Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η βαθιά ήττα των ΜΜΕ..

Πόσο τα Μέσα ευθύνονται για το χθεσινό αποτέλεσμα; Τα τελευταία δύο χρόνια η ελληνική κοινωνία βίωσε την επιβολή της μίας άποψης, πως το Μνημόνιο είναι μονόδρομος, και τον αποκλεισμό σε...
μεγάλο βαθμό, αλλά όχι ολοκληρωτικό, οποιασδήποτε άλλης άποψης.
Οι ιδιοκτήτες έκαναν την επιλογή και τα διευθυντικά στελέχη έστησαν ένα μηχανισμό, παρουσίασης μίας πραγματικότητας η οποία δεν υπήρχε. Τραπεζικοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και δεκάδες άλλοι οι οποίοι απέτυχαν παταγωδώς , ανέλαβαν την υπεράσπιση των θέσεων των μνημονιακών κομμάτων. Θύμιζαν τους Κομισάριους των εποχών του υπαρκτού σοσιαλισμού, με μόνη διαφορά πως αντί για το Κόμμα, τώρα είχε απόλυτο δίκιο το ΔΝΤ.
Το "όχι" του Τσίπρα στο Mega, συμβολίζει την απόρριψη αυτού του μνημονιακού κόσμου. Η επιλογή των Μέσων δεν ήταν χωρίς κόστος. Τα media διάλεξαν το Μνημόνιο και όχι την κοινωνία και τώρα είναι μπροστά σε πρωτόγνωρα φαινόμενα, μετά το 1989:
-Το κοινό τους συρρικνώνεται. Αυτό σημαίνει μείωση των εσόδων
-Η αξιοπιστία τους αμφισβητείται ανοικτά. Οι πολίτες αναζητούν πληροφόρηση στο Internet, ή σε μέσα που δεν χρεώθηκαν τη φανατική υποστήριξη του Μνημονίου.
-Η δημοσιογραφία ως μέσο ελέγχου της εξουσίας υπέστη ένα βαρύ πλήγμα, διότι ταυτίστηκε ανοικτά με τα συμφέροντα τραπεζιτών και κυβερνώντων
-Νέες ακρέες πολιτικές δυνάμεις απαιτούν και πετυχαίνουν την υποταγή δημοσιογράφων. Ευτυχώς κάποιοι αντιστάθηκαν. Η ευθύνη όμως των Μέσων, ιδιοκτητών και διευθυντικών στελεχών είναι τεράστια, καθώς υιοθέτησαν την ατζέντα του τρόμου και της βίας.

πηγη

8 σχόλια :

  1. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ8/5/12 10:07

    ΤΑ ΜΜΕ ΕΠΑΙΞΑΝ ΑΣΧΗΜΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ΞΕΝΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΠΩΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ Η ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΕΛΟΥΝ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΑΕ ΜΗ ΜΑΣΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΣ.ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/5/12 10:16

    Εκεινοι οι δημοσκοποι που εδιναν 18% στην ΔΗΜΑΡ 8% στο ΣΥΡΙΖΑ 29% στην ΝΔ 21 στο ΠΑΣΟΚ κλπ τι γινεικανε?
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κουκος8/5/12 16:26

    τι εγινε ρε με το αγριογουρουνο του σολωνα,α ρε γλανιτσαιοι ουτε μνημονιο δε σας λυγιζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργος8/5/12 18:23

    Αυτή που απέτυχε οικτρά είναι η πολιτική γενικώς, η οποία στην προσπάθειά της να περάσει αποφάσεις αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές και υπαγορευμένες από δυνάμεις οικονομικές και μη, ξένες αλλά και εντόπιες, αφαίρεσαν την ανεξαρτησία από την Δικαιοσύνη και τον Τύπο (γενικώς). Αυτές οι Εξουσίες ευθύνονται στον βαθμό που δεν αντέδρασαν σ' αυτό το καπέλωμα και λειτούργησαν σαν δεκανίκια του συστήματος. Το αποτέλεσμα ήταν η απαξίωση των πολιτών στις έννοιες Δικαιοσύνη και 4η Εξουσία (Τύπος) και αυτό είναι από τα χειρότερα που έχουν συμβεί.
    Καλύτερα να είχαν παραδώσει τα κλειδιά, θα είχαν, τουλάχιστον, διατηρήσει την αξιοπρέπειά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/5/12 18:34

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ,ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΜΕΝΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΟΡΚΟ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΟ ΣΕ ΝΕΕΣ ΝΙΚΗΦΟΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/5/12 21:46

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΟΚΟΚΚΙΝΟ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/5/12 01:07

    ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/5/12 13:04

    κανενας δε θα σεβαστει σε διαπραγματευσεις μια κυβερνηση που ειναι συνοθυλευμα.γι αυτο πρεπει να ζητηθει εκ νεου η ετυμηγορια του λαου με αυτο το αιτημα.μια αυτοδυναμη κυβερνηση που εχει την εμπιστοσυνη του λαου μπορει να παρει σοβαρες αποφασεις.μην κοροιδευουν λοιπον τα κομματα του μνημονιου και μην το κουβεντιαζει ο κουβελης.ας κανει μετωπο εκλογικο με τον τσιπρα κι ας ζητησουν την αριστερη διακυβερνηση για να παρουν αποφασεις εθνικες εγκαταλειποντας δοξασιες περι σκοπιων,μειονοτητων λαθρομεταναστων.η πατριδα ειναι σε θανασιμο κινδυνο κι αν συνεχισει η μνημονιακη πολιτικη σε κινδυνο εξοντωσης και ξεσπιτωματος του λαου της.οσο για τον αρχηγο του πασοκ πιστευω οτι κακως μιλαει και σχεδιαζει.υψιστη προσφορα στην πατριδα θα ειναι να αυτοδιαλυσει το κομμα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.