Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ;


Σ’ αυτή την μικρή γωνιά της Μεσογείου υπάρχει ένας λαός που καυχιέται ότι “θα κάνει και θα δείξει” επειδή δήθεν έχει προγόνους που μεγαλούργησαν. Οι διεθνείς τοκογλύφοι υποτίθεται πως θα έβρισκαν αντίσταση από αυτόν τον ηρωικό λαό. Αποκλείεται οι σοφοί Έλληνες να στήριζαν αυτούς που τους χρεοκόπησαν με αλλαξοκωλιές στην καρέκλα της εξουσίας. To ότι τους επιβράβευσαν με ψήφο “για να μην βγουν από το ευρώ” δείχνει πολλά για τον κώδικα αξιών τους. 
Η γενική και αβάσιμη ελπίδα για απονομή δικαιοσύνης προς αυτούς που λυμαίνουν τον πολιτικό και κοινωνικό βίο της χώρας περισσότερο έμοιαζε με προσεσυχή θρησκόληπτου. Μα, ο μέσος Έλλην πολίτης πέρα από το “να μπουν οι προδότες φυλακή” δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ μα ΠΟΤΕ ειλικρινά για απονομή δικαιοσύνης. Έχοντας την διχόνοια στο DNA του, ο Έλληνας στρέφεται εναντίον του διπλανού του, του άλλου εργαζόμενου, του μετανάστη.
Από που θα αντλούσε αξιοπρέπεια; Από την χρόνια οσφυοκαμψία του και την δουλικότητά του, προκειμένου να εξασφαλίσει την πάρτη του και να μπει στο “club των νοικοκυραίων”; Από που θα έβρισκε αποθέματα παιδείας, από την αγάπη για το χρήμα, ή μήπως από τα πισώπλατα μαχαιρώματα που είναι ικανός να κάνει για ν’ ανέβει στην “σκάλα επιτυχίας” που τον εκπαίδευσαν να ακολουθεί; Πως θα ανακάλυπτε την αλληλεγγύη, από τα σάλια που του τρέχουν κάθε φορά που κάποιος δίπλα του παθαίνει κακό; Πως θα μπορούσε να δημιουργήσει νέα σύμβολα και αισθητική; Με την Πάολα και την ενημέρωση του MEGA; Ή μήπως με το ξύλο στα γήπεδα και τo “Dancing With the Stars”;

Πέρα από αναλύσεις, η κρίση και η χρεοκοπία δεν αποτέλεσε εφαλτήριο για να γεννηθεί κάτι πραγματικά νέο. Μόνο νέες μορφές καταστολής, νέα σκουπίδια, νέες ιδεοληψίες, νέοι τρόποι εξαπάτησης, νέα άγνοια και νέες προκαταλήψεις. Όλα φτιαγμένα από παλιά υλικά. Όσο η χώρα ξεπουλιέται και οι κάτοικοί της πλησιάζουν στο να γίνουν οι Κινέζοι της Ευρώπης, οι ελίτ που έστησαν την ισοπέδωση της πραγματικής ζωής από τους αριθμούς, τρίβουν τα χέρια τους. Γιατί ήξεραν εξ’ αρχής πως η Ελλάδα για όλους τους παραπάνω λόγους ήταν το ιδανικό εργαστήριο για να πειραματιστούν. Πείτε μου, έκαναν λάθος;

ΥΓ. Με αφορμή το πόσες βλακείες έχω ακούσει για τους απεργούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

13 σχόλια :

  1. Ανώνυμος20/2/13 19:03

    Α Φ Ι Ε Ρ Ω Μ Ε Ν Ο....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρις πολιτική τσίπα οι βούλγαροι πολιτικοί!!
    Αμέσως να παραιτηθούν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/2/13 20:09

    Κύριε Νις, κύριε Νις, εδώ επιτρέπετε πολιτικά σχόλια, ή αν είναι ανεπιθύμητα διαγράφονται.......

    Πάντως μέσα σου,κάπου βαθιά μέσα σου, θα αναγνωρίζεις ότι περισσότερο σε βοηθάω εγώ που σε κουτουπώνω, παρά αυτοί που σε γλύφουν.....κατσαδιάζοντας υμάς δια χάριν ΣΟΥ......

    καληνύχτα Γιωργάκο και για το θέμα του ΚΟΥΡΠΟΥ περιμένω την αναγνώριση του ΛΑΘΟΥΣ, ξέρω ότι το κατάλαβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/2/13 21:45

    οι μόνοι που μπορεί να έκαναν πραγματικά λάθος είναι οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ.(αν και φαινότανε το πράγμα, αν παρακολουθούσες τις διαθέσεις τους απο το Μάρτη τουλάχιστον).όλα τα υπόλοιπα που βιώνουμε πραγματική απόρροια της "βούλησης του λαού"
    όσο για τσίπα μη την ψάχνετε στην ελλάδα. εδώ χάθηκε το φιλότιμο! τσίπα < σλαβική tsipa
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/2/13 22:15

    μια καλή φωτογραφία το κείμενο.
    ανθρωπάκια είμαστε που ξέρουμε να υψώνουμε τη φωνή μόνο στον υπάλληλο του γκισέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/2/13 22:49

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΝΙΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ Ν ΑΡΕΣΕΙ ΑΠ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΟ ΧΨ.ΡΕ ΓΑΜΩ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/2/13 09:31

    «Δεν μπορώ να μετέχω σε μία κυβέρνηση κάτω από την οποία η αστυνομία χτυπάει τον κόσμο, κάθε ρανίδα αίματος είναι ντροπή για μένα» δήλωσε απερχόμενος από το αξίωμά του, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μπορίσοφ.

    «Η εξουσία μας δόθηκε από τον λαό. Σήμερα, τού την επιστρέφουμε» τόνισε, σήμερα, ενώπιον του βουλγαρικού κοινοβουλίου, όπου έκανε γνωστή την παραίτηση της κυβέρνησής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/2/13 10:02


    Γιατί ήξεραν εξ’ αρχής πως η Ελλάδα για όλους τους παραπάνω λόγους ήταν το ιδανικό εργαστήριο για να πειραματιστούν. Πείτε μου, έκαναν λάθος;

    τις ξένες επενδύσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Σαν πρότυπο επένδυσης ο Μιχελάκης έφερε την Κινέζικη εταιρεία Cosco στον Πειραιά.
    η σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι λιμενεργάτες της κινέζικης πολυεθνικής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους εξής όρους: Ολοι οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται ως ανειδίκευτοι εργάτες. Οι συμβάσεις είναι ημερήσιες και γίνονται μέσω εταιρείας που έχει συσταθεί γι' αυτό το σκοπό και μέσω πέντε υπεργολάβων. Κανονισμός εργασίας δεν υπάρχει, σωματείο δεν επιτρέπεται και δεν αναγνωρίζεται η δικαιοδοσία του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων, ακόμα και της ΓΣΕΕ...
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/2/13 14:03

    αυτη ειναι η ελευθερη αγορα [εργασιας] που ζητουσε επι πολλα χρονια ο λαος.....περαστικα μας....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/2/13 15:16

    ΑΣΤΕΡΗ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΟΦΡΩΝ ΠΟΤΕ ΧΨ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΥΜΠΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21/2/13 18:24

    το κεφαλαιο δεν εχει πατρίδα ,λένε κάποιοι με ξύλινη γλώσσα. κάποιοι άλλοι που περιλαμβάνουν και Έλληνες κεφαλαιούχους εφαρμόζουν πιο προχωρημένες συμβάσεις,της μιας ώρας!
    ερωτηση τώρα, για να μη νομίζεις ότι σε αγνοώ συστηματικά. μοιάζω με διχασμένη προσωπικότητα? όχι τίποτα άλλο, για να ψαχτώ .
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/2/13 18:43

    ΟΧΙ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΣΑΙ.ΑΠΛΩΣ Ο ΧΨ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.