Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

70 χρόνια σε περίμενα

 Έλα, ρε άτιμε. Έλα να τα πάρεις όλα. Και για όσα πάλεψαν οι πρόγονοί μου και για τα δύο μέτρα κήπο που μου άφησαν οι παππούδες μου. Έλα να πάρεις και τα μεροκάματα, τα σκληρά,  που τα έβαζα στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, εκείνη της αρρώστιας. Έλα να τα πάρεις όλα. Πάρε και τον ήλιο που τόσο τον γουστάρεις για να λιάζουν οι συφιλιδικοί τα κορμιά τους αποκτώντας το μεσογειακό χρώμα που τόσο επιθυμούν και τόσο απεχθάνονται. Πάρε ρε, και τις θάλασσές μου να εξάγεις αέριο και τα ποτάμια μου να παράγεις ενέργεια φθηνή μόνο για την πάρτη σου. Πάρε και το γάλα των προβάτων μας και τα στάρια των κάμπων μας.


Το ξέρω που το πας, άτιμε. Το πας εκεί που πάντα ήθελες να το φθάσεις. Να καταστήσεις έναν λαό υπηρέτη. Να βλέπω απελπισμένες μεσόκοπες να βγάζουν μεροκάματο σε μπουρδέλα παραπήγματα ενώ οι πιο νέες να φεύγουν καραβιές για τα διεθνή  καλογυαλισμένα μπουρδέλα σου. Να βλέπω γέρους να πεθαίνουν από αφόρητο κρύο κλεισμένοι μέσα στα 20 τετραγωνικά λίγο πριν τους τα πάρεις κι αυτά ή από ασφυξία όταν θα τους κλείνεις τον διακόπτη από την συσκευή οξυγόνου λόγω ληξιπρόθεσμων λογαριασμών. Να βλέπω 50ρηδες σε απόγνωση , 40ρηδες στις ουρές ανεργίας και 20ρηδες να λένε την ξενιτειά πατρίδα τους. Να βλέπω τα παιδιά ως μελλοντικούς σκλάβους της Φάρμας των Ανθρώπων που χρόνια στήνεις και τώρα θα εγκαινιάσεις εκεί ακριβώς που ξεκίνησε ο Ανθρωπισμός. 
Βλέπω που το πας. Δεν θα ρίξεις απλά το μεροκάματο στο 1 ευρώ την ημέρα για 18 ώρες δουλειάς. Θα μας κάνεις να χαιρόμαστε που ζούμε κι ας μην παίρνουμε ούτε το 1 ευρώ. Φτιάχνεις το νέο Νταχάου και αυτό θα είναι η ίδια μου η χώρα. Τα Νταχάου ποτέ δεν κλείνουν, απλά αναστέλλουν τις εργασίες τους, έτσι δεν είναι λουκανοθρεμμένε μου; Έφθασε η ώρα να μπουν μπροστά οι μηχανές αυτού του τεράστιου κρεματορίου που θα έχει για οροφή τον ουρανό που λατρέψαμε και για πάτωμα το χώμα που μας έθρεψε.
Έλα, ρε άτιμε, πισώπλατα αυτή την φορά γιατί την προηγούμενη που ήρθες είχες τουλάχιστον τα κότσια να μου υψώσεις κατάμουτρα το όπλο και να μου πεις να σκύψω. Και είχα την επιλογή ή να σκύψω ή να πάρω τα βουνά. Τώρα όμως μού έχεις κλέψει και τα βουνά. Μου μένει λοιπόν να σκύψω χωρίς τον φόβο της σφαίρας που θα έβγαινε από το προτεταμένο σου όπλο. Είναι τρελό να παραδίνομαι χωρίς να έχω πάρει εντολή για αυτό. Είναι τρελό να φοβάμαι μια σφαίρα που δεν υπάρχει. Πώς γίνεται να βλέπω μπροστά μου ένα όπλο που δεν υπάρχει; Άτιμε, τα όπλα σου αυτή την φορά δεν έχουν κάνη, ούτε σκανδάλη. Τα λάδωνες όμως δεκαετίες ολόκληρες και έχουν τις φάτσες όλων αυτών των υπανθρώπων που βγάζουν ακόμα λόγους, που κάνουν κόμματα και παρακόμματα, που σφάζονται μπροστά στην κάμερα ενώ πίσω από αυτή στήνουν το σχέδιο για το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει. Α, ρε άτιμε. Για αυτόν τον λόγο πέταγες ξεροκόμματα στα κομματόσκυλα της Ελλάδας. Για την στιγμή που θα τους έδινες την εντολή να κάνουν επίθεση πισώπλατα στον ίδιο  λαό που τους έδινε τις ελπίδες του μέσα από ένα σταυρωμένο κωλόχαρτο.
Έλα, ρε μπούλη του Βορρά, να με συμμορφώσεις, να με κάνεις ευρωπαϊκό είδος, να φτιάχνομαι με Μότσαρτ και όχι να κλαίω όταν ακούω κλαρίνο. Να νιώθω «πολιτισμένος» με προθήκες Μουσείων και όχι με τους σπαρμένους κίονες στα χωράφια μας, που κράτησαν όλον τον δήθεν σου πολιτισμό. Έλα να σε πάω τελευταία βόλτα στα πατρικά μας να μυρίσεις την  ακόμα καμμένη πέτρα των σπιτιών από τον πολιτισμό των δικών σου προγόνων.
Έλα να με κάνεις άνθρωπο εμένα, τον γύφτο του Νότου. Έλα για να δω αν τελικά έχει μείνει ίχνος Ελλάδας μέσα μου. Έλα ρε, για να μου αποδείξεις αν το μαχαίρι του παππού μου είχε τα αποτελέσματα που μου περιέγραφε ή ήταν ένα παραμύθι για να κάνω όνειρα κόκκινα.

Αναρτήθηκε από Simple Man

28 σχόλια :

  1. Ανώνυμος3/2/14 09:45

    μεταφορά από το κείμενο
    " Α, ρε άτιμε. Για αυτόν τον λόγο πέταγες ξεροκόμματα στα κομματόσκυλα της Ελλάδας."

    τα ξεροκόματα βέβαια ανέρχονται σε εκάτομμύρια, αλλά μπροστά στο πλιάτσικο που έγινε ξεροκόματα μοιάζουν.


    όσο για τα άλλα το ... έλα και πάρτα.. , νομίζει ότι θα του κάνει τα μούτρα κρέας, αυτό θέλουν, γιαυτό δουλεύουν τα κάθε λογίς παπαγαλάκια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/2/14 09:57

    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυξάνονται ξανά τα διόδια στην ΕΟ Αθηνών –υΚορίνθο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/2/14 11:15

    ο κοσμος πρεπει να μην ψηφισει μνημονιακους δημαρχους περιφερειαρχες ευρωβουλευτες δηλαδη υποστηριζομενους απο πασοκ νεα δημοκρατια δημαρ και καρατζαφερη.να μην κανει αποχη και να μην ψηφισει λευκα και ακυρα..αλλα να προσεξει και απο την πρωτη κυριακη να ψηφισει τον τριτο εκτος νδ και πασοκ για να μπορει τη β κυριακη να εχει αντιμνημονιακο να ψηφισει,....αυτα να λετε απ ολα τα μεσα αν δεν θελτε μνημονιο...την καλημερα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/2/14 11:27

    πόσο πήγανε τα διόδια για ΄να φτάσουμε τρίπολη ?
    δεν έχω ταξιδέψει με τις νέες τιμές.
    εκείνο που στα 500 μετρα στρίβουμε για λεβίδι πόσο πήγε άραγε¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/2/14 11:32

    Μνημονιακός υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ!!!
    Οδυσσέας Βουδούρης, ανεξάρτητος βουλευτής, ψήφισε όλα τα μνημόνια με τον Παπανδρέου ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, και ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στήριξε τις προγραμματικές δηλώσεις Σαμαρά και φυσικά ξαναψήφισε μνημόνια!
    ?
    μ΄αυτόν τι θα κάνετε ΌΣΟΙ ΨΗΦΊΖΕΤΕ ΚΆΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/2/14 12:20

    βρε σεις , κανένας δεν έχει πάει κάτω στο χωριό το νέο χρόνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/2/14 12:20

    βρε σεις , κανένας δεν έχει πάει κάτω στο χωριό το νέο χρόνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/2/14 12:33

    Απλα ..δεν θα τον ψηφίσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/2/14 12:48

    για τα διόδια ρωτάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/2/14 13:23

    «Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν μετανιώνω που ψήφισα το μνημόνιο», δήλωσε στο Βήμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης, απαντώντας στις επικρίσεις στελεχών του Αριστερού Ρεύματος, προεξάρχοντος του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Το ψηφοδέλτιο μου είναι ανεξάρτητο» τόνισε ο κ. Βουδούρης.


    Άντε τώρα να εξηγήσεις στο 10 και 2/13 .....τι να καταλάβει το τσούκιον......ψιλά γράμματα αυτά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/2/14 14:16

    γι αυτο θα πιασει πατο στην πελοποννησο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος3/2/14 14:17

    θα φηφισουμε ολοι Σολωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/2/14 15:40

    Παράνομες οι μειώσεις συντάξεων σε ένστολους, δικαστικούς, καθηγητές ΑΕΙ, διευθυντές ΕΣΥ.....

    Και μετά φταίω εγώ που σου γράφω χρόνια εδώ μέσα....ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ...

    Έχεις όμως δίκιο, γιατί το σωστό είναι ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΠΛΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ (τους συνταγματοκατοχυρωμένους!!!!!)

    Αλλά τι να καταλάβει το 10 και 2/13???? Γίνεται γόβα το τσόκαρον????

    (όποιος αισθανθεί ότι τον αφορούν....επιτρέπονται και αι ύβρεις....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/2/14 16:32

    3.40 ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΣΟΚΑΡΟΝ...ΗΜΕΔΑΛΛΟΔΑΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3/2/14 16:39

    ο κοσμος πρεπει να μην ψηφισει μνημονιακους δημαρχους περιφερειαρχες ευρωβουλευτες δηλαδη υποστηριζομενους απο πασοκ νεα δημοκρατια δημαρ και καρατζαφερη.να μην κανει αποχη και να μην ψηφισει λευκα και ακυρα..αλλα να προσεξει και απο την πρωτη κυριακη να ψηφισει τον τριτο εκτος νδ και πασοκ για να μπορει τη β κυριακη να εχει αντιμνημονιακο να ψηφισει,....αυτα να λετε απ ολα τα μεσα αν δεν θελτε μνημονιο!και οχι με τους εχθρους της δημοκρατιας ανοητε 3.40 και 1.23 τσουκιον ανανηψαντα....μετα απο τρια χρονια ηλιθιοτητας και ξευτυλας μετα του σαντσο παντσα σου ........των μεταξεταστεων.....χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος3/2/14 17:41

    Κοίτα ρε που κατάλαβε ότι τον αφορούν.......λες να ήταν το απολυτήριο 10 και 5/13???

    Τρέχα τσοκαρία να κάνεις προεκλογικό αγώνα για το βουδούρη, τρέχα χαζούλι μην σου πιάσει τη θέση κανα λιμό....

    Βουδούρης.....βουδούρης......

    Ο Λαφαζάνης φωνάζει βοήθεια....βοήθεια και τα μάτια είναι τόσο γουρλωμένα που άμα δεν τρώνε τα διαολόπαιδα, δείξτε τους τη φωτογραφία του και θα λύστε το πρόβλημά σας με τα αγγόνιια .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος3/2/14 17:54

    ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΑΙΔΑ 5.41.ΠΟΙΟ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ.. ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...ΜΠΗΤΙ ΧΑΖΟΣ ΕΙΣΑΙ....ΔΙΑΒΑΖΕ ΡΕ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ...ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΕ Ε ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΕ...ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΣΑΝΤΣΟ ΠΑΝΤΣΑ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ...ΑΙΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΧΑΙΒΑΝΙ ΡΕ ΞΟΥΤ ΓΕΡΟΓΙΔΟΞΟΥΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος3/2/14 18:52

    δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Βουδούρης θα τύχει της υποστήριξης νδ πασοκ κλπών μνημονιακών δυνάμεων.

    δεν ειναι τυχαίο ότι τα κόματα με σταθερές αξίες έχουν εξαφανιστεί από το χάρτη της μαζικής ενημέρωσης.
    σήμερα σκεπτόμουν πρωτοσέλιδα του ριζοσπάστη για την αντισεισμική προστασία. ΄
    δεν σας κρυβω ότι όταν το έγραφε, σε καιρό χωρίς σεισμούς, πέρναγε από το μυαλό τι λένε τούτοι ρε. αλλά σήμερα άκουσα πως αν ο σεισμός γινόταν σε άλλη περιοχή οι καταρεύσεις σχολείων κλπ δημοσίων κτηρίων δεκάδες. σκεφτηκα άντε νάναι τα παιδιά σου μέσα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος3/2/14 19:23

    Βλέπω έχεις υιοθετήσει και το τσόκαρον και το γίδιον και το γιδοξούριον και το βατοκρυμμένο και το τσούκιον και δε θυμάμαι με πόσα καλολογικά έχω στολίσει συμπεριφορές σου ....

    Σήμερα μάθε και άλλη μία. Το ταρκάσι, ταιριάζει στη γελοία συμπεριφορά σου (εσένα ως προσωπικότητα σε αγνοώ ως αδειανό πιάτο)

    Σου είπανε ότι διαβάζουν και παιδιά και συνεχίζεις βλακωδώς να αναχαράζεις 2-3 ηλίθιες βρισιές. Ούτε έμπνευση να βρίσεις με αξιοπρέπεια και τάκτ δεν έχεις....

    Τώρα θα σ' απαρατήκω για κανα δίμηνο, γι' αυτό προετοιμάσου για μονόπρακτο με 3-4 προσωπεία.....ξέρεις εσύ την τέχνη...

    Βουδούρης......βουδούρης......Τι θα ψηφίσεις κακομοίρη μου?????? Α το ξέχασα, έχεις και τα πιθήκια αμανάτι...αντιμνημονικά είναι κι αυτά.....Άντε δρόμο τώρα χαϊβάνι....δρόμο, πολύ αξία σου έδωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος3/2/14 19:38

    ΝΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος3/2/14 19:50

    Από τους υψηλότερους δείκτες διαφθοράς στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα, σύμφωνα με το σχετικό Ευρωβαρόμετρο και την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαφθορά στα κράτη-μέλη της ΕΕ, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος3/2/14 20:04

    ρε ημιτασιον ναζι γκεμπελομερκελοφασιστα 7.23 που οψιμα ανενηψες και ταχα μου εγινες δημοκρατης που πινει νερο απο τα σφαλματα του τσιπρα κατακαλοκαιρο διαβαζε ρε αγγραμματε μεταξεταστεε γυμνασιοπαιδα τι λεω στο 4.39 που ειναι δικο μου...ψηφιστε ετσι οχι αυτους και οχι εχθρους της δημοκρατιας...ποιοι ειναι οι εχθροι της δημοκρατιας τσιουκιον αν δεν ειναι τα καλικατζαρια γερο βλαμμενε...ρε τι παθαμε με τον γυμνασιοπαιδα και το βοηθο του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος3/2/14 21:48

    ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ !! ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος3/2/14 22:53

    ρε χψ θα μας τι να ψηφισουμε τελικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος3/2/14 23:29

    7.38 ΓΕΡΟΝΤΟΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΩΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΝΑΛΥΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΝΩ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΛΑΔΟ, ΤΟΝ ΩΣ ΑΝΩ, ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ..ΕΓΩ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ 10 ΚΑΙ ΚΑΤΙ 13 ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙ ΠΩΛΟΥ ΟΝΟΥ ΚΑΘΗΓΜΕΝΟΥ ΣΑΝΤΣΟ ΠΑΝΤΣΑ....ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΛΕΕΙ.... ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ....ΜΗ ΧΑΘΟΥΜΕ....Α ΡΕ ΒΛΑΜΜΕΝΟ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος5/2/14 11:08



    ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΠΕΡΙΠΟΥ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΡΙΖΑ. ΤΗΣ...ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ. ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΠΩΣ ΣΤΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ..ΣΤΟΛΙΔΙΑ.
    ΑΥΤΟ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΚΛΠ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΒΡΑΙΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΥΒΡΕΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
    ΓΛΑΝΙΤΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΑΣΚΟΠΑ. ΤΟ ΓΙΑΤΙ; ΑΓΝΩΣΤΟΝ.(Ότι και να προσθέσω θα πολύνω τις ύβρεις εναντίον μου. Μήπως μπορούν οι υβριστές,οπως αυτοαποκαλούνται, να δώσουν μια νηφάλια απάντηση; θα ήταν χρήσιμο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος5/2/14 14:21

    ΤΩΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΠΑΡΕ ΚΙ ΕΝΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΒΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ,,,,ΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.