Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ελλήνων Ύβρις

Όλα ασπρόμαυρα και πάλι, μόνο που σιώπησε η χώρα πολύ πριν της κόψουμε εμείς την γλώσσα. Την είχαμε από χρόνια ισοπεδώσει κι έτσι δεν υπάρχει σπίτι με αυλή να κλειστούμε στα όρια της και να λέμε το σεργιάνι μας το κάναμε στον κόσμο κι ας ήταν δυο μέτρα γης. Δεν υπάρχει καφενές να μαζεύει αυτούς που μένουν, τον δώσαμε αντιπαροχή με αντάλλαγμα μία πολυθρόνα από φορμάικα και έναν φτηνιάρικο πολυέλαιο να κρέμεται πάνω από τα σκυμμένα μας κεφάλια. Δεν θα αντέξουμε στο ασπρόμαυρο γιατί ξεβάψαμε από μοναχοί μας. Ξεριζώσαμε τα γεράνια μας που από κάτω κρύβαμε το κλειδί. Ξεράναμε τις γαριφαλιές που από προγιαγιά σε γιαγιά και από γιαγιά σε μάνα σου παραδιδόταν προς φύλαξη. Ξέρεις τι αγωνία είναι να φυλάξεις ένα κλαράκι; Σαν όλη η ελπίδα της συνέχειας να ήταν σε αυτή μόνο την ρίζα. Ξεράναμε τους ήχους της πατρίδας με τόση βία που ξεριζώσαμε από μέσα μας και τον ήχο του καημού.
Δεν ξέρουμε πια ούτε πώς να κλάψουμε. Και ο θρήνος μας είναι τόσο παράφωνος που δεν τον αντέχει ούτε το μέσα μας.
Βιαστήκαμε να μπούμε στο τρένο της ξενόφερτης ανάπτυξης και στον πανικό μη και δεν γίνουμε κομμάτι αυτού του νέου που σου φορτωνόταν γλυκά με το ζόρι δεν κρατήσαμε τίποτε να μας δένει με την κλωστή που ένωνε με την μήτρα της ίδιας μας της γης. Αφαλοκόπηκες από μονάχος σου και νόμιζες ότι επειδή μπορείς να πιάσεις το κουτάλι να φας δεν θα πνιγείς κιόλας και τώρα ποια μάνα θα σε χτυπήσει στην πλάτη να φτύσεις αυτό που σε πνίγει; Ξεβρακωθήκαμε άπαντες και δεν είναι η κρίση που φταίει. Πέρασε τούτος ο τόπος τέτοια αδιέξοδα που δεν μπορούμε οι ζώντες ούτε να τα φανταστούμε. Πέρασε όμως ανεπιστρεπτί και το να είσαι όμοιας κατάστασης με τον γείτονά σου. Δεν θέλουμε να μοιραστούμε το κρεμμύδι προτιμούμε να βλέπουμε συσσίτια ντροπής να γίνονται θέαμα μεσημεριανών εκπομπών ανάμεσα σε παρουσίαση δαντελωτών βρακιών και συμβουλών για τέλειο μαύρισμα στην περιοχή του μπικίνι. Κι αν το δεις και με λίγο χιούμορ δεν έχει μείνει αλώβητο ξεφτίλας ούτε ένα ξερονήσι να μας εκτοπίσουν.
Αλλάξαμε το κοστούμι μας γιατί μας στένευε. Όταν μας πήρε τα μέτρα τούτη η γη για να μας βγάλει στον κόσμο είχαμε μεγάλη περηφάνια και ελάχιστη έπαρση. Αλλά δεν μας έκανε το τομάρι μας. Το βγάλαμε από πάνω μας και το βάλαμε στα άχρηστα υλικά της κατεδάφισης της γειτονιάς μας. Ανάμεσα στις χρωματιστές γλάστρες της μάνας, στα ροζ χαρτάκια των τσιγάρων του πατέρα, στα ασβεστωμένα τσιμέντα της γειτόνισσας, στις φθαρμένες τράπουλες του καφενείου, στους δίσκους με την φωνή του Στέλιου, στην φανέλα της τοπικής ομάδας, στην φωνή της καρδερίνας που φώλιαζε στην λεμονιά, στην μυρωδιά από το αγιόκλημα, στον ουρανό που δεν τον στένευαν τα κεραμίδια, στον χασάπικο χορό των φαντάρων, στο φαφούτικο χαμόγελο του πρώτου έρωτα, στα μετρημένα αστέρια του Λουντέμη, στο μοιρολόι του Χαλκιά.
Τελειώσαμε την πατρίδα από μόνοι μας γιατί φοβηθήκαμε το αυθεντικό ασπρόμαυρο. Μαγευτήκαμε από τα χρώματα και τώρα μέσα σε αυτό το έγχρωμο ασπρόμαυρο δεν ξέρουμε καν πώς να βάψουμε έναν τενεκέ, πώς να φυτέψουμε έναν βασιλικό, πώς να πιάσουμε τον ήχο του διπλανού μας για να φτιάξουμε τραγούδι.

34 σχόλια :

  1. Ανώνυμος28/6/12 02:38

    Χάρρυ Κλυνν
    9 ώρες πριν
    Το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

    Το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%
    Μείωση 8,7% (400.000 θέσεις εργασίας) παρουσίασε η απασχόληση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στη ΕΕ. Την ίδια περίοδο, στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.
    Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.
    Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, την τριετία 2008- 2011 η ανεργία στους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε σε έξι κράτη μέλη: την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.
    Παράλληλα, το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών (27% για περιορισμένο χρονικό διάστημα και 37% μακροπρόθεσμα) δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 53%, ενώ υψηλά ποσοστά παρατηρούνται επίσης στην Ισπανία και την Ιρλανδία (από 67%) και στην Πορτογαλία (57%).
    Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Επιτροπή την κατάσταση των αστέγων στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000. Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).
    Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει επίσης την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Επιτροπή.
    Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον «δεν τα βγάζουν πέρα», έχοντας χάσει τη δουλειά τους.
    Η Επιτροπή σημειώνει επίσης ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.
    Τέλος, η Επιτροπή αναφέρει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/6/12 10:38

    ΜΑς δόθηκε η ευκαιρία και για την νέμεση και για την κάθαρση ,την πετάξαμε όμως στον κάδο ανακύκλωσης. Δυστυχώς τσιμπήσαμε στην μπαγιάτικη κουτσομούρα που έντεχνα συντηρούσε και κατάβρεχε το σύστημα πληροφόρησης για να φανεί φρέσκια .όλοι πλέον αισθανόμαστε την ήττα όπως έγραφε το προηγούμενο αναρτηθέν κείμενο,(η μυρωδιά της ήττας πλανιέταια πάνω από μια χώρα )μια ήττα που ίσως ήτανε καθοριστική για την έκβαση του πολέμου που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας.
    και μπαίνει το ερώτημα ,ακολουθείς το συναίσθημα της απαγοήτευσης ,της θλιψης ,που σε οδηγεί σε μοναχικούς δρόμους μαζί με κάποιους φίλους ίσως; ή πρέπει να βάλουμε τη (λογική;) να πολεμήσουμε μέχρι τέλους μήπως και κράτησουμε κάτι από την αξιοπρέπειά μας ή και να ανέβουμε λίγο ψηλότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/6/12 10:43

    Και για τα δυο
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/6/12 11:03

    ποιά δύο; τη θλιψη και απαγοήτευση;
    το συναίσθημα και τη λογική μαζί;
    ή την αξιοπρέπεια και το ανέβασμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/6/12 11:06

    ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΛΑ ΣΥΣΙΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/6/12 11:21

    Ανδρας έπεσε από την Ακρόπολη
    NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 10:16
    Τελευταία Ενημέρωση : 28/06/2012 10:45

    Εκτύπωση
    Αποστολή
    Φυλάξτε το
    Μέγεθος
    Ακούστε το



    Ενας 45χρονος άνδρας έπεσε γύρω στις 9.30 το πρωί, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, από το βράχο της Ακρόπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

    Οι φύλακες ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής ανέσυραν τον 45χρονο ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με τραύματα στο κεφάλι.

    Διενεργείται προανάκριση για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της πτώσης και αν πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας ή ατύχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/6/12 11:23

    Αυτοκτόνησε 31χρονος άνεργος ναυτικός
    Αυτοκτόνησε 31χρονος άνεργος ναυτικός

    Ένας 31χρονος ναυτικός αυτοκτόνησε στην Ανδρο. Ο άτυχος άνδρας επέλεξε να κάνει το απονενοημένο βήμα, διότι το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος, αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα. Είχε εργασθεί σε πολλά πλοία της ακτοπλοΐας ως λογιστής, με τελευταίο το Superferry ΙΙ.

    Σύμφωνα με το cyclades24.gr ο Κώστας Χαλάς, ένας εξαιρετικός άνθρωπος που όποιος τον είχε γνωρίσει μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του, διάλεξε ο ίδιος να θέσει τέρμα στο προσωπικό του ταξίδι στη ζωή.

    Ναυτικός στο επάγγελμα και αρραβωνιασμένος – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες – έφυγε αιφνιδιάστηκα βυθίζοντας σε πένθος τους δικούς του ανθρώπους και την τοπική κοινωνία του νησιού. Η κηδεία του έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του κάτω από πολύ βαρύ κλίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/6/12 11:26

    eiδα χθές το Βενιζέλο στις ειδήσεις και τον είδα πολύ άνετο, μίλαγε στους βολευτές του.η γλώσσα του σώματός του πάντως έλεγε έντελώς διαφοερικά πράγματα απ΄αυτά που λέμε εμείς εδώ.Εμοιαζε με αυτόν τον ευτυχισμένο τύπο στο κάδρο που είχε ο Βασίλης ο μαγαζάτορας Ο ΠΩΛΩΝ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28/6/12 11:27

    ΔΙΟΡΘΩΝΩ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος28/6/12 12:35

    TI στο διάολο γραφείο κηδειών έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος28/6/12 15:43

    Βρυκολακας ειναι.

    2.38 τη νυχτα ψαχνει μακακιες στο διαδικτυο. Οχι γραφειο κηδειων εχει, αλλα διανυκτερευει κιολας.....

    Τελικα ουτε Νις χαμπαριαζει ουτε κανεναν σας. Το κοπανισατε κατα καιρους σα χταποδι και τωρα νομιζει οτι σας εκδικιεται επειδη του ζητησατε να μη δημοσιευει αυτοκτονιες.

    Δε φταιει αυτος...η ατιμη η.....φταιει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος28/6/12 16:04

    ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΡΕ ΑΝΑΓΩΓΕ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΗΡΩΑ ΝΑ ΤΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ.ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος28/6/12 16:50

    ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ @@@@@@@@@@@ 3.43 ΟΤΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΝΤΕ ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΒΑΡΕΜΕΝΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος28/6/12 17:11

    Ο Οδυσσέας και ο Σεφέρης


    Ο Οδυσσέας και ο Σεφέρης

    (Ύβρις στην αρχαία τραγωδία ήταν η αλαζονική συμπεριφορά του ανθρώπου που οδηγούσε σε υπέρβαση του ηθικού ή του θεϊκού νόμου και επέφερε τη Νέμεση, δηλαδή την τιμωρία)

    Τα λεξικά

    Όταν η κοινωνία της ελεύθερης αγοράς εξαπολύει στο όνομα του κέρδους, ριπές ύβρεων εναντίον της φύσης και της ανθρώπινης ουσίας, αγγίζοντας ή ακόμη και υπερβαίνοντας τα όρια της βιωσιμότητας του πλανήτη και του ανθρώπινου γένους, τότε η επίκληση των ποιητών δεν είναι απλή νοσταλγία, αλλά αναγκαιότητα. Μια επίκληση που παραπέμπει στια αναζητήσεις των Αρχαίων στη μαντεία και τους μάγους, για να τους υποδείξουν τρόπους, ώστε να αποφύγουν την ύβρη και τη σύγκρουση με τους Θεούς.
    Το σύγχρονο μαντείο στις μέρες μας είναι η ποίηση και μύστες της οι ποιητές. Χρησμός τους η γραφή, όπως το ποίημα του Γιώργου Σεφέρη με τον τίτλο «Οι σύντροφοι στον Άδη».

    Αφού μας μέναν παξιμάδια
    τι κακοκεφαλιά
    να φάμε στην ακρογιαλιά
    του ήλιου τ’ αργά γελάδια
    που το καθένα κι ένα κάστρο
    για να το πολεμάς
    σαράντα χρόνους και να πάς
    να γίνεις ήρωας κι άστρο!
    πεινούσαμε στης γης την πλάτη,
    σα φάγαμε καλά
    πέσαμε εδώ στα χαμηλά
    ανίδεοι και χορτάτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος29/6/12 15:18

    Μαύρη κουρούνα είσαι αδερφάκι μου....Η ειδοποιός διαφορά των ηρώων στα ηρώα με τους δύστυχους αυτόχειρες είναι ότι οι ήρωες πολέμησαν και δεν ....αποχώρησαν....

    Σεβάσου λοιπόν την τραγικότητα και μη σκυλεύεις για μικροπολιτική καθικιά τους ανθρώπους αυτούς. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΡΑΞΑΝΕ. Κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σα ζουγρίμι και μαυρίζεις το μπλόγκ. Ο Καμένος άρχισε να φθίνει μεγάλε πριν καλά καλά μπει λάθρα στη βουλή. Μην αφηνιάζεις λοιπόν και μην κάνεις απέλπιδες προσπάθειες...

    Δε βρέθηκε ένας πατριώτης να συμφωνήσει μαζί σου, ΕΝΑΣ ΡΕΕΕΕ, ΕΝΑΣ. Δύστυχε γράφεις με μικρά, γράφεις με κεφαλαία, γράφεις γκρίκλις, γράφεις μπερδεμένα ότι τάχα τάχα μου είναι διαφορετικοί και συμφωνούν μαζί σου. Αυτό λέγεται να δεις.........άστο μη με κάνεις ¨φονιά¨ και σε κρεμάσω στο τσιγκέλι....ξεβρακώνοντάς σε. Και να ξέρεις είμαι αρκετά έξυπνος να σε ξεμπροστιάσω χωρίς όνομα μεχρι να πεις κίμινο.

    Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Άσε τους άλλοτρους αυτούς ανθρώπους και μη σκυλεύεις το θανατό τους. Πριν απαντήσεις (που δεν πρέπει) κάνε την αυτοκριτική σου, σκέψου με όσο κουκούτσι σου έχει τελικά μείνει.

    Βρίσε εμένα, τον άλλον τον οποιονδήποτε δε συμφωνεί μαζί σου, χίλιες φορές παρά αυτό το ανοσιούργημα που κάνεις.

    Εμένα μη μ' ακούς, στο ζήτησε ο Νις και συνεχίζεις, σου λένε ότι το κατάντησες γραφείο κηδειών και ανάβεις, συμφωνεί ο άλλος ότι διανυκτερεύεις κιόλας και εσύ ηδονίζεσαι και συνεχίζεις.

    Καλά εσύ δεν κάνεις ποτέ λάθος????

    Και μην νομίζεις ότι δεν κάνεις μπαμ από μακριά. Είναι κρίμα να σε ξέρουμε και να φέρεσαι έτσι σ' αυτό το θέμα. ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΜΕΓΑΛΕ, μεγάλη ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ.

    Μήπως θες να σε περάσουμε και άνθρωπο του πνεύματος?????.....νομίζω καταλαβαινόμαστε....

    Ξέρω δεν αντέχεις τα σκληρά και αν αρχίσεις πάλι να βρίζεις, τότε θα επιβεβαιώσεις τη ...διάγνωση που έχουμε κάνει όλοι για σένα και θα σε παρατήκουμε......

    Καλές αφρίλες λοιπόν ή καλά μυαλά ή κάλμα....

    Ξεθύμανε (κόσμια όμως) αλλά μην σκυλεύεις νεκρούς. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος29/6/12 15:29

    Και να σε προλάβω. Να από που παίρνεις γραμμή, πρώην αριστερέ πασόκο, που το γύρισες στους καμένους και τα χρυσαύγουλα, γιατί για σύριζα, φερετζές ήταν. Ξεβρακώθηκες μαύρε μου με τη γραμμή που ακολουθείς και να ποιανού γραμμή είναι η εκμετάλλευση των αυτοκτονιών, ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, μάλιστα στελέχη του δεν συμφωνούν με το σκύλεμα των δύστυχων συμπατριωτών μας. ΝΑΙ ΡΕ ΣΚΥΛΕΜΑ ΚΑΝΕΙΣ.


    ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ (εκπρόσωπος του καμένου)
    «Πρέπει ή όχι να μένω με την απορία, αν προσωπικά οι αρχηγοί, αλλά και οι Υπουργοί και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, συναισθάνονται σε πόσες αυτοκτονίες έχουν οδηγήσει συμπολίτες μας, εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής τους, σε αγαστή συνεργασία με τη Τρόικα των τοκογλύφων, που σκοτώνει την Ελλάδα και τους Έλληνες;

    Η Βουλή ορκίστηκε. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τους περιμένουμε και να απολογηθούν για την εκατόμβη της απώλειας ανθρώπινων ψυχών και να ακούσουμε τι θα πράξουν νομοθετικά (αν τους το επιτρέψει ο κάθε μισητός Τόμσεν) για να μη περάσουν άλλα δράματα οι ελληνικές οικογένειες», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, με αφορμή τις συνεχιζόμενες αυτοκτονίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος29/6/12 15:36

    Εγώ δε θα σε λέω, όπως ο άλλος, μυαλοκαμένε, αλλά ΠΙΟΥ ΠΙΟΥ της Γλανιτσιάς...

    ο ΠΙΟΥ ΠΙΟΥ με τα κεφαλαία.

    Να υπογράφεις από δω και πέρα σαν ΠΙΟΥ ΠΙΟΥ της γλανιτσιάς. Τ' ΑΚΟΥΣ ΡΕΕΕ, και γλήγορα μάλιστα.

    ΠΙΟΥ ΠΙΟΥ, ε!!! ΠΙΟΥ, ΠΙΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος29/6/12 19:03

    ΜΕΡΚΕΛΑΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος29/6/12 22:26

    Μυαλοκαμενε για το ξυλο που σου εριξε στα παραπανω σχολια μοκο εεεε.......

    Εμενα μαλλον εννοεις οτι ειμαι ο μερκελακος ο αλλος σε κοπανισε σα χταποδι και σε μενα ξεσπασες παλι...

    Κοιτα που μου αρεσει και το πιου πιου της γλανιτσιας. (αφου ειμαστε το ιδιο προσωπο, βλεπεις οι διαφορες μορφες μας αρχιζουν να σμιγουν)...

    Αλλα, πιου πιου (κοιτα ρε που μου αρεσει) μην μας μαυριζεις αλλο, νομιζω το καταλαβες.....και δεν υπογραφεις απο δω και περα σαν πιου πιου να σε καταλαβαινουμε αμεσως, για να μη διαβαζουμε τις μ@@@@@ιες απο την αρχή;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος30/6/12 06:40

    Ακόμη μία αυτοκτονία, άλλο ένα τραγικό περιστατικό, ένας ακόμη άνθρωπος που έδωσε τέλος στην ζωή του επειδή δεν μπορούσε να αντέξει το βάρος της αντιμετώπισης των καθημερινών εξόδων. Με τρόπο που δεν επιδέχεται λογική ερμηνεία, ο 65χρονος χαμηλοσυνταξιούχος -σύμφωνα με όσα λένε οι γείτονές του- αποφάσισε να γράψει την τελευταία σελίδα στο βιβλίο της ζωής του σήμερα, όταν ένας δικαστικός επιμελητής τον.........
    ενημέρωσε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει το διαμέρισμά του.

    Ο άτυχος άντρας χρωστούσε κάποια ενοίκια στους ιδιοκτήτες. Αυτοί αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά, όμως ο 65χρονος δεν άντεξε στην προοπτική να μείνει άστεγος.

    Βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και διαμαρτυρόταν για την αδικία.

    "Όχι Δημήτρη, μην το κάνεις αυτό", του φώναζε ένας γείτονας που άκουγε τον 65χρονο ότι θα πέσει, μην μπορώντας να αντέξει.

    Λίγα λεπτά πριν λάβει την μοιραία απόφαση να πέσει στο κενό από τον τρίτο όροφο, ο Δ.Χ. ζήτησε από τους αστυνομικούς που είχαν φτάσει έξω από την πολυκατοικία όπου έμενε επί περίπου 15 χρόνια να φύγουν και να πάρουν μαζί τους τον δικαστικό επιμελητή.

    Όταν οι αστυνομικοί αποχωρούσαν, ο 65χρονος έκανε το άλμα στο κενό. Ο άτυχος άντρας εξέπνευσε προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς από ένα ασθενοφόρο που είχε φτάσει έξω από το σπίτι του...

    Οι γείτονές του που όπως φαίνεται γνώριζαν την τραγική οικονομική κατάσταση του 65χρονου έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για τον Δημήτρη..
    Αναρτήθηκε από kafeneio στις 6/29/2012 02:32:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος30/6/12 06:42

    Αυτοκτόνησε 24χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ...

    Συγκλονίζει την ΕΛΑΣ η αυτοκτονία 24χρονου που υπηρετούσε στα ΜΑΤ, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του χθες στο Παλαιό Φάληρο.
    Ο 24χρονος αυτοπυροβολήθηκε με το υπηρεσιακό του όπλο.
    Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία παραμένουν αδιευκρίνιστοι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα.

    F - Κοινοποιήστε το στο Facebook Αναρτήθηκε από Press01 στις 9:59:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος30/6/12 09:28

    Πατριώτη που τα έχεις βάλει με αυτόν που αναδημοσιεύει αυτοκτονίες κλπ.

    Δε φταίει αυτός, εσύ φταις που κάνεις χαβαλέ μαζί του και αυτός όποια ανάρτηση βρίσκει τη δημοσιεύει, επειδή νομίζει ότι έτσι σε νευριάζει.

    Δε νομίζω ότι μαζί του πρέπει να συνεχιστεί άλλο αυτό. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ!!!!!!καταντά ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος30/6/12 11:35

    ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΓΚΙ Ο ΣΑΜΟΥΗΛ ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΑΠΙΤΣΑ ΟΙ ΝΑΟΥΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΛΟΓΙ Ο ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΡΟ ΑΡΚΑΔΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΣΠΑΘΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ........ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΕΣΥ.ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ.ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΖΕ ΚΛΙΤΣΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος30/6/12 15:44

    paize klitsika mono mh bgaleis kana mati kai meineis koypa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος1/7/12 15:43

    τρικυμια στο κρανιο του μυαλοκαμενου.μπλεκει το μπουτι με το μπρατσο. φταινε οι ζεστες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος1/7/12 15:57

    ΓΙΑ ΒΛΑΒΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΛΙΤΣΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος1/7/12 19:04

    Ο Πίου πίου της γλανιτσιάς είναι ειδικός σ' αυτό που προτείνει?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος1/7/12 19:11

    ΜΕΡΚΕΛΑΚΟ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ ΠΟΛΛΑ ΓΚΟΛ ΦΑΓΑΤΕ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος1/7/12 20:03

    ΔΙΑΒΑΖΕ ΒΛΑΚΑ

    Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012
    Δικαστική απόφαση: Αντισυνταγματική η μείωση μισθών στο Δημόσιο...

    Αντισυνταγματικοί και αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν οι δύο μνημονιακοί νόμοι 3833/2010 και 3845/2010, που επέβαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.
    Πρόκειται για την πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, τα δώρα κ.λπ. των εργαζομένων είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.
    Ειδικότερα, η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών αναφέρει ότι τόσο ο νόμος 3833/2010, που αφορά τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, όσο και ο νόμος 3845/2012 για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο ΔΝΤ είναι αντίθετοι στα άρθρα 4, 22, 23, 25, 28 και 106 του Συντάγματος, στο άρθρο 11 της ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 151/1978 και 14/1981.
    Στη δικαστική αυτή απόφαση επισημαίνεται ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων πραγματοποιούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συλλογική αυτονομία με αποτέλεσμα να καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος, ενώ δεν συνοδεύονται από αντισταθμιστικά μέτρα, όπως είναι η μείωση των τιμών και των φόρων. Αντίθετα, μάλιστα, προσθέτει η απόφαση, επιβλήθηκαν φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα. Σημειώνεται ακόμη ότι παραβιάζεται και το άρθρο 4 του Συντάγματος (περί ισότητας), καθώς έγινε μείωση ίδιου ύψους στις αποδοχές τόσο των υψηλόμισθών όσο και των χαμηλόμισθων.
    Η επίμαχη απόφαση δημοσιεύθηκε στο νομικό περιοδικό «Επιθεώρησης Εργατικού Δικαίου» (τεύχος 10/2012) και είναι του Ειρηνοδικείου Αθηνών (599/2012) με ειρηνοδίκη τη Σταυρούλα Κουτρουβίδα. Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι στην Ανώνυμη Εταιρεία ΣΤΑΣΥ» (πρώην ΑΜΕΛ Α.Ε.), η οποία είναι θυγατρική της «Αττικόν Μετρό Α.Ε.» και ανήκει στο δημόσιο τομέα

    F - Κοινοποιήστε το στο Facebook Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 7:03:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος2/7/12 00:52

    Αδελφός του Λάμπη Λιβιεράτου ο 53χρονος που αυτοκτόνησε;

    Αδελφός του γνωστού καλλιτέχνη Λάμπη Λιβιεράτου φέρεται να είναι ο 53χρονος άντρας, που σήμερα έβαλε τέλος στη ζωή του πηδώντας από την ταράτσα πενταόροφης πολυκατοικίας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το... zougla.gr.
    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 53χρονος άνδρας λίγα λεπτά πριν από τις 14.00 σήμερα το μεσημέρι έδωσε τέλος στη ζωή του πηδώντας από την ταράτσα πενταόροφης πολυκατοικίας, όπου διέμενε στην οδό Σιμωνίδου 2 στη Λεωφόρο Ιωνίας.
    Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας, αλλά ήταν ήδη αργά.
    Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, τον τελευταίο καιρό ο άνδρας φέρεται να διακατεχόταν από έντονη ψυχολογική πίεση για λόγους που ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος2/7/12 01:27

    Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012
    Π. Καμμένος: Θα σας το κόψω το γέλιο (ΦΩΤΟ)...

    O Πάνος Καμμένος κοινοποίησε στο facebook, τη συγκεκριμένη φωτογραφία και την σχολιάζει: Γελάτε που τα καταφέρατε να ξεγελάσετε τον Ελληνικό λαό….
    Την ίδια ώρα ένας Έλληνας συνταξιούχος δεν άντεξε την ντροπή της έξωσης και πήδηξε απο το μπαλκόνι. Την ίδια ώρα 1.500.000 άνεργοι είναι σε αδιέξοδο. Την ίδια ώρα εισπρακτικές εταιρείες φίλων σας απειλούν 6.000.000 Έλληνες. Την ίδια ώρα παιδιά Ελλήνων δεν έχουνε..να φάνε, πεινούν… Την ίδια ώρα πατεράδες και μανάδες κλαίνε… Την ίδια ώρα η Ελλάδα που πτωχεύει δεν έχει ασυλία έναντι των δανειστών γιατί εσείς την παραδώσατε. Την ίδια ώρα μια περήφανη χώρα παραδίδει την Εθνική της κυριαρχία μέσω της εντολής σας…. Την ίδια ώρα ενώ ο νότος της Ευρώπης παλεύει τους Γερμανούς ο πρωθυπουργός σας τους γλύφει.
    ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ. ΣΑΣ ΤΟ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος2/7/12 14:38

    Εδω ειναι το τριτο????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος2/7/12 20:08

    ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.