΧΛΟΚΟΥΔΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/2/14 21:41

    σταθακης¨
    πληρώνουν λίγους φόρους οι Ελληνες!
    οι κωλοτούμπες πάνε και ερχονται.
    τελικά ο χαρίλαος δικαιώνεται
    58 κόμματα 2 πολιτικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/2/14 22:01

    ΣΥΡΙΖΑ: Διαστρεβλώνετε τις θέσεις μας

    Για διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    “Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση των φορολογικών εσόδων (και ΟΧΙ των φόρων) στον μέσο όρο της ΕΕ, την οποία και εκφώνησε στη χθεσινή εκδήλωση του TVXS ο Γιώργος Σταθάκης, δεν είναι καινούρια”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: “Πρόκειται για βασικό άξονα του φορολογικού συστήματος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη δίκαιη κατανομή των βαρών και την αποτελεσματικότητα στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων και κινείται στον αντίποδα της φορολογικής ασυλίας των πλουσίων, της φοροδιαφυγής, καθώς και της επιβάρυνσης των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων που επιβάλλει η μνημονιακή κυβέρνηση.

    Τη στιγμή που η κυβέρνηση αφήνει στα συρτάρια της διάφορες φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν και ζημιώνει το δημόσιο συμφέρον στερώντας από φορολογικά έσοδα εκατομμυρίων ευρώ, ενώ χαρατσώνει τους φτωχούς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι τουλάχιστον προκλητικό να εγκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να αυξήσει τους φόρους.

    Θα περιμέναμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και από τα ΜΜΕ που εργολαβικά έχουν αναλάβει άτυπα χρέη αναπληρωτών κυβερνητικών εκπροσώπων, να αντιπαρατεθούν για μια φορά `επί της ουσίας με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να τιθασεύουν τόσο τη «φαντασία» τους, όσο και την προπαγανδιστική τους διάθεση.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/2/14 22:10



    Νομίζω ότι το Ευροκοινοβούλιο είναι το ίδιο εδώ και τέσσερα χρόνια. Πάντως πριν από τα μνημόνια και πριν από την ΤΡΟΪΚΑ.
    Γιατί μέχρι τώρα "ποιούσε την πάπια;" και δή η αριστερή πτέρυγα που τώρα ξεσπαθώνει:....
    Στις δύσκολες ημέρες μια παρέμβαση της, θα ήταν μάνα εξ ουρανού, γιατί δεν είχαμε πού να σταθούμε,πνιγόμαστε!
    Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι είναι άχρηστη η έκθεση, κυρίως για το μέλλον,νομίζω ότι ήρθε πολύ αργά.
    Είναι σαν τους μετά Χριστόν Προφήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος14/2/14 22:10



    Νομίζω ότι το Ευροκοινοβούλιο είναι το ίδιο εδώ και τέσσερα χρόνια. Πάντως πριν από τα μνημόνια και πριν από την ΤΡΟΪΚΑ.
    Γιατί μέχρι τώρα "ποιούσε την πάπια;" και δή η αριστερή πτέρυγα που τώρα ξεσπαθώνει:....
    Στις δύσκολες ημέρες μια παρέμβαση της, θα ήταν μάνα εξ ουρανού, γιατί δεν είχαμε πού να σταθούμε,πνιγόμαστε!
    Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι είναι άχρηστη η έκθεση, κυρίως για το μέλλον,νομίζω ότι ήρθε πολύ αργά.
    Είναι σαν τους μετά Χριστόν Προφήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος14/2/14 22:10



    Νομίζω ότι το Ευροκοινοβούλιο είναι το ίδιο εδώ και τέσσερα χρόνια. Πάντως πριν από τα μνημόνια και πριν από την ΤΡΟΪΚΑ.
    Γιατί μέχρι τώρα "ποιούσε την πάπια;" και δή η αριστερή πτέρυγα που τώρα ξεσπαθώνει:....
    Στις δύσκολες ημέρες μια παρέμβαση της, θα ήταν μάνα εξ ουρανού, γιατί δεν είχαμε πού να σταθούμε,πνιγόμαστε!
    Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι είναι άχρηστη η έκθεση, κυρίως για το μέλλον,νομίζω ότι ήρθε πολύ αργά.
    Είναι σαν τους μετά Χριστόν Προφήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος14/2/14 22:18


    Τί διάολο μου κάνει ο "δαίμονας των πλήκτρων;" Παρουσιάζει τρεις φορες το μήνυμα με τρεις φορές λάθος το Ευρωκοινοβούλιο
    Ευρωκοινοβούλιο
    Ευρωκοινοβούλιο
    Να είναι άραγε "Σημείο των καρών;"
    Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος14/2/14 22:28

    σε προβοκάρουν χααχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος14/2/14 22:31

    Ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την υποψηφιότητα του μνημονιακού γυρολόγου...
    ΝΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: 14 κατά / 5 λευκά
    ΝΕ ΜΕΣΗΝΙΑΣ: 25 κατά / 8 λευκά
    ΝΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: 9 κατά / 4 λευκά
    ΝΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Ομόφωνα κατά
    ΝΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: 14 υπέρ / 5 κατά / 8 λευκά / 1 παραίτηση, με την ΟΜ ΜΟΛΑΩΝ να διαφοροποιείται και να καταψηφίζει την υποψηφιότητα Βουδούρη.
    Την κάθετη αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, εκφράζουν από κοινού οι Οργανώσεις Μελών της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου και συγκεκριμένα οι οργανώσεις Καλαμάτας, Κορίνθου, Άργους, Τρίπολης, Ξυλοκάστρου και Σπάρτης, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό γυρολόγο».
    Ποιο ακριβώς θέμα έχει κλείσει, λοιπόν, Πάνο Σκουρλέτη;
    Ποια ΚΕ θα εναντιωθεί όχι σε μία ΝΕ αλλά στο σύνολο της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου και στην ίδια την τοπική κοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος14/2/14 22:31



    Διαβάζω και σ'αυτό το site σχόλια επί σχολίων, όπου τα περισσότερα απηχούν τις πολιτικές επιθυμίες καθενός. Γίνεται μέγας λεκτικός αγώνας με θεμιτά και αθέμιτα μέσα. (ύβρεις,Χαρακτηρισμούς κλπ).
    Μη πλανάστε πατριώτες! Αυτός ο αιώνας είναι της κολοτούμπας.(αναστροφή αλλιώς,αλλά άχρωμη)
    Προς τις κολοτούμπες κάθε είδους δείχνουν τα σημάδια. Το σημειώνω έτσι με βεβαιότητα για να μην απογοητευτούν μερικοί όταν θα γίνουν αισθητές "δια γυμνού οφθαλμού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος14/2/14 22:36

    Γιατί το λες αυτό πατριώτη? Εχει κάνει καμιά κολοτούμπα ο Μπίστης η Ο Βουδούρης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ15/2/14 02:45

    Ο ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΑΦΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕΤΑΝΕΙΩΣΕ...ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος15/2/14 02:54


    Αίσθηση στη διεθνή κοινότητα από την απόφαση της Βουλής του Βελγίου. Νομιμοποιείται η ευθανασία παιδιών, που πάσχουν από ανίατη ασθένεια σε τελικό στάδιο. Ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις. Αντιδράσεις από την εκκλησία
    news247 Φεβρουάριος 13 2014 21:00

    Το κοινοβούλιο του Βελγίου ενέκρινε το νομοσχέδιο, που επιτρέπει την ευθανασία σε παιδιά, που πάσχουν από ανίατη ασθένεια σε τελικό στάδιο.

    Ο νόμος πέρασε με 86 "ναι", 44 "όχι", ενώ 12 βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία.

    Όταν ο νόμος υπογραφεί από τον Βασιλιά, το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποιεί την ευθανασία χωρίς ηλικιακά όρια.

    Παιδιά που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο μιας ασθένειας και υποφέρουν θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν ευθανασία, την ώρα, που οι επικριτές του νόμου σημειώνουν ότι δεν είναι δυνατόν ένα παιδί να πάρει τέτοια απόφαση.

    Στην Ολλανδία, η ευθανασία είναι νόμιμη για παιδιά ηλικιάς από 12 ετών και πάνω και μόνο αν δώσουν τη συγκατάθεσή τους οι γονείς.

    Το Βέλγιο είχε νομοθετήσει ξανά για το συγκεκριμένο θέμα το 2002, επιτρέποντας την ευθανασία για ασθενείς πάνω από 18 ετών.

    Όπως αναφέρει το Reuters, πολίτης, που παρακολουθούσε την ψηφοφορία στη Βουλή φώναξε στα γαλλικά "δολοφόνοι", αμέσως μόλις υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο.

    Οι υποστηρικτές του νόμου σημειώνουν ότι θα ανακουφιστεί ένας μικρός αριθμός παιδιών, που όμως υποφέρουν και δεν έχουν επιλογή και σημειώνουν ότι οι γονείς, οι γιατροί και ψυχολόγοι θα πρέπει να έχουν συμφωνήσει, πριν παρθεί η απόφαση.

    Κληρικοί ωστόσο χαρακτηρίζουν το νόμο "ανήθικο".

    "Βάσει της νομοθεσίας, ένα παιδί δεν μπορεί να παίρνει οικονομικές αποφάσεις, αλλά ξαφνικά θεωρείται ικανό να αποφασίζει αν κάποιος θα το βοηθήσει να πεθάνει", δήλωσε οργισμένο ο αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας των Βρυξελλών Andre-Joseph Leonard.

    Γιατροί, έχουν προειδοποιήσει ότι ευαίσθητα παιδιά θα κινδυνέψουν και αναρωτήθηκαν αν μπορούν να λαμβάνουν μια τέτοια κρίσιμη απόφαση. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα 160 παιδίατροι, υπέγραψαν ανοικτή επιστολή ενάντια στο νόμο, σημειώνοντας ότι η σύγχρονη ιατρική μπορεί να απαλύνει τον πόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.