Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Κάλπη...κοι

Αν υπήρχε η δυνατότητα αύριο το πρωί με το χτύπημα ενός μαγικού ραβδιού να σε εξαφανίσουν, Έλληνα, θα το έκαναν. Έχει φθάσει πλέον η ώρα που δεν σε χρειάζονται άλλο. Το καθήκον σου, συνειδητά και ασυνείδητα, προς την ναζιστική Ενωμένη Ευρώπη το έκανες και με το παραπάνω. Ο στρατιώτης του Νότου έδωσε ό,τι είχε να δώσει και ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από το πεδίο κατασκευασμένης μάχης που έστησαν στρατηγοί και ηγέτες.
Η αλήθεια είναι ότι περίμεναν κάποια ανταρσία από το στράτευμα των νοτίων Βαλκανίων, όπως είχαν βρει από αυτό των βορείων Βαλκανίων δύο δεκαετίες πριν. Αλλά εδώ δε μάτωσε μύτη για το ναρκοπέδιο που σου έστηναν σιγά-σιγά κυκλώνοντας εσένα και τα πολύτιμά σου

. Αν και βλέπαμε όλοι ότι ενώ εμείς είχαμε μπροστά το μέτωπο, οι κοινοβουλευτικοί στρατηγοί αντί να κυκλώνουν τους εχθρούς κύκλωναν εμάς, δεν κάναμε βήμα εναντίον τους. Αντίθετα στο τελευταίο σύνθημά τους “ψηφίστε μας” πατώντας πάνω στις νάρκες θα τρέξουν οι Έλληνες για την τελευταία έξοδο.
Γίναμε βάρος περιττό διότι, όπως καταλαβαίνεις από τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, αυτό που ήθελαν ήταν η χώρα που θεωρείς μέχρι σήμερα ότι σου ανήκει. Κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα σού ανήκει μόνο ότι σου επιτρέπουν να σού ανήκει. Έφθασες στο σημείο να διαπραγματεύεσαι την γη σου και την ζωή σου με αντίτιμο που θα ορίσει ο ναζιστής γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Χθες ήταν 50,000 ευρώ, σήμερα είναι 5,000 ευρώ και αύριο θα είναι 1 ευρώ. Η τιμή της ελευθερίας και της ζωής σου, απ' ό,τι βλέπεις, πέφτει κατακόρυφα. Στοιχίζεις περισσότερα πλέον απ' ό,τι μπορείς να δώσεις κι αυτό είναι αντίθετο με το σύστημα των Αρίων της Ευρώπης. Κοινώς μπορούσαν να ανεχτούν τον γύφτο όταν αυτός τους τάιζε, αλλά ήσουν, είσαι και θα είσαι πάντα για την Αρία φυλή των Ευρωπαίων, ο Γύφτος του Νοτιότερου άκρου των Βαλκανίων. Αυτός που κατά τύχη γεννήθηκε στον τόπο των θεών και των ηρώων.
Επί 200 χρόνια δεν είχαν τι να σε κάνουν. Σου όριζαν βασιλιάδες Βαυαρούς, πρωθυπουργούς που έσκυβαν σε κάθε προσταγή των Μεγάλων Δυνάμεων, δικτάτορες που το όνομά τους ήταν μεγαλύτερο από το ύψος τους και πρωθυπουργούς που υπέγραφαν την νέα υποδούλωσή σου στην ΕΟΚ με το πρόσχημα του εξευρωπαϊσμού. Μέχρι και σοσιαλιστή σού έφεραν γνωρίζοντας ότι θα τσιμπήσεις στο “πάρτα όλα” σπρώχνοντάς σε στο λάκκο με τα φίδια. Είχες την ευθύνη των επιλογών σου και τώρα περνάς από τον πάγκο για τις τρύπιες δεκάρες που σου έδωσαν με τις χούφτες και εσύ νόμιζες ότι έπαιρνες χρυσό. Σε έβαλαν στην ευρωπαϊκή σκέψη ότι όλα κοστίζουν και να τώρα που έφθασες εσύ να κοστολογείσαι  από τις εταιρείες τους ως ασθενής, ως άνεργος, ως αναξιοπαθούντας. Φαντάσου ότι ακόμα και για την ναζιστική φρίκη που έζησαν οι πρόγονοί σου, σε έβαλαν στο σκεπτικό να θέλεις να την εξαργυρώσεις, και το χειρότερο, με τον θάνατο και τον βασανισμό των προγόνων σου να ξεχρεώσεις τα δικά σου γούστα. Εις τον θάνατο του μαλάκα! Εκεί καταντήσαμε.
Τους έδωσες το δικαίωμα να σε αντιμετωπίζουν, όχι ως λαό που του ανήκει δικαιωματικά αυτός ο τόπος και η ιστορία, αλλά σαν τον τουρίστα που τυχαία έπεσε εδώ και τώρα δεν έχει να πληρώσει το ξενοδοχείο για να βγάλει την παγερή νύχτα. Βλέπεις κι εσύ την ιστορία σου δεν έκανες τον κόπο να την μάθεις, αλλά τώρα ευκαιριακά την παπαγαλίζεις άτσαλα για να υπερασπιστείς το δικαίωμα της ύπαρξής σου.
Μην ξεχνάς ότι το πολύτιμο επιστημονικό προσωπικό σου το έχουν ήδη πάρει με το πρώτο κύμα νεομετανάστευσης. Τώρα θα πάρουν και το δεύτερο βάζοντας λουκέτο σε ό,τι ακόμα δεν έχουν βάλει και θα μείνουμε πίσω κουτσοί, στραβοί και μίζεροι να ψάχνουμε τρύπα να κρυφτούμε. Αλλά επειδή και οι τρύπες έχουν αξία για τους Ευρωπαίους θα σου ετοιμάσουν τα ανάλογα γκέτο να στριμώξεις την οικογένεια, τα όνειρα και την ξεπεσμένη σου καταγωγή. Δεν είσαι άλλωστε και η γενιά της Προσφυγιάς, ούτε καν η γενιά της Κατοχής. Δεν αντιμετώπισες ποτέ εχθρό κατά μέτωπο για να ξέρεις πώς θα επιβιώσεις, αντίθετα τον εχθρό τον έβαζες στο σπίτι σου ως υποψήφιο σωτήρα του χωριού σου, της πόλης σου, της περιφέρειάς σου, της χώρα σου. Αυτής της χώρας που τώρα εσύ δεν χωράς.
Το πιο άνανδρο πάντως που έχει η ράτσα σου, νεοέλληνα, είναι το πείσμα σου να θέλεις να σώσεις τον διπλανό χωρίς αυτός να έχει ανάγκη την δικιά σου ύποπτη σωτηρία. Γουστάρεις να κάνεις κολιγιές ακόμη και με προδότες ή κουκουλοφόρους για μία θέση στο ψηφοδέλτιο. Για να μου αποδείξεις ότι εσύ είσαι “τρομοκράτης” και “αντιστασιακός”, ενώ εγώ ηττοπαθής. Ότι το δικό σου IQ είναι πιο υψηλό από το δικό μου, που έχω αποφασίσει να μην δίνω κώλο κι ας πεθάνω από ασιτία. Πολεμάς να μην μείνει ούτε μία στάλα ανυπότακτων σε τούτο το χώμα. Γκεμπελίζεις κλείνοντας όλες τις πιθανές διόδους μιας πραγματικής τελευταίας εξόδου.
4 χρόνια Κατοχής και αυτό που μένει τελικά από τους ήσυχους αυτόχειρες, από τους ήσυχους θανάτους, από τα ήσυχα λουκέτα, από τους ήσυχους λυγμούς, από τις ήσυχες καταθλίψεις, από την ήσυχη εθνική παράδοση άνευ όρων είναι ο ανυπόφορος θόρυβος που κάνει η κάλπικη φωνή σου πέφτοντας στους τενεκέδες του ξεπουλήματος.

Simple Man

12 σχόλια :

  1. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ28/1/14 11:05

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ.ΤΟ ΜΑΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΧΩΝΕΨΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΤΕΙΑΞΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ.ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΩΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥΡΝΑΡΟΧΩΡΑΦΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.ΣΩΣΤΟ ΑΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΡΟΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΑΡΕΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΟΥΣ.ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΩ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΜΑΣΕΛΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΜΑΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ- ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/1/14 11:44

    χιονι βλεπω απο την καμερα που εχουν στα μαγουλιανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/1/14 12:00


    Ουδέν Σχόλιον

    ( ο Μαντατοφόρος)

    Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014
    Έλα αντιπολίτευση στον τόπο σου!.. *
    * Παράφραση της κοινής, κοινότατης λαϊκής ρήσης, που δεν χρειάζεται ν' αναφερθεί εδώ..

    Στα τέσσερα χρόνια των μνημονίων η αντιπολίτευση, όλη η αντιπολίτευση, έδειξε μία υποδειγματική ανικανότητα αντιμετώπισης του κακού που βρήκε και εξουθενώνει τόπο και λαό!

    Κι αν έστω βερμπαλιστικά, με τα λόγια, προσπάθησε να αντιπαραβάλλει μία χλωμή αντίσταση..
    ..στην πράξη και στις πράξεις στάθηκε παντελώς ανίκανη και άχρηστη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο πλάϊ των πολιτών!
    Λύσεις και τρόποι αντίδρασης υπήρχαν (και υπάρχουν).
    Εκτός από τις κλασσικές και λίγο ως πολύ ήπιες (και γι αυτό αναποτελεσματικές) δράσεις των συλλαλητηρίων, πορειών και ολιγοήμερων απεργιών, που κι αυτές στηρίζονται αποκλειστικά στην συμμετοχή και την ενέργεια του ίδιου του λαού..
    ..υπήρχαν (και υπάρχουν) και οι πιό ριζοσπατικές και κατά κάποιον τρόπο ''βίαιες'' λύσεις, που μπορούν οι ηγέτες και οι βουλευτές τις αντιπολίτευσης να τροχοδρομήσουν.
    Κι αυτές είναι, όπως και πολύ πρόσφατα ανέφερε ο συνταγματολόγος και καθηγητής και επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου κύριος Γ.Κασιμάτης, η σύσσωμη παραίτηση και αποχώρηση από την Βουλή του συνόλου ή του συντριπτικού μέρους της αντιπολίτευσης..
    ..ώστε να δημιουργηθεί πολιτικό και πολιτειακό πρόβλημα, που θα ανατρέψει την όποια μνημονιακή-εθελόδουλη κυβέρνηση, και θα προκαλέσει σεισμό και αναθεωρήσεις θέσεων στο Ευροκοινοβούλιο και γενικά στην Ε.Ε.

    Και αν η λύση μοιάζει ακραία και τεθεί το επιχείρημα ότι τέτοιες ακραίες λύσεις πρέπει να φυλάγονται για ακραίες και υπερεπείγουσες περιστάσεις..
    ..ας μας πούν τί πιό ακραία περίσταση μπορεί να βρεθεί πέρα από την κατάλυση της εθνικής αυτοδιάθεσης, της καταστροφής της οικονομίας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και της εξαθλίωσης του λαού που βιώνουμε σήμερα;

    Χειρότερο μπορεί να είναι μόνον ο ένοπλος πόλεμος!
    Η χρησιμοποίηση εδώ του φαινομενικά περιττού προσδιορισμού ''ένοπλος'' για τον πόλεμο, γίνεται για να υπάρξει αντιδιαστολή με τον πόλεμο που έχει κυρηχθεί ήδη εναντίον της Ελλάδας..
    ..χωρίς όπλα, αλλά εξίσου αιματηρός και με χιλιάδες θύματα και νεκρούς, και με τελική κατάληξη την υποδούλωση της χώρας!
    (Σ' αυτόν τον εξίσου βίαιο με τον αληθινό πόλεμο, οι ασκούντες την βία ζητούν τελείως υποκριτικά και υπόκωφα ειρωνικά απ' τα θύματά τους να ''καταδικάσουν την βία απ' όπου κι αν προέρχεται''!!)

    Η αντιμνημονιακή όμως και δημοκρατική αντιπολίτευση, κρατάει τις ακραίες λύσεις ως ''άσους στο μανίκι'', για κάποιες χειρότερες(!!!) μέρες!
    Έλα αντιπολίτευση στον τόπο σου,
    ..για να μην πούμε τίποτε άλλο!..

    Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος στις 1:28 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/1/14 12:43

    Το κείμενο, αν κατάλαβα καλά, τα βάζει κατά ΤΟ 1/3 με τους "ΕΞΩ" και περισσότερο με τους "ΜΕΣΑ".
    Επειδή ιστορικά οι "ΕΞΩ" ήσαν παντα οι ίδιοι και χειρότεροι, απέναντι στην Ελλάδα, περιττεύει κάθε κρίτική. Οι δικοί μας όμως, και όχι κατ'ανάγκη μόνο οι κυβερνώντες,Που, υποτίθεται, γνωρίζουν Ιστορία, Οικονομία, Πολιτική,Διπλοματία, τί έκαναν ΕΝ ΚΑΙΤΩ ΕΙΡΗΝΗΣ(!), να αποφύγουν τους λάκους και τις παγίδες των Βορείων; Δυστυχώς όλοι μπήκαν στη δούλεψή τους!
    Τώρα ελπίζουν μερικοί πάλι σε ενόχους, κάποια αντιπολίτευση κλπ. Ουδέν αναποτελεσματικότερον!. Θα συνεχιστούν: το "διαίρει και βασίλευε" και οι "κολοτούμπες".
    Πιστέψτε στο ΟΛΟν του ελληνικού λαού. Αυτό το μήνυμα προωθείστε.Και ....σταυροκοπηθείτε κιόλας..Αλλιώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/1/14 14:02

    για να γυρίσει ο ήλιος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/1/14 14:27

    Άμα χιονίσει στην πάρνηθα να ξέρετε ότι θα έχουν χιόνια και τα μαγούλιανα. καρατσεκαρισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/1/14 14:30

    Να προταιθεί ο κούκος για το νόμπελ οικονομίας.......σοβαρά το λέω όσο σοβαρά έχει πάρει το ρόλο του....και δε θέλω ουουουου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/1/14 14:35

    ΚΑΛΑ ΑΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28/1/14 14:36

    Γιατί ρε ο λεβέντης δε σου κάνει;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος28/1/14 14:36

    ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΦΒ..ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΤΗ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος28/1/14 14:40

    Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
    http://www.metar.gr/camera/magouliana/
    ΚΑΘΕ ΣΤΓΜΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΚΑΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος28/1/14 21:46

    λετε να μας σωσει ο κατσανεβας?
    καναλι και να γυρίσω μπροστά μου τον βλέπω. ουτε το πρετυ μπρα τέτοια προβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.