Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ…

. Ελληνογερμανικές σχέσεις
...όταν το “φλογερόν” του έρωτος εξελίσσεται σε “άσβεστον” του μίσους.
Πώς από τον έρωτα της Σίσσυς των Αψβούργων φτάσαμε στο μίσος του Σόιμπλε;
Η Γερμανία είναι η Ευρωπαία "κόρη", που ονειρεύτηκε κάποτε να γίνει "Ελλάδα" και κατέληξε να γίνει βάρβαρη "Μέγαιρα" που βασανίζει την Ελλάδα ...Η φιλόδοξη "κόρη", η οποία, μόλις συνειδητοποίησε την ύπαρξή της, επέλεξε να μοιάσει σε ένα από τα πλέον δύσκολα πρότυπα που υπάρχουν. Στη συνέχεια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα επιθυμούσε η ίδια και φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Κακόπεσε η "κόρη" σε ατυχείς επιλογές και από την αγάπη και τον θαυμασμό κινδυνεύουμε να πάμε κατ’ ευθείαν στο μίσος. Έμπλεξε με λάθος ανθρώπους και η αγάπη της ξεθώριασε.
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ...
Αυτή η γεύση από αίμα στο στόμα. Να μην αντέχεις να κοιτάξεις τον άλλον στα μάτια από ντροπή. Επειδή εσύ έχεις ένα κομμάτι ψωμί κι εκείνος όχι. Επειδή εκείνος έχει αξιοπρέπεια κι εσύ όχι.
Αυτό το βλέμμα που σου λέει, εσύ που μπορείς γιατί δεν κάνεις κάτι ν’ αλλάξουν τα πράγματα; Πας να απολογηθείς. Να πεις εγώ; Τι μπορώ να κάνω εγώ μόνος μου; Και το καταπίνεις αμάσητο επειδή ξέρεις ότι είναι ψέμα. Το μόνος είναι υπεκφυγή.
Αυτό το βούρκωμα όταν ακούς τον άλλον να εξηγεί πόσο σημαντικά είναι τα μέτρα για τη σωτηρία της πατρίδας. Μιας πατρίδας που αυτός μαζί με άλλους τη ρούφηξαν μέχρι που άδειασε. Και να μη μπορείς να του ρίξεις μπουνιά στα μούτρα επειδή θα σε πουν τραμπούκο και φασίστα. Απολίτιστο, επειδή χτύπησες τον πολιτισμένο που υποστηρίζει την εξαθλίωσή σου και αποκαλεί όλον τον κόσμο τεμπέλη και
άχρηστο.
Αυτή η ζάλη που σου έρχεται όταν θες να βγεις σε μια πλατεία και να ουρλιάξεις τι κάνουμε ρε μαλάκες; Γιατί δεν ξυπνάμε; Μας αφανίζουν. Κι όταν συνέρχεσαι αντιλαμβάνεσαι ότι κι εσύ περπατάς σκυφτός ανάμεσα στους άλλους για να πας στη δουλειά ή να πας να πληρώσεις… να πληρώσεις… να πληρώσεις…
Αυτή η σκουπιδίλα που κατακλύζει το μυαλό σου όταν βλέπεις στη βουλή να μιλάνε χωρίς να λένε. Talking suits. Ή και talking costumes μέσα σε όλη αυτή τη θεατρικότητα του παράλογου. Οι ελληνικές Βερσαλλίες. Χωματερή της Δημοκρατίας. Σαπισμένα μπλα μπλα.
Αυτός ο τρόμος μην αρρωστήσεις, μη χρειαστείς γιατρό και φάρμακα, μη δε μπορέσεις να πας για το μεροκάματο, μην κι όταν μπορέσεις τελικά να πας, βρεις άλλον στη θέση σου κι ύστερα τι κάνεις, τίποτα δε μπορείς να κάνεις.
Αυτή η γεύση από αίμα στο στόμα δεν είναι ιδέα σου. Ο θυμός που κατάπιες έγινε οργή κι η οργή μαχαίρι που στα διάλυσε όλα επειδή δεν την άφησες να βγει. Κι έτσι έκοψε τα πάντα μέσα σου και τώρα ξερνάς αίμα. Αίμα. Προσοχή! Να ξεράσεις ήσυχα στη γωνία. Μην αναστατώσεις το πλήθος. Μη λερώσεις την απραξία της τάξης. Στη γωνία. Τιμωρημένος επειδή δεν άντεξες.

πηγη

7 σχόλια :

  1. Ανώνυμος3/3/12 21:11

    Μία γυναίκα ήθελε να κάνει έρωτα με τον άντρα της δίνοντας του Βιάγκρα...
    Αυτός όμως ήταν πολύ αρνητικός. Η γυναίκα ακούγοντας συνεχώς τις φίλες της να παραμιλάνε για τα θεαματικά αποτελέσματα του χαπιού, αποφάσισε να αγοράσει και να το δώσει στο σύζυγο της κρυφά. Σκέφτηκε λοιπόν να το βάλει στη μακαρονάδα που ετοίμαζε.
    Βάζει μέσα στην κατσαρόλα το Βιάγκρα, γδύνεται, κάνει ντουζ, βάζει αρώματα…
    Ξαφνικά ακούει τον άντρα της να φωνάζει: “Γυναίκα, γυναίκα!!!” Σκέφτεται αυτή:

    “Τι διάολο, τόσο γρήγορα ενεργεί;” Πάει μέσα όλο χάρη και νάζι και ρωτάει τον άντρα της:
    “Τι θέλεις αγοράκι μου;” Και αυτός:
    “Τι στο διάολο έκανες στα μακαρόνια και είναι σηκωμένα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/3/12 12:50

    Πέθανε ένας Έλληνας και πήγε στην Κόλαση.
    Αφού τον καλωσόρισε ο Τοπικός Αρχι-Διάβολος Υπεύθυνος Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του προσέφερε μια δωρεάν ξενάγηση στα μέρη για να διαλέξει το μαρτύριο της αρεσκείας του.
    Προχώραγαν και βλέπανε διάφορα, ανθρώπους μέσα σε καζάνια, ανθρώπους σε παγωμένες λίμνες και άλλα φρικτά.
    Σε μια στροφή βλέπει ο Έλληνας μια ομάδα ανθρώπων μέσα σε μια λίμνη από σκατά, απέξω διάβολοι με τρίαινες τους σπρώχνανε μέσα καθώς πάσχιζαν να βγουν.
    - Αυτό το μαρτύριο διαλέγω! δηλώνει πασίχαρης ο Έλληνας.
    Τον οδηγεί λοιπόν ο Διάβολος σε μια λίμνη με σκατά και μέσα διάφοροι άνθρωποι καθόντουσαν χαρωποί.
    Παρόλα αυτά διάβολοι δεν υπήρχαν τριγύρω.
    - Ωραία εδώ δεν έχει διαβόλους;! σκέφτεται ο Έλληνας.
    - Α, εδώ έχουμε τους Έλληνες, απαντά ο διάολος. Οταν κάποιος πάει να βγει από τα σκατά οι υπόλοιποι συμπατριώτες του τον τραβάνε πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/3/12 15:29

    ασε φιλε....τουτην εποχη μονο οι τριχες σηκωνονται...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/3/12 15:39

    καλοοοο gerolyke.
    Θυμήθηκα αυτό με τον μπαντέβα .
    Παίζαμε στις ράχες ποδόσφαιρο και τον είχαν βάλει τέρμα.
    Έφαγε 8 γκολ. Στο τέλος του λέει ο Σωτήρης του παπά.
    -Αι στο διάβολο ρε 8 γκολ έφαγες!!.
    Και ο μπαντεβας: Ναι αλλά γι αυτά που έπιασα δεν λες τιποτα
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/3/12 19:46

    τι να πιασει...αφου κρατηγε την γκλιτσα...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/3/12 20:55

    και όσα απεκρουσε με την γκλίτσα τ απέκρουσε
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/3/12 14:11

    ποιος μας πιανει σημερα.....ολυμπιακος πρωτος ....και κατι αλλοι καρτερουν τον κελεμπια....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.