Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Kαιρός να σηκωθείς μεγάλε…‏

Τα πάντα γύρω μας αποπνέουν μια δυσωδία ευτελούς οικονομισμού. Όλες οι συζητήσεις μας, όλες οι σκέψεις μας και όλες οι συναναστροφές μας γιόμισαν τον τελευταίο καιρό με αριθμούς, εξισώσεις, οικονομικά μοντέλα, ισοζύγια, καμπύλες και γραφήματα. Όποιος επιθυμεί σήμερα να είναι in στις καθημερινές συνάφειες της ζωής
του και να μονοπωλεί το θαυμασμό της απαιτητικής παρέας θα πρέπει να έχει εύκαιρη, κάτω από τη μασχάλη, μια εύπεπτη ανάλυση της κρίσης καθώς και μια ετοιμοπαράδοτη διέξοδο από αυτήν σε 10 μηνιαίες άτοκες δόσεις. Για να είναι συνεπής και με την αριστερή μόδα της εποχής μας η οποία θέλει σώνει και καλά να μοστράρει το «α» το στερητικό μπροστά από τους τόκους των χρεών μας. Όταν τα λεφτά αυτά τα κάναμε ρουσφέτια, Ολυμπιακούς Αγώνες, υπερχρεωμένους ΟΤΑ, μίζες και εργολαβίες τα στερημένα της κοινής λογικής ψιλοκόβανε το αριστερό τουμπεκί τους, το χώνανε στο κομματικό τους αργιλέ και με τα ντουμάνια τους μαστουρώνανε τον κόσμο. Τότε οι τόκοι, φαίνεται, ήσαν μια κάποια λύση..

Επειδή λοιπόν και εγώ, όπως ο Θεοτοκάς, δεν έχω πειστεί για το αν αρμόζει στα Oικονομικά ο τίτλος της Eπιστήμης, επειδή και εγώ, όπως ο Θεοτοκάς, ενοχλούμαι αρκετά από τον αέρα της πνευματικής και πρακτικής αγυρτείας που αναδύεται συχνά από αυτά και επειδή τέλος και εγώ, όπως ο Θεοτοκάς, βρίσκω ότι πολλοί απατεώνες κυκλοφορούν γύρω από τα οικονομικά προβλήματα σκοπεύω στο παρόν κείμενο να ενδυθώ και εγώ την ιδιότητα του «ενός ακόμα απατεώνα» και να καταθέσω τη δική μου εκδοχή. Είπαμε. Στην εποχή της κουτσής Μαρίας ζούμε. Όλοι οι καλοί κουτσοί χωράνε!

Μια σοβαρή ανάλυση που σέβεται τον εαυτό της ξεκινάει από το μοντέλο που απέτυχε και οδήγησε τα ύφαλα του πλοίου μας πρόσω ολοταχώς προς τις ξέρες των παγκόσμιων αγορών.

Το μοντέλο που λατρέψαμε, λοιπόν. Μοντέλο τακτοποιημένο και απλό στη σύλληψη. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για μπουνταλάδες πολιτικούς που δε σκαμπάζουν και πολλά από οικονομικά και οι οποίοι στο άκουσμα των λέξεων σχεδιασμός και υλοποίηση περιστρέφονται μες στη δίνη του ιλίγγου, καθώς και για πολίτες που θέλουν να κονομήσουν τον παρά, αυθωρεί και παραχρήμα, δίχως το «μετα κόπων και βασάνων» των αγαπημένων τους γονέων. Για πολιτικούς, δηλαδή, οι οποίοι στο άκουσμα του ονόματος του Κρούγκερ κοιτάζονται αναμεταξύ τους και ψελίζουν: «Απίστευτος ο Φρέντυ! Μικρός δεν είχα αφήσει ταινία για ταινία του!» Και, κάπως έτσι, ξετυλίγεται αργά και βασανιστικά ο εφιάλτης στο δρόμο με τις Λεύκες για όλους εμάς τους δυστυχείς που όταν ο πελαργός ξερόβηχε και ανασήκωνε τα φρύδια του για να μας προειδοποιήσει για τον μεσογειακό μας προορισμό εμείς ποιούσαμε την νήσσαν κοιτάζοντας αλλού. Εξ’ου και το «αλλού νταλού», που ζούμε σήμερα. Ξωκείλαμε, όμως, από το λατρεμένο μας μοντέλο, είναι και οι μέρες περίεργες που επιτάσσουν ευθείες γραμμές και λόγια χωρίς περιστροφές, επιστροφές λοιπόν στις αγαπημένες μας καταστροφές με υπόκρουση τον λατρεμένο μας Πασχάλη.

Οι βασικές αρχές του μοντέλου αυτού είναι πολύ απλές. Την κάνουμε όλοι μας με ελαφρά πηδηματάκια από τους δυο πρώτους τομείς της οικονομίας, στους οποίους όπως και να το κάνεις χρειάζεται και μια στάλα ιδρώτα για να εξασφαλίσεις τα προς το ζήν και μπουκάρουμε μετ´επαίνων ( Πανεπιστημιακών ως επι το πλείστον) στον τριτογενή τομέα. Το κράτος, με τη σειρά του, διορίζει ένα εκατομμύριο από εμάς στο ελληνικό δημόσιο, δανείζεται χρήμα από τις κακές αγορές και μας δίνει μισθούς αναντίστοιχους με την παραγωγικότητά μας. Εμείς παίρνουμε για δεύτερη φορά αμπάριζα από τη δική μας εστία και κάνουμε το καθημερινό μας ντού στα εισαγόμενα αγαθά και υπηρεσίες του τριτογενή τομέα και αρχίζουμε το προσοδοφόρο αλισβερίσι αναμεταξύ μας. Υπέρηχο καρδιάς κάθε χρόνο για να μας μπει καλά το έτος, ανακαίνιση το σπίτι κάθε δυο χρόνια για να βουλώσουμε το στόμα της κακίστρως κολλητής , αλλαγή καρνταρόμπας κάθε πρώτη του μηνός για να μην μας ξεφωνίσει η ματαιοδοξία της παρέας, κινητό με ενιαύσιο χρόνο αντικατάστασης για να μην κηλιδωθεί το κοινωνικό μας status, τσάντες με καρό τετράγωνα και άλλες τέτοιες αηδίες . Πουλάμε, δηλαδή, ο ένας στον άλλο αγαθά και υπηρεσίες με λεφτά που μας δανείζουν έντοκα οι αγορές. «Εύρηκα εύρηκα», αναφώναξαν οι ξεβράκωτοι και βουρ στα μεταξωτά βρακιά της φαντασμένης Εσπερίας.

Το μοντέλο αυτό έχει τέσσερις «ιερές αγελάδες» τις οποίες επ’ουδενί δε πρέπει να πειράζεις και συνεχώς πρέπει να συντηρείς για να σου δίνουν τα καλούδια τους .

Πρώτη αγελάδα. Ο Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει παραπάνω ώρες από το Γερμανό και το Σουηδό. Αποκρύπτεται, βέβαια εντέχνως, πως ο Γερμανός στις λίγες ώρες εργασίας του φτιάχνει αμάξια και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ ο Έλληνες στις παραπάνω ώρες που δουλεύει ανοίγει τρύπες στο νερό. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για τη συμπαθή τάξη των απανταχού αριστερών.

Δεύτερη αγελάδα. Οι απολύσεις στο δημόσιο θα μειώσουν τις εισφορές στα ασφαλιστικά μας ταμεία. Αριστεράααααααααααααααντρες μου. Εγώ ως άλλος Λουδοβίκος ντύνομαι κράτος στις ερχόμενες Απόκριες και για αρχή μοιράζω λεφτά. Δίνω 1000 ευρώ μισθό στο ρουσφέτι μου και 400 ευρώ στις ασφαλιστικές του εισφορές. Κατόπιν αλλάζω ρότα, απολύω το ρουσφέτι μου, γλιτώνω τα 1000 ευρώ μισθό που του έδινα και για να μην καταρρεύσει το ασφαλιστικό ταμείο εξακολουθώ και δίνω τα 400 ευρώ σε αυτό ως κρατική επιχορήγηση.Κέρδος για τον δημόσιο κορβανά 1000 ευρώ κάθε μήνα. Μαθηματικά δημοτικού. Μούφα και το παραμύθι αυτό.

Τρίτη αγελάδα. Η μείωση μισθών και συντάξεων θα επιδεινώσει την ύφεση. Λογικό επακόλουθο και αυτό της εθνικής μας σχιζοφρένειας. Εχεις έναν ασθενή διασωληνωμένο σε κώμα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με μεταστάσεις σε όλο του το κορμί, και εσύ ο ανόητος, κατά τα άλλα θεράπων ιατρός του, κοιτάς μονάχα να διατηρείς την πίεσή του πάνω από 12 τη μεγάλη και 8 την μικρή. Αυτό σε νοιάζει μόνο. Να βλέπουν οι συγγενείς του υποψήφιου νεκρού, στο μόνιτορ, πως η πίεση του αγαπημένου τους προσώπου είναι καλή και ας πάει το υπόλοιπο παλιάμπελο. Ο ασθενής συνομιλεί με τα θυμαράκια, προβάρει φτερά για την πόλη των αγγέλων και εσύ κοιτάς μην τυχόν και σου πέσει η πίεση κάτω από 12. Είσαι μεγάλος μπουνταλάς βρε αδερφάκι μου. Κοινώς το μοντέλο αυτό της «αλλαξοκολέ» ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσίων απεβίωσε. Αν είναι να το συντηρήσουμε για λίγους μήνες ακόμα με 13ους και 14ους μισθούς να μας λείπει το βύσσινο. Νέο παραγωγικό μοντέλο χρειαζόμαστε. Όχι νέα βαμπίρ, που θα περιφέρονται δεξιά και αριστερά και θα χορεύουν στους ρυθμούς του μεταπολιτευτικού μας Thriller!

Η τέταρτη και πιο παχιά αγελάδα είναι η συνεχής υπενθύμιση του φιλοθεάμονος κοινού πως για όλα φταίει ο νεοφιλελευθερισμός. Δεν εχει καμία σημασία πως σήμερα βιώνουμε το τέλος του παρασιτικού, αναποτελεσματικού, πελατειακού, δημοσιοϋπαλληλικού και πλήρως αντιπαραγωγικού κράτους της Μεταπολίτευσης. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία πως ερημώσαμε όλα τα χωριά από αγρότες και κτηνοτρόφους για να τους κάνουμε αφενός κλητήρες και ΕΠΟΠ με μισθό, βρέξει χιονίσει, και αφετέρου ιδιοκτήτες καφετέριας για να πίνουν το φρεντοτσίνο τους οι πρώτοι! Δεν έχει καμία απολύτως σημασία πως ο ιδιωτικός τομέας στη χώρα μας είναι ένα θλιβερό παρακολούθημα του κρατισμού. Όπως, φυσικά, δεν έχει καμία απολύτως σημασία πως το κράτος αυτό το φτιάξαμε από το ‘81 και μετά με τις αριστερές συνταγές του Αντρέα και της παρέας του. Τις οποίες εκτέλεσαν πιστά και όλα τα κακέκτυπά του, ανεξαρτήτως χρώματος. Όχι ρΕ. Δεν έχουν καμία σημασία όλα αυτά. Γι´ αυτό και εμείς, αγύριστα κεφάλια μια ζωή, θα γυρέψουμε, για μια ακόμα φορά, στα πανέρια της Αριστεράς νέες προσλήψεις στο Δημόσιο και νέους Πατερούληδες που μας θα μας πάρουν από το χέρι και θα μας οδηγήσουν στους ασφόδελους λειμώνες μιας ακόμα ανάπτυξης του Κάτω Κόσμου.

Λοιπόν καρντάσια. Στα μικράτα σας μάθατε πως Αη Βασίλης δεν υπάρχει. Αργότερα ενημερωθήκατε πως η γυναικεία λογική είναι και αυτή είδος προς εξαφάνιση ( με αγάπη πάντα προς το αντίθετο φύλλο) . Στην πορεία σας ενημέρωσαν πως η πολυπόθητη κονόμα με μόνο το πτυχίο του Πανεπιστημίου ήταν και αυτό ένα μεγάλο ψέμα. Ηρθε ο καιρός να μάθετε πως ο Καπιταλισμός δεν επισκέφτηκε ποτέ του τα καταγάλανα νερά αυτής της χώρας και πως τις φωτογράφιες που σας έδειχναν με την άφιξή του, τις κατασκεύαζαν επιτήδειοι παπαράτσι στα κεντροαριστερά τους εργαστήρια . Κλάψτε, λοιπόν, για πολλοστή φορά, για τον μύθο που σας κλέψανε. Για τον νεκραναστημένο τράγο της αποδιοπομπαίας λογικής που στις πλάτες του φορτώνατε όλα σας τα λάθη. Για ένα ακόμα αδειανό πουκάμισο της πολυτάραχης Ελένης. Εισαγόμενο και αυτό για να σου υπενθυμίζει κάθε τόσο το πόσο χαμηλά σε ρίξανε! Καιρός να σηκωθείς μεγάλε…

(Συνεχίζεται με τις ενδεδειγμένες λύσεις και τις ισάριθμες πλύσεις εγκεφάλου)

πηγή

39 σχόλια :

  1. Ανώνυμος2/2/12 20:17

    Προσοχή! Νέα προπαγάνδα σε εξέλιξη! απο χ.ψ το νούσου ρεντέζελα και γερόλυκε και Γλανιτσιά.



    Έχει αρχίσει και διατυπώνεται αφύσικα απότομα και συχνά η άποψη ότι θα είμαστε καλύτερα υπό την κατοχή αποικιοκρατών Ευρωπαίων παρά ως έχει με τους δικούς μας απατεώνες.

    Σαν μανιτάρια ξεπηδάνε ασταμάτητα από τη μία μέρα στην άλλη τα σχόλια υπέρ κατοχικού «Επιτρόπου».

    Θέλουν να μας παρασύρουν πάλι οτι υπάρχουν μόνο δυο επιλογές, κρέμασμα η σφάξιμο. Δεν ειναι ετσι.

    Έχουμε δύο εχθρούς. Τον εσωτερικό στρατό κατοχής των απατεώνων, των δυναστειών που το μόνο που τους νοιάζει από το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου είναι η διατήρηση εξουσίας και συσσώρευση πλούτου.

    Των μεγαλεμπόρων-εφοπλιστών-εκδοτών που σκόπιμα σε συνεργασία με το πολιτικό σύστημα διέλυσαν την Ελληνική επιχειρηματικότητα, πήραν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣ έξω από τη χώρα, τους προδότες πολιτικούς που ασύστολα κλέβουν ασταμάτητα και δημιουργούν και τους δικούς τους στρατούς από μικροαπατεώνες δουλικά κομματόσκυλα που με τη σειρά τους κλέβουν. Αυτούς που υπέγραφαν την κάθε συμφωνία κατά της χώρας αρκεί να καρπωθούν χρήμα και εξουσία.

    Αυτούς που για να στηρίξουν τα κότερα τους και τα σαλόνια τους αγοράζουν ότι σάπιο από εξοπλισμούς σε 3πλάσια τιμή, που κατέστρεψαν οικογένειες σε σκάνδαλα χρηματιστηρίου και ομολόγων.

    Και τους Ευρωπαίους «φίλους» μας. Είναι κανείς τόσο χαμηλής νοημοσύνης που πιστεύει ότι οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί θέλουν να μας κάνουν Γερμανία και Ολλανδία? Για αυτό έρχονται? Γνωρίζετε τι θα πει αποικία Ευρωπαίων? Διαβάστε για Βελγικό Κονγκό. Για East India Company Ολλανδίας. Δείτε την καλοσύνη τους στα ορυχεία της Αφρικής, τους εμφύλιους που στηρίζουν, στα εργοστάσια στην Ασία.

    Έρχονται για να αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί δημόσιο πλούτο, για να βρούνε ιθαγενείς Κινεζοποιημένους σκλάβους, για Ειδικές Οικονομικές Ζώνες μηδενικής φορολόγησης και μηδενικών εργασιακών δικαιωμάτων.

    Δεν έρχονται για να μας φέρουν την «όμορφη» κουλτούρα τους. Δεν απαιτούν την εξαθλίωση μας για το καλό μας.

    Η επιλογή δεν είναι Ή το ένα Ή το άλλο. Η επιλογή είναι ΚΑΝΕΝΑΣ Π....ΣΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    Μία νέα χώρα, καθαρή, αξιοκρατική, με νέα παιδεία, με το τέλος των κομματικών στρατών και του σιχαμερού πυρήνα του Δημοσίου, τέλος της φοροδιαφυγής αλλά με νέο φορολογικό σύστημα που δεν κλέβει τον μικρομεσαίο 10 φορές από όσα κλέβει αυτός από το κράτος.

    Ουτοπικό ΔΕΝ είναι. Αυτό θέλουν να πιστεύουμε. Για αυτό διψάει ο κόσμος. Μερικούς αγνούς ανθρώπους θέλει και ΒΙΑΙΗ απομάκρυνση των σκουπιδιών από τις δύο παραπάνω κατηγορίες. Το χρέος ΝΟΜΙΜΑ μπορούμε να το αγνοήσουμε (αρκεί να μη εφαρμοστεί το PSI όπου θέλουν να το ανταλλάξουν με χρέος από ΔΝΤ και ΕΚΤ από ομόλογα σε ιδιώτες που είναι τώρα για αυτόν ακριβώς τον λόγο).

    Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα, από τουρισμό, εμπόριο, ορυκτό πλούτο, και από καλλιέργειες και επιχειρηματικότητα που σε λίγα χρόνια θα αναπτυχθούν και πάλι χωρίς προδότες και καρχαρίες να τα διαλύουν.

    Αυτό που λείπει είναι ενημέρωση, πίστη στον εαυτός και θάρρος να ιδρύσουμε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μία Ελλάδα αξιοκρατίας, ελεύθερη από μυστικές συμφωνίες, και με κέντρο τα δικαιώματα του πολίτη.ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/2/12 23:17

    Με τέτοιον Κωνσταντίνο με τέτοιο βασιλιά θα πάρουμε την πόλη και την Άγια Σοφιά.........

    Πού με κατάλαβες ρε τσάκαλε ότι κάνω τέτοια προπαγάνδα?????

    Τάγραφα συγκεκαλυμμένα, αλλά πού να ξεφύγω από σένα. Μ' έπιασες με τη γίδα στην πλάτη...

    Ευτυχώς ρεντεζέλα έχουν γνώση οι φύλακες....

    Και τώρα λιγουλάκι σοβαρά. ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ απ' ότι γράφεις ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ σου λέω. Επαυξάνω!!!!

    Ψάχνεις αγνούς ανθρώπους για να ανέβουν στην εξουσία. Σωστά. Να κάνω και το επόμενο συλλογισμό .....και ας είναι και καραβανάδες????? ρωτάω μη με παρεξηγάς.....Πιστεύω ότι δεν το πιστεύεις, αλλά ο αυθορμητισμός και η συναισθηματική μας πανούκλα μερικές φορές μας παρασέρνει και δε βλέπουμε ρεαλιστικές λύσεις και προτάσεις.

    Έχεις καμία να την σχολιάσουμε????

    Τώρα κέραμοι και πλίνθοι ατάκτως ειρημένοι δηλαδή ολίγον από Βελοπουλο, με πινελιές Καζάκη και ένας αχταρμάς κοινών παραδεκτών απόψεων και διαπιστώσεων που φιγουράρουν σε ακροδεξιά-εθνικιστικά μπλογκς, δεν αποτελούν πρόταση

    Λοιπόν ακούω το όνομα του αγνού για να φέρει την αξιοκρατία που θα με εμψυχώσει που δεν θα υπογράψει μυστικές συμφωνίες και θάχει κέντρο του τα δικαιώματά μας.

    Θέλω πρόταση τ' ακούς και θα την ακολουθήσω, γιατί εγώ δεν έχω παρά μόνο ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΛΑΔΙΑΡΗΔΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΩΧΑΔΕΡΦΕΣ, σ' αυτούς που αρουλιόνται μόνον όταν θίγεται το τομαράκι τους κλπ κλπ

    Αλήθεια που είσαστε τόσα χρόνια ρε λεβέντες?????

    Περιμένω λοιπόν απλές προτάσεις, πρακτικές να τις κουβεντιάσουμε.

    Τουρισμό ε!!!!! Ποιον αυτόν που κάνανε τα κατώγια στη Δημητσάνα. στη Στεμνίτσα, στη Βυτίνα, στα Λαγκάδια πανσιόν με 150 ευρώ τη βραδιά, με τη μερίδα κόκορα με χυλοπίτες,μαυροχάβιαρο?????

    Εμπόριο ε!!!!! Ποιούς τους μεταπράτες με τις κλεψιές των φόρων, τη μη απόδοση ΦΠΑ, κλπ ας μην τα ματαγράφω, πιστεύω να τα εμπεδώσατε.

    Καλλιέργεις ε!!!!! με το μπρόκολο 3 ευρώ, την πατάτα 1 ευρώ, το κουνουπίδι 2 ?????? Πούναι τα τρακτέρ κάθε τέτοια εποχή, γλήγορα λησμονάτε, με τις επιδοτήσεις και τα μη φανούμενα.

    (μη μπλέκεις τους δικούς μας φουκαριάρηδες, που και αυτοί δεν πάνε πίσω, με τα αρχιλαμόγια του κάμπου)

    Για να γίνουν τα όνειρά σου πραγματικότητα πρέπει να ξεμαγαρίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ και ίσως τότε κάτι να γίνει.

    Άκου και τούτο.

    Προχτές διάβασα και άκουσα ότι πιάσανε για χρέη έναν Κρητικό γέρο με 5 παιδιά και 13 εγγόνια. Δίνανε έτσι το ρεπορτάζ και αμέσως τον λυπόσουνα.

    Τελικά ο γέρος αυτός είχε ρίξει κλεψιές με εικονικά τιμολόγια και είχε γδάρει το κράτος.

    Τότε ναι έχεις δίκιο, σκέφτηκα γερμανικά. ΜΕΣΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΞΕΜΑΓΑΡΊΣΕΙ Η ΛΑΚΑ.

    Εσύ βέβαια καταπιάνεσαι με τους αρχικλεφταράδες, εγώ πιο χαμηλά με τα κλεφτρόνια. Αλήθεια ξέρεις πόσοι πατριώτες μας ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΙ????

    Τι να κάνω όμως είμαι ολίγον Παγκαλιστής, δεν το κρύβω άλλωστε. Και ούλο τον ζωρίζω να εκδόσει το βιβλίο ¨ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ¨και ούλο μου το αναβάλει, γιατί δεν είναι καιρός μου λέει, ακόμα.

    με αγάπη


    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/2/12 23:28

    3 φλεβαρη ....ημερα του αγιου μετα χρηστον προφητη του τιμωρου.....με χιονι στο χωριο σαν το 49.............η αρεια φυλη αντεπιτιθεται ...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/2/12 08:23

    Αντεπιτίθεται με γκαουλάϊτερ τον χψ στη Γλανιτσιά.

    Πω. πω πω ρε παιδί μου, μαγαρίζει το σάιτ.....Θα μας διαφθείρει...

    Μαρίνη, είσαι και συ στη λίστα των οπαδών της Μέρκελ μην κάνεις την πάπια, μπας και σε ξεχάσουν οι......καθαροί....της ιδέας, άλλωστε εσύ είσαι από καθαρή φυλή....το Κολοκοτρωναίικο!!!! κατά συχωρεμένο πατέρα σου....

    Ιστορικά, τα όποια γης σκουλίκια (ναζιστές, φασίστες, ολιγάρχες κλπ) τα εδραίωσαν, τα ρίζωσαν και τα ΄βγαλαν στην επιφάνεια, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οι δήθεν προοδευτικοί, επίορκοι και επιλήσμονες των αρχών του κοινωνικώς φέρεσθαι, δηλαδή βρήκαν αφορμή από το πλιάτσικο των διεφθαρμένων και την εκμετάλλευση του διπλανού για να ευαγγελιστούν ....δικαιοσύνη, αξιοκρατία και .....δημοκρατία.

    Μην ξεχνάτε ότι ο Χίτλερ το 33 νομίζω ανέβηκε ως κόμμα με μεγάλο ποσοστό και με ....φιλοεργατικές απόψεις. Το ίδιο και ο Μουσολίνι.

    Τώρα τ' άλλλα είναι για ...κουβέντα ιστορική και 'γω δεν ξέρω ιστορία ή μάλλον την ξέρω ....μονόπατα και γέρνει και είναι έτοιμη να ξεσαμαριαστεί.

    Ακόμα γερόλυκε, σοφέ, περιμένω την πρότασή σου. Πραγματικά μια αποψούλα τόσον καιρό δεν αξίζω??? Δε θέλω διαπιστωσούλες με πνεύμα, προτασούλες ρε παιδιά. ΑΠΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΟΥΛΕΣ έχετε???

    Δεν κάνω πλάκα. Μπούχτησα από θεωρητικούρες του κώλου, προτάσεις.

    1+1 κάνουν 2 ,τίποτα παραπέρα.

    Εκτός της άριας φυλής υπάρχει και η καθαρότητα του κόμματος, της άποψης που είναι προπομπός της καθαρότητας της φυλής........Άλλωστε η καθαρότητα βρίσκεται σε ....χαμηλά ποσοστά.....(ξέρω διαπράττω ύβριν, αλλά για μένα μεγαλύτερη ύβρη διαπράττει εκείνος που επικαλείται μια ιδεολογία και την έχει ξεσκίσει ιστορικά, κοινωνικά και ....ο νοών ......


    Έλα λοιπόν, μη διστάζετε, προτασούλες, α και α ....α και α....τι στο διάολο, μία θέλω.

    Όσο για σένα Μακριά Λάκκα έχω την απαίτηση να δώσεις και ονοματάκι και να επιχειρηματολογήσεις γι' αυτό. Ο χ άγνωστος και νέος δε σημαίνει ότι είναι και αγνός. Πρακτικά πραματάκια, εδώ που φτάσαμε ας πέσουν οι μάσκες.

    Λοιπόν εγώ λέω κάτι απλό.

    Ο καθένας ας καθαρθεί μόνος του και μετά νάχει το θάρρος να καθαρίσει και μένα. Μόνον η αυτοκριτική για ότι απλή κομπινούλα έχεις κάνει θα σου δώσει τη δύναμη, το κουράγιο να ορμήσεις στα αρχιλαμόγια κλπ

    Η άποψη ότι δεν έχουμε τις ίδιες ευθύνες και ότι ο άλλος φταίει περισσότερο είναι για κλάματα. Είναι η άποψη της ανοχής. Έγραψα και αλλού ότι ο δεσμός της κομπίνας είναι ο πιο ισχυρός δεσμός.
    Πως να πας να διεκδικήσεις κάτι για το οποίο και συ κάνεις την ίδια κομπίνα????

    Θα βγεις μόνο στο δρόμο, αν δεις τον όχλο να κατεβαίνει και τότε θα πας και θα ορμήσεις λάβρος, όχι γιατί σε έπνιξε το δίκιο σου, αλλά γιατί στον ΟΧΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ....

    Αυτός είναι και ο λόγος που όλο αυτόν τον καιρό προσπαθώ να γράψω ότι έχουμε ΣΑΠΙΣΣΕΙ σαν κοινωνία, σαν κράτος, σαν σύλλογοι,σαν οικογένεια, σαν άτομα και ότι είμαστε εκατομμύρια και πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα τη μούρη μας.

    Όχι ότι δε βλέπω τη σάπια καθεστυκηία τάξη. Όταν οι περισσότεροι από εμάς συναγελάζονταν με τα όργανα αυτής της τάξης (είτε για μικροσυμφέρον, είτε για διορισμό, είτε για ίματζ, είτε για νάχουν μια πόρτα ανοιχτή κλπ) έβλεπα την ΠΡΟΔΟΣΙΑ των ιδεών που τώρα όψιμα ανακαλύψατε και αντί για απλές κουβεντούλες πετάτε μυστριές λάσπης σε κάθε έναν που δεν συμφωνεί με τις απόψεις σας.

    Την άλφα βήτα θέλω, τα συγγράμματα κρατήστε τα για σας.


    χψ

    Υ/Γ Σε κάποιο άλλο σχόλιο, η αγάπη μου ο Ρεντεζέλας, ψελλίζει κάποια ονοματάκια. Τον Μίκη (ναι, ναι τον υπουργό του Μητσοτάκη), έναν Μαριά και απόκοντα τον Γλέζο. Φαίνεται φως φανάρι ότι ο συναισθηματισμός του ακόμα υπερβαίνει την πρακτικότητα της καθημερινότητας.Θα μου πεις χίλιες φορές Μίκης, Γλέζος απ' ότι τα ρεμάλια. Μόνοι τους δεν μπορούν. Μπροστάρηδες ναι, ο συφερτός από δίπλα με φοβίζει, γιατί αυτός κάνει τη χαλάστρα....Αλλά ας δοκιμάσουμε, είναι μια ΠΡΟΤΑΣΗ. Ας την αξιολογήσει ο καθένας.

    Το θέμα είναι οι προτάσεις και η εφαρμογή τους. Θυμάστε με τι προτάσεις ήρθε το ΠΑΣΟΚ????? Πού είναι η εφαρμογή????? Πώς τιμωρούνται οι ψεύτες???? Εδώ δεν τιμωρούνται οι κλέφτες και οι φονιάδες της κοινωνίας θα μου πεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/2/12 08:39

    αφηνω εσενα να μου εξηγησεις εκεινο που γραφεις για τους αγροτες του χωριου ,που δεν πανε πισω κατ εσενα,ξερεις εκεινο στην παρενθεση......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/2/12 10:47

    Καλά δεν ήξερες ότι κάποτε δηλώνανε διπλάσιες γίδες και προβατίνες, μανάρες, γιατί τις επιδοτούσε η ΕΟΚ???/

    Γι' αυτό τους είπα και φουκαριάρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/2/12 15:13

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕς ΦΑΓΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΙς ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙς ΣΤΑ 4 ΕΠΙ 4 ΚΑΙ ΣΤΙς ΜΠΕ ΕΜ ΒΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΤΟΥΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/2/12 16:40

      ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙς BMW ΤΩΝ ΤΣΙΟΠΑΝΑΡΑΙΩΝ......Gerolykos

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος3/2/12 16:37

    χψ....ποιος εισαι ...η δομη....ολα τα ξερεις......μονο που δεν το κανανε ολοι.....αλλα ετσι εισαι εσυ.......φταινε παντα οι αλλοι προσκυνω την χαρη σου σημερα....αγιε μετα χριστον προφητη πολυξερε...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ3/2/12 17:23

    ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΣΑΣΤΕ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΚΩΣΤΡΙΜΩΧΤΗΚΕ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ.ΚΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΕΣΙΣ ΚΙ Ο ΜΑΡΞ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΜΕΛΙΑ ΣΑΣ.ΚΑΙ Σ ΟΤΙ ΜΑ Σ ΟΤΙ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΑΣ ΛΕΩ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΔΕΣ ΤΕ ΠΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗ ΦΕΡΑΝΕ Ως ΕΔΩ.ΕΝΑΣ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΟΥΡΕΣ.ΜΟΝΟ ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ3/2/12 17:31

    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑΝΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΕΤΕ ΣΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ .ΘΑΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.ΔΕ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/2/12 20:20

    Καληνύχτα γερόλυκε, πάω για ύπνο. Εσύ ετοίμαστε την επανάσταση με τον γερόλυκο.

    Αμετανόητος.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/2/12 20:26

    ΚΑΛΑ ΜΑΡΕΝΤΖΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΓΕΡΟΛΥΚΟΣ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙΣ Η ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος3/2/12 23:39

    καληνυχτα....τα δεοντα στην μερκελ......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος4/2/12 10:52

    Προσπαθώ να κουβεντιάσω, αλλά άμα δε συμφωνεί κανείς μαζί σας τον αχουγιάζεται.

    Λέει ένας πατριώτης. " άμα τα γράφει καλά συμφωνώ.....¨

    Και ποιο είναι το ¨καλά¨ ρε πατρίδα, μόνον η δική σου άποψη???/

    Ο άλλος δηλαδή ότι γράφει το λέει για ....κακκό????

    Απόψεις και απόψεις. Αλλού διαφωνείς, αλλού συμφωνείς, αλλού αναθεωρείς και αν έχεις τα ούμπαλα λες έκανα λάθος (που άμα το δω γραμμένο εδώ μέσα θα γίνω αρχιεπίσκοπος...)

    Χρείαζεται μερικές φορές η κόντρα, η ειρωνιούλα, το δουλεματάκι, ο χαβαλές για νάχει νοστιμάδα η κουβέντα.

    Ο Ρεντεζέλας τόχει δει συνταγματολόγος (και είναι σωστά, κατ' εμένα, αυτά που λέει) Η διαφωνία μου είναι επί του πρακταίου και δεν έχω δει καμία ρεαλιστική πρόταση. Ωραία καταψηφίζουμε αυτούς που τόσα χρόνια είμαστε δίπλα τους χειροκροτητές και κωλαούζοι. Και μετά???? Ποιόν???/ Τι????? θυμάσαι που σας έγραφα παλιά για τον ¨κόκκινο ψαλμό¨ του Γιάντσο, δηλαδή το ¨αταπόν¨ ΚΑΙ ΜΕΤΑ????

    Εγώ τόχω δει Πανουριάς του Πετρούλια δηλαδή εφοριακός. Μου φταίνε οι φοροφυγάδες οι φοροκλέφτες κλπ. Γιατί μου φαίνεται λίγο πιο πρακτικό και εφαρμόσιμο. Πολλοί διαφωνήσατε αρχικά γιατί ίσως σε κάποια κατηγορία (επικρινόμενη από μένα) είσαστε.

    Και λοιπόν???? και μετά????

    Ο πατριώτης γερόλυκος τόχει δει....¨πνεύμα σοφίας" Μέστειλε στη Μέρκελ, στο προηγούμενο σχόλιο, όχι για ιδεολογικούς λόγους, γιατί καταλαβαίνει πολύ καλά ότι όχι μόνο αντίπερα της Μέρκελ είμαι, αλλά κατί παρα πέρα, αλλά μ' έστειλε έτσι για να ...πετάξει τη λασπίτσα του, λόγω φαιοκόκκινης ...αντίληψης....Δηλαδή όποιος δεν είναι μαζί μας (με την ιδεολογική μας καθαρότητα) είναι απεναντί μας. Αλήθεια πόσοι και πόσοι αριστεροί (ακόμα και οι περισσότεροι γενικοί γραμματείς) δε σημαδεύτηκαν από ρεβιζιονιστές μέχρι και ...προδότες, από τους....καθαρούς???? Αυτούς που αρέσκεται να μιλά για αρία φυλή,που τούγραψα ότι υπάρχουν πολλές άριες φυλές το ίδιο επικίνδυνες και πολλές φορές χειρότερες.......Αυτές προς το παρόν οι μαρέντζες...

    Αλήθεια πέρα από μια καταγγελτική ειρωνική ατάκα που γράφει και ξαναγράφει (που πολλές φορές είναι εύστοχη) είδατε πουθενά κάποια πρόταση, κάποια άποψη, κατί το πρακτικό????

    Γι' αυτό πατριώτη του 10.26 καληνύχτησα και δεν είμαι εγώ αυτός που δε θέλει να κουβεντιάσει, ακόμα και να διαφωνήσει σκληρά (μέχρι παρεξηγήσεως) από κάποιους που διαβάζουν τα γραφόμενα του άλλου επιδερμικά και επιπόλαια....


    Καλημέρα λοιπόν και είμαι έτοιμος για απόψεις για πτοτάσεις για ...συζήτηση

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος4/2/12 16:07

    μοναχος σου εχεις τοποθετειθει γερμανικος ποιμην,με τα γραφομενα σου...ανακαλυψες την αιτια πτωχευσης του κρατους στους τσιοπανηδες της γλανιτσιας...καλα δεν μιλαμε γα μας τους υπολοιπους μας περνας γενεες 14....εκτος απο την κορμαρα σου ομορφαντρα μου,εχω πει οτι δεν εχω σπουδασει..συνταξη ανακοινωσεων-προκηρηξεων....γενικως δεν ξερω να γραφω πανω απο 5-6 σειρες...οσο για προταση εχω μια......ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ...αναλογο με την μειωση του βιωτικου επιπεδου.Gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4/2/12 20:55

    Τώρα μην υποβαθμίζεις τη νοημοσύνη σου εσκεμμένα, μόνο και μόνο από εγωϊσμό.

    Έχω εδραία την πεποίθησιν, έτσι γράφω συνέχεια ότι έχουμε σαπίσει σαν κοινωνία και μιας και μιλούσα για τους αγρότες, είπα ότι μέχρι και τους δικούς μας τους φουκαριάρηδες έφτασε η σαπίλα, που δηλώνανε διπλές και τριπλές μανάρες για τις επιδοτησούλες. Όχι ότι η αιτία (άκου τη λάσπη σου...η αιτία...δηλαδή η μία και μοναδική...η αιτία της πτώχευσης...γράφεις ότι τάχα μου εγώ έχω γράψει) Τέτοια γουρουνόλασπη??? Νόμιζα ο δόλιος στην αρχή ότι δεν τα πιάνετε και σας έγραφα ότι τα γραμματάκια πρέπει να τα ερμηνεύουμε κιόλας. Φανταζόμουνα ο χαζός ότι κάπου δεν τα ερμηνεύατε καλά, που να φανταζόμουνα ότι εσκεμμένα δεν τα ερμηνεύατε σωστά, αλλά για λάσπη σε όποιον πήγαινε κόντρα στις απόψεις σας, τα διαστρεβλώνατε...Τέλως πάντων όμως, είναι όλα στη φόρα και τα διαβάζουν όλοι και κρίνουν.

    Τώρα για τους άλλους που τους έχω περάσει γεννεές 14, αν εννοείς αυτούς τους φοροκλέφτες, φοροφυγάδες, εισφοροδιαφεύγοντες και απαατεώνες για τους οποίους μονίμως γράφω, ε!! λοιπόν και λίγες είναι οι 14

    τώρα εσύ τη λασπίτσα την έκανες γιαούρτι και δεν κολλάει, ρετζελάει....αυτά για τα εισαγωγικά σου σχόλια.

    Τώρα για την προτασούλα σου έχω μια απορία.

    Το χρέος των νοικοκυριών λες. Δηλαδή αυτού του φουκαρά που πήγε και πήρε στεγαστικό να βάλει τα παιδάκια του κάτω από ένα κεραμίδι. Αυτοί οι νοικοκυραίοι που πήγανε και πήρανε 250.000 και 300.000 δάνειο και βάζανε δόση το 70% του εισοδήματός τους για 30 και 40 χρόνια με κυμαινόμενο παρακαλώ, αυτούς εννοείς???

    Ή μήπως εννοείς τις φουσκωμένες κάρτες για διακοποδάνεια και για αυτοκίνητα τζιπ και 4χ4????

    Ή μήπως εννοείς την κάθε μία που έπαιρνε σύνταξη στα 40 της και άνοιγε σε μια τρούπα είδη δώρων, θέλοντας να πλουτίσει σε ένα χρόνο και αφού φέσωνε την αγορά το έκλεινε και τα δάνεια τρέχανε???

    Ή μήπως εννοείς τα δάνεια τα επιχειρηματικά με επιδοτήσεις που φτάνανε το 70 και 80 % και με τις υπερτιμολογήσεις, βάζανε και στην τσέπη, αλλά τη μικρή συμμετοχή τους την αφήνανε και φούσκωνε και τη γράφανε εκεί που ξέρεις???

    Γιατί οι νοικοκυραίοι που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους είναι συμπατριώτες μας που τυφλωμένοι από σίριαλ στυλ μεζονέτας, τσιμπάγανε στις σειρήνες των ιδιωτικών τραπεζών για δάνεια (σε παρακαλούσαν να πάρεις μέχρι και 120% της αξίας, μόνο και μόνο να πουλήσουν, να πιάσουν τους στόχους, να πάρουν το μπόνους)

    Και έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα από την Τράπεζα της Ελλάδας κανένας και το ανήθικο πολιτικό σύστημα μιλιά και ο ηλίθιος έπαιρνε δάνεια (δανεικά κι αγύριστα)

    Γιατί μάτι μου παίρνεις αυτοκίνητο με δόσεις το μισό μισθό σου και αν αύριο δεν έχεις αυτή τη δουλίτσα????

    Ε!!!! ας έρθουν να το πάρουν, η απάντηση...

    Άκου φίλε γερόλυκε. Τα περισσότερα δάνεια που χορηγήθηκαν την τελευταία 10ετία ήταν μη χορηγήσιμα, ναι μη χορηγήσιμα.

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ στην κρεμάλα, γιατί εν γνώσει τους παραπλάνησαν, παρακίνησαν, απέκρυψαν και ρήμαξαν άφρονες, αφελείς, ηλίθιους, αγράμματους, απελπισμένους, πατριώτες μας, σε δάνεια μη εξυπηρετήσιμα από την οικονομική τους επιφάνεια.

    Τώρα αν μου μιλάς για κάποιους που έβαλαν δόση λογική για το σπιτάκι τους, την επιχειρησούλα τους και χάσανε τη δουλειά τους και γω μαζί σου. Όμως αυτό είναι τίποτα μπροστά στις φούσκες που καλλιέργησαν τραπεζίτες και εσωτερικό καταναλωτικό κεφάλαιο.

    Τώρα αν εσύ έχεις πέντε δεκάρες στην άκρη και θα στα φάνε οι τράπεζες με πτώχευση γιατί δεν εξυπηρετούνται τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυραίων σου, ε τότε πλέρω και ....σκάσε (με το συμπάθιο)

    Πόσο απλά είναι τα πράγματα, να απλώνεις την αρίδα σου μέχρι εκεί που φτάνεις και να κάνεις ένα κουμάντο νοικοκυράς??????

    Τα λεφτά γερόλυκε, τα δανεικά μπήκανε στην ψωροκώσταινα και τα μπουκούνια (εσύ τόγραψες κάποτε, βλέπεις σε παρακολουθώ) τα έφαγε το ανήθικο σύστημα, αλλά κοψίδια φάγαμε όλοι μας, όποιος μοναχά δεν μπόρεσε, ΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ, σκέψου το λίγο.

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)


    Υ/Γ ώρα είναι να με πεις και ¨Νταλάρα¨εκπρόσωπο των τραπεζών, γιατί μερκελιστή με είπες (λιγουλάκι και γερμανοτσολιά) Εδώ μέχρι και τον Μαρίνη κουτουπώσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/2/12 21:09

    Όταν ο Πάγκαλος είπε το περιλάλητο ¨μαζί τα φάγαμε¨ πέσαμε όλοι μας να τον λοιδωρήσουμε σχεδόν σύσσωμος ο λαός. Τον γιαουρτώσαμε, τον βρίσαμε κλπ.

    Εγώ, περισσότερο για να σας τσιγκλάω, σας το θύμιζα συνέχεια.

    Με το χέρι στην καρδιά, γερόλυκε, σήμερα μια πολύ μεγάλη μερίδα του λαού αυτού που τον έβριζε δε λέει, μάλλον είχε δίκιο και προσθέτει έτσι για το θεαθείναι ¨ναι αλλά όχι τις ίδιες ευθύνες"


    Ξέρεις γιατί???? Γιατί η κρίση έχει αρχίσει να μας κάνει να σκεφτόμαστε, να προβληματιζόμαστε, να ψαχνόμαστε.

    Μακάρι να σκεφτόμαστε πριν..

    Ήθελε πριν βλάχο μ' τ' αλογό σου...


    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος4/2/12 21:15

    Και για να σε προλάβω. Μην αρχίσεις το ποίημα ...Οι τράπεζες τα υπερκέρδη...το κεφάλαιο κλπ, γιατί αυτές οι μ...κίες έχουνε καθηλώσε, εν μέσω θυέλλης, το Κόμμα εις κομματίδιον.....ισοδύναμον των ηλιθίων του πασοκ. (Πάντως σε παραδέχομαι για ΄κεινο που έγραψες περί γειτόνων...)

    (είναι και τρανό το ποίημα και δεν μπορείς να γράψεις γλήγορα και πολλά και βασανιστείς, μην πιαστεί το χέρι σου....)

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος4/2/12 21:54

    εχουμε διαφορα σκεψης.....εγω λεω να παμε μπροστα και οταν σταθουμε στα ποδια μας να δουμε τι και γιατι εφταιξε,εσυ το μονο που ζητας ειναι να τρεξει.....αιμα επι δικαιων και αδικων.....κριμα γιατι αυτο σημαινει ΕΜΦΥΛΙΟ με επιτηρητη και ειναι φανερο απο τα λογια σου οτι διαλεγεις την θεση του επιτηρητη,ζητας τιτλο φον.......και επειμενω ..τα δεοντα στην κυρα-μερκελ...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος5/2/12 14:30

    καλάκαλάκαλά έλεγε, νομίζω ο Βάλαγγας.

    Όταν η ατομική ευθύνη ξεχνιέται, τότε οι κοινωνίες δρουν ως αγέλη. Την αυτοκριτική μας θέλω και.... όλοι μα ΟΛΟΙ δε φταίξαμε, παρά μόνο οι άλλοι.. Πώς θα πας μπροστά με τα ίδια μυαλά, αφού δε λες ¨ρε στοπ, δεν πάει άλλο¨

    Δε ζητάω να δεις τι έφταιξε, αυτό το ξέρουμε όλοι μας, εκτός ίσως από σένα. Την ατομική σου ευθύνη θέλω απέναντι στην κοινωνία, ενώ εσύ θέλεις την κοινωνική ευθύνη απέναντι στον καθένα μας και τη συνταξούλα σου και το φαγάκι σου και την καλοπερασούλα σου, αλλά ...άσε να πληρώνουν οι άλλοι....τα κορόϊδα. Κάπως έτσι δε σκέφτεται ο φοροφυγάς????/

    Πράγματι υπάρχει άλλη οπτική γωνία.....Χρωστάς γερόλυκε και κόβεσαι???? ή το παίζεις ...υπεράνω????

    Τώρα για τα δέοντα κλπ και για εμφύλιους ....σαν παιδάκι ζαβολιάρικο αντιδράς, μάλλον παλιμπαιδίζεις και δεν τσιμπάω..χιχιχιχιχ. Τράβα και στην ασφάλεια να μου βγάλουν τη ρετσινιά του ...αναρχοαυτόνομου και να τους πεις ότι είσαι πεπεισμένος για ...ναζιστικές απόψεις ότι έχω....χαχαχα, ίσως με συμπαθήσουν κίολας... Με επιβεβαιώνεις για τα ...φαιοκόκκινα, σ' ευχαριστώ, δεν έκανα λάθος!!! (φτου μου)


    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ6/2/12 02:21

    ΤΟΥ ΤΟΠΑ ΚΑΙ ΓΩ ΟΙ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος6/2/12 08:06

    Μην κλείνετε φυλακή τον πατροκτόνο, γιατί είναι ορφανός ο κακομοίρης.....

    Μην κράζετε και μην τιμωρείτε τους κλέφτες, γιατί είναι έλληνες και θα έχουμε εμφύλιο......

    Πάσο!!!!!!!!!!


    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ6/2/12 08:26

    Η ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ "ΤΙΜΩΡΙΑ" ΜΕΓΑΛΕ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΤΟΜΑΘΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος6/2/12 08:30

    υπερανω.....οχι.. απλα σκεφτομαι τα παιδια μου και ολη την νεοτερη γενια...με το εξωτερικο κουρεμα χασαμε και τις επομενες δυο γενιες ..βαλαμε πανω απο τα παιδια μας τιςτραπεζες...ενω με το εσωτερικο κουρεμα θα χαναμε καποιες τραπεζεςκαι θα κερζιζαμε το μελλον.οσο για το χρεος μου μην σκιαζεσαι...γραφει το ονομα μου οχι το δικο σου....εσυ κρατει τα λεφτα σου.......οταν ερχεσαι στην γλανιτσια να καμαρωνεις οτι εχεις ....μπας και βγεις στην κοινωνια γιατι μεχρι τωρα ειναι φανερο οτι δε σε παιζανε ουτε καουνι.....εξου και εκδικιτικη μοναξια σου....οσο για την ασφαλεια μολις ακουσουν το ονομα μου....μπαλαουρο και θα σε χρειστω για μεσον να βγω.χαιρετω καιτελος.........gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος6/2/12 09:10

    Τι είναι το καουνι????

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/2/12 09:45

      .......φαινεται τρανυνες στο κολωνακι!!!!!!!!!gerolykos

      Διαγραφή
  26. Ανώνυμος6/2/12 09:34

    Δε ζητάω την τιμωρία κανενός. Το κράξιμο και το αχούγιασμα σε όλους αυτούς που κατά καιρούς αναφέρω (και είναι αλήθεια που να πάρει, το ξέρεις και το ματαξέρεις) σκοπό έχει να σταματήσουμε την πρακτική που μας οδήγησε εδώ. Στην γλανιτσιά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όταν μιλάμε για εμφύλιο και αν με ήξερες.....ειδικά σ' εμένα.


    Αλήθεια είδες πουθενά να βάζουμε μυαλό σα λαός και να συνερχόμαστε λιγουλάκι????

    Ακόμα και διαμαρτυρία δεν κάνουμε. Συνεχίζουμε να κλέβουμε όπως πρώτα, τα μαγαζιά κλείνουν και οι τιμές στα ουράνια. Τα ενοίκια στα ύψη. Τώρα μη βάζουμε τους εαυτούς μας στο κέντρο, γιατί δεν κρίνουμε αντικειμενικά. Τράβα λίγο απόμακρα και παρατήρα και τότε θα δεις ότι δε μιλάω ούτε για εμφύλιο ούτε για ...αίμα...

    Για κοινωνική συμπεριφορά μιλάω και για τους παραβάτες θέλω τη στοιχειώδη προς συμόρφωση τιμωρία τους, με το να τους σταματήσει κάποιος επιτέλους, να τους βάλει κάποιος να πληρώσουν την αναλογία τους, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΛΕΟΣ συγκεκριμένα πράγματα χρειάζονται.

    Δε βλέπεις ότι το πολιτικό σύστημα νοιάζεται μόνο και μόνο για τις τράπεζες και παίρνουν μέτρα σκληρά μόνο για τον μισθωτό και συνταξιούχο?????? Τα μέτρα που παίρνουν δε βλέπετε ότι μόνο τον μισθωτό και συνταξιούχο αφορούν?????? Τσιμουδιά για ελευθεροεπαγγελματίες, για ιδιώτη επιχειρηματία κλπ

    Τώρα που ο λαός δυσκολεύεται είδες πουθενά πχ σε καμιά λαϊκή μείωση τιμών???

    Είδες μοναχά το ξεφτίλισμα που έκαναν οι βοιωτοί αγρότες (για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους ότι δεν έχουν εξασθενές χρώμιο) σε φτωχούς, άνεργους, μετανάστες, πεινασμένους, άστεγους κλπ για ένα κιλό πατάτες, στη μέση της πλατείας συντάγματος, ωσεί μανεκέν με τις κιλότες-φούστες για διαφήμιση προϊόντων πολυεθνικών. Σου άρεσε αυτό, ρεντεζέλα???Δεν νομίζω.

    Οι φαρμακοποιοί δε χορηγούσαν φάρμακα (γιατί λέει τους χρωστάνε τα ταμεία) Και ΄γω ζήτησα να τους κράξεις γιατί το κύκλωμα φαρμακοβιομηχανιών, γιατρών και φαρμακοποιών έστησε την πολυφαρμακία και έριξε τα ταμεία μας έξω. Δεν έχεις να πεις τίποτα γι' αυτό????

    Οι ελευθεροεπαγγελματίες κατά 80 % φοροδιέφευγαν και φοροδιαφεύγουν. Δεν το λέω εγώ, αλλά τα στοιχεία της εφορίας. Τίποτα γι' αυτό δε λες?????

    Οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι (τους βλέπεις και δίπλα σου.....) να συνεχίσουν ανενόχλητοι???? Ούτε γι' αυτούς έχεις πει τίποτα.

    Τώρα αν θες να συζητάς με τσιτάτα για να μειώσεις τον συνομιλητή σου (τακτική γερόλυκου) εγώ δεν είμαι διατεθειμένος, παρ' ότι παλιότερα ήμουν πολύ δεικτικός μαζί σου (χωρίς να ξέρω ποιος είσαι), αλλά τις απόψεις σου αφορούσαν και όχι βέβαια το πρόσωπό σου.

    Σε κάποια άλλη ανάρτηση (πιο μπροστά) υπάρχει μια εμπεριστατωμένη συζήτηση μεταξύ μακριάς λάκας και κοντοχωριανού και νομίζω ότι πρέπει και συ να πάρεις μέρος με προτάσεις, θέσεις, διαφωνίες για μια δημιουργική κουβέντα.

    Αυτά φίλε ρεντεζέλα, περί εμφυλίου γιατί φαίνεται δεν έχεις άμεση μαχαιριά απ' αυτόν, όπως εγώ, γι' αυτό άστο καλύτερα.....

    Με αγάπη

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος6/2/12 09:52

    ρε θα μου πεις τι είναι το καουνι????

    Γι΄αυτά είσαι καλός, για τ' άλλα άστα καλύτερα γιατί θα φτάσουμε να μιλάμε για ....την εθνοσωτήριο ....


    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος6/2/12 17:05

    ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.Η ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΟΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΙ.ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΤΣΙ.ΣΟΥ ΛΕΩ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ.ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.ΞΑΝΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/2/12 18:00

      σε ποιον παει το απουπανινο σχολιο?????gerolykos

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/2/12 19:44

      ΜΑ ΣΤΟΝ ΧΨ ΦΥΣΙΚΑ

      Διαγραφή
  29. Ανώνυμος6/2/12 17:07

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΟ ΚΑΟΥΝΙ.ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος6/2/12 19:31

    Ομολογώ ότι σας έχασα, μοιάζω πράγματι κολονακιώτης....

    Τώρα αφού υποθέτεις ότι με ξέρεις (δεν το βάζει ο νους σου) γι' αυτό πέσε στο φίλο σου το γερόλυκο νάναι πιο....σεμνός, πολιτικά εννοώ, γιατί εγώ συζήτηση για την ...εθνοσωτήριο δε θ' ανοίξω....όσο και αν προκληθώ....

    και πάλι με πραγματική αγάπη.

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ7/2/12 01:35

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΡΟΛΥΚΟΣ ΠΑΛΙ ΥΠΟΘΕΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος7/2/12 09:02

    εδω δεν ξερω εγω ποιος ειμαι θα ξερεις εσυ??gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος7/2/12 09:25

    οποιος θελει και μπορει.....σημερα στο κεντρο........χψ σε καρτερω.....και μην σκιαζεσι αλλαξανε οι ταμπελες [κουμουνιστης κλπ]τωρα γινηκανε ΦΤΩΧΟΣ gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ7/2/12 13:10

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙΣ ΔΕΞΙΟΣ ΑΠ ΤΟ ΧΨ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ...ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος7/2/12 15:56

    δηλαδη τωρα ....θα με υπολογιζουν στον αντωνη?????μπααα.....σκιαζουμαι ετσι οπως τηραει οταν και καλα σωζει την ελλαδα......ασε που κανει κωλοτουμπες και ποιος πορει να τον ακολουθει....περασανε τα χρονια...γιαυτο κλασσικα.....εξω...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.