Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Μικρά μαθήματα μεταπολιτευτικής ιστορίας

Νομίζω πως ο Ζήγρας και ο Κάντας, πρέπει ν' αναγορευθούν σε επισκέπτες καθηγητές Πανεπιστημίων. Η μια ιδέα, είναι να διδάσκουν όλα αυτά τα τεχνικά κόλπα που εφάρμοσαν με το μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σε πρακτικό επίπεδο δηλαδή, όχι θεωρίες. Πώς γίνονται οι καλές δουλειές. Λογαριασμοί, υπεράκτιες εταιρείες, μεσάζοντες, πολιτικά πρόσωπα, αξιωματικοί, ατζέντηδες, Τραπεζίτες, κατασκευάστριες εταιρείες οπλικών συστημάτων, περίεργες διαδρομές του χρήματος, έμποροι όπλων που αγόραζαν μέσα ενημέρωσης κ.α.
Αν διαβάσετε τις καταθέσεις-απολογίες Ζήγρα, αλλά κυρίως του Κάντα, δεν μπορεί παρά να θαυμάσετε την εντυπωσιακή ικανότητα εκπροσώπων ολόκληρου του συστήματος (σχεδόν ολόκληρου, νομίζω δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα ο κρίκος κάποιων εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης που, όπως ο Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με φανατισμό υπέρ των F-16, έτσι έκαναν κι αυτοί! Όχι απαραίτητα υπέρ των συγκεκριμένων, είχαν και άλλες επιλογές), να λεηλατεί το δημόσιο χρήμα. Ικανότητα μοναδική, αξιοθαύμαστη.

Η δεύτερη ιδέα, είναι ο Ζήγρας και ο Κάντας, να διδάσκουν ένα κομμάτι της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας. Το μάθημα, θα στηρίζεται προφανώς στο... τεχνικό μέρος των αποκαλύψεων, αλλά αυτό μπορούν να το διανέμουν και ως σύγγραμα. Βασική τους αποστολή θα είναι να αναφέρονται σε πρόσωπα (όχι μόνο πολιτικά) που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, σε συσχετισμούς, σε δικομματική αντιμετώπιση του ζητήματος, σε λόμπυ βουλευτών, στους τρόπους διοίκησης  κ.ο.κ.

Χωρίς ν' αποκλείω την πρώτη, νομίζω πως η δεύτερη είναι καλύτερη ιδέα. Πιο εποικοδομητική. Ιδιαίτερα οι μικρότερες ηλικίες θα διδάσκονται τα αίτια της κρίσης που οδήγησαν μια χώρα σε χρεωκοπία και μια κοινωνία σε απόλυτη απόγνωση. Προφανώς θα πρόκειται για ένα τμήμα του μαθήματος, μπορούν να το συμπληρώσουν και άλλοι. Πολλοί άλλοι.

Ο Χριστοφοράκος ας πούμε, αν και ζει "εξόριστος" στην Γερμανία, θα μπορούσε να συμβάλλει με μαγνητοσκοπημένες ομιλίες του που θα ανεβαίνουν στο youtube και θ' αναζητούν οι φοιτητές. Και στις οποίες θα δίνει στοιχεία για ολόκληρο το σύστημα διαπλοκής πολιτικής-οικονομικής και μιντιακής εξουσίας. Παράλληλα, ένα πολύτιμο κομμάτι των ομιλιών-διαλέξεων θα κινείται και γύρω από το σύστημα προστασίας για να διαφύγει κάποιος στο εξωτερικό πριν συλληφθεί. Βέβαια, σε αυτό το τελευταίο, σημαντική θα ήταν και η βοήθεια του Καραβέλα. Σας θυμίζει κάτι το όνομα; Πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών στην Siemens, χειριζόταν την δεκαετία του 1990 τα μυστικά κονδύλια της Siemens, την κοπάνησε επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, λένε γι' αυτόν ότι βρίσκεται κάπου στην Λατινική Αμερική. Σίγουρα θα περνάει καλά, οπωσδήποτε καλύτερα από μας...

Πολύτιμη ωστόσο σ' αυτό το μάθημα, θα ήταν η συνεισφορά του (έτσι κι αλλιώς καθηγητή) πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Σ' ένα μάθημα ας πούμε, με τον μακροσκελή τίτλο: «πώς πέταγαν τα εκατομμύρια πάνω από το κεφάλι μου και δεν είδα ποτέ τίποτα». Θα μπορούσε να αναφέρεται στο πώς κατάφερε επί οκτώ χρόνια να διαχειρίζεται τις τύχες μας, να συμβαίνουν τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα και ο ίδιος ή να τα αγνοεί ή να μη μιλάει γι' αυτά και να μην κάνει τίποτα. Και αν σε κάποιο μάθημα δεν θα μπορεί να παρευρεθεί ο Κ. Σημίτης, νομίζω πως ο σιωπηλός "Βούδας" της Ραφήνας, θα μπορεί να τον αντικαθιστά. Άνετα...

23 σχόλια :

  1. Ανώνυμος29/1/14 01:41

    ΝΙΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΖΑΛΙΣΕΣ ΜΕ ΤΗΣ ΠΡΟΜΥΘΕΙΕΣ ΑΣΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑΜΑΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΛΑΓΙΑΣΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/1/14 01:52

    ΜΗΝ Τ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ.ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ....ΡΕ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/1/14 09:19

    δεν ειναι οι μιζες αυτές καθεαυτές υπεύθυνες για το χάλι της οικονομίας , όπως προσπαθουνε να μας πείσουν, λέγοντας να τις επιστρεψουν πίσω και λύθηκε το πρόβλημα.
    τα επακόλουθα της μίζας είναι το πρόβλημα και αυτά δεν επιστρέφονται βέβαια.
    δις για αγορά τάνκ, δις για αγορά αεροπλάνων και συστημάτων παρακολούθησης που η χώρα μας δεν χρειάζεται κ.ο.κ.
    οι μίζες άντε να είναι 3 δις(που δεν ειναι) σε σύνολο 350 δις αποτελούν το 1% του προβλήματος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/1/14 10:02

    ΠΩΣ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ..ΤΙ ΛΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΩΡΑ.....ΕΤΣΙ ΘΑ Τ ΑΦΗΝΑ...ΕΠΕΙΤΑ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ...ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/1/14 10:04

    ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΖΑ.Η ΜΙΖΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ.ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/1/14 11:40


    ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ. ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΑΛΛΩΣΤΕ!
    ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΩ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΕΔΙΟ, ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ.
    ΣΤΟ ΑΛΛΟ SITE ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΟΥ ΝΤΖΙΡΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΦΗ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ. ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΟΥΡΚΙΣΤΗΚΑ.ΑΙΣΧΟΣ! ΕΙΠΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΑΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟ.
    ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΠΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ!
    ΛΕΩ, ΛΟΙΠΟΝ, ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ; ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΝΟΜΙΖΩ, ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ ΑΠΟ ΣΟΥΦΗ ΠΗΓΑΔΙ29/1/14 13:51

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΚΛΠ ΕΝΟΨΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ...ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΔΕ ΘΑΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΕΙ .ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.....ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΡΑΙΔΑ ΠΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ.........ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ Ν ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/1/14 13:51

    ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος29/1/14 14:12

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oqD-Nc6Th7M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος29/1/14 14:13

    Αμηχανία στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη «βόμβα» του Μανώλη Γλέζου
    - «Δεν αποκλείω ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ», είπε το ιστορικό στέλεχος
    - Προσπάθεια... μαζέματος από τον Μ. Γλέζο: Ειρωνικά το είπα
    - Άμεση η απάντηση του Νίκου Βούτση: Η πρόταση για συγκυβέρνηση είναι πρόσκληση σε συνενοχή
    - «Θα ήταν εγκλωβισμός της Αριστεράς και συμπαιγνία»

    Πανικό και αμηχανία προκάλεσε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ η «βόμβα» του Μανώλη Γλέζου και η θετική του στάση στο ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη Νέα Δημοκρατία για το σχηματισμό κυβέρνησης αλά... γερμανικά! Λίγα λεπτά μετά την αναστάτωση που προκάλεσε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, χαρακτήρισε ιστορικό ατόπημα την πρόταση Γλέζου και το ίδιο το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς με την ταχύτητα του φωτός, αυτοδιαψεύστηκε με ανάρτηση στο blog της συνιστώσας Ενεργοί Πολίτες.
    Click4more: Η αυτοδυναμία «πέθανε», ζήτω οι κυβερνήσεις συνεργασίας! Συγκυβέρνηση Αριστεράς – Δεξιάς θέλουν οι πολίτες

    «Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας. Για όσους το αναπαράγουν....
    ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία - συνεπώς επικίνδυνοι - ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας», το κείμενο της διάψευσης.

    Νωρίτερα, στη Βουλή, είχε ρίξει... βόμβα: «Η πρόταση που μας ήρθε να συγκυβερνήσουμε με τη Ν.Δ. αποδεικνύει ακριβώς ότι δεν έχει πια τη δύναμη, την έχει χάσει και γι’ αυτό ζητάει να συγκυβερνήσουμε. Να συγκυβερνήσει το ζενίθ με το ναδίρ…», είπε ο κ. Γλέζος και έθεσε όρους για το... σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού, όπως δηλαδή έγινε στη Γερμανία από Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες.

    «Δηλαδή θα εγκαταλείψει η Κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού, θα εγκαταλείψει την πολιτική να αρπάζει από το λαό και να δίνει στις τράπεζες; Εάν ναι, εάν σκέφτεται να τα εγκαταλείψει όλα αυτά η Κυβέρνηση, δεν πιστεύω αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση να συγκυβερνήσουμε με τη Ν.Δ.. Εφόσον εγκαταλείψει η Κυβέρνηση όλη αυτή την πολιτική που έχει!» σημείωσε χαρακτηριστικά το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

    Βρούτσης: Ιστορικό ατόπημα και συμπαιγνία

    Όσο αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε ο Μανώλης Γλέζος άλλο τόσο προκάλεσε η άμεση και αιχμηρή απάντηση του Νίκου Βούτση, έσπευσε να «αδειάσει» τον συνάδελφό του και να φωνάζει... απεταξάμην τη συγκυβέρνηση!

    Ο Νίκος Βούτσης, επίσης από το βήμα της Βουλής, χαρακτήρισε ιστορικό ατόπημα της αριστεράς την τυχόν αποδοχή μιας τέτοιας προοπτικής.

    "Η πρόσκληση σε συγκυβέρνηση είναι σαφέστατα πρόσκληση σε συνενοχή στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση και καταστροφή της χώρας" είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Βούτσης.

    "Θέλετε να πάρουμε εμείς την ευθύνη ενός ιστορικού ατοπήματος που θα ήταν ο εγκλωβισμός αριστεράς σε τέτοια λογική και συμπαιγνία. Την απάντηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τη δώσει ο λαός. Την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα τη χρεωθείτε μόνοι σας" πρόσθεσε με έμφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος29/1/14 14:37

    Σε γραπτή δήλωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, στην οποία ο κ. Γλέζος είναι ηγετικό στέλεχος, αναφέρεται χαρακτηριστικά:
    «Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη Βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας. 'Η είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία - συνεπώς επικίνδυνοι - ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος29/1/14 15:36

    Το 90% των πολιτών έχασε από 40-80% του εισοδήματός του,
    το 31% είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια,
    το 80% αναγκάστηκε να κάνει περικοπές σε βασικά είδη διατροφής,
    το 50% δεν είναι σε θέση να καλύψει καθημερινές ανάγκες,
    το 83% υποχρεώθηκε να κάνει περικοπές στη θέρμανση του σπιτιού,
    το 40% έχει μη εξυπηρετούμενα χρέη σε τράπεζες και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες,
    το 50% βουλιάζει ήδη σε πλασματικά χρέη και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές χρεώσεις που του επιβλήθηκαν με τους ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
    Χώρια η ανεργία και τα λουκέτα.
    Χώρια οι αυτοκτονίες και η μετανάστευση των νέων.

    Αυτές είναι λοιπόν οι επιτυχίες των εταίρων(!) και των μνημονιακών κυβερνήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος29/1/14 15:38

    ΤΡΙΧΕΣ ΛΕΕΙ.ΑΜΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ ΒΑΘΕΙΑ ΠΛΕΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος29/1/14 21:50

    Μπίγκο!!!!!!!


    13 στα 13 ο κουκο-ρεντεζέλας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος29/1/14 22:11

    Θες να πεις ότι τα δύο πρώτα σχόλια 1.41 και 1.52 (ΑΓΡΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΛΕΩ) είναι του ίδιου??? αφού διαφωνούν......και βρίζονται.....

    Είπαμε σαν τον μακαρίτη τον τούρκο που έπαιζε μόνος του κολιτσίνα και αγωνιζόταν.....να κερδίσει τον.....εαυτό του!!!!!


    Δηλάδή, περίπου 2 η ώρα τη νύχτα δύο πατριώτες με διαφορά 5-6 λεπτών συνομιλούν στο σάιτ........για δέσιμο....και λέει ουστ στον εαυτό του.....γειά σου κούκο...καλά του τα λες του ρεντεζέλα......χαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος29/1/14 22:17

    Έλα ρε κ....γερε, γράψε κάτι στο ανθρωπάκι, δε βλέπεις ότι βρίσκεται σε παράκρουση.....(με αγάπη το κ....γερε, ξέρεις εσύ ότι είμαι αλλεργικός στα υπερφίαλα και βαρύγδουπα ψευδώνυμα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος29/1/14 22:20



    Σύμφωνα με τα παραπάνω περι το 80% ανθρωποκαταστροφής και της... "Ειρωνείας,(φοβερής κολοτούμπας) του ιστορικού στελέχους ως και της εν γένει πολιτικολαγνίας, κάνω μια πρόταση:
    Να ονομάσουμε το πηγάδι"ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ" μήπως στρέψουμε την προσοχή μερικών και προς τα πάτρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος29/1/14 22:20



    Σύμφωνα με τα παραπάνω περι το 80% ανθρωποκαταστροφής και της... "Ειρωνείας,(φοβερής κολοτούμπας) του ιστορικού στελέχους ως και της εν γένει πολιτικολαγνίας, κάνω μια πρόταση:
    Να ονομάσουμε το πηγάδι"ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ" μήπως στρέψουμε την προσοχή μερικών και προς τα πάτρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος29/1/14 22:21

    ΤΕΛΟΣ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος30/1/14 00:05

    ΑΝΕΚΔΟΤΟ
    - Τι θα ντυθείς τις απόκριες ?
    - 'Ελληνας νοικοκυραίος.
    - Πως θα το κάνεις αυτό ?
    - Γυμνός με ένα αγγούρι στο κώλο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος30/1/14 00:23


    ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ!!!!!
    Σκάνδαλο στην Εθνική - Η διοίκηση Τουρκολιά αναβάθμισε σε υποδιευθυντή Β τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπα
    Πυρ ομαδόν οι εργαζόμενοι της Εθνικής για τους κανόνες «προκλητικής αξιοκρατίας»
    Συνεχίζοντας την προκλητική διαχείριση των εσωτερικών υποθέσεων της Εθνικής, η διοίκηση χτες 28 Ιανουαρίου 2014, προήγαγε τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τον συνδικαλιστή Χρήστο Πρωτόπαπα, σε Υποδιευθυντή Β’, «αναγνωρίζοντας»… φυσικά την αξία ενός «στελέχους» που γνωρίζει καλύτερα τους συνδικαλιστικούς διαδρόμους παρά τους διαδρόμους της ίδιας της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος30/1/14 11:35

    ΒΑΡΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ...ΛΕΞΟΤΑΝΙΛ ΚΑΙ ΣΕΡΟΞΑΤ ΒΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.