Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Οικολογική καταστροφή στη λίμνη Λάδωνα με χιλιάδες νεκρά ψάρια


H κτηνιατρική υπηρεσία της ΠΕ Αρκαδίας έχει επιληφθεί του θέματος και έχει πάρει δείγμα προς έλεγχο
Για μεγάλη οικολογική καταστροφή που συντελείται στη Λίμνη Λάδωνα με χιλιάδες νεκρά ψάρια, έκανε λόγο ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου Βαγγέλης Γούργαρης σε δηλώσεις του σήμερα Πέμπτη 16 Ιανουαρίου. Ο κ. Γούργαρης ανέφερε πως το φαινόμενο παρατηρείται κάθε τέτοια περίοδο, τα τελευταία τρία - τέσσερα χρόνια συνεχώς. 



Υπάρχει ομαδική θανάτωση ψαριών της λίμνης με συνέπεια να διαταράσσεται η οικολογική ισορροπία της λίμνης και της γύρω περιοχής. Ο κ. Γούργαρης σημείωσε πως δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό μέχρι τώρα και δυστυχώς η ΔΕΗ συγκαλύπτει το όλο πρόβλημα,αφού και την ημέρα των Θεοφανείων που έγινε ο αγιασμός είχαν μαζευτεί τα ψάρια για να μην τα δει ο κόσμος και αναρωτηθεί τι συμβαίνει.
Επέρριψε ευθύνες τόσο στη ΔΕΗ όσο και στις υπηρεσίες της Περιφέρειας που δεν έχουν κάνει κάτι ουσιαστικό για το μείζον αυτό πρόβλημα και σημείωσε ότι πλέον υπάρχει αποδεκατισμός των ψαριών που δεν γνωρίζει όμως από πού μπορεί να προέρχεται αυτό.
Εικάζει ότι, επειδή τέτοια περίοδο, αρχίζει η γαλακτομική παραγωγή και δουλεύουν τα τυροκομεία της περιοχής μπορεί να ρίχνονται ρύποι και τυρόγαλα στη λίμνη, που έχει χαμηλή στάθμη αυτήν την εποχή και έτσι να θανατώνονται τα ψάρια.
Αυτό βέβαια, όπως ανέφερε, πρέπει να το διαπιστώσουν με σωστούς ελέγχους οι αρμόδιες υπηρεσίες που οφείλουν τώρα που υπάρχει το πρόβλημα να πάνε στη λίμνη και να δουν τι συμβαίνει. Μάλιστα μίλησε για "εγκληματική αδιαφορία" αφού το πρόβλημα είναι παλιό.
Σε επικοινωνία που είχαμε με την ΠΕ Αρκαδίας και τον αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα μάς ανέφερε πως τους έχει γνωστοποιηθεί το όλο πρόβλημα και ήδη η Κτηνιατρική Υπηρεσία έχει πάρει ψάρια και νερό και πραγματοποιεί ελέγχους για να εντοπιστεί πού οφείλεται η ομαδική θανάτωση των ψαριών.
πηγη


1 σχόλιο :

  1. Ανώνυμος16/1/14 17:05

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.