Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ

 Ζούμε στην χώρα που οι έννοιες έχουν αλλοιωθεί και το newspeak (θ’ αναφερθούμε άλλη φορά σ’ αυτό) αλλοτριώνει τις συνειδήσεις. Πολιτικάντηδες ομιλούν για “δημοκρατικά τόξα” και υπεράσπιση της Δημοκρατίας, ενώ συμπεριφέρονται ως παράγοντες της αγοράς.

Σ’ αυτό το καθεστώς, οι ατομικές ελευθερίες αμφισβητούνται καθημερινά και τα εργασιακά δικαιώματα ξεσκίζονται βάναυσα από τις αστικές τάξεις που γίνονται όλο και πιο αλαζονικές, αλλά και πιο επιθετικές, καθώς εκβιάζουν μέσω του μεροκάματου. Οι δήθεν “τηρητές της νομιμότητας” έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, ψηφίζοντας διεθνείς συμβάσεις κατά το δοκούν. Διορίζουν ανθρώπους των τραπεζών, που ποτέ δεν ψηφίστηκαν, επίσης σύμφωνα με το συμφέρον τους.
Αδειάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο δεν τιμωρείται κανείς, αλλά σου βάζουν φόρους για να τα γεμίσεις πάλι εσύ, που μπορεί για χρόνια να έφτυνες αίμα με τις εισφορές σου προς αυτά. Και μετά αυτοί οι “δημοκρατικοί εκπρόσωποι” δικαιολογούνται με πρόσχημα ότι τα ταμεία είναι άδεια, σαν τα χρήματα να εξατμίστηκαν.

Εφοπλιστές, βαρόνοι, βιομήχανοι, καναλάρχες και εργολάβοι, απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές, ενώ ταυτόχρονα ένας καθημερινός πολίτης μπορεί να μπει φυλακή για χρέη προς το Δημόσιο, όταν έχει μείνει άνεργος ή μειώθηκε κατά πολύ ο μισθός του και ταυτόχρονα τον έχουν τρελάνει με φορομπηχτικά μέτρα.

Σ’ αυτή την κατ’ ευφημισμό “δημοκρατία” η κάθε λίστα Λαγκάρντ χάνεται σαν δελτίο ΠΡΟ.ΠΟ αλλά δεν τιμωρείται κανείς και μόνο γι’ αυτή του την αμέλεια. Επίσης, όσοι καταγράφονται σ’ αυτήν πρέπει να προστατευτούν γιατί “αυτά είναι προσωπικά δεδομένα”. Ακόμη, τα τελευταία 3 χρόνια οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν ενισχυθεί με 200 δισ. ευρώ, ενώ τα νοικοκυριά έχουν φτωχύνει, οι άστεγοι αυξήθηκαν και πολλοί ήδη δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες. Κι όμως, οι κυβερνήσεις επιμένουν να προσθέτουν φόρους, ποινικοποιώντας ουσιαστικά την ιδιωτική κατοικία. Μάλιστα ο Στουρνάρας, έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι ακόμα και την δικαστική απόφαση για την μη είσπραξη τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Αυτό δεν συνιστά αυταρχισμό;

Αναζητώντας κάτι που να θυμίζει δημοκρατία, γυρνάς το κεφάλι με αποστροφή όταν αντιλαμβάνεσαι ότι ακόμα και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία, θεωρείται “όφελος”, “τύχη” ή καταλήγει σε στιγματισμό του ανέργου. Όταν βλέπεις την δημόσια Υγεία και Παιδεία να ποδοπατούνται και ν’ ακολουθεί ένα ειρωνικό “το πρόγραμμα της Ελλάδας ήταν λάθος” από το ΔΝΤ. Μηδέν πρόνοια για του υπηκόους, εξάλλου δεν τους έχουμε ανάγκη, απλά φοβόμαστε μην γίνει καμιά επιφοίτηση και επαναστατήσουν, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται, ασχολούνται με την…Πάολα.

Η σμίκρυνση των μισθών και των συντάξεων παρουσιάζεται ως ο μόνος τρόπος για να πληρώσουμε το χρέος. Ένα χρέος που από την αρχή ξέρουν ότι δεν είναι βιώσιμο. Αντιθέτως προσπαθούν να πείσουν πως ακόμα και οι μισθοί που παίρναμε ήταν άδικοι κι έπρεπε από πάντα να είχαμε μικρότερους, να νιώσουμε ενοχές επειδή δεν γίναμε έγκαιρα τριτοκοσμικοί, ή ζητιάνοι ή άστεγοι.  Βέβαια σε κάθε διαμαρτυρία οι “νομιμόφρονες” απαντούν πως “δεν υπήρχε άλλος δρόμος” και ότι “το Μνημόνιο είναι νόμος“.

Αλλά για μια στιγμή, μπορείς να ψηφίζεις σωστά; Επομένως σε δημοκρατία πείθεσαι πως ζεις. Και ως τώρα είχες ταυτίσει την ελευθερία, με την ελευθερία επιλογής προϊόντος από το ράφι. Όταν όμως πλέον ψάχνεις το πιο φθηνό ή δεν μπορείς να αγοράσεις πιστεύεις πως σου καταπατούν την ελευθερία να αυτοκαθορίζεσαι από το τι καταναλώνεις.

Στην Ελλάδα η “Δημοκρατία” ήταν το πιο καλοστημένο παραμύθι. Η κατασκευή της συναίνεσης ήταν απαραίτητη, αφού η Κλεπτοκρατία ήταν αυτή που κυριαρχούσε. Με το τρίγωνο πολιτική εξουσία-μμε-τράπεζες να στηρίζει το σύστημα. Το τρίγωνο αυτό ελέγχει τις πληροφορίες, το χρήμα και την νομοθεσία, ώστε να μπορεί να διαμορφώνει τις καταστάσεις υπέρ του. Και τα 3 τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί πως διαθέτει περισσότερη ταξική συνείδηση απ’ ότι βαμμένοι κομμουνιστές.

19 σχόλια :

  1. Ανώνυμος4/6/13 10:51

    Οι ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με ταραχές και μαζικές κινητοποιήσεις τα επόμενα χρόνια, καθώς η απασχόληση δεν έχει ακόμα ανακάμψει για να επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα, εκτίμησε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας χθες.

    Ο αριθμός των ανέργων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί από τα 200 εκατομμύρια σήμερα στα 208 εκατομμύρια ως το 2015, ανέφερε η οργάνωση αυτή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην ετήσια έκθεσή της για την απασχόληση σε παγκόσμιο επίπεδο.

    «Χρειαζόμαστε μια παγκόσμια ανάκαμψη εστιασμένη στις θέσεις εργασίας και στις παραγωγικές επενδύσεις, σε συνδυασμό με καλύτερη κοινωνική προστασία για τις φτωχότερες και τις πιο ευάλωτες ομάδες», επισήμανε ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ Γκάι Ράιντερ.

    «Και χρειάζεται να δώσουμε προσοχή στο κλείσιμο του χάσματος των ανισοτήτων που διευρύνεται σε τόσες πολλές περιοχές του κόσμου», πρόσθεσε ο ίδιος. Σύμφωνα με την ΔΟΕ, ο κίνδυνος εκδήλωσης κοινωνικών εντάσεων κλιμακώθηκε στις 46 από τις 71 οικονομίες στις οποίες ανέλυσε την κατάσταση, με βάση παράγοντες όπως είναι οι όροι στην αγορά εργασίας, το βιοτικό επίπεδο και ο βαθμός εμπιστοσύνης προς τις κυβερνήσεις.

    Στα κράτη-μέλη της ΕΕ, ο κίνδυνος αυτός αυξήθηκε από ένα 34% κατά μέσον όρο το 2006 στο 46% κατά μέσο όρο το 2012. «Η κατάσταση σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ειδικά αρχίζει να πιέζει υπερβολικά την οικονομική και κοινωνική συνοχή», επισήμανε ο Ράιντερ, τονίζοντας πως οι πολιτικές λιτότητας καταρτίστηκαν και εφαρμόζονται για την επίλυση των κρίσεων κρατικού χρέους.

    Σύμφωνα με την έκθεση, η μεσαία τάξη συρρικνώνεται σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες όπως για παράδειγμα στην Ισπανία, όπου το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι ανήκει σε αυτήν την εισοδηματική κατηγορία μειώθηκε από 50% του πληθυσμού το 2007 στο 46% το 2010.

    Στην ΕΕ, ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής αυξήθηκε στην Κύπρο, στην Τσεχία, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στην Σλοβενία και στην Ισπανία από το 2007, ενώ αντιθέτως μειώθηκε στο Βέλγιο, στην Γερμανία, στην Σλοβακία και στην Σουηδία, σύμφωνα με την έκθεση.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/6/13 11:43

    Το Μάρτη του 1994 ο «Ριζοσπάστης» κυκλοφορεί με ειδικό ένθετο φυλλάδιο του ΚΚΕ με τίτλο: «Λευκή Βίβλος η επιχείρηση επιστροφής στον εργασιακό μεσαίωνα». Το φυλλάδιο ξεκινούσε με την κωδικοποίηση των αντεργατικών ανατροπών ως εξής:
    • Σε κίνδυνο το 8ωρο, η κατάκτηση του αιώνα!
    • Στο στόχαστρο η κοινωνική ασφάλιση και τα επιδόματα!
    • Υπό κατάργηση συλλογικές συμβάσεις!
    • Απολύσεις χωρίς όρια και χωρίς αποζημίωση!

    Για τις εργασιακές σχέσεις
    Τι προβλέπει η «Λευκή Βίβλος» για τις εργασιακές σχέσεις; Να τι λέει:
    «Η καθιέρωση μεγαλύτερης ευελιξίας πρέπει να γίνει σε θέματα οργάνωσης της εργασίας, π.χ. καταργώντας τα εμπόδια που καταστούν δυσχερέστερη ή πιο δαπανηρή την απασχόληση με μειωμένο ωράριο ή τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου [...] Οσον αφορά την κατανομή του χρόνου εργασίας, έχουν γίνει προτάσεις για υπολογισμό των ωρών εργασίας σε ετήσια βάση ή για θέματα μείωσης των ωρών εργασίας σε περιόδους ύφεσης (διευθέτηση, εκ περιτροπής εργασία κλπ).
    Και επίσης πολύ πιο καθαρά έλεγαν: «Μείωση του σχετικού κόστους εργασίας σε σχέση με τους άλλους συντελεστές της παραγωγής..., με μείωση π.χ. των εισφορών των εργοδοτών για την κοινωνική ασφάλιση και αύξηση των φορολογικών εσόδων με άλλα μέσα...» (θέση 8.8). ΚΛΠ- ΚΛΠ -ΚΛΠ
    Με τη «Λευκή Βίβλο» συμφώνησαν και υπερθεμάτισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΝ τότε είπε «ούτε κρύο ούτε ζέστη», εκτιμώντας ότι δεν είναι και αντεργατικό τερατούργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/6/13 12:37

    Πολλά ήταν τα ψέματα
    που είπαμε ως εδώ
    ας πούμε και μια αλήθεια
    κι ας πέσει στο γιαλό.

    Σημαία από νάιλον
    υψώνουμε σημαία πλαστική
    ο κόσμος δεν έχει τίποτε να χάσει
    και τίποτε να βρει.

    ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/6/13 12:40

    ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

    Τα κορίτσια που `χαν πρώτα Γερμανούς
    τώρα έχουν Εγγλεζάκια με κοντά παντελονάκια
    κι από πίσω ένα σύνταγμα Ινδούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/6/13 12:58


    «ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ» ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
    Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση στη «Λευκή Βίβλο» ότι:
    «Η βιωσιμότητα και η επάρκεια των συνταξιοδοτικών συστημάτων εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο θα υποστηρίζονται από τις εισφορές, τους φόρους και την αποταμίευση εκ μέρους των ατόμων που βρίσκονται στην αγορά εργασίας».
    Εδώ λέει ότι τα συνταξιοδοτικά συστήματα εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τους ίδιους τους ασφαλισμένους. Από τις εισφορές που δίνουν, τους φόρους που πληρώνουν, την αποταμίευση που κάνουν (όπως θα δούμε πιο κάτω η αποταμίευση και όχι μόνο θεωρείται μέρος της σύνταξης!)
    Και αφού οι μόνοι που μένουν να χρηματοδοτούν το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, αμέσως μετά γίνεται καθαρό ότι το δικαίωμα στη σύνταξη και στις κοινωνικοασφαλιστικές παροχές (Υγεία, Πρόνοια κ.λπ.), είναι ατομική υπόθεση κάθε εργαζόμενου.
    «Οι ρυθμίσεις χρηματοδότησης (...) πρέπει να καθορίζονται κατά τρόπον ώστε να επιτυγχάνεται μια ισόρροπη σχέση μεταξύ των εισφορών και των δικαιωμάτων»!
    Τόσο πληρώνεις, τόσα δικαιώματα έχεις! Και αυτά βέβαια υπό προϋποθέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/6/13 13:01

    «Η συμπληρωματική αποταμίευση συνταξιοδότησης περιλαμβάνει επαγγελματικές και προσωπικές συντάξεις, ασφάλειες ζωής και άλλες μορφές συσσώρευσης περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου μετά τη συνταξιοδότηση. Επιπλέον, υπάρχουν μέσα (π.χ. αντίστροφα ενυπόθηκα δάνεια) που επιτρέπουν τη μετατροπή των περιουσιακών στοιχείων (γενικά, της κατοικίας) σε πρόσθετο εισόδημα συνταξιοδότησης».
    Να πουλάς το σπίτι γιατί δε φθάνει η σύνταξη
    Ετσι, την επόμενη περίοδο και με βάση τις κατευθύνσεις της «Λευκής Βίβλου» αναμένεται να ληφθούν νέα μέτρα που, μεταξύ άλλων, θα αφήνουν ακόμα πιο εκτεθειμένους στις στερήσεις όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά και όλους τους ασφαλισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/6/13 13:22


    Κριστίν Λαγκάρντ.

    Το πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία, παρά τη δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή είναι λίγο - πολύ στη σωστή τροχιά δήλωσε στη ΝΕΤ η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

    Η ίδια τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση στο ζήτημα της συλλογής των φόρων και στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών καθώς όπως ανέφερε μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με προσέλκυση επενδύσεων.

    ΆΡΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΝΊΚΑΝΟΙ , ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΒΙΒΛΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/6/13 13:44

    Μην κάνετε ετσι ρε Ψυχραιμία
    Κ α π ο τ ε θα φτιάξουν τα πράγματα
    ο κουκουλοφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/6/13 13:55

    κάααποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος4/6/13 14:33

    Πριν μερικές μέρες σας έγραφα ότι ο Σαμαράς με σαχλαμαρίτσες δε θέλει αντιρατσιστικό. Ο Σύριζα σπεκουλάριζε πασοκ και δημάρ ότι είναι ούρα της νδ και όταν κατέβασαν το σχέδιο του Ρουπακιώτη, τότε έκαναν την.....μεγάλη κίνηση!!!!! να κατεβάσουν δικό τους νομοσχέδιο.

    Έγραφα λοιπόν ότι η αποθέωση θα είναι να κατεβάσουν και τα πιθήκια σχέδιο νόμου.......
    Ε, έγινε και αυτό!!!!!!!!!

    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ και μάλιστα ΕΘΝΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ!!!!

    Με τη σεισάχθεια του Αλέξη θα φτιάξουν τα πράματα, έχεις και εδώ αμφιβολία κουκουλοφόρε??????Μην είσαι δύσπιστος και μην μας απαγοητεύεις......


    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος4/6/13 14:52

    Λες η ΝΔ να προστρέξει σε ψήφιση του σχεδίου νόμου της χρυσής αυγής, για να μην έχει απώλεια ψήφων προς ακροδεξιά:::::::

    Πράγματι η απόλυτη ξεφτίλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος4/6/13 15:34

    Ακόμη και το ζήτημα του ρατσισμού και αντιρατσισμού καταφέρανε όλοι τους να το κάνουνε φαρσοκωμωδία.
    Υποποπτο νομοσχέδιο πάντως που ακόμη δεν ξέρουμε που στοχεύει
    ο κουκουλοφορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος4/6/13 20:47

    Σύμφωνα με τα όσα διημείφθησαν και διέρρευσαν στα διαδικτυακά καφενεία, ο κ. Γ.Α.Παπανδρέου, Μind-the-Gap, κινείται προς τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
    ο Κουτρουμάνης γιατί αργεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος4/6/13 20:51

    ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΦΤΕΙΧΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ.....ΜΕΣΑ ΧΨ...ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος4/6/13 21:12

    Πώς έχω την αίσθηση ότι έχει στηθεί ένας ιδιότυπος δικομματισμός ανάμεσα στο σύριζα και τη χρυσή αυγή????

    Έχουν στήσει μια φαμπρικούλα αντιπαράθεσης. Έτσι οι μεν έχουν βγει προς άγρα ψήφων στο χώρο της κεντροαριστεράς και οι δε στο χώρο της δεξιάς.

    Μέχρι και την ίδια μέρα κατάθεσαν .....αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4/6/13 21:47

    ΤΩΡΑ ΡΕ ΧΨ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ Ο ΜΠΕΝΥ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/6/13 21:48

    προβοκατορα συκοφαντη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος4/6/13 22:51

    ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος6/6/13 09:18

    “Η ΓΝΩΣΗ ΕΝΟΧΛΕΙ” …

    Προφανώς όμως, η Δημιουργία δεν έχει καμία σχέση με την Γνώση.
    Κλείνουν λοιπόν ή και συγχωνεύονται 46 Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδος με πρόσχημα την εξοικονόμηση πόρων και την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων.
    Δεν θα μπω στο “τριπάκι” να συζητήσω ή να “τρολλάρω” για τους δημόσιους υπαλλήλους.
    Δεν θα μπω ούτε στην διαδικασία να κριτικάρω τους συγγραφείς που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή και δεν ενώνουν τις (ανύπαρκτες, ας μην γελιόμαστε) διαμαρτυρίες τους.
    Δεν είναι αυτό το θέμα. Οι 3 λέξεις που ανέφερα παραπάνω είναι
    “Η ΓΝΩΣΗ ΕΝΟΧΛΕΙ”…
    Και αφού Η ΓΝΩΣΗ ΕΝΟΧΛΕΙ, μην ξαφνιαστείτε αν “νόμιμα” και με την βούλα της περίφημης Κολωνακιώτικης Τριανδρίας αποφασισθεί να κλείσουν και οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ βιβλιοθήκες.
    Λέω αηδίες;
    Είμαι σχιζοφρενής;
    Ζω στον κόσμο μου;
    Φαντάζομαι πράγματα;
    Ψυχανεμίζομαι δυστοπικές απειλές;
    Έχω διαβάσει 451 φορές το Fahrenheit 451;
    Όταν σου αρπάζουν το μέλλον και σου προσφέρουν freddoccino γιατί έχουν καταλάβει πως αυτό είναι που σου λείπει για να κλείσεις ως άνθρωπος -και φταις ΕΣΥ για αυτό-
    όχι μόνο θα στοχεύσουν την δημόσια Γνώση, όπως έχουν στοχεύσει την δημόσια Παιδεία, την δημόσια Υγεία, την δημόσια Ασφάλεια, αλλά θα στοχεύσουν και την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ Βιβλιοθήκη.
    Την δική ΣΟΥ Γνώση, ώστε τούβλο να γίνεις και γερά να ενσωματωθείς με την λάσπη τους.
    Κλείστε Βιβλιοθήκες και ανοίξτε κεραμοποιεία …
    αφού τούβλα θέλετε για υπάκουους υπηκόους κι όχι μορφωμένους Έλληνες.
    Κλείστε Βιβλιοθήκες και ανοίξτε μπουρδέλα …
    αφού πόρνες μας θέλετε, μουγκές, ανυπεράσπιστες και με πόδια ορθάνοιχτα.
    Κλείστε Βιβλιοθήκες και ανοίξτε φορολογικές φυλακές …
    κλειδωμένα μυαλά σε σώματα φυλακισμένα.
    Κλείστε Βιβλιοθήκες …
    μα ανοίξτε κι έναν λάκκο να χωθείτε προτού τα τούβλα που θέλετε να ψήσετε,
    καταλάβουν την χρησιμότητα τους, και πεταχτούν στα κεφάλια σας και σας τα ανοίξουν.
    Είστε αφανιστές.
    Και η Ιστορία θα σας πληρώσει με το ίδιο νόμισμα…
    Κωνσταντίνα Λαψάτη apo filonoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.