Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Γελοίοι και μοιραίοι...


 Αν η δημοσίευση της λίστας Lagarde έκανε ρόμπα τα εμπλεκόμενα πολιτικά απολειφάδια εντός των συνόρων της χώρας, η σύλληψη του δράστη, τα έκανε ρόμπα σ' ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν χρειάζεται ν' απαριθμήσουμε τα παγκόσμια μέσα, που την ίδια στιγμή που ένας εύθικτος εισαγγελέας εξέδιδε ένταλμα σύλληψης, αυτά 
είχαν ήδη αναρτήσει φαρδιά-πλατιά στην πρώτη τους σελίδα την πλήρη ανταπόκριση από το συμβάν, χασκογελώντας ειρωνικά για τα τεκταινόμενα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Εύθικτος βεβαίως, ως προς την υπεράσπιση της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, και ουχί άλλων τινών προσώπων που προσφάτως είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από άλλου τύπου λίστες. Κυρίως όμως ανόητος, μιας και η υπερευαισθησία του φούντωσε κι άλλο τη φωτιά που μόλις είχε αρχίσει να γλύφει τα μπατζάκια αυτών, που για μια στιγμή φαινόταν ότι μπορεί και να γλίτωναν το ολοκαύτωμα.

Και το συμβάν δεν ήταν τα ονόματα αυτά καθ' αυτά, χεστήκαμε που λέει ο λόγος, (άλλωστε λίγο πολύ αυτά περιμέναμε να δούμε, όχι φυσικά ως παράνομους φοροκλέφτες, αλλά για πολλούς εξ αυτών, ως νομίμως εξαιρεθέντες), αλλά η αγωνία της πολιτικής αλητείας που μέρες τώρα, φυσώντας και ξεφυσώντας, παραπαίοντας και αλληλο-ρουφιανευόμενη προσπαθούσε, έτσι νόμιζε, ν' αδειάσει αλλού την ενοχή και να περάσει τον σκόπελο της έκθεσής της αβρόχοις ποσί. Με τα ίδια παλιά κόλπα, και τσαλίμια, με όρκους και καραγκιοζλίκια, με έκδηλη όμως την ατζαμοσύνη των δακτύλων στον εντοπισμό του “παππά”.

Εδώ παππάς, εκεί παππάς, πού είναι ο παππάς; Πάει, την έκανε ο παππάς, τούς την έφερε ο παππάς, ξεγλίστρησε από τα παράθυρα της Όλγας, τα πλατώ του Σκάι, τα σκοτεινά συρτάρια των υπουργείων, τις μαύρες τσάντες των υπουργών, και νά σου καμαρωτός καμαρωτός, ξημέρωμα Σαββάτου στα μανταλάκια της Ομόνοιας να κλείνει το μάτι και να χλευάζει. Κι από κει, ήταν ζήτημα λεπτών, να αναλάβουν τα άλλα, τα ηλεκτρονικά πλέον μανταλάκια του διαδικτύου, τη μεταφορά στα πέρατα του κόσμου της ξεφτίλας του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Φαντάζομαι το Βενιζέλο, όλες αυτές τις μέρες, με την άσπρη κολλαριστή ποδιά της υπηρέτριας και την ασορτί κορδέλα στο κεφάλι, τάχα μ' δήθεν, να γονατίζει κάτω από τραπέζια και καναπέδες, να τραβά πολυθρόνες, να σέρνει μπουφέδες και βιβλιοθήκες, να τινάζει παπλώματα και κουβέρτες, να αναποδογυρίζει χαλιά, να αδειάζει συρτάρια, πηγμένος στον ιδρώτα και τη σκόνη να ψαχουλεύει, ν' ανασκαλεύει να σκαλίζει. Το ίδιο και τον Παπακωνσταντίνου, σε μια εξ ίσου γελοία εκδοχή. Και να εμφανίζονται κατόπιν στα κανάλια, ο ένας με το ξεσκονόπανο κι ο άλλος με τη σκούπα, κατάκοποι και κατασκονισμένοι για να ξεπλυθούν.

Την Τρίτη έρχεται για ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής το νομοσχέδιο που βάζει τα θεμέλια του μεγάλου ξεπουλήματος. Δεν είναι τόσο η αντισυνταγματικότητα που το σημαδεύει ήδη από το πρώτο του άρθρο, όσο ο απίθανος ραγιαδισμός που ξεχειλίζει παχύρρευστος και λιπαρός από κάθε του πρόταση, κάθε παράγραφο κάθε υποπαράγραφο. Είναι η θεσμοθέτηση της βαθιάς υπόκλισης προς τον κάθε τυχάρπαστο απατεώνα που εξυψώνει σε επενδυτή, είναι η κατάθεση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού, είναι η δήμευση της περιουσίας του, δημόσιας και ιδιωτικής, είναι η παράδοση των κλειδιών της ίδιας του της χώρας. Η αυτού υψηλότης ο επενδυτής καθίσταται απόλυτος κυρίαρχος, θεσπίζονται νόμοι και διατάξεις ειδικά γιαυτόν, παρέχονται διευκολύνσεις ειδικά γιαυτόν, αναδιατάσσονται λιμάνια, παραλίες, ποτάμια, λίμνες, βουνά, μόνο γιαυτόν και για κανέναν άλλον.

Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, παρά μονάχα ίσως στα χρονικά των μπανανιών, ορίζεται η ιδιωτική χωροθέτηση και πολεοδόμηση. Ο επενδυτής αγοράζει γη και αποφασίζει μόνος του πώς θα την χωρίσει, τι θα φτιάξει και τι θα το κάνει. Ο ίδιος ορίζει στο σχέδιο που θα καταθέσει αν θα επιτρέπει στους πληβείους να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, στο ποτάμι, στη λίμνη. Τού παρέχεται το δικαίωμα να μπαζώσει μέχρι εκεί όπου τραβάει η καρδιά του τις ακτές, να χτίσει ιδιωτικά λιμάνια, άσχετα αν δίπλα υπάρχει ακόμα ένα, και επιπλέον να απαιτήσει από το κράτος, εν είδη μπράβου και νοικιασμένου νταβατζή να προβεί σε αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου κάποιου φουκαρά ιδιώτη που τυγχάνει να συνορεύει με το δικό του. Ο ιδιώτης είναι εκ του νόμου αναγκασμένος να υποκύψει, μιας και εκ του νόμου κάθε πράξη του αποκαλούμενου επενδυτή εντάσσεται στην εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Ως εκ τούτου άρνηση παραχώρησης ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.

Τη μεθεπόμενη βδομάδα έρχεται προς ψήφιση το τρίτο μνημόνιο. Δυο χούφτες δισεκατομμύρια ευρώ μαζί με μερικά εκατομμύρια σύριγγες που θα καρφώσουν με σαδισμό οι εγκληματικές και ευνουχισμένες τριανδίες στις αδύναμες πια φλέβες για ν' αποστραγγίσουν και τις τελευταίες ρανίδες αίματος. Μακάρι το αίμα που θα τραβήξουν να έρθει και να τους πνίξει. Τα κουφάρια που θ' αφήσουν να τούς στοιχειώσουν τον ύπνο. Τα χέρια των ζωντανών να βρουν τη δύναμη να τους κρεμάσουν.

Πολλοί θα πεθάνουν φέτος από το κρύο και την πείνα. Δίχως άλλο, από φυσικά αίτια. Εξασφαλισμένη τροφή, με νομοσχέδια, ψηφοφορίες και άλλα τέτοια δημοκρατικά φληναφήματα, στα ξελιγωμένα όρνια που γυροφέρνουν τον ουρανό της πατρίδας μας. Κι όλο πυκνώνουν, κι όλο χαμηλώνουν, κι όλο τα γητεύουν για να τα προσγειώσουν...

13 σχόλια :

  1. Ανώνυμος29/10/12 13:44

    Γελοίοι και μοιραίοι...

    δεν πιστεύω να περιλαμβάνονται σ΄αυτά τα κοσμιτικά επίθετα ο ανδρουλάκης κι ο ψαριανός;
    υπάρχουν άλλα πολύ πιο αντιπροσωπευτικά.
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/10/12 14:35

    απο το ψαριανο και τον ανδρουλακη?δεν παει αλλου το μυαλο μου. βεβαια ειναι και ο λοβερδος και ολο το παλιο πασοκ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νέο βίντεο κάτω αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κουκος29/10/12 16:20

    νις μιας και δεν εχω τον κωδικο δε μου αφιερωνεις το ηπειρωτικο ΔΕΝΤΡΟ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ok Λιγο αργότερα θυμησετο μου . Τώρα θα βάζω τα βίντεο που θα ετοιμάζω απο το γλέντι στο χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/10/12 20:03

    Και πότε θα μάθουμε τι δέντρα φύτεψε η Διευθύντρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/10/12 20:23

    .......εκεινο με τα κοκκινα φυλλα.......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/10/12 21:45

    OTI KAI ΝΑ ΦΥΤΕΨΑΤΕ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΕΙΠΑΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος29/10/12 22:32

    Μια άγρια ορχιδέα φύτεψα Γιάννα.
    Η Διευθύντρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. NIS PROSPATHW NA VRW TO VIDEO " KATW ARISTERA "KAI DEN MPORW ...MHPWS ASTIEYOSOUN ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  11. ENTAKSEI TO BRHKA STA DEKSIA MOU!!!! XAXAXAX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος1/11/12 18:04

    Ελλάδα: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις των συντάξεων
    01 Νοεμβρίου 2012, 17:38 EET
    SigmaLive/zougla

    Απόφαση «βόμβα» της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίνει σχεδόν ομόφωνα αντισυνταγματική μείωση των συντάξεων που προβλέπεται με διατάξεις σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών.

    Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με συντριπτική πλειοψηφία αποφάνθηκε την Πέμπτη πως αντίκεινται στις διατάξεις του Συντάγματος οι νέες μειώσεις στις συντάξεις, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο έτη και η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων- Πάσχα, αλλά και του επιδόματος θερινής αδείας στους συνταξιούχους.
    Είναι η πρώτη φορά που το Ελεγκτικό Συνέδριο θεωρεί αντισυνταγματικό σχέδιο νόμου, ύστερα μάλιστα από σχετική εισήγηση του συμβούλου Αντώνη Κατσαρόλη.

    Ιδιαίτερη βαρύτητα ωστόσο, έχει το σκεπτικό με το οποίο η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τάσσεται κατά των νέων μειώσεων στις συντάξεις τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι επιβάλλονται κατά τρόπο άνισο «χωρίς ορθή κλιμάκωση» ενώ, όπως σημειώνει, συνέχεια πληρώνει η ίδια ομάδα του πληθυσμού, χωρίς να έχουν εξαντληθεί όλα τα υπόλοιπα μέσα.

    Το νομοσχέδιο που κρίθηκε αντισυνταγματικό προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι οι συντάξεις ή το άθροισμα των συντάξεων: 1) από 1.000 έως και 1.500 ευρώ, μειώνονται κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ, 2) από 1.500,01 έως και 2.000 ευρώ, μειώνεται κατά 10% και το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ, 3) από 2.000,01 ευρώ και άνω μειώνεται κατά 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να μικρότερο των 1.800,01 ευρώ.

    Για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης ή των συντάξεων όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί την 31.12.2012 μετά όμως την τυχόν παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης, της επιπλέον εισφοράς της παραγράφου 14 του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 και των τυχών μειώσεων που επιβλήθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011 και του άρθρου 1 του Ν. 4051/2012. Παράλληλα, από 1.1.2013 το όριο συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1.1.2013 και μετά αυξάνεται κατά δύο χρόνια, δηλαδή ανέρχεται στο 67ο έτος της ηλικίας τους, ενώ το όριο ηλικίας του 60ού έτους ως προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων αυξάνεται από 1.1.2013 στο 65ο έτος.

    Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο και την αύξηση των ορίων ηλικίας από 1.1.2013 όσων συνταξιούχων δικαιούνται το ΕΚΑΣ από το 60ό έτος που είναι σήμερα στο 65 έτος.

    Αντίθετη άποψη, είχε πάντως η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις περικοπές στις συντάξεις των άγαμων διαζευγμένων και θυγατέρων θανόντων συνταξιούχων που σύμφωνα με το νομοσχέδιο η ανώτατη μηνιαία σύνταξη τους θα ανέρχεται πλέον στα 720 ευρώ και εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 8.640 ευρώ. Οι περικοπές αυτές κρίθηκαν ως συνταγματικές αν και υπήρξαν δικαστές που αμφισβήτησαν τη συνταγματικότητα τους, με το σκεπτικό ότι παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Νόμιμες επίσης, κρίθηκαν οι διατάξεις που αφορούν τα συνταξιοδοτικά θέματα των βουλευτών που αφορούν μεταξύ των άλλων την κατάργηση της σύνταξης τους για «όσους αποκτήσουν για πρώτη φορά από εδώ και στο εξής την ιδιότητα του βουλευτή ή του αιρετού οργάνου των ΟΤΑ πρώτου βαθμού».

    Σημειώνεται ότι η γνωμοδότηση αν και δεν δεσμεύει την κυβέρνηση ενδέχεται να ισχυρό νομικό όπλο στα χέρια όσων αποφασίσουν να ακολουθήσουν το δρόμο της Δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος1/11/12 18:29

    τωρα που διαλυεται το πασοκ να παρω ενα κοματακι του...... .......την καιλη......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.