Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τρίτωσε ! Έφυγε από κοντά μας και ο Παπά –Αντώνης!

Άφησε πριν από λίγο την τελευταία του πνοή στην ζωή  ο σεβάσμιος  και αγαπητός σε όλους μας Πολυχρονόπουλος Αντώνης-  Παπά Αντώνης στα 86 του χρόνια Η κηδεία του θα γίνει αύριο 17-1- 2014 στο χωριό στις 1 το μεσημέρι 
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του  
Καλό σου ταξίδι παπά Αντώνη!!

11 σχόλια :

  1. Ανώνυμος16/1/14 18:18

    Κατέβηκε ο Αρχάγγελος να πάρει τη ψυχή σου,και μας καλείς ανήμερα ναρθρούμε στη γιορτή σου.
    Αιωνία σου η μνήμη πατέρα Παπαντώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/1/14 19:19

    Καλό ταξίδι θείε.....χαιρετίσματα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/1/14 20:39

    καλο δρομο ...πατερ.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/1/14 22:01

    Για σένα πατέρα Παπα-Αντώνη ,την οδυνηρή αυτή στιγμή ,που εγκαταλείπεις τα επίγεια ,εκφράζω κάποιες σκέψεις μου. Σε γνώρισα άνθρωπο του μέτρου,συνετό και ευθύ,καλό κ' αγαθό ,σύμφωνα με το κλασικό ιδανικό.Αλλά και εργαζόμενο στο περιβάλλον και τις συνθήκες του χωριού μας ήσουν πρότυπο εργατικότητας ,οικονομίας και εντιμότητας.Θα ήταν παράλειψή μου αν δεν επεσημάνω τη σχέση μας ως δασκάλου-μαθητή ,όπου εσύ έδειξες κάθε φιλομάθεια και επιμέλεια ,γιατί ήξερες ότι η μάθηση και η διδασκαλία δεν έχει ηλικία.Όλοι μας όμως σε προσδιορίζουμε κυρίως με την ιδιότητα του λειτουργού του Υψίστου ,εκείνη του ιερέα του χωριού μας.Λέγοντας τη λέξη" παπάς " αυτονόητα γίνεται ο συνειρμός στο όνομα παπα-Αντώνης.Ο παπα-Αντώνης ο γλυκόφωνος ,ο χαμηλών τόνων και ταπεινού προφίλ ,αναγκαία γνωρίσματα του εκπροσώπου της Χριστιανικής μας Θρησκείας. Πάντα με τον καλό λόγο στα χείλη ,που απέπνεε κατανόηση και ενδιαφέρον για όλους τους συγχωριανούς μας.Έτσι και στο τέλος της ζωής σου ,όταν η επάρατη ασθένεια σε πολέμησε ανελέητα ,υπέμενες αγόγγυστα με αξιοθαύμαστη ψυχική δύναμη τα ανυπερβλητα προβλήματα της υγείας σου ,γιατί ως άξονα της ζωής σου είχες όχι μόνο το ευ ,αλλά και το συνεχώς αγωνίζεσθαι. Γι' αυτό και εμείς, το ποίμνιό σου, θεωρούμε το θάνατό σου μόνο βιολογικό -σωματικό και ποτέ ψυχικό και πνευματικό.Ως ελάχιστη εκτίμηση απέναντι στην πολυτάλαντη προσωπικότητά σου, σού ευχόμαστε καλό ταξίδι στην κοινωνία των Αγγέλων.Αναμφίβολα τετήρηκες τον αγώνα τον καλό. Δικαίως αποκειταί σοι ο της δικαιοσύνης στέφανος. Αιδεσιμότατε και σεβάσμιε γέροντα, ας είναι ελαφρύ το χώμα της φιλόξενης γλανιτσιώτικης γης ,που ανήμερα της ονομαστικής σου γιορτής θα σε αγκαλιάσει.
    Με τον προσήκοντα σεβασμό και εκτίμηση ο ανηψιός σου
    Marpolix

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AIWNIA SOU H MNHNH PATER PAPANTWNH .

    TA SYLLYPHTHRIA MOU STOUS DIKOUS TOU !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αβαδαίος17/1/14 11:23

    Α,βρε Παπαντώνη ! Διάλεξες την εποχή και συ για να φύγεις... Ήσουν ο σύνδεσμος με το παρελθόν, Παπά μου, και δεν βρίσκω τι άλλο να πω τώρα για να γελάσεις, όπως έκανες πάντα καλόκαρδα.
    Κατευόδιο σε σένα, στη Θοδώρα, στη Μηλιά. Χαιρετισμούς στη Γιωργίλαινα και σε όποιους ρωτούν για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/1/14 12:09


    Καλός ποιμένας ανάμεσα σ΄ένα μικρό, διάσπαρτο ποίμνιο, σκόρπιζε επί χρόνια την καλοσύνη και τη συγχώρηση προς όλους. Αγαθός Λευίτης, μεγαλόκαρδος ιερωμένος, έζησε ανάμεσά μας, σαν ένας ταπεινός υπηρέτης του Θεού, μετρημένος και διακριτικός.
    Ευτύχησα να τον ζήσω από κοντά στα ιερατικά του καθήκοντα. Ομολογώ την πίστη και την κατανυκτικότητα με τα οποία υπηρέτησε τα Θεία!. Ριγώ ενθυμούμενος τις υπέροχες λειτουργικές τελετές που απολαύσαμε μαζί του!

    Πάτερ Αντώνιε,καλό κατευόδιο, σε τόπους χλοερούς
    Λυπούμαι βαθύτατα που δεν θα παραστώ στην εξόδιο.
    ΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή Ανάσταση, καλέ μας παππούλη και Καλό Παράδεισο :(((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/1/14 18:33

    Καλό παράδεισο καλέ μου παπουλη!!!!! Χρήστος Μ Παππάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος19/1/14 20:36

    «Μακαρία ἡ ὁδός, ᾗ πορεύει σήμερον, ὅτι ἡτοιμάσθη σοι τόπος ἀναπαύσεως»

    Καλέ μου, σεβαστέ μου Παπαντώνη. Εκεί που βρίσκεσαι τώρα, έχεις μαζί σου την αγάπη του γλανιτσιώτικου λαού. Μια αγάπη που σου έστρωσε το δρόμο προς τη μακαριότητα και σου ετοίμασε τόπο για να αναπαύεσαι αιώνια.
    Ήσουν καλός ιερέας και εφάρμοζες στην προσωπική και την κοινωνική σου ζωή τον λόγο του Θεού.
    Ένας μακαρισμός έρχεται στο μυαλό μου κάθε που σε σκέπτομαι.
    “Μακάριοι οἱ καθαροὶ τῇ καρδίᾳ, ὅτι αὐτοὶ τὸν Θεὸν ὄψονται”
    Είχες καθαρή καρδιά, και εκεί στη Βασιλεία του Θεού που θα βρεθείς, θα βλέπεις, θα ψάλλεις, θα συλλειτουργείς με τους όλους τους σεβάσμιους ιερείς (τον παπα-Θανάση, τον παπα-Κώτσο, τον παπα-Πάνο, τον παπα-Δημήτρη από την Ποδογορά και τον παπά-Περικλή τον πεθερό μου), και θα εύχεστε για όλους μας.
    (Σαν να σε βλέπω να φωνάζεις τον πατέρα μου να σου κρατήσει το θυμιατό στα Άγια και το φαναράκι στο Ευαγγέλιο.)
    Μια χάρη κάνε μου Παπαντώνη. Πάρε απ' το χέρι τη θειά μου τη Θοδώρα, και οδήγησέ την στην νέα κατοικιά σας και στείλε κάποιον στο πόδι σου, τώρα που μας άφησες, για να κάνουμε τα τρισάγια των γονιών μας κάθε που κατεβαίνουμε στη Γλανιτσά.

    Καλή Ανάσταση καλέ και σεβαστέ μου Παπαντώνη!!

    Χρήστος Πολυχρονόπουλος (του Τσιριμόπανου)
    Θεολόγος – τ. Λυκειάρχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος24/1/14 12:13

    καλο σου ταξιδι παπουλη μου λιπεις...θα σε θυμαμαι για παντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.