Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ

 ΠΡΟΣ:  Tον Υπουργό Εργασίας, κ. Ιωάννη Βρούτση
ΘΕΜΑ: «Πρόγραμμα 400.000 θέσεων προσωρινής εργασίας»
Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η ανεργία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Αν δεν αντιμετωπιστεί σύντομα θα έχουμε κοινωνική έκρηξη και θα χαθούν οι κόποι και οι θυσίες των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια

Μέσα στο πλαίσιο αυτό και μετά την συμφωνία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και εσάς με θέμα τη μεταφορά πόρων από άλλες δράσεις του ΕΣΠΑ που δεν υλοποιούνται έγκαιρα.
Παράλληλα, κατατέθηκε ανάλογη τροπολογία από το ΠΑΣΟΚ που ψηφίστηκε από την Βουλή στις 28 Απριλίου 2013. Μάλιστα ο αρμόδιος Επίτροπος Λαζλ Αντορ απηύθυνε ρητή σύσταση ώστε να αρθούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την έγκριση της συγχρηματοδότησης που προβλέπει την επιδότηση απασχόλησης έως 400.000 ανέργους, σε οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο.
Σε αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν καθυστερήσεις, κωλυσιεργία και μικροκομματικές επιδιώξεις που ως αποτέλεσμα έχουν τη μη υλοποίηση της πρότασης.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Σε ποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έχετε προχωρήσει για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση για τους 400.000 ανέργους.


Αθήνα, 27.05.2013

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

                                                                                         ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

7 σχόλια :

  1. Ανώνυμος29/5/13 20:11

    ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ ΣΚΙΑΖΟΣΤΕ ΜΗΝ ΤΣΑΛΑΚΩΘΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/5/13 20:17

    .....Για 50 θέσεις εργασίας, που προκήρυξε μια κερδοφόρα μεγάλη εταιρεία, που ξοδεύει εκατομμύρια για να διαφημίσει την πραμάτεια της, με 6ωρη εργασία η οποία θα θεωρείται 4ωρη, χωρίς να πληρώνεται το 2ωρο της υπερωρίας, με μισθό - ακούστε για να φρίξετε - 128 ευρώ το μήνα, έκαναν μέσα σε δυο - τρεις μέρες αίτηση 1.500 άνεργοι!

    η εθελοντική δουλεία που λέγαμε.
    τώρα πλέον θα γίνεται μέσω ΜΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/5/13 20:27

    11880 ΚΑΙ JUMBO με εκατομύρια εκατομμυρίων σε διαφημήσεις επικρατούν συνθήκες μεσαίωνα και μισθοί εξαθλίωσης,
    καμμιά ερώτηση από τον πατριώτη μας για τις επικρατούσες συνθήκες δουλειάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/5/13 21:00

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΞΕΡΕΤΕ...ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/5/13 22:18

    Σκηνές Φαρ-Ουέστ στην Κυπαρισσία, με αστυνομική καταδίωξη, πυροβολισμούς και σύλληψη υπόπτου ως εμπρηστή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2013 15:05 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Επικαιρότητα, ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες στις 10 το βράδυ στην Κυπαρισσία, σε μικρή απόσταση από την εθνική οδό που ενώνει την πόλη με τα Φιλιατρά. Τα μέτωπα της πυρκαγιάς βρίσκονταν κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν δυσχέραναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες επιχειρούσαν με 12 οχήματα, 46 άνδρες ενώ συνέδραμε και πενταμελές πεζοπόρο τμήμα. Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. Την ώρα που η πυροσβεστική έδινε μάχη με τις φλόγες, τηλεφώνημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνία κινητοποίησε τις Αρχές, για ύπαρξη ύποπτου οχήματος λίγο έξω από τον Πύργο ενώ οι π΄ρωτες ενδείξεις έκαναν λόγο για ενδεχόμενη εμπλοκή του κατόχου του με την φωτιά που κατάκαιγε εκτάσεις εκείνη την ώρα. Αμέσως, σήμανε συναγερμός και άμεση κινητοποίηση τόσο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας όσο και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν , συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (29.05.2013), στην περιοχή του Πύργου Ηλείας, ένας 62χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γερμανίας, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα και απείθεια. Ο 62χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, ύστερα από καταδίωξη, αφού νωρίτερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, είχε απειλήσει αστυνομικούς με όπλο. Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και επτά μαχαίρια Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, εντόπισαν όχημα που ήταν σταθμευμένο σε προαύλιο χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων, το οποίο προσπάθησαν να ελέγξουν. Κατά τον έλεγχο, ο οδηγός προέταξε όπλο στους αστυνομικούς απειλώντας τους και παράλληλα ξεκίνησε με το όχημά του με σκοπό να διαφύγει. Υπήρξε άμεση αντίδραση από την πλευρά των αστυνομικών, πυροβολώντας προς το όχημα, προκειμένου να το ακινητοποιήσουν, ενώ ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Μετά από κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Μεσσηνίας και Ηλείας, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ακινητοποίησαν το όχημα λίγο πριν τον Πύργο Ηλείας και συνέλαβαν τον 62χρονο οδηγό. Στην κατοχή του και εντός του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα περίστροφο ( REPLICA) . Επτά μαχαίρια. Μία συσκευή δέσμης φωτός ( LASER ). Οκτώ αναπτήρες. Ο 62χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας. Η αστυνομική έρευνα που συνεχίζεται και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας. Πάντως, μέχρι τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν προκύπτει ότι ο 62χρονος έβαλε την φωτιά στην περιοχή. Πηγή: www.paraskhnio.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/5/13 22:55

    ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΝΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/5/13 20:56

    Να πως μιλούν άλλοι ηγέτες για τις μειονότητες! Διαβάστε την ομιλία Πούτιν στη Δούμα
    Να πως μιλούν άλλοι ηγέτες για τις μειονότητες! Διαβάστε την ομιλία Πούτιν στη Δούμα
    Ο Vladimir Putin παρουσιάστηκε πριν από ενα μήνα στην Δούμα(το ρωσικό Κοινοβούλιο) και έκανε μια ομιλία για τις εντάσεις με τις μειονότητες στην Ρωσία.....

    Για να θυμηθούμε τι είπε, για να καταλάβουμε πως απαντούν άλλοι ηγέτες σε αυτά τα ζητήματα και ας σκεφτούμε τι γίνεται στην Ελλάδα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο:
    “Στην Ρωσία ζουν Ρώσοι. Οποιαδήποτε μειονότητα από οπουδήποτε ,αν θέλει να ζει στην Ρωσία, να εργάζεται και να τρώει στην Ρωσία, θα πρέπει να μιλάει
    ρωσικά και θα πρέπει να σέβεται τους ρωσικούς νόμους. Αν επιθυμούν το νόμο της Σαρίας, τους συμβουλεύουμε να πάνε σε εκείνα τα μέρη που είναι νόμος του κράτους τους (εννοεί τη Σαρία).
    Η Ρωσία δεν χρειάζεται μειονότητες.Oι μειονότητες χρειάζονται την Ρωσία και
    δεν θα τους χορηγήσουμε ειδικά προνόμια ή να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους νόμους μας έτσι ώστε να ταιριάζουν στις επιθυμίες τους ανεξάρτητα πόσο δυνατά θα φωνάζουν περί διακρίσεων. Εμείς μαθαίνουμε καλύτερα από τις
    αυτοκτονίες στην Αμερική, την Αγγλία, την Ολλανδία και την Γαλλία, αν πρόκειται να επιζήσουμε ως ένα έθνος.
    Τα Ρωσικά έθιμα και παραδόσεις δεν είναι συμβατά με την έλλειψη της κουλτούρας ή του πρωτόγονου τρόπου ζωής των περισσοτέρων μειονοτήτων.
    Όταν αυτό το αξιότιμο Νομοθετικό Σώμα σκεφτεί να δημιουργήσει νέους νόμους (να νομοθετήσει), θα πρέπει να έχει υπόψη του το εθνικό συμφέρον πρώτα παρατηρώντας ότι οι μειονότητες δεν είναι Ρώσοι.
    Οι πολιτικοί στη Δούμα επευφήμησαν όρθιοι τον Πούτιν για πέντε λεπτά.
    πηγή:tvkosmos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.