Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Κέντρωμα άγριων δέντρων (γκορτσιές, νιτσιές) σε χρήσιμα οπωροφόρα.

   Όπως ξέρουμε σχεδόν όλοι οι Γλανιτσιώτες στην κτηματική περιφέρεια του χωριού μας υπάρχουν χιλιάδες διάσπαρτα δέντρα που μπορεί να μετατραπούν σε χρήσιμα οπωροφόρα. Τέτοια δέντρα είναι οι αγριαχλαδιές (γκορτσιές) ,και  οι νιτσιές. Η φύση μας έδωσε πολλές δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσουμε.
   Για φανταστείτε μια νιτσιά να την  κεντρώσουμε και σε δυο τρία χρόνια να παράγει  κεράσια κόκκινα, κίτρινα, μαύρα, ροζ, βύσσινα και όλα αυτά από ένα δέντρο. ΄Η μια αγριαχλαδιά (γκορτσιά)  να την κεντρώσουμε  με διάφορα κεντράδια(μοσχεύματα) αχλαδιάς και σε δύο  τρία χρόνια  να γεμίσει ο τόπος αχλάδια(απίδια) χωρίς κανένα κόστος.       
Τα κεντρωμένα δέντρα θα παράγουν διαφορετικά υγιεινά φρούτα χωρίς επικίνδυνα φυτοφάρμακα, αφού ωφέλιμα έντομα θα ανταγωνίζονται τα επιβλαβή από άλλες ποικιλίες και καρπούς  φρούτων.
   Προτείνω λοιπόν από φέτος και για κάθε χρόνο, αρχές Μαρτίου, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες, να  κατεβαίνουμε ένα τριήμερο στο χωριό και να μετατρέπουμε  τα άγρια δέντρα σε χρήσιμα οπωροφόρα.
   Το τριήμερο του Μάρτη 1,2 και 3  όσοι από τους πατριώτες(Αθήνας- Τρίπολης) κατέβουμε στο χωριό για απόκριες, μαζί με τους μόνιμους κατοίκους του χωριού, εκτός από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις να ασχοληθούμε με το κέντρωμα, βοηθώντας και παρακολουθώντας τους ειδικούς που θα είναι εκεί τις μέρες αυτές. 
ΣΟΛΩΝ  ΡΟΖΗΣ

25 σχόλια :

  1. Ανώνυμος18/2/14 01:00

    ΣΟΛΩΝ ΑΜΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΨ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΜΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/2/14 08:48

    Σολωνα εχω μια πικρομυγδαλια στο κηπο μου και θελω να την κεντρωσουμε καρπουζια να τρωμε κανα καρπουζι το καλοκαιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/2/14 09:18

    Κάτι σαν το Βουδούρη δηλαδή, κεντρωμένος πασόκ που αστόχησε το κεντράδι και αντί για σύριζα βγήκε κάτι το ακαθόριστο και γι' αυτό γουρλώνει τα μάτια ο λαφαζάνης.....

    Εγώ επιστημονικώς το λέω "τυχαίον εύρημα"!!!!!!

    Βουδούρης.....βουδούρης!!!!!

    Η μόνη μου στενοχώρια είναι που η Ρένα θα γίνει περιφερειάρχης και θα χάσει η χώρα τη σπουδαιότερη υπουργό εξωτερικών......

    Μπάάάάνταρε, μη διστάζεις!!! Βγάλτους πρώτα τα άπλυτα στη φόρα (ως έχων καλά αρχεία) και μετά λιώστα σα χταπόδι.

    Ειδικά τα κουφά του παλιού πασόκ που θέλουν να μουτσιουλήσουν σε άλλο κορύτο, είτε σα δημαρχαίοι, είτε σα συμβουλάτορες......

    Ψηφίστε ανθρώπους απλούς, πρακτικούς, νέους μορφωμένους που η βασική προϋπόθεση είναι να ζουν στη Γορτυνία και όχι να ψάχνουν δουλειά .....στη Γορτυνία θέτοντας υποψηφιότητα.........

    Τους φερτούς και τους αριβίστες κουτουπώστε τους και αφήστε τις ηλίθιες απόψεις περί μνημονίου και αντιμνημονίου....Αυτά είναι σανός για τα 10 και 2/13.....

    Και καλά θα κεντρώσουμε, το πρόβλημα θα έρθει με το ράντισμα (ψέκασμα), τι θα κάνουμε με τα μυαλοκαμένα και ψεκασμένα που θα πάνε να τα ξεκολώσουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/2/14 09:50

    Το δέντρο το βλέπουμε!Το δάσος δεν μπορούμε να ειδουμε γαμωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/2/14 10:31

    Διόρθωσε το μήνα στην ημερομηνία του μνημόσυνου του παπαντώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/2/14 10:34

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΑΥΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ Μ ΑΥΤΟ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΦΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΚΕΛΑΚΙΑΣ ΣΧΕΤΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ..ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ....Α ΡΕ ΕΡΜΕ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΟΚ......ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ.ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΓΙ ΑΥΤΟ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/2/14 10:35

    ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΠΑΙΔΕΥΟΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.ΤΟ ΜΑΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ.ΔΕ ΘΑ ΡΙΞΕΤΕ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΑ.ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗ ΝΔ ,ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...ΔΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ...ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ.Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...ΜΗ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/2/14 10:36

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ.....ΒΟΥΔΟΥΡΗΔΕΣ ΤΑΤΟΥΛΗΔΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/2/14 10:58

    νιιιιιιιιιιιιιιίςς... βοήθεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/2/14 13:26

    Μόνο η Ραχήλ μπορεί να σε σώσει από βαρεμένα, μυαλοκαμένα, ψεκασμένα, στοκαρισμένα και πιθήκια.....γι' αυτό.......


    Ραχήλ βοήήήήθεια!!!!!

    Βουδούρης......βουδούρης.....

    (το χαβά μου εγώ να ανεβάσω το ποσοστό του βουδούρη, δρω ως πεμπτοφαλλαγγίτης....)

    Το 10 και 2/13 στα κεραμίδια πάλε!!!....

    Μη μ' ευχαριστείς......επισήμανση απλή ήταν.

    Τελικά τι να ψηφίσω, αφού δε βάνει ο μπάάάάάνταρος??????

    Θυμηθείτε....."12 παλουμπαίοι 13 καπεταναίοι"

    Θυμηθείτε....."διακονιάρηδες επαναστάτες"

    Θυμηθείτε....."μπάάάχαλοοοςςςς"

    Θυμηθείτε....."θ' αναγκαστείτε να σκεφτείτε και ν' αποφασίσετε και αυτό θα είναι το μαρτύριό σας"

    Θυμηθείτε...."πάμε για πλύμα σε άλλον κορύτο"

    Θυμηθείτε...."λαμόγια τρανά και μικρά, χιλιάδες φοροκλέφτες φοροδιαφεύγοντες, εισφοροδιαφεύγοντες .....ο ανήθικος ιδιωτικός τομέας σε αγαστή συνεργασία με τον επίορκο δημόσιο υπάλληλο σε φτάσανε εδώ, γι' αυτό ήθελε δίκαια μέτρα και όχι να ξεχαρμανιάσουν στο δασκαλάκο στο σκουπιδιάρη στη νοσοκόμα και στον υπάλληλο.....γι' αυτό ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ εφόσον ακόμα δεν καταλαβαίνεις....."


    Αλήθεια μετά τα τόσα και τα τόσα τι δεν καταλαβαίνεις??????? ακόμα και αν είσαι του 10 και 2/13.....(πάει δε θα μείνει ρουθούνι για ρουθούνι να με υπερασπιστεί, γιατί σχεδόν τους έχω κουτουπώσει ούλους άμεσα ή έμμεσα, αλλά παρ' ότι συμφωνούν δεν έχουν τα άντερα να το παραδεχτούν (δεν αφήνει το ρημάδι το 10 και 2/13)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/2/14 13:44

    Αυτό που μιλάει για κυρίαρχο λαό σα τον Nicola Maduro της Βενεζουέλας μιλάει......Αυτό το σύμβολο του ελεύθερου λαού και εμπνευστή του προέδρου του 15μελούς που τουλουμιάζει (δημοκρατικώς) τους φοιτητές στο ξύλο.....

    Εκείνη η Αργεντινή είναι τελικά πρότυπο της Ρένας??????

    Τσούούούούκιον.....δε γίνεται το τσόκαρον γόβα γι' αυτό ψάξε και συ κορύτο πριν καλύψουν τις θέσεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/2/14 14:24

    καληνύκτα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος18/2/14 14:30

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΨΗΦΗΣΤΕ ΣΑΜΑΡΑ Η ΒΕΝΙΖΕΛΟ ? ΤΙ ΣΚΙΑΖΕΣΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος18/2/14 14:39

    ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΤΣΟΥΚΙΟΝ....ΕΧΩ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΣΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ.ΟΛΟ ΜΗ ΚΑΙ ΜΗ.ΤΕΛΙΚΑ ΣΑΜΑΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΕΣ.ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΠΟΥ ΠΑΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος18/2/14 18:34

    Σ΄ αρέσει το "τσούκιον" εεεεε!!!!

    Αφού συνέχεια αντέγραφες, γιατί έβγαλες μονάχα 10 και 2/13, μυωπία είχες??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος18/2/14 18:36

    εκτός αν σ' αρέσει το "στουρνάρι"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος18/2/14 18:51

    ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ.ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΤΟ ΣΑΝΤΣΟ ΠΑΝΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος18/2/14 19:05

    Φοβού τον Αντωνάκη και ....παροχές φέροντα.
    Παραμονές εκλογών και αρχίσαμε να μοιράζουμε ......δισεκατομμύρια. Πάει να σε ξεγελάσει, για να σου υφαρπάξει πάλι την ψήφο σου. Μην ξεχνάς τι σου έταζε προεκλογικά με το Ζάππειο 1-2-3, μη ξεχνάς τα 18 μέτρα για να μην κοπούν μισθοί, συντάξεις και επιδόματα και για το ...φρένο εις την ανεργία.
    Αντί για αυτά είδες να σου κόβει την σύνταξη, τον μισθό και τα επιδόματα . Να σου εξαθλιώνει την Υγεία και την Παιδεία και να γεμίζει την χώρα με ανέργους.
    Γιαυτό μην ΞΕΧΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος18/2/14 19:10

    ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΜΑΤΑ.ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΛΑΕ ΣΟΥ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΒΙΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος18/2/14 21:01

    Ο ΣΟΛΩΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΗ, ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος18/2/14 21:06

    ΑΜΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος18/2/14 23:37

    osoi tha pane tha baloun refene kai na xexasoun ta toy silogou xrimata...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος18/2/14 23:47

    γραφτο στα ελληνικα χριστιανε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος19/2/14 11:08

    Τέλη κυκλοφορίας 2015: Την «πληρώνουν» μικρού και μεσαίου κυβισμού οχήματα

    Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας των μικρομεσαίων ΙΧ αναμένεται να επιφέρει η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού με βάση την ετήσια χιλιομετρική απόσταση που διανύει ο κάτοχος του.
    Τέλη κυκλοφορίας 2015: Την «πληρώνουν» μικρού και μεσαίου κυβισμού οχήματα

    Αυτό είναι ένα σενάριο που εξετάζεται από την Κυβέρνηση, βάσει του λεγόμενου «Ολλανδικού μοντέλου», σύμφωνα με το οποίο η επιβάρυνση ενός ΙΧ υπολογίζεται με το γινόμενο των ετήσιων χιλιόμετρων (που καταγράφονται μέσω συσκευής GPS) και του συντελεστή 0,03 (ετήσια διανυθέντα χλμ. επί 0,03€).

    Αν και το σενάριο αυτό έχει ελάχιστες πιθανότητες να επιβεβαιωθεί λόγω και του κόστους των συσκευών GPS (βέβαια με τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ποτέ δεν είσαι σίγουρος), εάν όμως ισχύσει θα επιφέρει σημαντικές αυξήσεις στα μικρομεσαίου κυβισμού ΙΧ προς όφελος των μεγάλων σε κυβισμό, τα οποία θα ανασάνουν σημαντικά και από τη μείωση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης κατά 30%, όπως προτίθεται το ΥΠΟΙΚ.

    Διπλασιασμός τελών
    Λαμβάνοντας υπόψη ένα ιδιαίτερα συντηρητικό σενάριο, αυτό των 10.000 διανυθέντων χλμ. κατά μέσο όρο (στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 15.000χλμ./έτος) και κάνοντας έναν απλό υπολογισμό παρατηρούμε ότι τα μικρού κυβισμού ΙΧ επιβαρύνονται σημαντικά, ακόμη και με υπερδιπλασιασμό των τελών κυκλοφορίας.

    Ωφελημένοι (αν και ελάχιστοι οι εναπομείναντες) οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.929 κ.εκ., καθώς εκεί αναμένεται να υπάρξει μείωση τουλάχιστον 50%!

    Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο CAR ΑND DRIVER

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.