Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Κάπου διάβασα μια φράση που δεν θα μπορούσε να συνοψίσει καλύτερα αυτό που βιώνουμε στο σύνολο σαν ανθρωπότητα στο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή ..

"εκείνοι που δεν είναι διατεθειμένοι να "ξεμάθουν", θα είναι οι αναλφάβητοι του μέλλοντος".

Όσο πιο γρήγορα ξεμάθουμε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να ελπίσουμε πως θα βρούμε τον μίτο, μόνοι μας για να βγούμε από το λαβύρινθο και να σταματήσουμε επί τέλους αυτή την ηλίθια διαδρομή  που είναι γεμάτη με τοξάκια που φωνάζουν "από εκεί πας..." Ένας συνεχής κύκλος που βγάζει κάθε φορά στο ίδιο σημείο.

Η πίστη του 80% απέναντι στη δυσπιστία του 20%. Η ασφάλεια του να ανήκεις στο 80%. Ακόμα κι όταν όλα δείχνουν πως αυτές οι βεβαιότητες της μάζας έχουν ήδη καταρρεύσει προ πολλού.  Ζητούν αποδείξεις οι λογικοί, προσγειωμένοι, "μορφωμένοι"  άνθρωποι σε κάθε ιστορία που βγαίνει έξω από τα κουτάκια τους.  Ζητούν επίμονα αποδείξεις, τα ίχνη των καρφιών στα χέρια, χωρίς να μπαίνουν στο κόπο να εξηγήσουν πως η δική τους γνώση οδήγησε την ανθρωπότητα σ΄αυτή την αθλιότητα που επιμένουν να ονομάζουν πολιτισμό.

Απόδειξέ μου πως μας ψεκάζουν. Απόδειξέ μου κι εσύ ότι δεν το κάνουν. Απόδειξέ μου πως υπάρχουν μυστικές λέσχες που ορίζουν τις τύχες των ανθρώπων πάνω στο πλανήτη. Απόδειξε μου εσύ ότι δεν υπάρχουν. Απόδειξέ μου πως υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου του νου των πληθυσμών. Απόδειξέ μου εσύ ότι δεν υπάρχουν.

Μα πως θα μπορέσεις? Αφού αν τελικά σε ψεκάζουν, σου ελέγχουν το νου και αυτοί που το κάνουν έχουν όλα τους άσσους στα χέρια τους, δεν θα παίρνεις χαμπάρι τι γίνεται. Αν είσαι ψεκασμένος, αποκοιμισμένος, αποχαυνωμένος, εκπαιδευμένος με χιλιάδες ψέμματα, αν ζεις σε ένα Τρούμαν σόου, αν..αν..αν... πως θα μπορείς να διακρίνεις την αλήθεια?

Το μόνο πράγμα που μπορεί να αποδείξει οποιοσδήποτε άνθρωπος, είτε λογικός είτε παράφρων είναι το εμφανές. Πως αυτό που βιώνουμε γύρω μας είναι άθλιο. Υπερβολικά άρρωστο. Χωρίς καμιά λογική, καμιά ένδειξη πολιτισμού, ηθικής. Κι από τη στιγμή που αυτό μπορούμε να το δούμε ΟΛΟΙ όσοι έχουμε ακόμα ελάχιστη έστω δυνατότητα αντίληψης, μπορούμε να συναποφασίσουμε πως τίποτα δεν πάει καλά.

Ο κύκλος που κάνουμε συνεχώς είναι πλέον ολοφάνερος. Αρα τα τοξάκια που λέγαμε είναι μούφα. Αν συνεχίσουμε να υιοθετούμε τις βεβαιότητες που μας έφεραν σ΄αυτό το σημείο, πως θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε το ποιος, το γιατί, το πως?

Αν εμπιστευθείς έναν γιατρό που σε διαβεβαιώνει πως γνωρίζει την ασθένειά σου και τη θεραπεία, γιατί είναι γιατρός κι αντί να σε γιατρέψει σε κάνει να σέρνεσαι, σε διαλύσει, δεν θα ρωτήσεις μια δεύτερη γνώμη? Δεν θα ψάξεις να βρεις τι συμβαίνει με το πρόβλημά σου? Δεν θα αμφιβάλλεις για τις γνώσεις και την ικανότητα να θεραπεύει του τάδε γιατρού? Θα συνεχίσεις σαν ηλίθιος να κρέμεσαι από τα χείλη του σε ότι σου πει, γιατί είναι γιατρός? Κι αν κάποιος σου αναφέρει πως εκείνος υπέφερε από το ίδιο πράγμα κι ακολουθώντας τις συμβουλές ενός άλλου γιατρού βελτιώθηκε η κατάστασή του κατά πολύ, δεν θα μπεις στη περιέργεια να μάθεις έστω τι στο καλό έκανε ο άλλος? Θα συνεχίσεις να θυσιάζεις τη ζωή σου γιατί ο τάδε ακολουθεί ένα δόγμα , που έτσι ξέρει, έτσι του είπαν, έτσι το βρήκε, ενώ έχει αποδειχτεί πως είναι λάθος?

Ίσως είναι καιρός να ξεμάθουμε όντως. Κι ίσως να είναι πιο ελπιδοφόροι εκείνοι που δεν πρόλαβαν ακόμα να έχουν προσκόλλησεις λατρευτικού χαρακτήρα με την ετοιματζίδικη γνώση. Ίσως έφτασε εκ νέου ο καιρός της συντριβής των ειδώλων, των πεποιθήσεων, των δογμάτων, της κυριαρχίας διαφόρων ειδών κλειδοκρατόρων της γνώσης οι οποίοι ίσως αποδειχτεί πως αν τους είχαμε αμφισβητήσει νωρίτερα, μπορεί να είχαμε γλυτώσει  μερικές εκατοντάδες  εκατομμύρια ζωές, και αρκετούς αιώνες  ανθρώπινης δυστυχίας.
Στην Ελλάδα έβαλαν ένα ολόκληρο λαό στη καραντίνα, στον εκβιασμό, στην εξαθλίωση και είπαν στη συνέχεια, συγνώμη κάναμε λάθος, μπορείς να φανταστείς τι σημαίνει αν κάποια στιγμή αν μία μία επιστήμη αρχίσει να αποκαλύπτει πως εκατομμύρια ασθενείς πέθαναν από λάθη, πως εκατομμύρια ψυχασθενείς βασανίστηκαν μέσα στα άσυλα κατά λάθος, πως εκατομμύρια άνθρωποι αρρώστησαν από λάθος φαΐ, πως εκατομμύρια άλλοι βασανίστηκαν και εξαθλιώθηκαν από λάθος πολιτικές, πως εκατομμύρια άλλοι ήταν θύτες ή θύματα μιας ατέλειωτης ποικιλίας λαθών σε όλα τα επίπεδα....
Και θυμηθείς πως κάποιοι είχαν μιλήσει για όλα αυτά.... Πόσο ανόητος θα νοιώσεις. Αλλά βέβαια δεν θα είναι η πρώτη φορά. Απλά κάποτε στη πυρά έπεφταν πνευματικοί άνθρωποι που τολμούσαν να τα βάλουν με τις δεισιδαιμονίες, τις προκαταλήψεις, το σκοταδισμού ενός Μεσαίωνα. Τώρα δυστυχώς ο σκοταδισμός έχει περάσει στην απέναντι όχθη. Γιατί είναι φυσικό, ένας μορφωμένος άνθρωπος να αμφισβητούσε  έναν αμόρφωτο σκοταδιστή που μίλαγε για διαβόλους και τριβόλους και καταριόταν την επιστήμη... πως όμως θα αμφισβητήσει τον σκοταδισμό όταν έχει προβιβαστεί σε επιστήμη ?

Κομματάκι δύσκολο ε?

21 σχόλια :

  1. Ανώνυμος20/6/13 18:51

    Ακουσα το όνομα του Πρετεντερη για την ΝΕΡΙΤ Πως σας φαίνεται?
    ο κουκουλοφορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/6/13 23:28

    ΔΥΣΣΕΑ ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/6/13 23:41

    ΦΕΥΓΑ ΔΥΣΣΕΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ.ΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/6/13 00:35

    Φώτιε, δεν γνωρίζεις ότι το 15μελές αποφάσισε την κατάργηση των συνιστωσών????

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/6/13 00:54

    ΑΣΕ ΡΕ ΚΟΤΑ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/6/13 00:59

    ...........στα πιτς μεχρι οταν σε ξαναχρειαστουν.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/6/13 03:54

    ΘΕΛΕΙ ΠΙΤΣΕΣ ΚΑΗΜΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/6/13 08:17

    Η υπεύθυνη στάση του πολιτικού είναι να βρίσκει το εφικτό και ρεαλιστικό ανάμεσα σε σαχλαμάρες και σε ....τσίτσες.....(του ταρζάν)

    Αν στους "σοβαρούς" του κουβέλη συνέβει αυτό, κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε τι έχει να γίνει με τα βαρεμένα, άμα και οψέποτε φτάσουν στο σημείο να διαχειριστούν καταστάσεις......Βαράτε βιολιτζήδες........Πού είσαι στρατούλη!!!!!!!!.......Θόδωρε (πάγκαλε) δεν μας χωράει η πρόπαντη άμα το ζήσουμε κι' αυτό....φρόντισε ν' αδυνατήσεις για να χωρέσουμε, διαφορετικά θα ζήσουμε την κόλασή μας στον απάνου κόσμο!!!

    Στην Τόνια και τον Κώστα ελπίζαμε, αλλά βλέπεις δεν έπιασε η προβοκάτσια των πιθήκων.....

    Πόσους ψήφους θα πάρει?? (άμα τεθεί ψήφος εμπιστοσύνης) Τουλάχιστον 157!!! Και δεν μετράω τον καμένο που άμα του δόσεις το υπουργείο άμυνας θα πείσει τη ραχήλ ν' αλλάξει μπλουζάκι.....

    Τώρα, πέρα από πλάκα και αστεία, καταλάβαμε όλοι μας ποιος είναι σοβαρός και ποιος σαχλαμαρίζει σε τούτη τη χώρα.

    Ο Μπένυ έρριξε τη ζαριά του, ποντάροντας τα πάντα.....Άμα του βγει, θάχει βγει και στην ελλάδα, άμα καταποντηστεί θα είναι λόγω καταποντισμού της ελλάδας....

    Διαλέέλεχτεεεεε!!!!!!!

    χψ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/6/13 08:37

    Και πάντα πριν πει ο καθένας τη μπαρούφα του, νάχει κατά νου ότι τα ανήθικα νεοφιλελεύθερα μονεταριστικά καθίκια με προτεσταντική αυστηρότητα και εκδικητική διάθεση, δυστυχώς, έχουν το πάνω χέρι και κουνάνε την παγκέτα......ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ!!!!

    Το μέγα ερώτημα, κουκουλοφόρε, είναι.

    Αντιπαρατίθεσαι μαζί τους, σκληρά και λυσσαλέα μέχρις πτώσεως????

    ή

    από μέσα τηράς να ανακόψεις τη φόρα τους μέχρις ότου ορθοποδήσεις για να τους αντιπαρατεθείς.

    Αν διαλέξεις την πρώτη λύση, τότε θέλω και το όραμα, τον προορισμό, γιατί τα τελευταία, κάπου 30 χρόνια, δε διχάζω κανένα μα κανένα όραμα της όποιας ευρωπαϊκής αριστεράς. Εκτός κι αν τυφλώθηκα από τους ψεκασμούς.....

    Μπάχαλο είναι η κατάσταση και η χτεσινή εκδήλωση των γεγονότων έδειξε στους δαιμονολόγους και συνωμοσιολόγους ότι τίποτα δεν είναι σχεδιασμένο (όχι γιατί δε θέλουνε) αλλά η χαοτική διεθνής κατάσταση είναι πολύ πιο επικίνδυνη από το όποιο εξυφασμένο σχέδιο...στα υπόγεια του λάγκνεϋ...ή των πρωτοκόλων της ....Σιών.

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/6/13 08:44

    Μην ανησυχείτε ,αν δεν σας πιάσει με αυτές τις απολύσεις το μίξερ του πολλαπλασιαστή,(οι λεγόμενες παράπλευρες απώλειες, τα ελλείματα του εδοεαπ πχ θα περάσουν στην πλάτη σου γιατί οι μεγαλοκαναλάρχες δεν πληρώνουν τίποτα και θα σε τρομοκρατούν με την τρύπα του εοπυυ και θα σου λένε πληρω φόρο για να έχεις υγεία ),σίγουρα θα σας πιάσει μετά ,με τη βιομηχανία καταργήσεων διαφόρων άλλων φορέων.(νοσοκομέια,σχολεία, ευδαπ,δεή κλπ.)
    αλλά μη το βάζετε κάτω ,ο Οδυσσέας θα κάνει ερώτηση ,για να καταλάβει, γιατί δεν έχει γιατρούς το Παναρκαδικό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21/6/13 09:47

    ΚΑΙ ΜΠΕΝΙΚΟΣ ΧΨ ΑΙΝΤΕ ΚΑΗΜΕΝΕ ΑΛΛΑ ΚΙ Ο ΔΥΣΣΕΑΣ ΜΠΕΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ.ΤΙ ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΝΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/6/13 09:57

    ....το ολον!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος21/6/13 13:35

    Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά ο χοντρός βγήκε κερδισμένος. Σοβαρός, υπεύθυνος, διαλακτικός, με προτάσεις και ειλικρινής. Τι θα γινόταν σήμερα αν τόπαιζε και αυτός τραμπούκος όπως ο σαμαράς ή κολλημένος όπως ο κουβέλης???

    Και θέλω σοβαρές κουβέντες και όχι υστερικές και χαζές βρισιές, ελλείψει επιχειρημάτων, διαφορετικά τουμπεκί ψιλοκομένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος21/6/13 13:45

    Τίίίίίί λέει το 15μελές, Θόδωρε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος21/6/13 13:55

    1:35 μ.μ. ΠΕς μας κατ'άρχήν αν εισαι ο χψ για να σου σουρουμε τα γνωστά...
    Οσο αφορά το τουμπεκί τώρα που θα γίνει ο Δυσσέας "μας" υφυπουργός επικοινωνίας και αρμόδιος για την ΕΡΤ(έτσι μ' αρέσει να τη λέω) όλα θα μπούν στη θέση τους!
    Και θ' αλλάξει και ρόλο: αντί υποβολής ερωτημάτων θα πρέπει τώρα ν' αποκρίνεται, σωστά?
    ΄Ασε που μπορεί να δούμε και σένα σε θέση "Λιάτσου" οεο

    5%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος21/6/13 14:03

    Το επόμενον πεδίον μάχης.

    Πάνω από διπλάσιοι των κλινικών είναι οι διευθυντές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Καθημερινής»! Σύμφωνα με την εφημερίδα μάλιστα, υπάρχουν νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της... Αττικής, όπου πάνω από το 70% των μόνιμων γιατρών έχουν αναλάβει διευθυντική θέση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι καρδιολογική κλινική νοσοκομείου, η οποία διαθέτει 13 διευθυντές γιατρούς και μόλις έναν επιμελητή.
    Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι η πληθώρα διευθυντών τα τελευταία 4,5 χρόνια είναι απόρροια της εφαρμογής του πολυδιευθυντικού συστήματος. Συγκεκριμένα, οι διευθυντές γιατροί ξεπερνούν τους 5.000 σε σύνολο περίπου 10.000 μόνιμων γιατρών ΕΣΥ (συνολικά οι γιατροί που υπηρετούν στο ΕΣΥ περιλαμβανομένων ειδικευόμενων, αγροτικών κ.α είναι περίπου 20.000).
    Οι 5.000 διευθυντές αντιστοιχούν σε περίπου 2.000 κλινικά και εργαστηριακά τμήματα, ο αριθμός των οποίων θα μειωθεί στα1.250 όταν ολοκληρωθούν οι συνενώσεις κλινικών και τμημάτων του ΕΣΥ.

    Άκου τι τσακάλια έχουμε.....

    Μειώσανε τις τιμές των εξετάσεων και τα λαμόγια αύξησαν τον αριθμό των εξετάσεων....και να το έλλειμα στον εοπυ.

    Μάλλον ο χψ που συνέχειa έλεγε ότι δεν υπάρχει έλεος με τα λαμόγια που μας κυκλώνουν, δικαιώνεται και 5% δεν είμαι ο χψ για να μου τα σούρεις.... Άλήθεια τόσο πολύ σας έχει τσούξει ο χψ::::::::Σε ποιά ομαδούλα λαμογιών ανήξεις:::::::

    Tην αλήθεια λέει και αυτή μάλλον τσούζει. Σας έχει .....για τα καλά και συνέχεια τον βρίζετε, αλλά έχει δίκιο φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος21/6/13 14:47

    Δεν ανήκω σε ομαδούλα, το λέει το ψευδώνυμό μου. Με 5% δεν κάνεις ομαδούλα.Σου επιστρέφω τα περί λαμόγιου, βεβαίως, βεβαίως, διότι πολύ απλά κι αντικειμενικά εκτροφεία λαμόγιων υπήρξαν τα δυό πρώην μεγάλα κόμματα. Ο χψ κι εσύ τοποθετείστε τις περισσότερες φορές, όπως το ΣτΕ κι ο Πρόεδρός του: ήξεις αφήξεις...
    Επί των θέσεών σου, όπως και των αναδημοσιεύσεων που μας δίνεις εδώ, σου απαντώ ότι είσαι μάλλον θύμα των ΜΜΕ, αν το δούμε καλοπροαίρετα, γιατί απλούστατα για καμμιά ρεμούλα (από όλες όσες δημοσιεύονται σκοπίμως τώρα και σίγουρα έχουν συμβεί) δεν ευθύνεται ο απλός εργαζόμενος, που μπήκε με οποιονδήποτε τρόπο και τρώει ένα κομμάτι ψωμί. ΄Ομως πάντα αυτός τη πληρώνει (βλ. απολύσεις, ανεργία, ανέχεια). Το βλέπουμε όλοι και το ζούμε.
    Τους Διευθυντές και τους παρατρεχάμενους που διορίζουν οι εκάστοτε ως άνω κυβερνήσεις δεν τους αγγίζει ποτέ ο νόμος. Και αυτό το βλέπουμε όλοι και το ζούμε.
    5%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος21/6/13 16:05

    Καλά δεν μας είπες όμως τι σου έχει κάνει ο χψ:::::::: ή δεν μαρτυριέται......Τόσο πολύ τον αγαπάς πια::::::Όσο για το λαμόγιο μην καρφώνεσαι, ερώτηση ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος21/6/13 16:11

    Τηλεφωνική σημερινή δημοσκόπηση. (εγώ την έκανα στους γνωστούς μου χαχαχαχαχα)

    Το πασοκ φτάνει το 14%, δημαρ 2,3 % σαμαράς και σύριζα κολημένοι στο 19% και το κκε πάει για 8%, ανελ 3,5%, προβληματισμένοι πολλοί.

    Του βγήκε του χοντρού η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα, η ειλικρίνεια, η συναίνεση, η αλήθεια, η διαλακτικότητα, ο πατριωτισμός και σε λίγες μέρες θα το δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος21/6/13 22:16

    Του βγήκε του χοντρού η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα, η ειλικρίνεια, η συναίνεση, η αλήθεια, η διαλακτικότητα, ο πατριωτισμός και σε λίγες μέρες θα το δείτε.

    καλαμάτας?

    "Θα με λέτε Γιάννα. Τέρμα τα ''κυρία Δασκαλάκη'' και ''κυρία Αγγελοπούλου''. Είμαι η Γιάννα. Έτσι με ξέρουν στην Ελλάδα, έτσι θα με λέτε κι εσείς".
    αγρινίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος22/6/13 09:08

    Παιδιά, μη μαστουρένετε για πάρτυ μου. Πολύ μου πάει......

    Δεν προβοκάρουμαι εύκολα, τόχω σπουδάσει το σπορχαχαχαχαχα

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.