Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δωράκια εφάπαξ από μια λίβρα σάρκας

Το ψυχόδραμα που υφαίνεται γύρω από το πρωτογενές πλεόνασμα δείχνει πολλά για τις πρωτογενείς ασθένειες της ελληνικής πολιτικής σκηνής, μάλιστα σε συνάφεια και με την ανοχή της ευρωπαϊκής αυθεντίας που τάχατες επιτηρεί.
Καταρχάς, η παραγωγή του πλεονάσματος είναι μαγική και σαδιστική: το πλεόνασμα δεν προκύπτει απλώς με περιστολή των δημοσίων δαπάνων, εύλογη σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά κυρίως με καταστολή των δημοσίων επενδύσεων, με υπερφορολόγηση των εντίμων φορολογουμένων και με πάγωμα των ληξιπρόθεσμων απαιτητών πληρωμών του κράτους προς τους πολίτες.
 Πλην της εύλογης εξοικονόμησης, όλες οι άλλες δράσεις δολοφονούν την οικονομία. Η επιτηρούσα δια της τρόικας Ευρώπη αποδέχεται μεθοδολογικά αυτό τον μαγικό τοκετό· διαφωνεί μόνο ως προς το νούμερο και ανησυχεί μήπως η εμφάνιση πλεονάσματος επιφέρει χαλάρωση της δημοσιονομικής μέγγενης. Εξ ου και οι μικρόψυχες ενστάσεις των Βρυξελλών σχετικά με το ύψος του πλεονάσματος.
 Η ασθένεια εκδηλώνεται όμως εντονότερη όταν ακούμε πώς θα διατεθεί το αιματηρό πλεόνασμα. Σύμφωνα με τις φήμες που διαχέονται από την κυβέρνηση, αυτή η «πλεονάζουσα» λίβρα σάρκας θα διατεθεί για δώρο Πάσχα σε δύο κοινωνικές ομάδες, στους ένστολους κρατικούς υπαλλήλους και στους χαμηοσυνταξιούχους. Ε, θα ανακουφιστούν προσωρινά όσοι υπέφεραν από τις άδικες οριζόντιες περικοπές, θα σκεφτεί κανείς. Το εφάπαξ δώρο θα κλείσει τρύπες.

Είναι όμως έτσι; Οχι. Η σπουδή για στοχευμένα δοσίματα, μάλιστα λίγες ημέρες προ των εκλογών, δεν ανακουφίζει την πληγωμένη κοινωνία, δεν δίνει μια ανάσα στην ξέπνοη οικονομία· αναπαράγει την πελατειακότητα και το κρατικό συσσίτιο, τις εφάπαξ παροχές σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, την οικονομία των επιδομάτων και των ρουσφετιών.
Τι ειρωνική αντιστροφή! Οι περικοπές έγιναν οριζόντια και ισοπεδωτικά. Το δώρο θα είναι στοχευμένο, προς κοινωνικές ομάδες προστατευμένες ή προς δεξαμενές ψήφων. Σαν να λέει η κυβέρνηση ότι οι μερικές δεκάδες χιλιάδες ένστολοι, τους οποίους πράγματι ισοπέδωσε σε προηγούμενη φάση, υποφέρουν περισσότερο από τους 1,5 εκατομμύριο άνεργους και τους 1,5 εκατομμύριο ανασφάλιστους.

Να μη μοιραστεί λοιπόν το πρωτογενές πλεόνασμα στους δοκιμαζόμενους Ελληνες; Βεβαίως να μοιραστεί, η λίβρα της σάρκας τους είναι. Αλλά όχι σαν στοχευμένο δωράκι, σαν ιδιοτελής ελεημοσύνη. Να διαχυθεί σε όλη την κοινωνία, να ελαφρώσουν άδικοι έμμεσοι φόροι, να επιδοτηθεί η απασχόληση, να ανακουφιστούν οι ανασφάλιστοι, να διοχετευθεί το χρήμα έτσι που συμβολικά να ανατρέπει το κλίμα οριζόντιας αδικίας. Ετσι κι αλλιώς, λίγο είναι· ας χρησιμοποιηθεί με τρόπο που να δείχνει ένα μονοπάτι ανάταξης, το μονοπάτι της ανάπτυξης με εργασία, ισότητα και δικαιοσύνη. Αλλά αυτά απαιτούν σκέψη, κόπο, αίσθημα δικαίου· και δεν φέρνουν ψήφους.


Μπορεί να μείνουν φήμες, μπορεί τίποτε να μη γίνει, μπορεί να το απαγορεύσει η τρόικα. Αλλά και οι φήμες δείχνουν κάτι: τη νοοτροπία που δεν ξεριζώνεται, παρά τα πάθη και την πτώση· δείχνουν την αλληλομόλυνση ηγετών και υπηκόων. Την αμοιβαία εξαχρείωση με δώρα εφάπαξ.

27 σχόλια :

  1. Ανώνυμος19/2/14 09:54

    Καλά τι γίνεται ρε παιδιά, ο Μηλιός έχει διαβάσει τα σχόλια του χψ και τα λέει στην τηλεόραση????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/2/14 10:03

    ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/2/14 10:21

    Γι αυτό εγώ ψηφίζω χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/2/14 10:37

    Ξεσάλωσαν αυτές τις μέρες οι χορτάτοι των "καλών συνοικιών" του Καράκας, τα καλόπαιδα από τα ιδιωτικά κολλέγια, οι μισθωτοί πράκτορες των αμερικάνικων πολυεθνικών και ο υπόκοσμος των νταβατζήδων και των εμπόρων ναρκωτικών.

    Τα βίαια επεισόδια που διαδραματίζονται και προβάλλονται
    από τα διεθνή μέσα παραπληροφόρησης (ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΜΙΣΘΟΥΣ ΧΨΗΔΕΣ ), αποτελούν το προοίμιο μιας νέας απόπειρας πραξικοπηματικής ανατροπής της αριστερής κυβέρνησης και ανακοπής της μπολιβαριανής επανάστασης.

    Μόνο που η Βενεζουέλα του 2014, όπως και του 2002, δεν είναι Χιλή του 1973. Εγγύηση ο εργαζόμενος λαός της. Φρουροί αυτές οι γυναίκες που πραγματοποιούν την έφοδο στον ουρανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάχη στήθος με στήθος στην Ουκρανια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/2/14 11:14

    άλλα μπουμπούκια και εκεί .
    ο φασισμός πετάει τη μάσκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/2/14 12:58

    Κάποια μπλόγκς ομιλούν για έναν έλληνα που φωνάζει κάθε τόσο "κούκου κούκου" και λέει ότι είναι ο rentezelas και βρίσκεται στην πλατεία του Κιέβου και προσπαθεί να πείσει του ουκρανούς να μη ζητάνε την ευρωπαϊκή ένωση γιατί ας δουν τι τραβάνε οι έλληνες με τα μνημόνια......

    Κάποια στιγμή βλέποντας τους καπνούς από τις φωτιές νόμισε ότι γίνεται μαζικός ψεκασμός και άρχισε να φωνάζει τη Ραχήλ.....

    Επειδή κανένας δεν τον καταλάβαινε άρχισε να ουρλιάζει γιατί επηρεάζονται από τον χψ και άρχισε να βρίζει τον κάθε ουκρανό νομίζοντας ότι είναι ο χψ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/2/14 13:07

    Δηλαδή ο κούκο-rentezelas σαν την Ελένη Λουκά που βρίσκεται σε αποστολή!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/2/14 13:09

    εμ δεν καθεσαι ησυχα κι εσυ ...τρωγεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος19/2/14 13:10

    ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ.ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΑ ΣΑΠΙΑ...ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος19/2/14 13:14

    Nτέπυ Γκολεμά
    Καλημερα παίδες!
    89 μέρες μείνανε ως την Κυριακή, που η ψήφος σου θα ειναι το πιο σημαντικό πράγμα, για όσους σε λήστεψαν, σε πόνεσαν, σου άλλαξαν τη Ζωή, έστειλαν τα παιδιά σου μετανάστες, έβαλαν γέρους να ψάχνουν στα σκουπίδια και νέους να ζητούν ενα ευρώ για φαγητο!
    Καθε μερα απο σημερα θα μετρω ανάποδα, να στο θυμίζω....89 μέρες.
    Να φρεσκάρεις τη μνημη σου, για τις απατεωνιές, τις ληστείες, τις μάσες, τα ψέμματα και το κυριώτερο την καταντια της Ελλάδας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος19/2/14 17:37

    ΜΑΚΑΡΙ ΧΑΖΕ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΦΟΝΗΧΑΝΗ ΣΑΝ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ.ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΔΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΛΕΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΟΥΚΟΡΕΝΤΕΖΕΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΟΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος19/2/14 17:51

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΦΑΣΑΡΙΑ.ΚΑΤΙ ΜΕΡΚΕΛΑΚΗΔΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ...ΑΚΡΙΒΩΣ..ΙΔΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑ ΦΟΡΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος19/2/14 19:37

    Είδατε που αλήθεια σας λέω.....

    Πήγε στην Ουκρανία και είδε ότι είναι κάτι μερκελάκηδες σαν και μένα με την ίδια μπλούζα......

    Ρε σας είπα ότι τους έβριζε χψ χψ χψ ...κάτι σαν ξόρκι Λουκάς και τον τήραγαν σαν ούφο (το σαν τι το θέλω, τέλος πάντων)!!!!!!

    Τελικά ο Πούτιν θα τους μάθει να αγαπάνε την πατρίδα.....το ίδιο και ο κουκο-rentezelas θα μας μάθει να αγαπάμε την πατρίδα......ως εθνικόφρων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος19/2/14 20:29

    Επειδή τα πράματα στην Ουκρανία είναι τραγικά και παίζουν στην πλάτη του ουκρανικού λαού χοντρό παιχνιδάκι οι τρανοί της γης, τα σκοπτικά σχόλια αφορούν μόνο τον κουκο ρεντεζέλα και όχι τα γεγονότα.

    Δυστυχώς χάνονται άνθρωποι, κανείς δεν ξέρει τι παίζεται ακριβώς (υποψιαζόμαστε όλοι λίγο πολύ και δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια) και ας ελπίσουμε να δοθεί λύση ειρηνική και από τους ίδιους τους πολίτες της Ουκρανίας.

    Νάχετε υπόψη σας ότι σε τέτοιες καταστάσεις αναμπουμπούλας, ιστορικά έχει αποδειχθεί ό,τι κάθε τι το ακραίο ξυπνάει (μέχρι και αφίσες του χίτλερ αναρτήθηκαν) και το μπάχαλο έχει κακό αποτέλεσμα, που είναι μονομερής επικράτηση κάποιων (δεν έχει σημασία ποιών, αλλά η μονομερής επικράτηση είναι εκδικητική)

    Γι' αυτό θεωρούσα πριν 3 χρόνια επικίνδυνες τις καταστάσεις της πάνω και κάτω πλατείας, την ισοπέδωση των πάντως, το γιαούρτωμα από δημοκράτες, τα καψίματα του "μπουρδέλου" κλπ κλπ

    Ο λαός έχει δύναμη όταν δεν κατευθύνεται από σκοτεινές και λαϊκίστικες κραυγές (που δυστυχώς ιστορικά έτσι γίνεται κυρίως).

    Κλείστε τ' αυτιά σας σε λαϊκιστές με βαρεμένες, μυαλοκαμένες, στοκαρισμένες, ψεκασμένες και πιθηκοειδείς απόψεις.

    ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ μονάχα θέλω και σας έχω εμπιστοσύνη. Δε δικαιούστε να ισχυριστείτε ότι δεν ξέρατε μετά τα τόσα και τα τόσα που διαδραματίστηκαν στον τόσο πυκνό πολιτικό χρόνο στον τόπο μας.

    Έχουμε ανάγκη από ηρεμία, από δίκαια μέτρα, από εθνική συναντήληψη, από πατριωτική καθολική προσπάθεια και όχι από κραυγές που χαϊδεύουν αυτιά, που λαϊκίζουν λες κουβεντιάζουν στο μαγαζάκι του χωριού μας κλπ

    Ένας φίλος σύριος γιατρός μου έλεγε ένα βράδη ότι ούτε που κατάλαβαν πώς μπλέξανε σε εμφύλιο......και εμείς ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουμε παρελθόν.....

    Η αναμπουμπούλα και η μακριά μπαχαλοειδής πολιτική κατάσταση μόνο κακό κάνει και όποιοι επενδύουν σ' αυτήν, ακόμα και αν έχουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, νάναι σίγουροι ότι το συνοθύλευμα διαλύεται εύκολα και μάλλον .....αυτόυς θα κυνηγάτε όταν (φευ να μην έρθει ποτέ) θα επικρατεί κάτι ανάλογο με την Ουκρανία......και ο νοών νοείτο!!!!

    ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ την κρίση σας, αλλά σα λαός έχουμε την κύρια ευθύνη και αφήστε τα περί προδοτών, περί ανικάνων κλπ

    Εθνική συνευθύνη σας ζήτησα παλιά και ήξερα τι έλεγα. Εύχομαι να μη δικαιωθώ όπως και σε τόσα και τόσα δικαιώθηκα. Το μίσος, το τυφλό αντιπολιτευτικό μένος, η κουτοπόνηρη συμπεριφορά, η κλοπή του κράτους με όποιον τρόπο και αν γίνεται, μπορεί να μας οδηγήσει σε ανάλογες καταστάσεις........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος19/2/14 20:32

    και συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη που είναι αρκετά (σα να γράφει ο 10 και 2/13...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος19/2/14 20:41

    Και κάτι τελευταίο.

    Το "αριστερό" ντε λίνγκε της γερμανίας είναι κατά του κουρέματος (για να μην πληρώσουν τους έλληνες οι γερμανοί φορολογούμενοι) και ζητάει να πληρώσουν οι πλούσιοι έλληνες καταθέτες.......που για πολλούς συριζαίους ο πλούσιος τοποθετείται όποιος έχει πάνω από 20.000 καταθέσεις!!!!!!

    Τελικά εγώ δε μπορώ να βγάλω άκρη με λαφαζάνη και πρόεδρο 15μελούς, θα βγάλω μεταξύ "αριστερών" ευρώπης?????

    Το αριστερών σε πολλά εισαγωγικά, όσα θέλετε βάνω και συμφωνώ μαζί σας, άλλωστε για συνοθύλευμα γράφω τόσον καιρό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος19/2/14 20:49

    Και εδώ σου άλλαξαν την κυβέρνηση (Μέρκελ και Σαρκοζί και τρόικα), την εκλεγμένη από σένα κυβέρνηση (δεν έχει σημασία ποιά ήταν) και το βράδυ που έπεφτε πανηγύριζες ανθρωπίσκε και δεν ακούστηκε ούτε μια φωνή "δημοκράτη" που να πει το απλό και δημοκρατικό.

    ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙ Ο ΛΑΟΣ!!!!

    Δημοκράτες του "κώλου" αριστεροί της πλάκας (χωρίς εισαγωγικά) μόκο κάνατε τότε και πανηγυρίζατε με τις δοτές κυβερνήσεις.

    Τώρα στην Ιταλία γίνεται το ίδιο και μάλλον το νέο φρούτο μου φαίνεται χαζοχαρουμενίζει και οι ιταλιάνοι ....εφαρμόζουν και αυτοί τις .....συνταγματικές επιταγές......Οι παραιτήσεις (ή καλύτερα ο εξαναγκασμός σε παραίτηση) είναι.....συνταγματικές για σας, ώ δημοκράτες της πλάκας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος19/2/14 21:37

    ακουμπάμε τα χερια κατω,βαζουμε το κεφαλι αναμεσα τους οσο πιο κοντα στο στηθος μπορούμε,τεντωνουμε τα ποδια σηκωνοντας τη μεση ψηλα, βαζουμε δυναμη στα ποδια,καπως ετσι είναι κεινο το πραμα που λεγεται,ΚΥΒΗΣΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος20/2/14 01:34

    ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΣΙΟΥΚΙΟΝ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩ..ΕΙΔΕ ΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΤΣΙΟΥΚΙΟΝ .ΑΛΛΑ ΔΕ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΣΙΓΚΛΑΕΙ ΟΤΙ ΠΑΣ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ.ΚΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΠ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ ΠΡΩΤΑ ...ΜΕΤΑ ΠΛΕΡΩ..ΒΕΒΑΙΑ 10 ΚΑΙ 10/13 ΕΙΧΕΣ ΕΣΥ ΕΓΩ ΠΟΤΕ.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΒΓΑΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ....ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΝΤΣΟ ΠΑΝΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος20/2/14 02:19

    ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟΥΡΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ ΤΣΙΟΥΚΙΟΝ ΟΥΔΟΛΩΣ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΑΝΤΣΟ ΠΑΝΤΣΑ..ΔΙΟΤΙ ΛΟΓΩ ΥΨΗΛΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΙΣΙΩΜΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΗΜΑΡΤΟΝ ΜΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος20/2/14 09:16

    Γεια σου ρε Λουκά.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος20/2/14 09:23

    Ακουει αριστερά και βγαζει καντήλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος20/2/14 15:48

    ΚΑΝΤΗΛΕΣ ΜΕ ΔΡΟΛΑΠΑ ΒΓΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος20/2/14 19:16

    Οι ουκρανοί νεοναζί και η ακροδεξιά στις συγκρούσεις του Κιέβου
    Ποιοι συγκρούονται με ποιους στην Ουκρανία;
    Διαβάστε και το σχετικό άρθρο του Π. Παπακωνσταντίνου στην Καθημερινή:

    Από την πρώτη στιγμή που άρχισαν οι διαδηλώσεις εναντίον του Γιανουκόβιτς, ένα καινούργιο πολιτικό ρεύμα εκτοξεύθηκε στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας: ο λεγόμενος «Δεξιός Τομέας» (PravySektor). Ντυμένοι με στολές παραλλαγής, κρατώντας λοστούς και ρόπαλα, τα μέλη του πρωτοστάτησαν στην κατάληψη του δημαρχείου του Κιέβου, στις επιθέσεις με μολότοφ εναντίον αστυνομικών και στις εφόδους εναντίον κρατικών και κομματικών κτιρίων. Η γέννηση του εν λόγω ρεύματος, μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, παραμένει ανεξιχνίαστο αίνιγμα. Οι φερόμενοι ως ηγέτες του ήταν μέχρι πρότινος παγκοσμίως άγνωστοι, όπως άγνωστοι παραμένουν οι χρηματοδότες του.

    Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, οι «ακτιβιστές» του στρατολογήθηκαν κυρίως από λούμπεν στοιχεία και φανατικούς των γηπέδων, ενώ στις γραμμές του ενσωματώθηκαν προϋπάρχουσες ακροδεξιές ομάδες, όπως η «Τρίαινα» και οι «Ουκρανοί Πατριώτες».Οπως προκύπτει από το επίσημο μανιφέστο του «Δεξιού Τομέα», στόχος του δεν είναι η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε., την οποία χαρακτηρίζει «καταπιεστή των εθνών», αλλά «η καταστροφή του σκελετού του κράτους» και «η αυστηρή τιμωρία των προδοτών και όσων εμποδίζουν την επαναστατική ενέργεια των μαζών».

    Ηδη, στις 7 Φεβρουαρίου, ο φερόμενος ως ηγέτης του «Δεξιού Τομέα», Ντιμίτρο Γιάρος, με συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ, δήλωσε ανοιχτά και ξάστερα ότι το κίνημά του προετοιμάζεται για ένοπλη εξέγερση και έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετά αποθέματα όπλων για τον σκοπό αυτό.

    Προχθές το πρωί, ήταν ο «Δεξιός Τομέας» που πρωτοστάτησε στις βίαιες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών –10 από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους– και καλούσε μέσω Διαδικτύου τους οπαδούς του να κατέβουν με τα όπλα στο κέντρο του Κιέβου.
    Αν ο «Δεξιός Τομέας» είναι ο ένοπλος βραχίονας της Ακροδεξιάς, το κόμμα «Ελευθερία», του Ολέγκ Τιαγκνιμπόκ, είναι ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κίεβο, ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν «υιοθέτησε» πολιτικά τον Τιαγκνιμπόκ, όπως και τους άλλους δύο πολιτικούς από την ηγετική τρόικα της αντιπολίτευσης (Βιτάλι Κλίτσκο και Αρσένι Γιατσένιουκ), ως δημοκράτες που μάχονται για τις ευρωπαϊκές αξίες εναντίον ενός απολυταρχικού καθεστώτος. Παρέλειψε, ωστόσο, να σημειώσει ότι το κόμμα του Τιαγκνιμπόκ λεγόταν μέχρι πρόσφατα… Εθνικοσοσιαλιστικό, είχε σήμα μια παραλλαγή της σβάστικας και ανήμερα την Πρωτοχρονιά οργάνωσε λαμπαδηφορία ναζιστικής έμπνευσης προς τιμήν του Στέπαν Μπαντέρα: του διαβόητου ηγέτη του Εξεγερμένου Ουκρανικού Στρατού, που κήρυξε την ανεξαρτησία της δυτικής Ουκρανίας το 1941, κατά την επέλαση των ναζί εναντίον της Σοβιετικής Ενωσης.

    Στη μαύρη λίστα

    Ας σημειωθεί ότι το διεθνές Κέντρο Βίζενταλ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού κατέταξε το κόμμα «Ελευθερία» στην πέμπτη θέση της μαύρης λίστας των ανά τον κόσμο αντισημιτικών μορφωμάτων. Ο ίδιος ο Τιαγκνιμπόκ έχει δηλώσει ότι για την κακοδαιμονία της Ουκρανίας ο υπ’ αριθμόν ένα υπεύθυνος είναι η «ρωσοεβραϊκή μαφία».
    © stokokkino.gr | 20 Φεβρουαρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος20/2/14 19:17

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΣΙΟΥΚΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ..ΑΛΛΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ..ΜΙΛΑΣ ΚΙΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.