Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Η πολιτική και η κυριαρχία των ερασιτεχνών»

Στην χώρα μας γίνεται πολύ λόγος για επαγγελματίες πολιτικούς οι οποίοι ζούνε κατά αποκλειστικότητα από αυτή την δραστηριότητα ασκώντας την σε μόνιμη βάση, επί ανάλογης αμοιβής, υλικής (χρήμα)  ή κοινωνικής (επιρροή, δόξα, κύρος).

Θα υπέθετε κανείς ότι εφόσον  υπάρχει ένα τέτοιο επάγγελμα έχει κάποιες προαπαιτήσεις, τόσο φυσικές (χάρισμα, ρητορεία κοκ)  όσο και γνωστικές.
Εντούτοις παρακολουθώντας την λειτουργία της πολιτικής στην χώρα μας εύκολα αποκομίζει κανείς την εντύπωση, ότι η πλήρης απουσία  της γνώσης δεν αποτελεί εμπόδιο στην άνοδο προς τα πάνω αλλά αντίθετα είναι προϋπόθεση μιας επιτυχούς πολιτικής ανάβασης.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην ελληνική βουλή δραστηριοποιούνται ορισμένα κομματικά σχήματα που πέτυχαν με την εκφορά ενός εντελώς απλουστευτικού λαϊκιστικού λόγου ή με κραυγαλέες και πολλές φορές βίαιες απειλές κατά των πάντων.
Με αυτή την έννοια θα μπορούσε να διαπιστώσει κανείς ότι στην ελληνική πολιτική σκηνή σήμανε πλέον  η ώρα των ερασιτεχνών και όχι η ώρα των επαγγελματιών.

Οι τελευταίοι είναι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την δουλειά που κάνουν και διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνοκρατική συγκρότηση. Στην ζοφερή εποχή που περνάει ο τόπος ο κόσμος  έχει όμως περισσότερο ανάγκη να καταδικάσει εξελίξεις παρά να αναζητήσει ορθολογικά απαιτητές λύσεις.

Ως εκ τούτου ο κόσμος  επιβραβεύει εκείνους που αρθρώνουν σκληρές καταδίκες και όχι πολύπλοκο λόγο.

Είναι προφανές ότι στην συναισθηματικά καθορισμένη πολιτική αυτού του τύπου επιβιώνουν περισσότερο οι ερασιτέχνες διότι είναι πιο αυθεντικοί.

Κατά συνέπεια το επάγγελμα του αυθεντικού ερασιτέχνη υπερβαίνει στην χώρα μας όλα τα άλλα μεταμοντέρνα επαγγέλματα ειδικότερα στην πολιτική, στον δημόσιο διάλογο  και όχι μόνο. 

Φυσικά το επάγγελμα του ερασιτέχνη δεν μπορεί να το σπουδάσει κανείς και δεν υπάρχουν αντίστοιχα διπλώματα και πιστοποιητικά. Εκφράζει όμως τον θυμικό μέσο όρο και επιβραβεύεται με άνεση σε κοινωνίες οι  οποίες χάνουν την συνοχή τους κάτω από τα πόδια τους. Ειδικότερα υπό συνθήκες κρίσης αυξάνεται ο   βαθμός ανομίας όπως θα έλεγε ο Durkheim υπό την έννοια   ότι οι  κοινωνικοί και/ή οι ηθικοί κανόνες γίνονται ακόμα πιο  μπερδεμένοι, πιο  ασαφείς ή απλώς είναι ανύπαρκτοι.

Σε μια τέτοια κατάσταση οι κανόνες και τα προκαθορισμένα όρια συμπεριφοράς απουσιάζουν και ως αποτέλεσμα ανακύπτει  η εμφάνιση  έντονης αποκλίνουσας η παραβατικής συμπεριφοράς λόγω του ότι οι άνθρωποι δεν ξέρουν τί να περιμένουν ο ένας από τον άλλον

Είναι προφανές ότι  η κρίση αυξάνει την ανομική δυναμική των κοινωνιών υπό την έννοια ότι το άτομο περιέρχεται  απρόσμενα σε μια κατάσταση όπου η καθιερωμένη σχέση του με την κοινωνία και τους θεσμούς της «καταρρέει». Η ανεργία, η πτώχευση, η μετανάστευση κ.ά. αποτελούν καταστάσεις που θέτουν εξαιρετικά απότομες αλλαγές στη σχέση του ατόμου με τις κοινωνικές δομές, δημιουργώντας αποδιοργάνωση, έντονο στρες και πιθανή απώλεια ελέγχου. Υπό τέτοιες συνθήκες δεν αυξάνει μόνο η ασύμβατη πολιτική συμπεριφορά αλλά και η τάση προς  την «ανομική αυτοκτονία».

Είναι προφανές ότι οι συνθήκες κρίσης  ευνοούν τον εύκολο και εκδικητικό πολιτικό λόγο ο οποίος κατανέμει άκριτα ευθύνες και απειλεί με το αίτημα της ολοκληρωτικής κάθαρσης. Οι εκδικητές  κάνουν θαυμαστές δημόσιες ή πολιτικές καριέρες  και γίνονται διάσημοι , ακόμη και πλούσιοι ενώ έχουν πλήρη άγνοια από πολιτική, δεν διαθέτουν στοιχειώδης τεχνοκρατικές γνώσεις και άρα καμία αρμοδιότητα πάνω σε αυτό που ασκούν.

Ενώ έχουμε μια περίοδο στην οποία απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις σε θέματα  χρηματοπιστωτικά, δημοσιονομικά και ευρύτερα σε θέματα  οικονομικής πολιτικής ελάχιστοι πολιτικοί  διαθέτουν πραγματική εξειδίκευση σε αυτά, όλοι όμως παριστάνουν, τους ανιδιοτελής και πεφωτισμένους φωστήρες της οικονομικής.

Φυσικά η εμβέλεια της χώρας μας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής περιορίζεται εκ των πραγμάτων λόγο τρόικας και μνημονίων. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει κανέναν πολιτικό από τις απαραίτητες γνώσεις οικονομικής. Είναι σαφές ότι κάθε γενίκευση είναι άδικη και ανυπόστατη. Αλλά πόσοι στην ελληνική βουλή γνωρίζουν πραγματικά  οικονομικά πέρα από τα στενά οικονομικά υπουργεία και πέρα από τους αντίστοιχους κοινοβουλευτικούς τομείς εργασίας; 

Εάν αναρωτηθούμε αντίθετα πόσοι ειδικεύονται στην εκφορά ύβρεων και κατηγοριών τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακά.

Το ίδιο ισχύει και στο ερώτημα της επικοινωνιακής διαχείρισης. Οι περισσότεροι πολιτικοί διαθέτουν μια στοιχειώδη κατάρτιση στον επικοινωνιακό τομέα και ξέρουν να διαχειρίζονται  την κριτική που τους ασκούν τα ΜΜΕ. Σε κάθε περίπτωση μαθαίνουν να παρουσιάζονται πάντοτε ως θύματα και ποτέ ως θύτες.

Το ζητούμενο ωστόσο δεν είναι αυτό. Η επικοινωνιακή διαχείριση δεν επαρκεί . Το ερώτημα είναι κατά πόσον ένας πολιτικός κατορθώνει να καθορίσει την πολιτική ατζέντα και τις πολιτικές εξελίξεις με τις προτεραιότητες που εκφράζει ο  ίδιος και με τις γνώσεις που μπορεί να επενδύσει σε αυτή την στρατηγική.

Με άλλα λόγια η χώρα μας διακατέχεται από άλλες , πολύ σοβαρότερες ανησυχίες και εν πολλοίς ασύμβατες με τις καριέρες  των πολιτικών. Μία κυρίαρχη ανησυχία  η οποία πήρε πλέον τεράστιες διατάσεις και αν δεν αντιμετωπιστεί δραστικά θα καταλήξει σε  κοινωνική έκρηξη είναι η ανεργία. Πού είναι οι προτάσεις των πολιτικών για την αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας; Που είναι οι θεσμικές προσπάθειες για την εργασιακή  ενσωμάτωση των νέων; Μόνο δίκες προθέσεων ακούμε και διαβάζουμε.

Είναι προφανές ότι πάρα πολλοί πολιτικοί επαναπαύονται και στις αναμενόμενες προτάσεις της τρόικας και επενδύουν ως έναν βαθμό στην απεμπόληση των ιδίων ευθυνών προς τον «ξένο παράγοντα».

Ένα άλλο κυρίαρχο ζήτημα είναι η  δημογραφική ωρολογιακή βόμβα, αλλά στην Ελλάδα  προτιμούμε την ενασχόληση με πιθανούς συνασπισμούς εξουσίας. Ωστόσο η ελληνική πολιτική αδυναμία δεν μένει μόνη της.

Απέναντι της βρίσκεται η πολιτική αδυναμία της Γερμανίας  με πολιτικούς «βαρέων βαρών», όμως κατώτερων των περιστάσεων,  τύπου  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που ξέρουν ίσως να ελίσσονται με στρατηγικές  κινήσεις χωρίς όμως να κάνουν τις απαραίτητες και μεγάλες κινήσεις που χρειάζεται η Ευρώπη σήμερα.

Ειδικότερα ο Σόιμπλε που ανήκει στις  ισχυρές προσωπικότητες , είναι ένας κρατιστής που  παριστάνει τον ιερέα της δημοσιονομικής εξυγίανσης μόνο και μόνο επειδή η γερμανική οικονομία λειτουργεί ομαλά.

Κατά τα άλλα δεν διαθέτει  καμία φαντασία για το πώς μπορεί να ασκηθεί  φορολογική πολιτική για τους  πραγματικούς πυλώνες της οικονομίας, από τους ειδικευμένους εργαζόμενους έως τους αυτοαπασχολούμενους.

Πως επομένως θα ασκεί οικονομική πολιτική για όλη την Ευρώπη;

Απέναντι στην συνολική πολιτική μιζέρια που περιγράψαμε παραπάνω οι  ψηφοφόροι  έχουν το δικαίωμα να διαθέτουν ικανούς  πολιτικούς χωρίς εμμονές και με ανοικτό ορίζοντα για το νέο που έρχεται. Είναι γεγονός ότι στην πραγματική οικονομία οι πολιτικοί αυτοί δεν θα είχαν την παραμικρή δυνατότητα επικράτησης πέρα από τις γνωριμίες και επαφές που διαθέτουν.

Σίγουρα δεν πρέπει να γενικεύει κανείς αφού υπάρχουν και ιδιαίτερα ικανοί και εργατικοί πολιτικοί που δεν εμφανίζονται στις τηλεοράσεις, αλλά έχουν μελετήσει καλά τον τομέα  αρμοδιότητας τους  χωρίς να περιαυτολογούν.

Αυτοί είναι οι επαγγελματίες πολιτικοί που ανταποδίδουν την ψήφο που έλαβαν με σοβαρότητα , συνέπεια και αξιοπιστία. Οι πολιτικοί αυτοί μελετούν επιμελώς τα αρχεία τους , εμφανίζονται συστηματικά κοντά στους εκλογείς τους και νοιάζονται για  τις ανησυχίες και τις ανάγκες των πολιτών.

Όμως, ειδικά στους τομείς πολιτικής που άπτονται των δημοσιονομικών , των οικονομικών, της ανάπτυξης  , της έρευνας  , της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας, κ.λπ., χρειαζόμαστε πολιτικούς με  το υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, όπως και εξειδικευμένους τεχνοκράτες  με την καλή έννοια της λέξης».

Μιλάμε για ανθρώπους  που γνωρίζουν καλά τα καθήκοντα τους και ας μην είναι καλοί στον σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους. Δυστυχώς όμως επικρατούν οι ερασιτέχνες , άνθρωποι που ξέρουν μόνο να θαμπώνουν. Κάθε φορά που ο ερασιτεχνισμός  συνδέεται με την εξουσία μετασχηματίζεται σε τραγική απειλή. Τα κατορθώματα του πληρώνονται από τις κοινωνίες ακριβά ειδικά όταν ανοίγουν την μια ομπρέλα σωτηρίας μετά την άλλη θεωρώντας ότι με περισσότερα χρέη μπορούν να αποσβεστούν τα παλιά. Ακόμη χειρότερα είναι  όταν παίζουν με τις καταθέσεις των πολιτών.  Και η αντιπρόταση;

Ας επενδύσουμε σε άξιους και αξίες.  

Μαυροζαχαράκης Μανόλης


Κοινωνιολόγος – Πολιτικός Επιστήμονας

30 σχόλια :

  1. Ανώνυμος5/6/13 13:36

    εύκολα αποκομίζει κανείς την εντύπωση, ότι η πλήρης απουσία της γνώσης δεν αποτελεί εμπόδιο στην άνοδο προς τα πάνω αλλά αντίθετα είναι προϋπόθεση μιας επιτυχούς πολιτικής ανάβασης.

    δυστυχώς είναι αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/6/13 13:51

    πως αλλιώς θα έλεγαν με τόση ελαφρότητα ΝΑΙ σε ΟΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/6/13 15:06

    Eδω που τα λέμε το σημερινό κοινοβούλιο εκφράζει απόλυτα την κοινωνία του !Τα προηγούμενα ακόμη περισσότερο !!
    ο κουκουλοφορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/6/13 18:49

    δεν θέλω να πιστέψω ότι οι λαοί έχουν τους ηγέτες που του αξίζουν!
    για κοιτάχτε γύρω σας σ΄όλη τη υφήλιο, όλοι αυτοί οι λαοί τέτοιοι είναι;
    δεν περνάνε πουθενά τίποτα προοδευτικότερους νόμους!
    παντού οπισθοδρόμιση,η ταχύτητα της οπισθοδ΄ρμησης κάνει τη διαφορά ανάμεσα στα διαφορά κράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/6/13 19:05

    «ΛΕΞΙΚΟ»
    .............
    Η κινεζοποίηση των μισθών δεν είναι κινεζοποίηση. Είναι ανταγωνισμός...
    Η επιστροφή του κρατικομονοπωλιακού Λαοκόοντα στην εποχή της Ούλεν, της Πάουερ, της Πεσινέ και του Τομ Πάπας δεν είναι κρατικομονοπωλιακή σύμφυση. Είναι επιχειρηματικότητα...
    Η λυκοσυμμαχία εντός της ΕΕ δεν είναι λυκοσυμμαχία. Είναι εταιρική σχέση...
    Το χαράτσι δεν είναι χαράτσι. Είναι τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών...
    Τα Μνημόνια δεν είναι Μνημόνια. Είναι ευλογία...

    ζωγραφίζει πάλι ο μπογιόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/6/13 19:22

    Πατριώτες ξεσηκωθείτε!!!!!

    Οι ερασιτέχνες προσανατολίζονται να εντάξουν τα αγροτεμάχιά μας στην κατώτερη κλίματα δηλ να πληρώσουν φόρο 2-3 ευρώ το στρέμμα......Μας απαξιώνουν την περιουσία ρεεεεε!!!!

    Είμαστε νοικοκυραίοι με περιουσία και μας καταντάνε φτωχούς με τέτοια απαξίωση. Δεν αξίζουν τίποτα δηλαδή η μπαλιζού και τ' αρδούνια??? Τίποτα η κοσονιά και το βαρταλώνι????

    Μόνο η ψαρού στη μύκονο, επειδή έχουν εκείνοι τα δικά τους εκεί???

    (υπάρχει και αυτή η πλευρά.....)

    Άκου να φοροαπαλλάξει τους κατ' επάγγελμα αγρότες!!!!......Να φοροαπαλλάξεις ρε και τους κατ' επάγγελμα εμπόρους (το μαγαζάκι δηλαδή) τους κατ' επάγγελμα βιοτέχνες κλπ

    Πάρτε το χαμπάρι!!!!!

    Όποια φοροαπαλλαγή γίνεται την πληρώνει κάποιος άλλος. Κουκιά μετρημένα. Και επειδή οι τρανοί την έχουνε κάνει προ πολλού θα την πληρώσει το διπανό μας ανθρωπάκι.

    Φωνάξτε όλοι να φορολογηθούν τα 200.000 νεόδμητα διαμερίσματα που τα περισσότερα δεν φαίνονται πουθενά.

    Φωνάξτε για περιουσιολόγιο.

    Το ζητούμενο είναι η δικαιοσύνη και ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ!!!!

    Σπυράκια έβγαζαν κάποιοι όταν γκλαφούναγα για δίκαια μέτρα. Μάλλον βλέπανε τη μούρη τους σε κάποια ομαδούλα που τα έβαζα σαν φοροδιαφυγή, φοροκλοπή κλπ τα γνωστά και άκουγα τα εξ αμάξης.

    Θα ρθείτε στα λόγια μου και θάναι ντάλα μεσημέρι!!!!!

    Λες άμα γίνει το περιουσιολόγιο να σε φωνάξει μετά ο "τελώνης" και να σου πει, το απλό. "Πόθες έσχες κύριε" κατι σαν το "quo vadis domine"

    Σκιάζονται κάποιοι???? Μη σας περνάει από το μυαλουδάκι να τα μοιράσετε στα παιδάκια σας, γιατί και σε 'κείνα θα κάνουν την ίδια ερώτηση.

    'Αμα θέλουν σε 6 μήνες με ένα συνεργείο από 10-20 πιστσιρίκια της πληροφορικής μπαίνει το νερό στ' αυλάκι.

    3 χρόνια μας δουλεύουν για φορολογικό,

    3 χρόνια να ανοίξουν το επάγγελμα του ταξιτζή,

    3 χρόνια να κάνουν κάποια αυτονόητα.

    Εγώ θα συνεχίσω να προτείνω απλά καθημερινά, σε σας αφήνω τις περισπούδαστες αναλύσεις, τις οποίες διαβάζω ανελλειπώς (ή ανελλιπώς)

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/6/13 20:11

    μάλλον πολύ υπάκουοι στ΄ αφεντικά είναι και όχι ερασιτέχνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος5/6/13 21:27

    Συμφωνώ, τ' αφεντικά τα έχουν δακτυλιάσει (κοινώς τάχουν στο χέρι) Τζιάπα τα παχνίζανε τόσα χρόνια. Και να οι χορηγίες και να τα εκλογικά κέντρα και έξοδα, κλπ κλπ.

    Και προσέξτε, είναι δακτυλιασμένα ίσως και ...οι ζόρικοι!!!! Μην έχετε εμπιστοσύνη ούτε στον πισινό σας (ώρα του μεσονύχτου μπορεί να σε σηκώσει τρέχοντας....)

    Τι να κάνουμε όμως, αυτοί είμαστε. Να φέρουμε από τον Άρη???. Όχι, ρεαλισμός χρειάζεται και επιλογή σοβαρών πιτσιρικάδων απ' όλα τα κόμματα και ποτέ μα ποτέ αυτοδυναμίες. ΠΟΤΕ ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΑ!!!!!

    Εδώ βλέπεις ο Αντώνιος δρέπει τους καρπούς (???????) του μνημονίου που σκυλόβριζε και τώρα εφαρμόζει ακεραίως και ξετσουτσούνισε λίγο το ποσοστό του και θυμήθηκε την ....καταγωγή του (καραδεξιός του κερατά)

    Ναι δεν ξέρω πώς, ψάξτε το, βρέστε το, ποτέ δύναμη σε κάποιον, ποτέ αυτοδυναμία ειδικά. Θα μου πεις θα γίνει τζέρτζελο, αλλά ηρεμείστε λίγο και σκεφτείτε (παίρνοντας μια βαθιά ανάσα) και αναρωτηθείτε. Καλύτερα τα τρία κόμματα ή τα βαρεμένα με τα μυαλοκαμένα σε μεθυσμένη κουμπανία?????

    Αντωνάκης να είναι καβάλα στ' άλογο ή χοντρός να κρατάει τα γκέμια????

    Άδωνης και τσεκουράκης να λοξοκοιτάζουν προς.......ή Κουβέλης με υπουργό δικαιοσύνης να τουος μαθαίνει τι εστί δημοκρατία!!!!

    Ρεαλιστική πολιτική (με τα υλικά που έχουμε) και ξεσηκωμός για ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ. Κυνηγάτε τους έχοντες αντικοινωνική συμπεριφορά, ζεματάτε τα κλεφτρόνια των δημοσίων πόρων (τρανών και μικρών), απαιτείστε φορολογική δικαιοσύνη.

    Μην αφορίζετε και μένετε εκεί. Παίξτε μπάλα στο γήπεδό τους. Προτείνουν κάτι???? Βομβαρδίστε τους με προτάσεις δικαιοσύνης. Το δίκαιο το ξέρουν όλοι. Μην τους δίνετε άλλοθι με την αντίδρασή σας αόριστα και ξεκούδουνα. Αντιδράστε με προτάσεις απλές, αντιδράστε επίμονα και φωναχτά. Γιατί ρε λαμόγια δεν έχετε κάνει τόσον καιρό φορολογικό με βάση τα εισοδήματα και με βάση την περιουσία????? Το βαρταλώνι θα σας σώσει ή ο συσσωρευμένος πλούτος των αστικών ακινήτων?????


    Τώρα όσο αφορά τα δάνεια των νοικοκυραίων θα σας γράψω άλλη βολά για να πέσουν και εδώ τα σώβρακα, γιατί κάτι λιμά (εκτός απ' αυτούς που πραγματικά δυσκολεύονται και πρέπει να αναδιαπραγματευτούν) υπάρχει και η άποψη να χαριστούν!!!!!

    Και βγαίνουν κάτι επαναστατηράδες και λένε να πληρώσουν οι τραπεζίτες. Ζούνε τελικά στον προπερασμένο αιώνα (έτσι ξεραίνεται ο στόκος). Ο κοσμάκης που δεν χρεώθηκε θα πληρώσει ρεεεεε και αυτός που ήταν εντάξει στις συναλλαγές του. Απλές αλήθειες.

    Και επειδή το σύστημα δεν καταρρέει στα καλά καθούμενα. Τώρα αρχίζει και βρυχάται (κρίση ο καπιταλισμός χαχαχαχχαχ) θ' αφήσει, ω αφελείς, να το τινάξει στον αέρα η Κατίγκω που δανείστηκε για τη μαιζό βλέποντας σαπουνόπερες????? Τέτοια αφέλεια?????

    Αν δε έρθει εκείνη η στιγμή, τότε να θα έχει διαλυθεί το σύμπαν και θα σκυλοβλαστημάτε μετά (από τα δεινά που θα ακολουθήσουν) τα ζούδια που το παίζουν πονηροί εκμεταλλευόμενοι την κρίση και γονατίζουν τους εργαζόμενους ή κάνοντας το κορόιδου μη πληρώνοντας ενώ μπορούν.

    Όσοι δεν μπορούν, τώρα, ας ρευστοποιήσουν τα κλεμμένα και χτισμένα....ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΩ!!!


    Ο χωρίς ψευδώνυμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος5/6/13 21:42

    ο κάθε άνθρωπος βλέπει τη ζωή ανάλογα με το που αναλώνεται η καθημερινότητα του ή το παρόν του και πόσο τον επηρεάζει.
    Δηλαδή κάποιος που πηγαίνει στην Εκκλησία έχει την εντύπωση πως όλοι πηγαίνουν στην Εκκλησία. Ανάλογα και κάποιος που πηγαίνει στα σκυλάδικα. Όπως και κάποιος άλλος που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Ο πρώτος βλέπει πιστούς…ο δεύτερος ξέκωλα…κι ο τρίτος άρρωστους.
    Λογικό είναι το ίδιο να συμβαίνει και για τα κομματόσκυλα που αναλώνονται σε κομματικές συζητήσεις με τους συνοδοιπόρους τους ασχέτως αν κάνουν λάθος ή όχι στις εκτιμήσεις τους… που το πιθανότερο άλλωστε είναι να κάνουν λάθος όπως τόσα χρόνια έκαναν στο παρελθόν…
    Αουτό είναι για το χ.ψ που είναι κοματόσκυλο....ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος5/6/13 22:05

    καλό το παράδειγμα,το παθαίνω όταν βλέπω κανένα ντοκυμαντέρ και νομίζω άμα βγώ από την πόρτα θα μου την πέσουνε ύαινες και λιοντάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος5/6/13 23:32

    ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος5/6/13 23:38

    ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ...ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΕ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΚΛΑΦΟΥΝΑΕΙ ΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΝΕΜΙΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ....ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΔΩ ΕΠΙΧΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΚΙ Η ΜΕΡΚΕΛ..ΑΝ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΜΟΧΘΟ.ΚΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ 30-40 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΡΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΖΕΙΣ.ΜΕ ΤΑ 100Ο ΤΗΣ ΨΕΥΣΥΝΤΑΞΗΣ.ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/6/13 00:33

    gerolyke που εισαι ? εχεις πεισμώσει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος6/6/13 08:34

    Ακόμη δεν είδαν το σχέδιο της κυβέρνησης για τους νέους φόρους και τα - κατά Στάθη - ντόμπερμαν της ενημέρωσης, Τρέμη και Ντερμπεντέρης μίλησαν για (ήμαρτον Κύριε!) " δικαιότερο φορολογικό σύστημα ".
    Ρίξαν μάλιστα και το σλόγκαν : Να πληρώνουμε όλοι, από...
    λίγο, ώστε να πληρώνουμε όλοι λιγότερο!
    Δεν κράτησαν ούτε προσχήματα!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος6/6/13 09:21

    με αφορμή το 1ο σχόλιο ,εκείνος ο γ.γ. από το χωριό , τι προϋποθέσεις επιτυχούς πολιτικής ανάβασης διέθετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος6/6/13 10:11

    ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ μ΄απάλλαξες απ' το κόπο ν' απαντήσω, όπως κι ο 11:38 μ.μ.

    Τι να του πει κανείς τ' ανθρώπου!
    Μ΄αρέσει που χρησιμοποιεί β' πληθυντικό πρόσωπο (ΑΥΤΟΣ κι εμείς)
    Και μιας και μιλάς για περιουσιολόγιο δε μας λες τα σεα σου, μπας και βγάλουμε άκρη για τις προθέσεις σου?
    Εμείς θέλουμε όλοι ν' απαλλαγούμε απ' το μνημόνιο, κι εσύ μας λες να το κάνουμε δικαιότερο, χάος δηλαδή
    Μήπως την έχεις δει Κοσμάς ο Αιτωλός που γύρναγε τα χωριά και κήρυττε για την σωτηρία των αμαρτωλών?
    Ήμαρτον, που λέει κι ο Γεωργίου speaking
    5%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος6/6/13 11:16

    Oι αποφασισμένοι να μεταναστεύσουν στον Καναδά Ελληνες, πρέπει να σπεύσουν. Η κυβέρνηση της περιοχής Μανιτόμπα, σε συνεργασία με την τοπική Ελληνική Πρωτοβουλία, προσφέρει θέσεις εργασίας σε Έλληνες και οι σχετικές αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν το αργότερο έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

    Ειδικοί εκπρόσωποι του μεταναστευτικού προγράμματος της Μανιτόμπα θα επισκεφθούν την Αθήνα, διότι από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άδεια εργασίας στον Καναδά.

    Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι κυρίως οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι εργαζόμενοι σε αγροκτήματα και σε κατασκευές και οι δάσκαλοι.

    Όπως αναφέρει στο Εθνος, το μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας της Μανιτόμπα Βικτώρια Δούση Σιντλ ο μέσος μισθός στη συγκεκριμένη επαρχία ανέρχεται στα 600 ευρώ την εβδομάδα (δηλαδή 2.400 ευρώ το μήνα) για ειδικότητες, όπως διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί. Για επαγγέλματα, όπως μηχανικός ή δάσκαλος, οι μισθοί είναι ακόμη μεγαλύτεροι.

    Οι εργαζόμενοι στη Μανιτόμπα δικαιούνται πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ γίνονται κρατήσεις από τον μισθό τους για τη σύνταξή τους.

    Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που δείχνουν οι Έλληνες, η ιστοσελίδα της Ελληνοκαναδικής Ένωσης Φιλίας, στην οποία αναγράφονται όλες οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη διαδικασία των συνεντεύξεων «έπεσε» το μεσημέρι της Τετάρτης.

    Πηγή: Μισθό 2.400 ευρώ δίνουν οι Καναδοί στους Ελληνες που θα μεταναστεύσουν εκεί - «Επεσε» το site των αιτήσεων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/109169#ixzz2VQE2SRAo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος6/6/13 11:41

    ΕΜ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ...ΠΟΥ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΜΗ ΦΕΥΓΕΤΕ ΡΕ..ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος6/6/13 11:45


    Το ψωμί της ξενιτιάς είναι πικρό
    το νερό της θολό και το στρώμα σκληρό
    τα λεφτά που αποκτάς τα βλαστημάς
    υποφέρεις πονάς την πατρίδα ζητάς

    έχει και ο Καναδάς τους χρυσαυγήτες του?

    κάποιος μπαίνει από τον Καναδά στο site ,ας μας ενημερώσει

    όχι τίποτα άλλο να ξέρουμε αν θα γυρίσουν αρτιμελείς ή με τίποτα σημάδια από ή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος6/6/13 13:08

    πότε ανοίγει το επάγγελμα του ταξιτζή και της κομώτριας να μπεί η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος6/6/13 13:57

    καλοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος6/6/13 15:07

    " ψιλολαμόγια" κάτι σας τσούζει, δε μπορεί να βγάζετε τέτοιο οχετό για πανθομολογούμενα γεγονότα (φοροκλοπή, φοροδιαφυγή κλπ που έχει βουίξει η υφήλιος) Κάτι σας περονιάζει και γουστάάάάάάάρωωωω

    Πάντως αν ο κορύτος με τα βαρεμένα και τα μυαλοκαμένα δεν έχει πλύμα, υπάρχει και των ....πιθήκων....Ικανούς σας έχω και για εκεί.........

    Εγώ ο χψ το σκληρό κομματόσκυλο.χαχαχαχαχαχα

    Εγώ μόνο για καλαμπούρι απαντώ σε τέτοιου είδους σχόλια και ειδικά όταν μου αφιερώνουν ολάκερο σχόλιο υβριστικό, αλλά κιοτεύουν να πούνε τη δική τους οπτική γωνία.....ε, μακριά λάκκα δεν μας λες τη δική σου οπτική???? να δούμε εσύ τι βλέπεις.....που εμείς τα κομματόσκυλα μείναμε κολλημένοι στο παρελθόν.

    Πες τε μου ρε λεβέντες τι σας ενοχλεί τόσο???? (εγώ καταφέρομαι κατά κοινώς παραβατούντων, γιατί κόφτεστε γι'αυτούς????

    Δεν έχω λοιπόν το δικαίωμα να σας εντάξω κάπου εκεί????? εξ αιτίας της αντίδρασής σας (που αγγίζει τα όρια της υβριστικής συμπεριφοράς????)

    Τα πιθήκια ξετσίπωτα αρνούνται το ολοκαύτωμα, έχουν ξεσαλώσει, απειλούν και αλωνίζουν και εδώ μέσα μόνον ελόγου μου γράφει κάτι. Κανείς άλλος?????? Απορίας άξιον και αυτό. Το μίσος σας εναντίον του πασοκ και της δημαρ σας έχει φουρκίσει. Κανένα σχόλιο για το σαμαρά, τα άτομα με πιθηκοειδείς θέσεις και απόψεις....ΤΙΠΟΤΑ.....Για πέστε μου λοιπόν πού αναλωνόσαστε!!!!!!!

    ΜΠΑΜ!!!!! (α ρε μακαρίτη πόσο καλά είχες καταλάβει τα νηστικά πιάτα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος6/6/13 15:21

    Τι οπτική νάχει φτούνος ο Δήμου ρε μακριά λάκκα. Για ερμήνευσέ το!!!!

    Γράφει ο Νίκος Δήμου στο άρθρο του στην lifo:

    Δεν γνωρίζω τη Μαρία Ρεπούση. Ωστόσο, παρακολουθώ τα όσα λέει, γράφει και τα όσα υφίσταται.

    Ως παλαιός «ανθέλλην» την καλωσορίζω στην τάξη των ανθελλήνων, που για μένα είναι οι πιο σωστοί και χρήσιμοι Έλληνες. Είναι οι μόνοι που πραγματικά αγαπούν την πατρίδα τους και της λένε αλήθειες – έστω και δυσάρεστες. Μόνο πάνω σε αλήθειες μπορεί να χτιστεί μία υγιής και ρωμαλέα εθνική ταυτότητα.

    Οι μύθοι βούλιαξαν τούτο το έθνος. Δεν μας άφησαν ποτέ να αντικρίσουμε την πραγματικότητα, να δούμε το αληθινό μας πρόσωπο στον καθρέφτη. Το πόσο σημαντικό είναι το ψεύδος για μας φαίνεται από την αντίδρασή μας: σε κάθε αμφισβήτησή τους εκλύεται υστερία που πλημμυρίζει το Διαδίκτυο.

    Νομίζουμε πως είμαστε λαός σπλαχνικός και φιλάνθρωπος: όμως έχουμε κάνει θηριωδίες φοβερές. Στην κατάληψη της Τριπολιτσάς σφάχτηκαν αναίτια χιλιάδες άμαχοι. Στη Μικρασιατική Εκστρατεία ο Ελληνικός Στρατός έκανε απίστευτες σφαγές και ωμότητες – προκαλώντας τα άγρια αντίποινα. Αυτά δεν μας τα είπαν στο σχολείο.

    Νομίζουμε πως η εκκλησία μας είναι ανώτερη: μπορεί να μην είχε Ιερά Εξέταση αλλά έκαψε, έσφαξε και βασάνισε τους Έλληνες εθνικούς και στην Εικονομαχία σκότωσε εκατό χιλιάδες «αντιφρονούντες». Αργότερα καταράστηκε τον Ρήγα, πολέμησε και αφόρισε την Επανάσταση, και για να καλύψει την ντροπή επινόησε μετά τους μύθους της Αγίας Λαύρας και του Κρυφού Σχολειού.

    Νομίζουμε ότι κρατάμε από μεγάλο σόι, αλλά το Βυζάντιο ήταν πολυεθνικό ρωμαϊκό και όχι ελληνικό κράτος. Ούτε ένας αυτοκράτορας δεν καταγόταν από την κυρίως Ελλάδα. Ρωμιοί (δηλαδή Ρωμαίοι) ονομαζόμασταν, μέχρι που μας ξαναβάφτισαν Έλληνες οι Δυτικοί. Οι οποίοι και μας απελευθέρωσαν, όταν η Επανάστασή μας είχε αποτύχει – χάρη στο αλληλοφάγωμά μας.

    Και βέβαια ο Xορός του Ζαλόγγου ήταν μύθος. Το τραγούδι που (δήθεν) τραγούδαγαν οι Σουλιώτισσες γράφτηκε 106 χρόνια μετά. Και θα ήταν δύσκολο να το τραγουδάνε, αφού ήταν αλβανόφωνες. Σαν τα πληρώματα του ελληνικού στόλου, που, όπως γράφει ο Παπαρρηγόπουλος, δεν κατάλαβαν λέξη από τον λόγο που τους έβγαλε ο Μαυροκορδάτος στα ελληνικά. Ούτε αυτά τα μάθαμε ποτέ.

    Πατώντας πάνω στους μύθους, χτίσαμε μια ψεύτικη ταυτότητα. Γίναμε «κακομαθημένα παιδιά», όπως σωστά μας αποκάλεσε ο Ζαμπέλιος, και περιμένουμε από τους άλλους λαούς ειδική μεταχείριση. Οπότε η Μαρία Ρεπούση κάνει άγια δουλειά όταν προσπαθεί να μας συνεφέρει. Μακάρι και οι άλλοι ιστορικοί (που όλα αυτά τα γνωρίζουν καλά) να είχαν το θάρρος της.

    Y/Γ Εγώ δεν κατέχω πράμα!!!! Δεν υιοθετώ τίποτα, δεν απορρίπτω τίποτα. Αυτό είναι δουλειά των ελληναράδων και των ανθελλήνων. Εγώ μόκο!!!!!!

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος6/6/13 15:54

    Νις διέγραψε ανθελληνικά σχόλια και αντιπατριωτικά. Δεν έχουν θέση εδώ μέσα. χψ προκαλείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος6/6/13 16:03

    Για να ικανοποιηθεί ο χψ

    Τη δημιουργία ιδιωτικής φορολογικής και φοροεισπρακτικής υπηρεσίας συστήνει το ΔΝΤ ως έσχατο μέτρο εφόσον δεν αποδώσουν οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού του φορολογικού μηχανισμού.

    Στην έκθεση για την πορεία εφαρμογής του μνημονίου αναφέρεται ότι η βελτίωση της φορολογικής διοίκησης παραμένει πολύ απογοητευτική, συμπληρώνοντας ότι είναι ένα επείγον ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί εφόσον η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να αποφύγει νέες οριζόντιες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (εννοεί μεταξύ άλλων τις συντάξεις).

    Μάλιστα, τονίζει ότι νέες οριζόντιες περικοπές εφόσον δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής είναι πολύ πιθανές, καθώς –όπως επισημαίνει– οι εταίροι της Ελλάδος είναι απίθανο να παράσχουν νέα χρηματοδοτική στήριξη μόνο και μόνο επειδή η Ελλάδα δεν χτυπάει την φοροδιαφυγή.

    Στη συνέχεια αναφέρεται στις προσπάθειες ανεξαρτητοποίησης της φορολογικής διοίκησης η οποία είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστούν οι πολιτικές παρεμβάσεις στον φορολογικό μηχανισμό.

    Και τονίζει με νόημα «εάν αυτά τα μέτρα και άλλα μέτρα που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου της φορολογικής διοίκησης των λειτουργικών διαδικασιών και της διοίκησης του προσωπικού αποτύχουν οι αρχές θα πρέπει να εξετάσουν πιο ριζικές αλλαγές όπως η δημιουργία μιας φορολογικής υπηρεσίας εκτός της αρμοδιότητας των δημοσίων υπηρεσιών». Με άλλα λόγια το ΔΝΤ λέει ότι αν δεν χτυπηθεί η φοροδιαφυγή όχι μόνο θα ληφθούν νέα μέτρα αλλά το έργο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της είσπραξης των εσόδων θα δοθεί σε ιδιώτες.


    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος6/6/13 17:24

    Αποφάσισα να αδιαφορώ για τα βάσανα ανθρώπων που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και δηλώνουν μέχρι και σήμερα ότι στις επόμενες εκλογές πάλι Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσουν.ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος6/6/13 17:31

    ΡΕ ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ΚΙΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡ. ΦΑΟΥΛ ΕΙΣΑΙ.

    Ο ΧΨ ΚΑΡΓΑ ΠΑΣΟΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΜ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΝΕΙ. ΝΤΙΠ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος6/6/13 18:24

    ΤΟΥ ΧΨ ΤΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ...ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΕΥΤΕΛΕΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 3 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ ΤΗΣ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΣ ΚΙ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ..ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕΣ ΡΕ ΤΟ ΔΗΜΟΥ.ΠΑΡΤΟΝ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΑΠΑΡΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ,ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ Θ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΕ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΦΡΙΛΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος6/6/13 19:16

    Μάλλον για κάποιους οι απόψεις του χψ είναι πιο επικίνδυνες από του κασιδιάρη!!!!!!

    Είναι βαθιές οι ρίζες των ταγματασφαλιτών στη χώρα μας. Μην αδιαφορείτε.

    Διαφωνώ σε αρκετά με αυτά του χψ, αλλά σ' αυτό το θέμα απλά λέω. Σα δε ντρεπόμαστε....Κιχ δε λέμε για τα φασιστοειδή και τους ναζί. κιχ δε βγάζουμε παρά χολή και βρισιές....και επαναλαμβάνω. Σα δε ντρεπόμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος6/6/13 19:33


    Μερικά σχόλια παρέχουν πληροφορίες για ιδέες και γνώμες διαφόρων που θεωρούνται"ειδικοί".
    Αυτοί μπορεί και πρέπει να σχολιαστούν, ψύχραιμα. Όλη η άλλη μακροσκελής φαγωμάρα μεταξύ πατριωτών είναι απαράδεκτη!
    Το μόνο που κρατώ είναι η χρήση μερικών λέξεων που τις άκουγα μικρό παιδί και μάρέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.