Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η μέρα της ανακούφισης πλησιάζει

Ακόμα και όσοι νομίζουμε ότι δεν επηρεαζόμαστε από την προπαγάνδα, κάνουμε λάθος. Η αλήθεια είναι ότι επηρεάζουν το μυαλό μας με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούμε να σκεφτούμε λογικά και μάλιστα φτάνουμε στο σημείο να μην εμπιστευόμαστε ούτε καν τα μάτια και τα αυτιά μας.

Ενώ οι μνημονιακοί έχουν κυριολεκτικά εξαερωθεί, εμείς πιστεύομε ότι υπάρχουν ακόμα 4 ή 5 στους 10 που τους ψηφίζουν. Μπορεί να μην τους βλέπουμε πουθενά, αλλά δημοσκόποι, ΜΜ"Ε" και κόμματα, μας έχουν πείσει ότι υπάρχουν.
Αν κάνουμε μια έρευνα στον κύκλο μας δεν θα βρεθούν παραπάνω από 2 στους 10 και αυτοί με μεγάλη δυσκολία. Επειδή όμως μας έχουν επηρεάσει σε σημείο που δεν εμπιστευόμαστε ούτε τον εαυτό μας, αρχίζουμε να ψάχνουμε δικαιολογίες ...μήπως ο κύκλος μας δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα; ...όμως γιατί στις προηγούμενες εκλογές ήταν; ...γιατί σήμερα έπαψε να είναι αντιπροσωπευτικός; Ας σκεφτεί λοιπόν ο καθένας πόσο μεγάλη διαφορά είχε η εικόνα του κύκλου του, από τα αποτελέσματα των εκλογών και αν σήμερα - με βάση όσα διαρρέουν - η απόκλιση είναι ίδια; Μήπως τελικά δεχόμαστε αυτά που μας προπαγανδίζουν, ακόμα και αν είναι αντίθετα με αυτά που βλέπουμε με τα μάτια μας;

Ενώ λοιπόν έχουμε αμφιβολίες για αυτά που εμείς βλέπουμε, παρατηρούμε ότι και με όποιους συζητάμε, έχουν παρόμοια εικόνα. Τελικά τους 4 στους 10 - που εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις - δεν τους βλέπει κανείς. Όμως μας έχουν πείσει όλους ότι ζουν ανάμεσά μας, παρόλο που δεν τους βλέπουμε. Πες - πες δεν είναι απίθανο να μας κάνουν να πιστέψουμε ακόμα και σε φαντάσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΠΑΣΟΚ πριν από μερικούς μήνες το εμφάνιζαν στο 8% και τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχει διπλάσιο ποσοστό. Ίσως γιατί κατάφερε να μας εκνευρίσει ακόμα πιο πολύ. Στο τέλος, θα μας πείσουν ότι έχουμε το σύνδρομο του Hulk …όσο εκνευριζόμαστε πρασινίζουμε!

Επίσης βλέπουμε ότι ακόμα και στις μεγάλες πόλεις, που κάποτε τα κόμματα γέμιζαν, με χιλιάδες λαού, τις κεντρικές πλατείες, τώρα δεν μπορούν να γεμίσουν ούτε μικρά γυμναστήρια. Αν μάλιστα υπολογίσουμε ότι φέρνουν και πούλμαν με ενισχύσεις, για να γεμίσουν τους "τεράστιους" χώρους, ίσως η κατάσταση να είναι πιο τραγική ακόμα και από αυτή που βλέπουμε. Μάλιστα το φαινόμενο είναι γενικό, αφού περίπου το ίδιο ισχύει σε κάθε πόλη.

Η προσέλευση, σε σχέση με το παρελθόν, είναι το 1/10 και φυσικά αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε με σκηνοθετικά τρικ. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε, σκηνοθετικά, να κάνει κάτι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, που έχει εμπειρία σε σκηνές με δεινοσαύρους ή ίσως ο Τζέιμς Κάμερον, με εμπειρία στη σκηνοθεσία του Τιτανικού. Πάντως σίγουρα οι δύο σκηνοθέτες θα μπορούσαν να δείξουν την απόγνωση, στα τρομαγμένα πρόσωπα των πρωταγωνιστών.

Η δεύτερη σκέψη που κάνουμε, είναι ότι ζουν ανάμεσά μας, αλλά ντρέπονται ή φοβούνται να εκδηλωθούν. Ίσως η εκδοχή αυτή να έχει κάποια βάση, όχι όμως στο μέγεθος που να αλλάζει σημαντικά την κατάσταση. Άλλωστε όσους βλέπουμε γύρω μας δεν δείχνουν ούτε φοβισμένοι, ούτε αποφεύγουν να πάρουν θέση, απεναντίας, όχι μόνο εκδηλώνονται αυθόρμητα, αλλά είναι και αποφασισμένοι.

Παρότι δημοσκόποι, κόμματα και ΜΜ"Ε" προσπαθούν να πείσουν ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης συγκεντρώνουν πάνω από 40% των ψηφοφόρων, με την εικόνα που βλέπουμε όλοι μας, αλλά και με βάση την κοινή λογική, θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι αν τελικά συγκεντρώσουν έστω και 30% μαζί με φοβισμένους και ντροπαλούς. Άλλωστε πολύ σύντομα θα μάθουμε τι είναι λογικό και τι υπερβολικό.

Νεοταξίτες, προπαγανδιστές, τραπεζίτες, κατοχικές δυνάμεις, όλοι μαζί δίνουν μάχη για να μας ποδηγετήσουν, για άλλη μια φορά. Τα δε κόμματα που μονοπώλησαν την εξουσία σχεδόν 40 χρόνια, γνωρίζουν ότι βρίσκονται κοντά στην διάλυση τους. Γι' αυτό είναι αναγκασμένα να δώσουν τον "υπέρ πάντων αγώνα", για την επιβίωση τους. Άρα είναι φυσικό επακόλουθο να εκτοξεύουν απειλές, εκβιασμούς, συκοφαντίες αντιπάλων, να "διαρρέουν" κρυφές δημοσκοπήσεις και να κάνουν τα πάντα, για να παραπλανήσουν και να καθηλώσουν και πάλι τους πολίτες.

Όμως είναι βέβαιο πια ότι η πλειοψηφία του λαού περιμένει τη μέρα που θα απαλλαχτεί από τις βδέλλες που κατάντησαν τη χώρα κουφάρι ...τη μέρα που οι προπαγανδιστές δεν θα μπορούν πια να επιλέγουν τους καταλληλότερους ...τη μέρα που θα απαντήσει σε όσους ανιστόρητους πίστεψαν ότι μπορούν να υποτάξουν τους Έλληνες με προσβολές, εξευτελισμούς, απειλές και εκβιασμούς.
Γράφει
ο Δ. Βουλγαρίδης

πηγη


28 σχόλια :

  1. ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΧΡΕΗ. ΔΑΝΕΙΑ, ΤΗΛ, ΝΕΡΟ, ΜΑΜ ΜΑΜ, ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΝΑ ΨΗΦΊΣΩ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/5/12 10:16

    ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΦΙΛΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΑΝΕ ΕΤΣΙ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΣ.ΑΜΑ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΕ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΕΣΥ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΣΚΥΛΟΣ Η ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.ΑΝΤΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/5/12 10:18

    ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ Η ΚΑΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/5/12 10:33

    για το ΜΝΗΜΟΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧ-ΛΙΣΑΒΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΝΤ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΟΠΩΣ ΙΤΑΛΙΑ ΠΧ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/5/12 10:39

    στη Δανία η σύνταξη πήγε στα 73

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/5/12 11:58

    1033 ΚΑΙ 1039 ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΔΩ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/5/12 12:00

    ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΜΠΛΟΓΚΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΕΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΗΜΕΡΑ,ΠΟΥ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ,ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ.ΖΗΤΑΕΙ Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠ ΟΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΟΒΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ.ΜΑΥΡΟ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ.ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/5/12 12:11

    το ερωτημα ειναι απλο λλα εχει δυσκολη απαντηση: pote to ΠΑΣΟΚ θα κανει προεκλογικη συγκεντρωση παλι παρασκευη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/5/12 12:18

    ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟΝ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος4/5/12 12:19

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος4/5/12 12:33

    ο προβοκατορας 1039 λεει μ΄τρα σαν της Ελλάδας παίρνουν ως copy -paste στην ΙΤΑΛΙΑ -ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΛΑΝΔΙΑ πάει λέγοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος4/5/12 13:24

    Τελικα φταινε τα γενοσημα και ουτε οι ψεκασμοι ουτε τα ληγμενα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος4/5/12 14:19

    ο προβοκατορας 1039 αντιγράφει από το ΝΟΟΖ.GR
    Εξακόσιοι δήμαρχοι σε όλη την Ιταλία έχουν καταστήσει σαφές ως τώρα την πρόθεσή τους να μην προχωρήσουν στην είσπραξη του ειδικού φόρου ακινήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος4/5/12 14:23

    Η πρώτη δόση του φόρου ακινήτων θα πρέπει να καταβληθεί από τους Ιταλούς μέχρι την 18η Ιουνίου. Σύμφωνα, όμως, με πολλούς σχολιαστές, μέχρι την πληρωμή της τρίτης δόσης - τον Δεκέμβριο - δεν αποκλείεται να έχει αποφασισθεί νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος4/5/12 18:05

    ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΩ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΦΤΕΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ Θ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ.ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ;ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΜΕΝΩΝ ΧΩΡΑΦΙΩΝ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ.ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΟΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4/5/12 18:40

    θα παει κανεις κατου για ψηφο???gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/5/12 19:03

    εχουν παει γερολυκε ηδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος4/5/12 19:04

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΜΕΝΟ ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος4/5/12 20:03

    Αποψε στο συνταγμα θα οαει κανεις?Δεν εχω παρεα.
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος4/5/12 20:08

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΖΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΝΤΟΡΗΣ4/5/12 21:48

    Είκοσι σχόλια 20 διαφορετικές απόψεις, δεν με βοηθάτε και πολύ τη θα ψηφίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος4/5/12 21:57

    ΝΤΟΡΗ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙς ΤΡΙΕΤΕΙΑ ,ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ
    ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΣΕ ΛΕΗΜΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΝΤΟΡΗΣ4/5/12 23:23

    ΣΟΣΤΟΟΟΟΟΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος5/5/12 00:36

    ντορη αν δεν κανεις πλακα ψηφισε πασοκ και νεα δημοκρατια για περισσοτερη ανεργια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος5/5/12 11:09

    ΝΤΟΡΗ ΞΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ.
    ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙς ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΙ ΠΑΣ ΣΤΟΝ Α ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ5/5/12 18:22

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ

    ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΜΟΣ ΤΗΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΩΣ ΜΗ ΩΦΕΙΛΕ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΣΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ,ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΠΟΥ Ο Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ Ν ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΕΝΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΕΖΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ.ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΓΛΥΤΩΣΕ.ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙ ΑΦΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΩΡΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ 200 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΣ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙ ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΒΑΙΝΕ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ,ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΚΛΠ ΕΝΩ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΤΡΕΦΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,ΕΝΩ ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΝΤΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΕ ΔΥΣΧΕΡΕΣΤΑΤΗ ΘΕΣΗ.ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΜΠΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ Σ ΕΝΑ ΑΕΝΑΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΥΡΙΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ,ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ.ΕΤΣΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΛΠ.ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΕΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΣΟΔΟ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ.ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.ΕΤΣΙ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΖΗΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΝΕΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΛΕΙΜΑ 11,5 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΘΙΞΟΥΝ ΣΩΡΕΥΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΧΕΙ ΝΑ ΜΗ ΡΙΞΕΙ ΑΚΥΡΟ ,ΝΑ ΜΗ ΡΙΞΕΙ ΛΕΥΚΟ, ΝΑ ΜΗ ΡΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ.ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ .ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ

    5 Μαΐου 2012 6:19 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος5/5/12 21:21

    Θούριος [Προηγούμενη σελίδα]

    Στίχοι: Ρήγας Φερραίος
    Μουσική: Χρήστος Λεοντής
    Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης


    Ως πότε παλικάρια, θα ζούμε στα στενά,
    μονάχοι σα λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά;
    Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
    παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

    Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά,
    να φεύγωμ' απ' τον κόσμο, για την πικρή σκλαβιά;
    Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
    παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

    Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς,
    τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;
    Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
    παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

    Τι σ' ωφελεί αν ζήσεις, και είσαι στη σκλαβιά;
    στοχάσου πως σε ψένουν, καθ' ώραν στην φωτιά.
    Βεζύρης, δραγουμάνος, αφέντης κι αν σταθείς
    ο τύραννος αδίκως σε κάμνει να χαθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος6/5/12 21:42

    ΓΙΩΡΓΗ ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.