Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Το βρώμικο σχέδιο των Γερμανών



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΛΙΡΑ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Του Λεωνίδα Βατικιώτη – «Επίκαιρα»

Η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών του Δ' Ράιχ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προς την κυπριακή ηγεσία κατά τη διάρκεια του -ιστορικής πλέον σημασίας- συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, «αν δεν σας αρέσει, να φύγετε από το ευρώ», αποτελούσε κορυφαία επίδειξη αλαζονείας, θράσους και πολύ περισσότερο δύναμης εξόφθαλμα απειλητικής πια για την Ευρώπη!

Τα λόγια του έφεραν στην επιφάνεια αφτιασίδωτη επίσης τη γερμανική υποκρισία, καθώς ο Σόιμπλε εκτιμούσε ότι μιλούσε εκ του ασφαλούς, έχοντας απέναντι του μια ηγεσία που έδειχνε ότι συμφωνεί με το τερατώδες γερμανικό σχέδιο κατάσχεσης μέρους των τραπεζικών καταθέσεων. 

Η ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη ήξερε πολύ καλά, όπως ήξερε και ο υπόλοιπος κόσμος, τα σχέδια που συζητούνταν επί πολλές εβδομάδες, ακόμη και από τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. Δεκάδες ήταν τα άρθρα, μέχρι και πρωτοσέλιδα, ειδικά του βρετανικού οικονομικού Τύπου, που εξηγούσαν με πλούσιες λεπτομέρειες το χωρίς προηγούμενο «σχέδιο διάσωσης» της Κύπρου - με τον ευφημισμό εδώ να διεκδικεί θέση στα εγχειρίδια της ελληνικής γλώσσας.

Η ξεχειλίζουσα κυνισμού απάντηση του Γερμανού υπουργού, ωστόσο, επεδίωκε να κλείσει απότομα τη συζήτηση για την ύπαρξη οποιωνδήποτε εναλλακτικών λύσεων. Στο σχέδιο του περιττό να πούμε ότι συναίνεσε και το αμερικανικό κέντρο, δηλαδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που έβλεπε την προώθηση των δικών του σχεδίων πίσω από την ευρω-ληστεία των καταθέσεων. Συγκεκριμένα, ένα πλήγμα στα ανταγωνιστικά ρωσικά συμφέροντα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η έξοδος από τη Ζώνη του Ευρώ και η επιστροφή στην κυπριακή λίρα, με απόφαση της ίδιας της πολιτικής ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ακόμη και τώρα αποτελεί λύση σωτηρίας για πολλούς και σημαντικούς λόγους. Δεν συνιστά κίνδυνο για την Κύπρο. Η αποδοχή που συναντά στα κέντρα αποφάσεων της Κύπρου η προοπτική επαναφοράς της κυπριακής λίρας φάνηκε πεντακάθαρα το τελευταίο χρονικό διάστημα από δηλώσεις πολλών προσωπικοτήτων που έμμεσα ή ως ενδεχόμενο άφηναν το θέμα ανοιχτό.

Να θυμίσουμε τη σχετική δήλωση του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, Αντρου Κυπριανού, το Σεπτέμβριο του 2012, τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου -χαρακτήρισε «προστυχιά των Ευρωπαίων» την απόφαση συλλογικής τιμωρίας των καταθετών-, ο οποίος ζήτησε η Κύπρος να φύγει από την Ευρωζώνη μόλις μπορέσει να το πράξει, και επίσης τη σχετική αναφορά του πρώην υπουργού Εξωτερικών και υποψήφιου στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος, αφού χαρακτήρισε «Βατερλό» την απόφαση του Eurogroup, ανακοίνωσε ότι η ομάδα οικονομολόγων του διερευνά το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ.

Η Γερμανία δουλεύει για το Λουξεμβούργο

Ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος για τον οποίο η Κύπρος πρέπει να φύγει από το ευρώ και να μην εφαρμόσει φυσικά την καταστροφική απόφαση του Eurogroup σχετίζεται με τα σενάρια για την επόμενη μέρα, που αφορούν στο ίδιο το μέλλον της Κύπρου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πίσω από την απόφαση του Eurogroup βρίσκονται συγκεκριμένα υλικά συμφέροντα του Δ' Ράιχ. Μήνες τώρα το περιοδικό Der Spigel έγραφε για την «ανησυχία» των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών μήπως τα χρήματα της διάσωσης καταλήξουν στα χέρια των Ρώσων ολιγαρχών.

Εδώ είναι αναγκαίο να γίνει μια παρένθεση. Οι Ρώσοι ολιγάρχες, οι οποίοι με βάση δημοσιεύματα έχουν καταθέσεις ύψους 18,3 δις δολαρίων στις κυπριακές τράπεζες και αναμένεται να χάσουν από την απόφαση του Eurogroup κεφάλαια ύψους σχεδόν 2 δις δολαρίων, δεν ευθύνονται στο παραμικρό για την κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία περιήλθαν οι κυπριακές τράπεζες. Η ευθύνη ανήκει στη Γερμανία, γιατί με δική της καθοδήγηση και ευθύνη σχεδιάστηκε το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) πέρσι το Μάρτιο, από το οποίο οι κυπριακές τράπεζες ζημιώθηκαν με 4,5 δις ευρώ λόγω της σοβαρής έκθεσης τους σε ελληνικά ομόλογα.

Όταν έδιωχναν οι «Μερκοζί» κακήν κακώς τον Γ. Παπανδρέου από την κυβέρνηση με ένα συνταγματικό πραξικόπημα που δεν έχει όμοιο σε αναπτυγμένη χώρα και διόριζαν τον Λουκά Παπαδήμο στις 11/11/11 ένα στόχο είχαν στο μυαλό τους: να εφαρμοστεί απρόσκοπτα και ομαλά το πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων. Και εφαρμόστηκε όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει. Από τότε, επομένως, το Βερολίνο ήξερε για τις ζημίες που θα προκαλούνταν στις κυπριακές τράπεζες, μια και είχε ακριβέστατη άποψη για τους κάτοχους των ελληνικών ομολόγων ανά πάσα στιγμή. Ήξεραν, δηλαδή, το χάρτη των ζημιών.

Φτάνοντας στη συνέχεια να ρίχνουν την πέτρα του αναθέματος στους Ρώσους ολιγάρχες και στο καθεστώς αδιαφάνειας που επικρατεί στις κυπριακές τράπεζες, κατηγορώντας τες ότι αποτελούν πλυντήριο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, αυτό που επεδίωκαν ήταν να αποκρύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες για το κυπριακό ναυάγιο. Αλλωστε, η κυπριακή φούσκα δεν αφορούσε σε δάνεια που δίνονταν αλόγιστα χωρίς επαρκείς εγγυήσεις, όπως συνέβη στις ΗΠΑ, στην Ιρλανδία και στην Ισπανία.

Η ιδιαιτερότητα της κυπριακής φούσκας έγκειται στο μεγάλο ύψος των καταθέσεων που διατηρούσαν, λόγω του ότι οι κυπριακές τράπεζες αποτελούσαν πύλη εισόδου κεφαλαίων από τη Ρωσία, την Ουκρανία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής προς την Ευρωζώνη. Επομένως, η απόφαση του Eurogroup να τιμωρηθούν οι καταθέτες για τις επενδύσεις των τραπεζών, όταν, μάλιστα, οι διοικήσεις τους, οι εποπτικές Αρχές (δηλαδή η κεντρική τράπεζα) και όσοι αποφάσισαν το «κούρεμα» των ομολόγων συνεχίζουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο της κριτικής, αποτελεί πρόκληση.

Ή σκοπιμότητα!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση υφαρπαγής των καταθέσεων σηματοδοτεί το σβήσιμο της Κύπρου ως χρηματοοικονομικού κόμβου από τον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη. Ποτέ ξανά δεν θα τοποθετηθούν στην Κύπρο τόσα δισεκατομμύρια, αν μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη δεκαεφτά υπουργοί να αποφασίζουν και δεύτερο ή και τρίτο, αν χρειαστεί, «κούρεμα» των καταθέσεων. Έτσι όμως το νησί θα βουλιάξει. Η Κύπρος θα καταδικαστεί στην οικονομική ερήμωση και τη φτώχεια, όχι στο όνομα της οικονομικής διαφάνειας και της ηθικής -αυτά είναι για αφελείς!-, αλλά χάρη των γερμανικών συμφερόντων. Γιατί, αν κάποιος ωφελείται από την εξάλειψη της Κύπρου από τον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό χάρτη -μιλώντας πάντα για την Ευρώπη- είναι το Λουξεμβούργο, που αποτελεί γερμανική αποικία. Ένα προτεκτοράτο που ειδικεύεται στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, με τη μοναδική διαφορά ότι χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας «απορρυπαντικά», που δεν... μυρίζουν ούτε αφήνουν... στίγματα. Καθαρές δουλειές και κυρίως τα πάντα υπό τον αυστηρό γερμανικό έλεγχο. Αν η Κύπρος, επομένως, δεν θέλει να χάσει το βιοτικό επίπεδο που είχε και αν θέλει να διατηρήσει τις διεθνείς της οικονομικές συμμαχίες οφείλει να ανακοινώσει την έξοδο από το ευρώ, στέλνοντας το δικό της μήνυμα στην ΕΕ.

Στασιμότητα η παραμονή στην Ευρωζώνη

Άλλωστε, η εγκατάλειψη της κυπριακής λίρας και η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου του 2008 μόνο με οικονομική άνθηση και ευημερία δεν συνδυάστηκαν. Κι αυτός είναι ο δεύτερος λόγος για τον οποίο πρέπει η Κύπρος να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, έστω κι αν στην οικονομική στασιμότητα των τελευταίων ετών είχε και η διεθνής οικονομική κρίση το δικό της μερίδιο.

Οι ίδιοι οι Κύπριοι σήμερα δεν νιώθουν καμιά ευγνωμοσύνη απέναντι στο ευρώ, που το έχουν ταυτίσει με την ακρίβεια, καθώς προκάλεσε ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα του νησιού κύμα ανατιμήσεων, που έχει τοποθετήσει την Κύπρο στην ομάδα χωρών της Ευρωζώνης με υψηλό πληθωρισμό. Το ευρώ επίσης έχει ταυτιστεί με την ανεργία. Είναι ενδεικτικό ότι από το 2005 μέχρι και το 2008 η ανεργία συνεχώς μειωνόταν στην Κύπρο κι έκτοτε αυξάνεται σταθερά. Από 16.000 εργαζόμενους που έπληττε το 2008, το 2012 η ανεργία έπληττε περισσότερους από 52.000 εργαζόμενους (12%), χωρίς, μάλιστα, να έχουν εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου και τα μέτρα του Μνημονίου, που θα θέσουν σε κίνηση το γνωστό αρνητικό σπιράλ ύφεσης - ανεργίας - δημοσιονομικών αποκλίσεων.

Τα ιστορικά επίπεδα ανεργίας ύψους 4% που χαρακτήριζαν επί χρόνια την κυπριακή αγορά αποτελούν πλέον γλυκιά ανάμνηση, δίνοντας ώθηση στο ρατσισμό, που αναπτύσσεται ραγδαία. Τα χρόνια του ευρώ ήταν επίσης μια περίοδος συνεχούς αύξησης του δημόσιου χρέους, καθώς από 48,9% του ΑΕΠ το 2008 έφτασε το 2013 στο 96,7%. Από το 2004 δε, όταν άγγιξε το ανώτερο μέχρι τότε σημείο του (70,9% του ΑΕΠ) μειωνόταν σταθερά.

Εν κατακλείδι, όσο νωρίτερα αποχωρήσει η Κύπρος από την Ευρωζώνη, τόσο καλύτερα θα είναι. Όσο αναβάλλεται αυτή η απόφαση, τόσο δημιουργούνται τετελεσμένα που θα καθιστούν την έξοδο πιο δαπανηρή. Τώρα λοιπόν, κι όχι αύριο...


39 σχόλια :

  1. Ανώνυμος21/3/13 23:29

    το ενα απο τα τρια σταυροδρομια του κοσμου,εκανε το λαθος να ....εχει κοιτασματα αεριου-πετρελαιου....γινετε,παρτε διαβολοι βαγια,και μονο κατα τυχη μπορεις να μαντεψεις το αποτελεσμα.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/3/13 23:43

    πολυ σωστα τα λες γερολυκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/3/13 23:47


    Βαρουφάκης: Θλιβερός ο Σαμαράς, άφησε τον άπειρο Αναστασιάδη να επιλέξει μια καταστροφική ρύθμιση
    Τις δικές του απαντήσεις δίνει ο Γιάννης Βαρουφάκης για τις εξελίξεις στην Κύπρο στην εφημερίδα «Αυγή» που θα κυκλοφορήσει την επόμενη Κυριακή. Μεταξύ άλλων κατακεραυνώνει τη στάση της κυβέρνησης Σαμαρά.
    Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας απαντά χαρακτηριστικά πως βρίσκει τη στάση της κυβέρνησης «θλιβερή.
    Με ποιο δικαίωμα άφησε τον άπειρο κ. Αναστασιάδη να επιλέξει την καταστροφική ρύθμιση της κατάσχεσης καταθέσεων που εγγυάται το κυπριακό κράτος; δεν κατανόησε ότι αυτό θα ήταν καταστροφικό όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για την Ελλάδα, την Ισπανία, τη χειμαζόμενη περιφέρεια γενικότερα: Αν μη τι άλλο, τα πρόσφατα γεγονότα θα πρέπει, επί τέλους, να πείσουν τον κ. Σαμαρά ότι έχει ιερό καθήκον να εγκαταλείψει το Δόγμα Παπακωνσταντίνου («να κάνουμε τα καλά παιδιά, να πάρουμε την επόμενη δόση κι έχει ο Θεός»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/3/13 09:50

    Ἀκόμα τούτη τὴν ἄνοιξη,
    ραγιάδες, ραγιάδες,
    τοῦτο τὸ καλοκαῖρι,
    ὅσο νὰ ῾ρθεῖ ὁ Μόσκοβος,
    ραγιάδες, ραγιάδες,
    νὰ φέρει τὸ σεφέρι
    Μοριᾶ καὶ Ρούμελη.

    Προς απανταχού μυαλοκαμένους, βαρεμένους και στοκαρισμένους.....

    Πέρασαν οι μπούλες και πέσανε οι μάσκες. Λυπάμαι μοναχά τα βαρεμένα του Αλέξη που άλλα τα ρωτάς και σου απαντάνε. "....περιμένω να τελειώσει ο συνομιλητής μου και θα απαντήσω μετά...." Αν δεν το πιστεύετε το είπε ο Στρατούλης....ναι ο Στρατούλης....

    Δεν έχουν τι να ψελλίσουν. Είναι γκαγκστερς τα νεοφιλελεύθερα καθίκια της μονεταριστικής ευρώπης, αλλά μ' αυτά θες να συνομιλήσεις και να διαπραγματευτείς τίιιιιιιιιίιιί ρεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/3/13 10:05

    ΚΑΦΡΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/3/13 10:11

    Πολλοί οργανισμοί δεν έχουν συνηθίσει ακόμα τα γενόσημα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/3/13 10:20

    ΚΑΦΡΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/3/13 10:33

    Προς ΙΦΕΤ.

    Κάποια γενόσημα έχουν την παρενέργεια του αφρίσματος.....Είναι βέβαιο πλέον!!!

    Ξέχασα και τα πιθήκια, τους ναζιστές. Ένας εδώ μέσα αφρίζει που τον ξέχασα και κάνει αισθητή την παρουσία του με κεφαλαία μάλιστα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/3/13 10:41

    ΚΑΦΡΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/3/13 10:42

    Ένας λαός που έμεινε 400 χρόνια στη σκλαβιά, που πήρε μέρος και στους δύο παγκόσμιους πολέμους, που δεν τον έφτασε αυτό και όταν τελείωσε ο 2ος έκανε και έναν εμφύλιο, που στα ενδιάμεσα διαστήματα ξεχαρμάνιαζαν διάφορες χούντες (που ούτε και εκεί αντιστεκόταν) και όταν τα τελευταία χρόνια είπε να το παίξει ευρωπαίος νόμισε ότι αυτό είναι μια συνέχεια του παλιού του .....εαυτού, καταλήγει σε λύσεις τύπου βαρεμένων, μυαλοκαμένων, στοκαρισμένων και ηλιθίων πιθήκων......

    Σκληρή άποψη, αλλά όχι ανθελληνική, πέρα για πέρα πατριωτική για τους ψαγμένους....

    Έλληνας δε γεννιέσαι, γίνεσαι.

    Οι βλάκες ψάχνουν DNA και οι κοινωνιστές ψάχνουν συμπεριφορές.

    Μια απορία μόνο. Τα λεφτά στην Κύπρο τι γίνανε?????? Πότε οι τραπεζίτες και το μισό τουλάχιστον πολιτικό σύστημα θα κάτσει στο σκαμνάκι????

    Απεργάζονται σχέδιο να φάνε τα λεφτά των ταμείων και εκεί.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος22/3/13 10:47

    enas edo mesa vrizei opoion den toy moiazei politika. nea h8h afoy den mporei na kanei sxolio.einai mpaxalakias merkelakias .gi ayto toy grafei o allos kafrilaaaaaaaaaaaaaaa.mporeite oloi ayth th leksoyla na toy th grafete opote vrizei toys alloys politika mpas kai to voylosei o anorymos.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος22/3/13 11:00

    10.42 ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΕΣΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΞΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΚΛΑΒΟΥ.ΑΛΛΑ ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΣΚΛΑΒΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος22/3/13 11:34

    ρε συμπατριωτες που ειναι ο Σαμαρας και Ο βενιζελος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος22/3/13 11:45

    O βενιζελος αναστενει το πασοκ
    να τι διχνει νεα δημοσκοπιση
    ΣΥΡΙΖΑ 31%
    ΝΔ 28,5%
    ΠΑΣΟΚ 6%
    ΑΝΕΛ 5,5%
    Χρυσή Αυγή 11%
    ΔΗΜΑΡ 5,5%
    ΚΚΕ 6%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος22/3/13 12:54

    .Η κυβέρνηση Σαμαρά όχι μόνο δεν στάθηκε αλληλέγγυα προς τον κυπριακό λαό αλλά έκανε το ακριβώς αντίθετο. Άφησε την Κύπρο στη μοίρα της να παλεύει με όλα αυτά τα θηρία της Ευρώπης των Γερμανών
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος22/3/13 13:02

    η ελληνική κυβέρνηση άφησε και τους Ελληνες της Συρίας στο έλεος της αλ-καιντα .Ολες οι κυβερνήσεις προστατέψανε τους υπηκόους τους εκτός από την ελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος22/3/13 13:31

    Απόψεις υπάρχουν πολλές με επιχειρήματα και αντικρουόμενες μεταξύ τους. Όλες έχουν λογική και ρίσκο. Αν βάλουμε πάνω απ' όλα το κοινό συμφέρον (άρα και το δικό μας) τότε μόνο μπορούμε να δούμε κάποια πράγματα πιο καθαρά. Χορτάσαμε από λαϊκισμό, χορτάσαμε από εκβιασμούς, χορτάσαμε από φόβο. Από πολιτικό ρεαλισμό πάσχουμε.

    Δεν ξέρω που θα καταλήξει το πράμα στην Κύπρο (υποψιάζομαι συνεργασία γερμανίας ρωσίας γι' αυτό που γίνεται....και μη γελάς) αλλά ο λαϊκισμός περισσεύει.....νομίζω. Έχουμε πλούσια ιστορία για να είμαστε πιο προσγειωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος22/3/13 13:42

    11.00

    Πάντως εσένα δεν ήθελα να σε συμπεριλάβω στην ομάδα της αμοιβαδοειδούς λογικής....γιατί επιμένεις και το φωνάζεις.....Γιατί θέλεις τέτοια αναβάθμιση????....

    (γαύγισε τώρα μετά αφρού....)χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος22/3/13 14:08

    Με τις υγείες του οι Κύπριοι και οι εδώ Τσιπροκαμμένοι και οπαδοί της συνέχισης του χρεοκοπημένου παρασιτικού-πελατειακού-κομματικού κράτους. Μου φαίνεται ότι το ΡΙΚ παίζει πολύ Καμμένο και Τσίπρα. Πίστεψαν ότι μπορούν να μπλοφάρουν και να εκβιάσουν την Ε.Ε. καταφεύγοντας στη Ρωσία μια υποανάπτυκτη πολιτικά και κοινωνικά χώρα, που η παρούσα οικονομική της δύναμη αντλείται μόνο επειδή αυτή την στιγμή οι τιμές πετρελαίοου-φυσικού αερίου είναι ψηλά. Σκεφτείτε τι θα παθαίναμε εμείς με πολλαπλάσιες κεφαλαιακές ανάγκες αν ακούγαμε τους Τσιπροκαμμένους. Λεονταρισμοί όταν τα έχεις κάνει $%^&^* ως κράτος δεν περνούν. Και όσο για το παραμύθι για τους υδρογονάνθρακες που δήθεν θέλει να αρπάξει η "κακή" Ε.Ε. είναι για γέλια..
    Να είμαστε ευτυχείς που ακόμα οι εταίροι μας στηρίζουν, παρά την κοροιδία που τους ρίχνουμε τα τελευταία 3 χρόνια ότι θα εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας (συμμάζεμα κράτους, φοροδιαφυγή, κρατικές σπτάλες, κλπ, για να μην πάω παλιότερα με τις επιδοτήσεις και τις άλλες λαμογιές.). Όπως είδαμε έξω απο την Ε.Ε. το χάος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος22/3/13 14:26

    Μας ψεκάζουν σας λέέέώωωωωωωωω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος22/3/13 14:30

    Επί του πιεστηρίου!!!!

    Αλέξης και Καμένος συναντήθηκαν και συμφώνησαν σε λύσεις............Θα επικρίνουν την ελληνική κυβέρνηση γιατί δεν έδωσε 2 δις στην κύπρο......

    Δεν υπάρχει έλεος σας λέωωωωωωωω......

    Και όχι τίποτα άλλο, θα δικαιωθεί και ο χψ που λέει για βαρεμένους και μυαλοκαμένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος22/3/13 14:43

    o χψ κρυβεται δεν το βλεπετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος22/3/13 14:49

    Δηλαδη αμα εχει μυαλο αμοιβαδας τον αναβαθμιζεις κιολας??????χαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος22/3/13 14:50

    Δειλός μοιραίος και άβουλος
    Βρισκει ευκολία μόνο όταν ταυτίζεται με τους ισχυρούς
    Λιασκοβας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος22/3/13 14:56

    Κοιτα που οι πολιτικοι της κυπρου θα δικαιωσουν τον γαπ.....

    Παντως μεχρι χθες φιλος ηταν υπερ τσιπρα και απο χθες τσιμπιεται.....αρχισε να καταλαβαινει μαλλον, προσγειωθηκε στη γη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος22/3/13 15:02

    Ακούω την Κατερίνα Ακριβοπούλου στον Σκάι λίγο πεσμένη.....Τι συνέβη και τόχασα????

    Δεν ήταν σαφής ο Νώτης με τον Ευκλείδη????? ή μπέρδεψε πάλε η αρχηγάρα ¨Πάνος¨ τους υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο) με τους υδατάνθρακες (μακαρούνια)......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος22/3/13 15:09

    Η αλήθεια είναι ότι το "ιερατείο" από τα Ορλωφικά και μετά έκανε τόση πλύση εγκεφάλου στο πόπολο που ακόμα....ελπίζουμε. Εδώ η φαιοκόκκινη ιδεοληψία ομογενοποίησε τα ....αδιάλυτα! Μπράβο Αλέξις, καλά ξεμπερδέματα, αλλά τι να σκιαχτείς εσύ με τη Ρένα δίπλα σου (μιλάμε για μεγάλη διπλωμάτη....)

    Μεντβέντεφ¨ Βοήθεια θα δώσουμε στην Κύπρο μετά από συμφωνία της Κύπρου με την ΕΕ¨

    Τι να περιμένουμε δεν ξέρω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος22/3/13 15:17

    Ο Βαρουφάκης τι λέει???? Δεν θέλουμε τη δόση σας κύριοι μας συμβούλευε. Και τι να πάρουμε??????......Θα τούλεγα τι να πάρουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος22/3/13 15:36

    Το 15μελές της βίλας ¨Αμαλία¨ συνάντησε τον ¨λέγε με αρχηγό" των υδατανθράκων.

    ΚΑΛΟΟΟΟΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος22/3/13 16:00

    ΡΕ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΨ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΦΑΓΕ ΠΟΛΥ ΠΑΣΤΟ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑΞΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος22/3/13 18:43

    "Οι μάσκες έπεσαν! Η πολιτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο Κοινοβούλιο και κυρίως στο κοινωνικό επίπεδο, με πρόσχημα τη συμπαράσταση στον κυπριακό λαό, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, αφού δεν διστάζει να συνεργαστεί και με εθνικιστές. Υλοποιείται η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση από τη «λαϊκή δεξιά» μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το «νέο» ΠΑΣΟΚ βήμα το βήμα διαμορφώνεται. Άραγε τι είδους διαπραγμάτευση λένε στον κυπριακό λαό να κάνει; Μήπως τύπου «σχεδίου Ανάν», που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του; Ή συνεργασία με τον «αντιιμπεριαλιστή» Πούτιν;"

    Ποιόν μου θυμίζουν εδωμέσα αυτά.....ποιόν μου θυμίζουν.....

    Τι μου θυμίζουν οι φαιοκόκκινες απόψεις, τι μου θυμίζουν τα μουτσιουλίσματα σε άλλον κορύτο, τι μου θυμίζουν οι Ελ, οι Ιλλουμινάτι.....τι μου θυμίζουν τα πρεσσαρίσματα στα βαρεμένα για προτάσεις (που στην τελική πήρε και πανελλήνιες διαστάσεις, γιατί όλοι τα ρωτάνε τι προτείνετε και εκεί πέφτει το ξεβράκωμα και το γέλιο)

    ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

    Οι ΕΛ ψεκάστικαν?????? ή κρατάνε ομπρέλα.....για να απαγορέψουμε και τη χρήση ομπρέλας δηλαδή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος22/3/13 18:57

    Ο πλούτος της πάλαι ποτέ κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης έγινε βορά των μαφιόζων, που με κοντέινερς πήγαιναν τα λεφτά σε φορολογικούς παραδείσους.

    Πότε πρόλαβαν και πλούτισαν τα παληκάρια μέσα σε 20 χρόνια?????

    Έτσι είναι η μαστροπία, το οπλοεμπόριο και το ναρκοεμπόριο ή πρόκειται περί ηθικών εργαζομένων.

    Μια μέρα ένας γνωστός μου, μου διηγιόταν την περίπτωση που πήγε να καταθέσει 18.000 ευρώ που είχε φυλαγμένα μετά τα κύματα τρομοκρατίας των τελευταίων μηνών. Μόνο την αντιτρομοκρατική δε φώναξαν για που τα βρήκε. Είναι να γελάς στην τελική με τον κυνισμό, τον όποιο κυνισμό, είτε των γερμαναράδων, είτε των....νομοταγώς λειτουργούντων τραπεζικών καταστημάτων.

    Το ερώτημα όμως πλανάται>

    Τι γίνανε τα λεφτά???? Μήπως άμα ψάξουν θα πρέπει να κρεμαστούν τραπεζίτες και πολιτικοί?????

    Ένα μεγάλο τμήμα του λαού το υπερχρέωσαν (με τον όποιο τρόπο το προσέγγισαν και το κορόιδεψαν) και όσοι δεν τυλίχτηκαν, κυνικά τους δημεύουν το κομπόδεμά τους με το πρόσχημα των ολιγαρχών, που τώρα ανακάλυψαν και έμαθαν και θέλουν να δουλέψουν υγειώς........Δεν μπορεί σίγουρα μας ψεκάζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος22/3/13 20:00

    Μη φοβάστε, άμα ζορισουν τα πράγματα θα καθαρίσουν ο Πάνος με τον Αλέξη. Θα εκβιάσουν τους ευρωπαίους ότι θα βγούμε από το ευρώ και θα παμε για δανεικά σε Κίνα Ρωσία που παρακαλάνε να μας δανείσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος22/3/13 20:06

    Προς ενημέρωση των εδώ ΕΛ.

    Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν παρέστει εις την συνάντησιν των κ.κ. Τσίπρα και Καμένου λόγω απουσίας του εις το εξωτερικόν.

    Θα παρίστατο ο κ. Κασιδιάρης αλλά είχε σοβαράν συνάντησιν δια τον ορισμό υποψηφίου δημάρχου, κατά τας προσεχάς εκλογάς, εις τον δήμον Αχαρνών. Φήμαι που διαδίδονται τελευταίως ομιλούν δι' υποψήφιον δήμαρχον εκ των αθλητριών μας που σήκωσαν την σημαίαν μας μεσουρανίως.....και εδόξασον την πατρίδαν μας εις τα πέρατα της γης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος22/3/13 20:43

    Νώτης και Ευκλείδης δεν τα βρίσκουν......Η Ελλάς διέρχεται κρισίμους στιγμάς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος22/3/13 22:14

    ΜΟΝΟΛΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥΡΛΕ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΦΡΙΚΑ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΡΕ ΕΔΩ ΑΥΤΑ.ΣΤΟ ΠΡΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος22/3/13 22:39

    Βγήκανε πάλι ο βόθρος και μας πήρε η μπόχα....Εγώ την κάνω προσωρινώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος23/3/13 07:59

    1014

    Ξερεις εσυ απο ζουρλια????? Δε νομιζω....

    Αντε ρε πατριδα σταματα μας εχεις ζαλισει με τις βρισιες σου συνεχεια και συνεχεια. Εγω ειμαι ο 336 και 806 τι σε ενοχλησε??? Το καλαμπουρι για τον καμενο και τη χα??? Αυτο σε ενοχλησε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος23/3/13 09:31

    Κάτι ξέρει μάλλον.....Για σύνελθε και πάρε τα ρημάδια, μην τ' αλησμονάς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.