Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Τραγουδισμένη αμυγδαλιά

 Η αμυγδαλιά κατά την ελληνική μυθολογία ήταν μια  όμορφη πριγκίπισσα που ονομαζόταν Φυλλίς, κόρη ενός βασιλιά της Θράκης. Από τη Θράκη πέρασε ο γιος του Θησέα, Δημοφώντας, επιστρέφοντας με το καράβι του από την Τροία. Οι δύο  νέοι συναντήθηκαν και ερωτεύθηκαν. Τότε  ο βασιλιάς  έδωσε στον Δημοφώντα την κόρη του για γυναίκα  και ένα μέρος του βασιλείου του.

Αφού πέρασε καιρός, ο Δημοφών νοστάλγησε την πατρίδα του την Αθήνα τόσο πολύ, που ζήτησε να πάει εκεί για λίγο διάστημα. Η Φυλλίς συμφώνησε αφού της υποσχέθηκε ότι θα γύριζε πίσω σύντομα και έτσι εκείνος μπήκε στο καράβι του και απέπλευσε. Η Φυλλίς περίμενε για χρόνια την επιστροφή του, αλλά τελικά πέθανε από μαρασμό. Οι θεοί, από οίκτο, μεταμόρφωσαν την Φυλλίδα σε δέντρο, σε αμυγδαλιά, η οποία έγινε σύμβολο της ελπίδας
Ο Δημοφώντας, περιπλανώμενος, και γεμάτος τύψεις, επέστρεψε και βρήκε τη Φυλλίδα, ένα γυμνό δέντρο χωρίς φύλλα και άνθη. Απελπισμένος αγκάλιασε το δέντρο, το οποίο ξαφνικά πλημμύρισε από λουλούδια, δείχνοντας ότι η αγάπη δεν μπορεί να νικηθεί από το θάνατο.

                                                     
Αμυγδαλιά
Στέλιος Σπεράντζας

Ωχρό φωτίζει απόψε το φεγγάρι
τις στράτες του χωριού, στη σιγαλιά.
Γυρτή πίσω απ' το φράχτη κι έχει πάρει
μια ανήσυχη έγνοια η άσπρη αμυγδαλιά.

Στεφάνια έχει ανθοπλέξει ένα ζευγάρι
δεσμούς για την αγάπη την παλιά.
Κι οι πόθοι της στου ονείρου όλη τη χάρη
Πετούν, ξαναγυρνούν, τρελά πουλιά.

Γλυκέ ερωμένε, Μάρτη, Μάρτη, ακόμα
δε φαίνεσαι, να σμείξτε στόμα στόμα
στην ήμερη ησυχία του χωριού

Κι η νύφη από κλωνάρι, από μιαν άκρη
τρεμάμενο να στάξει αφήνει δάκρυ
διαμάντι μες στο φως του φεγγαριού.

Νικηφόρος Βρεττάκος
Μιά μυγδαλιά

Μιά μυγδαλιά και δίπλα της,
εεεσύ. Μα πότε ανθίσατε;
Στέκομαι στο παράθυρο
και σας κοιτώ και κλαίω.

Τόση χαρά δὲν την μπορούν
τα μάτια.
Δός μου, Θεέ μου,
όλες τις στέρνες τ' ουρανού
να σιὶς γιομίσω.



49 σχόλια :

  1. Ανώνυμος25/2/13 13:26

    Επειδή δεν ανθίζουν μόνο οι Αμυγδαλιές!!!!

    Φορώντας χαρτοσακούλες ψήφισαν οι «φίλοι του ΠΑΣΟΚ»

    Με το πρόσωπο κρυμμένο μέσα σε χάρτινες σακούλες, ώστε να μην τους πάρει κανένα μάτι και τους μείνει η ρετσινιά, ήρθαν να ψηφίσουν - για την εκλογή συνέδρων - τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας το κομματικό τους καθήκον
    Μέλη του κινήματος, βγαίνουν από τα γραφεία, με όλες τις απαραίτητες προφυλλάξεις, μην τους δει κανένας γνωστός και γίνουν ρεζίλι.

    Μέλη του κινήματος, βγαίνουν από τα γραφεία, με όλες τις απαραίτητες προφυλλάξεις, μην τους δει κανένας γνωστός και γίνουν ρεζίλι.

    Ως μήνυμα αισιοδοξίας, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και αντέχει, έστω και με χαρτοσακούλες στο κεφάλι, εξέλαβε ο πρόεδρος του κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, την αθρόα προσέλευση μελών για την εκλογή συνέδρων.

    Υπακούοντας μάλιστα στις ευχές των στελεχών, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, «να αφήσουν πίσω τα βαρίδια και τις παθογένειες», τα μέλη του ΠΑΣΟΚ γέμισαν από νωρίς την είσοδο των γραφείων στην Ιπποκράτους, με κάθε είδους βαρίδια, κυρίως από πετονιές και ζυγαριές, ενώ σαφώς λιγότερη ήταν η συμμετοχή σε αφημένες παθογένειες.

    Πολλά από τα μέλη του κόμματος, χωρίς να βγάλουν ούτε στιγμή τη σακούλα από το κεφάλι - γιατί, όπως είπαν δεν θέλουν να γίνουν ρεζίλι - παραδέχθηκαν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μια συνήθεια όπως το τσιγάρο, που προσπαθούν να κόψουν, αλλά - πολύ συχνά - ξανακυλάνε.

    «Οι φίλοι μου, μου είπαν πού θα με ανέβαζε το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν μου είπαν πόσο χαμηλά θα με έριχνε στη συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά ένα παλιό μέλος, που επιστρέφει από άρρωστη συνήθεια στα γραφεία, πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα διορίσουν και το εγγόνι του, όπως διόρισαν εκείνον και τον γιό του.

    Πάντως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ψυθίριζαν μεταξύ τους, συνωμοτικά, μέσα από τις σακούλες, για ένα κέντρο απεξάρτησης Πασοκτζήδων, όπου σε μια εβδομάδα μπορεί κάποιος, εθισμένος στους Βενιζελισμούς και τους διορισμούς, να «καθαρίσει» πλήρως και να ξαναγυρίσει στην κοινωνία χωρίς τη χαρτοσακούλα της ντροπής.

    (Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)
    Απο το moufanet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/2/13 13:50

    αν ίσχυε αυτό, ίσως και να υπήρχε ελπίδα . αλλά δυστυχώς είνα μούφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/2/13 14:53

    ΣΑΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΔΗΛ 1.26 ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/2/13 15:27

    η Ανοιξη φέρνει κι άλλα φρέσκα και πρωτόγνωρα

    Νέο γύρο αντιπαραθέσεων μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε η συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στην εκπομπή «Άλλη Όψη» του Μανώλη Κοττάκη στη ΝΕΤ.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το χαράτσι δεν θα καταργηθεί για όλους αλλά για τους οικονομικά αδύναμους, υποστήριξε ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού που έχει κάνει σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως και να μην είναι εφικτή και πως η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα καταργηθεί μόνο εάν βρεθεί ένα «ισοδύναμο»!

    «To χαράτσι και η εισφορά αλληλεγγύης είναι υπό αίρεση. Υπό κατάργηση είναι το χαράτσι μόνο για κάποιες κατηγορίες όπως οι άνεργοι. Αν δε βρούμε το λογαριασμό τι να κάνουμε ; Ό,τι αφορά δημοσιονομικό μέγεθος, θα ήταν ανεύθυνο να πω καταργούμε αυτό χωρίς να πω τι θα βάλουμε στη θέση τους» υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης.

    Ο ίδιος, αναφερόμενος στη συνέχεια στον κατώτατο μισθό, για τον οποίο ο κ. Τσίπρας έχει υποσχεθεί την επαναφορά του στα προ κρίσης επίπεδα (751 ευρώ), τόνισε ότι ίσως και να μην είναι πραγματοποιήσιμη υπόσχεση: «Προς το παρόν μπορούμε να το κάνουμε. Αν δε γίνει η αλλαγή και προχωρήσει η κατάρρευση της οικ0νομίας, μπορεί και να μην μπορούμε να το κάνουμε. Από τα 230 δισ. Ευρώ του ΑΕΠ, πήγαμε στα 180 δισ.. Αν συνεχιστεί αυτό, ενδεχομένως και να μην μπορούμε να το κάνουμε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/2/13 15:42

    ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑ ΛΕΩ ΑΡΗ ΜΟΥ...ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/2/13 15:46

    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ 3.42 ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΚΑΙΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΜΕΙΣ !!
    ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΙΣΩΣ ΜΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ

    ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ!!!!


    (Αλλά αυτό δεν θέλει ψάξιμο, αφού το λες εσύ είναι σίγουρο......)

    Πλάκα έχουμε τελικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/2/13 16:01

    ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΑΡΗ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ.ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ.ΒΡΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΠΟ ΗΜΙΦΑΣΙΣΤΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΦΑΣΙΣΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/2/13 16:10

    το να φοράνε σακκούλες δείχνει ότι υπάρχει τσίπα, στην εναπομείνασα βάση τουλάχιστον, και μόνο μ αυτή την έννοια λέω ότι υπάρχει ελπίδα .
    γιατί όπως γράψανε προ ημερών κάποιοι, δεν υπάρχει ουτε τσίπα ούτε φιλότιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/2/13 16:11

    ΝΙΣ ΣΒΗΣΕ ΤΑ 3.42 ΚΑΙ 4.01 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/2/13 16:13

    Η ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΨ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΠΥΡΓΗΣΙΟ.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος25/2/13 16:17

    ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΤΑΜΗΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος25/2/13 16:18

    θα πληρωθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος25/2/13 16:21

    ΑΣΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ,ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΧΑΖΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΧΨ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΧΨ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ. ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΩΞΕΣ ΟΛΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ.ΤΩΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΜΗΛΟ ΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος25/2/13 16:23

    αφιλοκερδώς δηλαδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος25/2/13 16:28

    ΑΝΤΕ ΡΕ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος25/2/13 16:32

    παρεξήγησα?
    κάλιο να σου βγει το όνομα παρά το μάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος25/2/13 16:36

    ΚΑΦΡΙΛΑΑΑΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος25/2/13 16:38

    de @@@@@@@@@@@@@@ re karagkiozh to myalo soypese sto dromo h kratages omprela otan to moiraze o theos sigoyra exeis vlavh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος25/2/13 16:39

    τα 3 παραπανήσια Α είναι αντίλαλος? ή τα 3 απ΄αυτά δείχνουν την ποιότητα του Ταμήλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος25/2/13 16:49

    ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΛΟΗΜΕΝΕ. ΕΙΣΑΙ ΨΩΝΙΣΜΕΝΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος25/2/13 16:51

    ποιοί είναι οι άλλοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος25/2/13 16:57

    ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΑΝΟΗΤΕ ΧΨ ΑΣΤΕΡΗ ΑΓΝΩΣΤΕ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΟΧΘΗΡΟΣ ΚΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΙΝΑΜΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΣ.ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ Η ΦΕΙΣ ΜΠΟΥΚ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΣΤΩ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΘΑ Σ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝ,ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ.ΑΝΤΕ ΑΣΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος25/2/13 17:01

    δεκτό το αίτημα. σ΄αφήνω ήσυχο.
    αλλά ξαναρωτάω αφιλοκερδώς πήγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος25/2/13 17:37

    σημερα η γκιουλιμαρ πηδηχτικε με τον αχμετ που στο απογευματινο τουρκικο πηδαει την γκιουζελ και στο νυχτερινο τον γλυκοτηραει ο χασαν...ο προβοπουλος δηλωσε πτι εξαντλειται η φοροδοτικη ικανοτητα των μισθωτων και συνταξιουχων..[ΟΧΙ ΕΞΑΝΤΛΕΙΘΕΙΚΕ]!!!!!!!!!!!αραγε να περιμενω και αλλα μετρα η να συνεχισω να τηραω τουρκικα????? gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος25/2/13 18:09

    ΓΕΡΟΛΗΚΕ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ.ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΧΨ,ΡΕΝΤΕΖΕΛΑ,ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΡΕ...ΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ.........ΕΓΩ ΘΑ ΦΕΡΩ ΤΟΝ ΚΟΥΤΟΥΝΑΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΟ....ΝΑ ΙΔΟΥΜΕ ΤΙ ΔΙΑΒΟΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος25/2/13 18:32

    για σκεψου να μαζευτει κοσμος να βγει στο μεγαφωνο και να πει...απο δω ο κυριος χψ,ο gerolykos,ο ρεντεζελας ,μακρια λακα κλπ,θα μας τηρανε σαν ουφο οι αλλοι..ασε που θα πεσει πολλυ γελιο.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος25/2/13 18:34

    τήρα κανα τούρκικο τωρα που συνηθήσαμε τη γλώσσα
    μπας και τη μάθουμε.
    εγώ πάντως από μαγέρεμα έμαθα πόσα!
    που διάολο βρίκουνε τα υλικά δεν ξέρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος25/2/13 18:35

    Τον χψ μην τον ανακατεύεται ακόμα, έχει να τελειώσει με το συνέδριο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος25/2/13 18:39

    ΑΠΟ ΤΟ 2.53 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.ΝΙΣ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ Ο ΑΛΗΤΗΣ.ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΒΗΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΣΟΒΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος25/2/13 19:36

    την ευθύνη για τα μιρκά γράμματα αναλαμβάνει ο αστερίσκος.


    τυπογραφικό σημάδι σε μορφή μικρού αστεριού (*)· τίθεται σε κείμενο για να υποδείξει την ύπαρξη μιας σχετικής υποσημειώσεως
    (συνεκδοχικά) η ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ που διατυπώνεται σε ένα κείμενο από έναν από τους υπογράφοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος25/2/13 19:37

    προβοπουλος μιλαει ρεεε!!!ξυματε!!!!!!!gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος25/2/13 19:49

    ΓΕΡΟΛΥΚΕΕΕΕΕ ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΙΛΑΕΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος25/2/13 19:57

    πασοκος δεν γινεσαι ,πασοκος καταντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος25/2/13 20:31

    ΓΕΡΑΝΤΑΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος25/2/13 20:59

    σωστα χαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος25/2/13 22:33

    Λεφτά υπάρχουν, αλλά στα ...ταμεία των επιχειρήσεων

    Του Γ. Δελαστίκ - "Εθνος" 25/2

    την ώρα που η καθεμία από αυτές τις εταιρείες απολύει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, την ίδια ώρα... αποθησαυρίζουν τρομακτικά ποσά μετρητών!
    Apple έχει στη διάθεσή της μετρητά ύψους... 103,9 δι
    , η Τζένεραλ Ελέκτρικ, με ρευστό 95,3 δις
    Microsoft, με 51,8 δισ.
    Τογιότα στην έβδομη θέση με 30,6 δι
    Φολκσβάγκεν στη δέκατη θέση με 25,4 δισ. ευρώ. Σχεδόν 400 δισ. ευρώ σε μετρητά έχουν συνολικά αυτές οι δέκα επιχειρήσεις!
    25,4 δισ. της Φολκσβάγκεν
    επίσης γαλλική εταιρεία ύδρευσης GDF Suez με 18,3 δισ. ευρώ. Η
    γαλλική εταιρεία ηλεκτρισμού EDF με 22,3 δις……..

    αν αγοράσετε κανα ματσάκι μαιντανό μη ξεχάσετε να ζητήσετε απόδειξη.
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος25/2/13 22:54

    ΤΟ 6.39 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ Ο ΜΕΡΚΕΛΑΚΟΣ. ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος25/2/13 22:58

    ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΝΤΑΒΟΜΑΡΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ.ΑΝ ΔΕ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ 3 ΜΕ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ.ΕΓΩ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος25/2/13 23:04

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ.ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ.ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος25/2/13 23:24

    ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΔΕ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΕ Μ@@@@@@@@ΕΣ ΠΟΤΕ ΣΑΝ ΧΨ ΠΟΤΕ ΣΑΝ ΑΣΤΕΡΗΣ.ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΒΑΡΙΑ ΕΙΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος25/2/13 23:28


    Τριάντα έξι σχόλια και κανένα δεν αναφέρεται στο θέμα για τη Φυλλίδα- Μυγδαλιά! Όλοι περί ανέμων και υδάτων. Και αυτό γίνεται συστηματικά σ' αυτό το site! Αυτό το λυπηρό φαινόμενο δεν συμβαίνει πουθενά αλλού! Τέτοια ανευθυνότητα και τάτοια ασέβεια προς το ¨Μέσο" δεν τη χωράει νους ανθρώπου!
    Το πράγμα παράγινε. Ο υπεύθυνος δικαιούται, νομίζω και υποχρεούται,να ειπεί ορθά κοφτά: "Κύριε, είσαι εκτός θέματος ή το σχόλιό σου είναι ανάρμοστο. Απορρίπτεσαι!!" Πάντως η εξυγίανση είναι απαραίτητη.
    "Πάταξον μεν , άκουσον δε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος25/2/13 23:52

    Και νασακούσει και να σε χτυπίσει και καλά να κάνει.
    Ούτε και σύ γράφεις για την μυγδαλιά αλλά ούτε για μουριά. Α πιά δεν αντέχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος26/2/13 00:02

    o 6.39 einai a anti8etos toy xψ.meta ap ayto den egracpse tipota allo.ta alla einai toy x ψ aytoy toy athlioy fasista kai fysika diestramenoy egkefaloy poy kanei kopy past gia na kleisei to mplogk.niς den janagrafο svhston eleythera einai praktoras sto eipa noris apo perysi alla den to katalaves.den janagrafo gia na teleionetai oloi oi kanonikoi me dayton........tetoio arrosto den ksanada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος26/2/13 09:41

    Ξεχείλισαν τα βοθρολύματα και στην Ιταλία και μπήκαν μέσα.....

    Εδώ στα σάιτ αφού μας φλώμωσε στη μπόχα και τις βρισιές μας απειλεί ότι δεν θα ξαναγράψει. ΑΜΗΝ μπας και κάνουμε καμιά συζήτηση (όποιος θέλει) σοβαρή επί παντός του επιστητού, σαν γνήσιοι γλανιτσιώτες....

    Αστέρη θα σου απαντήσω εν ευθέτω χρόνω, περίμενα να τελειώσει το ντελίριό του πρώτα...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος26/2/13 09:48

    Αφού κάνει κόπυ πέιστ, αυτό σημαίνει ότι τα έχει αντιγράψει από κάποιον άλλον......ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ και έπαθες κολούμπρα με αυτά που έγραφες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος26/2/13 09:59

    ΚΑΦΡΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος26/2/13 10:18

    9.48ta exeis antigrapsei alla htan apanthseis se aisxh poy egrafes fysika kai ekanew provokatsia .h plastografia einai mesa soy .skecoy χψ poy eklepses to pseydonymo toy anthropoy kai to omologhses . katax8onios me myalo poy kahke

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος26/2/13 10:59

    Έχουμε και μεις στη γλανιτσιά Πέπε Γκρίλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος26/2/13 19:55

    ΚΑΦΡΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.