Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

…ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΜΕ

Πως περνάει ο χρόνος…Πριν έναν χρόνο έγραφα: “Oι καναπέδες πάλιωσαν. Βγήκαν 
οι σούστες τους. Έγιναν τόσο ενοχλητικοί και άβολοι. Οι δρόμοι και οι πλατείες μοιάζουν ως το μόνο μέρος που αξίζει να βρίσκεσαι. Είναι αυτό που λαχταρά η ψυχή σου ”. Πόσα πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει μέσα σ’ έναν χρόνο.
Το περσινό καλοκαίρι ήταν πολύ φορτισμένο, ήταν ποτισμένο από την ελπίδα της αγωνιστικότητας, με μια αύρα αλλαγής ή τουλάχιστον πίστης ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο. Αξίζουμε κάτι καλύτερο; Αναρωτιέμαι.
 Η επιβράβευση του ενός πόλου της…χρόνιας εξουσίας στις πρόσφατες εκλογές δείχνει το εντελώς αντίθετο. Δεν είναι το θέμα μου που ανήκει ο καθένας, ή που τοποθετεί τέλος πάντων τον εαυτό του.
Αυτό που φάνηκε, είναι ότι ένας λαός που δεν έχει καμία δικαιολογία, πήρε ότι άξιζε. Ακόμη και μελλοντικά να επιλέξει κάτι άλλο, δεν θα το κάνει από συνείδηση, αλλά από ανάγκη. Αυτός που δρα βάσει ανάγκης, είναι εύκολα χειραγωγήσιμος. Η μυρωδιά της ήττας πλανάται πάνω από μια χώρα. Έναν χρόνο μετά, η παραίτηση βρίσκεται στο “on”.
Τις προηγούμενες ημέρες ήμουν θυμωμένος. Τον έβαλα στην άκρη τον θυμό. Σκέφτηκα πως αφού υπήρξε η ευκαιρία να διορθωθεί κάτι και δεν αξιοποιήθηκε, τότε πρέπει να πληρώσουμε. Όλοι θα μου πεις; Έτσι συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Λυπάμαι αυτούς που δεν φταίνε. Όσα πρόκειται να συμβούν θα ήθελα να μην τα δω, αλλά η Ιστορία δεν σε ρωτά. Η Νέμεσις θα μας βρει.

Ως τότε θα ατσαλώσω τον εαυτό μου, θα ενισχύσω τις άμυνές μου, για να αντιμετωπίσω τις πιέσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι λιτά, αλλά σημαντικά. Μουσική, βιβλία, αγαπημένα πρόσωπα, φίλοι, η φύση, μικρές αποδράσεις, ταινίες. Πράγματα που τα έβλεπα χρόνια να υπάρχουν, απλά απέκτησαν μεγαλύτερο μέγεθος. Δεν συνηθίζω στην εικόνα του τέρατος. Ωστόσο, πάντα ονειρευόμουν μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Πολύ διαφορετική από αυτή που ζούμε. Με μεγαλύτερη αλληλεγγύη, ευγένεια, σεβασμό, αποδοχή του διαφορετικού, πιο πολιτισμένη, γαλουχημένη με τις αρχές της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης.

Μπορεί και να είμαι απ’ αυτούς, που θεωρούνται ασυγχώρητα ρομαντικοί ή αθεράπευτα ουτοπιστές, αν και η πραγματικότητα μου έχει δώσει μαθήματα. Η ουτοπία όμως, είναι ο μοναδικός τόπος που όσο νομίζεις ότι τον πλησιάζεις, απομακρύνεται ακόμη περισσότερο. Αυτό σε βοηθάει να συνεχίζεις να περπατάς. Υπάρχουν γύρω μικρές εστίες ελπίδας και αντίστασης. Αυτή η κοινωνία μπορεί να συνεχίσει τον δρόμο της και χωρίς εμένα. Προτιμώ να παραμείνω οπαδός της ζωής, διαβάτης ενός προσωπικού μονοπατιού, που αγαπάει όσους συνοδοιπόρους ασπάζονται τις ίδιες αξίες. Θα είμαι εδώ, αλλά με άλλο τρόπο. Μέχρι τα μονοπάτια μας να διασταυρωθούν ξανά.

18 σχόλια :

  1. κουκος26/6/12 15:06

    πηγη το να περιμενεις ν αποκτησουν αξιες οι αλλοι ειναι ματαιο,γι αυτο σα βγεις στον πηγαιμο για την ιθακη να ευχεσαι να ειναι μακρυς ο δρομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/6/12 16:03

    και μετα απο τοσα χρονια Μυκονο αντε να βρεις τον δρομο για την Ιθακη
    χαχαχα
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κουκος26/6/12 17:02

    αυτοι πυ πηγαιναν στη μυκονο δε θα τον βρουνε ποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κουκος27/6/12 10:29

    καλημερα,δεν ακουγεται τιποτα απο χωριο.εκεινο το ισογειο του σχολειου τι απογινε!σολωνα ξερεις τιποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/6/12 10:47

    Λειτουργεί σαν μπουτίκ με γυναικεία ρουχα
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κουκος27/6/12 10:56

    και γω που περιμενα να φαω κανα φασολακι με κολοκυθοκορφαδες το καλοκαιρι,παει θα ξεπυτισω μπητι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κουκος27/6/12 10:59

    αβαδαιε,γερολυκε,γιαννα,βαγγελη τζιρακα,παλιοπυργησιε μακρια λακκα μη χανομαστε ρεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/6/12 14:57

    ΚΟΥΚΕ ΜΕ ΑΛΗΣΜΟΝΗΚΕΣ. Ο ΜΕΡΚΕΛΑΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕ ΔΕ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/6/12 16:33

    Και μενα και μενα ξεχασε....εμας μας εχει μαλλον για χασιμο, με τους αλλους δε θελει να χαθει. Το βλεπεις που με εμπλεξες μαζι σου και με κανανε περα οι...πατριωτες μας;;;; Βλεπεις γιατι τοσον καιρο σου εμπαινα...αλλα μην κολωνεις, εμεις το βιολι μας.....

    Αστους καημενε τους ...¨ελιτ¨ της μυγδαλιας, εμεις ειμαστε πραγματικοι γλανιτσιωτες αυτοι ειναι αποξενομενοι και εγιναν γιαλατζι......

    Τη δουλεια εχουμε εμεις με τους σοβαρους, αφου εχουμε βγαλει τα..εσωψυχα μας, αφου βλεπεις δε μας θελουν....ουτε θα μας απαντησουν και αν μας απαντησουν θα ειναι....σοβαροι και νουνεχεις....Γι αυτο οποτε βρισκεις ευκαιρια και μποσιμο το Νις (δηλ δεν διαγραφει) γραψε και ...εκτονωσου. Ακου διαλεγει ο ανθρωπος και αφηκε αποξω τους ...στυλοβατες του μπλογκ.

    Θα υπηρχε ρεεεε μπλογκ αν δεν υπηρχε ο πατριωτης με τα κεφαλαια, εγω, ο αλλος που μου βριζει τον πατριωτη με τα κεφαλαια μυαλοκαμενο και καποιος αλλος που δεν μπορω να καταλαβω κατα που γερνει. Θα υπηρχε ρε μπλογκ;;;;;;

    Εδω και τωρα κουκε, επανορθωσε το φαουλ.....εδω και τωρα....

    Καποτε ¨ντενεκεδες ξεγανωτοι¨ τον παλιοπυργησιο τον πηρατε απο τα μουτρα, τωρα που ειδατε την πενα του.....μη χανομαστε. Παλι καλα κατι ειναι και τουτο.

    Το ρεντεζελα, τον ΙBAS, το σολωνα , τον χψ,τον πκ, τον τασιο, το μαρινη, τον, την, τον δεν θες να χαθεις κουκε μου....τον ντορη;;;;;....φαουλ λοιπον.

    Αλλα τον πατριωτη με τα κεφαλαια ρε ξεχασες, αυτον ρεεεεε πατριδα....;;;;;;;

    (εκει εγω το βιολι μου τα θελει ο κ....μου) Ρε αμα ληψουμε εμεις, αγιο θαναση θα το καταντησετε.....ενω τωρα ειναι αρενα....Κανελη δουρου και κασιδιαρης μια δεν πιανουν μπροστα μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27/6/12 16:46

    Νις, μην κανεις καμια ....και τα διαγραψεις. Ειδες ειμεθα ευπρεπεις.

    Διαφορετικα θασε μποικοταρουμε και οταν θα διαπιστωσεις οτι επηξες στα νεροβραστα χαιδεματακια και θα μας αποζητας δεν θα μας βρισκεις και θα πεσεις σε μελαγχολια γιατι το μπλογκ σου δεν εχει κλικ....(αυτα για να μην μας πεις οτι δε σε ενημερωσαμε)

    Κανω εκκληση στον πατριωτη με τα κεφαλαια να επανελθει (αλλα ρε αδερφε συγκρατησου λιγο, το ξερω εχεις να κανεις με ανθελληνες, αλλα μη βριζεις, ας ειναι οπως εγω μερκελακοι καποιοι τι να κανουμε τα εχει αυτα η ζωη) Ομως μην το κρατας μανιατικο (θα μου πεις μια δυο φορες τρεις σε διεγραψε και εχεις τσαντιστει και με το δικιο σου) εμενα ομως που με αφηνεις, τον αλλον::::: τους αλλους πατριωτες που γουσταρουνε αυτα που γραφεις (εστω και αντιγραφη)

    Συγκρατησουυουου!!!!!! ...ας σου ερχεται να βρισεις, συγκρατησου κανε εξασκηση.....

    (ο φιλος σου το πειραχτηρι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κουκος27/6/12 17:01

    σορυ παιδια δεν ηθελα να παραλειψω κανενα,απλως ενδεικτικα ειπα τους συνηθισμενους σχολιογραφους να παρουνε μπροστα οι μηχανες του μπλογκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος27/6/12 17:14

    αουουουουου.....αρουλιεμαι [[[[[η ελιτ!!!!!!!!!!!!!]]]]απο του μπαντου την σκαλα.gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κουκος27/6/12 18:25

    λοιπον θα παμε κατου,βασικα καλυτερα να με παει κανενας για ...ευνοητους λογους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος27/6/12 20:32

    Κουκε,μπραβο αναγνωρισες το λαθος!!!!Εχεις γλανιτσιωτικη λεβεντια (οχι σαν κατι αλλους αμα κανουνε λαθος κρυβονται, ονοματα δε λεμε υπολειψεις δε θιγουμε....)

    Δεν καταλαβα το σχολιο να μην παει κανενας κατω για ευνοητους λογους.....καντο ψιλα.

    Απο του μπαντου τη σκαλα, κατι σαν τον αρχοντοχωριατη του Μολιερου, καλοοοο....για το χαρακτηρισμο ελιτ....

    Και τωρα στα σοβαρα....Μη χασετε τον Παγκαλο αποψε στον Αλφα νομιζω, ειναι ολα τα λεφτα. Ταπεινα δικος του οπως και καποιος αλλος πατριωτης.....(κοιτα ο πατριωτης με τα κεφαλαια θα εμφανιστει να πει οτι ειμαστε ολοι ιδιοι, ενα και το αυτο προσωπο)

    Κοιμαται, ειναι θυμωμενος, λειπει, περιφρονει, γελαει, σκαει......θα σκασω αμα δεν εμφανιστει.....

    Συνδρομο στερησης με βαρεσε, δεν καταλαβαινεις τιποτα;;;;;;;;Εμφανισου αμεσως αλλα κοσμια (συμφωνα με το φερ πλευ κατα Νις, ειδες οι διαγραφες πεσανε συννεφο, κοσμια λοιπον...)

    (παντοτινα δικος σου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος27/6/12 20:54

    ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΧΑΜΗΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ

    Ζούμε σε ένα έθνος όπου...
    Οι γιατροί καταστρέφουν την υγεία,
    Οι δικηγόροι καταστρέφουν τη δικαιοσύνη,
    Τα πανεπιστήμια καταστρέφουν τη γνώση,
    Οι κυβερνήσεις καταστρέφουν την ελευθερία,
    Ο τύπος καταστρέφει την ενημέρωση,
    Η θρησκεία καταστρέφει το ήθος,
    και οι τράπεζες καταστρέφουν την οικονομία
    .
    ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος27/6/12 22:45

    ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΘΑ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος27/6/12 23:41

    καλο ξημερωμα........................gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.