Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Σκληρή επιστολή Ιερώνυμου σε Παπαδήμο

"Σκληρή" επιστολή στον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία.
"Άνθρωποι με αξιοπρέπεια χάνουν, από τη μία στιγμή στην άλλη, τη δουλειά, ακόμη και το σπίτι τους", γράφει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως "ζητούνται, άλλωστε, τις ώρες αυτές, ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος μας"....
Αναλυτικά η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου
"Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,
Σπαράσσεται η καρδιά και θολώνει ο νους μας με όσα συνέβησαν τους τελευταίους καιρούς και εξακολουθούν να συμβαίνουν στον Τόπο μας. Άνθρωποι με αξιοπρέπεια χάνουν, από τη μία στιγμή στην άλλη, τη δουλειά, ακόμη και το σπίτι τους.
Το φαινόμενο των αστέγων, αλλά και των πεινασμένων – φαινόμενο κατοχικών εποχών – παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Οι άνεργοι αυξάνονται κατά χιλιάδες μέρα με τη μέρα. Το ίδιο και τα λουκέτα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Τα νέα παιδιά, τα καλύτερα μυαλά του Τόπου, παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Οι πατεράδες μας δεν μπορούν να ζήσουν, μετά τις δραματικές περικοπές των συντάξεών τους. Οικογενειάρχες και ιδίως οι πιο φτωχοί, οι πολύτεκνοι, οι μεροκαματιάρηδες, βρίσκονται σε απόγνωση, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές των μισθών τους και τους αβάσταχτους νέους φόρους. Η πρωτόγνωρη καρτερία των Ελλήνων εξαντλείται, η οργή παραμερίζει τον φόβο και ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης δεν μπορεί να αγνοείται πια, ούτε από εκείνους που διατάσσουν, ούτε από εκείνους που εκτελούν τις φονικές συνταγές τους.

Στις δύσκολες και - αναντίλεκτα- κρίσιμες αυτές ώρες, οφείλουμε όλοι να ξέρουμε και να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει το γεγονός ότι η ανασφάλεια, η απόγνωση και η κατάθλιψη έχουν φωλιάσει σε κάθε ελληνικό σπίτι. Ότι προκάλεσαν δυστυχώς – και συνεχίζουν να προκαλούν – ακόμη και αυτοκτονίες, εκείνων που δεν μπόρεσαν να αντέξουν το δράμα των οικογενειών και τον πόνο των παιδιών τους.

Μπροστά σε όλα αυτά, η Εκκλησία της Ελλάδος αξιοποιεί κάθε δυνατότητα αλληλεγγύης. Και είναι θετικό που, μέσα στην τόση καταχνιά, ξεπροβάλλει η ευαισθησία, το φιλότιμο και ο αγνός πατριωτισμός των Ελλήνων. Για να δώσει ένα πιάτο φαΐ, ένα ρούχο, μια ανάσα ζωής στους απελπισμένους.

Δυστυχώς, όμως. Όπως ξεκάθαρα φαίνεται πλέον, το δράμα της Πατρίδας μας όχι μόνο δεν τελειώνει εδώ, αλλά μπορεί να προσλάβει και νέες ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ζητούνται, άλλωστε, τις ώρες αυτές, ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος μας.

Ζητούνται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις ενός φαρμάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο.

Ζητούνται δεσμεύσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά αναβάλλουν μόνο προσωρινά τον προαναγγελθέντα θάνατο της Οικονομίας μας.

Και υποθηκεύουν, ταυτόχρονα, την εθνική μας κυριαρχία.

Υποθηκεύουν τον πλούτο που έχουμε, αλλά και αυτόν που μπορεί να αποκτήσουμε στα εδάφη και τις θάλασσές μας.

Υποθηκεύουν την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Εθνική μας Αξιοπρέπεια.

Απογοητευμένοι, απελπισμένοι και ανήσυχοι Ελληνες μας ρωτούν και ζητούν υπεύθυνες, ειλικρινείς και πειστικές απαντήσεις.

Ρωτούν τι τους ξημερώνει η επόμενη ημέρα.



Ρωτούν που πάει η Πατρίδα μας.

Ρωτούν τι επιτέλους μπορεί να σταματήσει το δράμα.

Τι μπορεί να ξαναγεννήσει την χαμένη ελπίδα.

Δυστυχώς όμως !



Στη διαμόρφωση των αποφάσεων, οι φωνές των απελπισμένων, οι φωνές των Ελλήνων, αγνοούνται προ-κλητικά.

Δυστυχώς, σήμερα, οι Έλληνες δεν βρίσκουμε απάντηση ούτε στα όσα έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται, ούτε στα όσα ζητούνται από τους ξένους. Είναι, μάλιστα, τουλάχιστον ύποπτη η εμμονή τους σε αποτυχημένες συνταγές. Και είναι προκλητικές οι αξιώσεις τους σε βάρος της Εθνικής μας κυριαρχίας.

Και αυτό είναι, ίσως, το πιο ανησυχητικό.

Δεν μπορεί, άλλωστε να αγνοείται από κανέναν ότι οι αντοχές των ανθρώπων γύρω μας εξαντλήθηκαν. Όπως εξαντλήθηκαν και οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας.

Και βέβαια, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν μπροστά μας και άλλοι δρόμοι.

Δρόμοι πνευματικής ανάτασης και οικονομικής ανάταξης.

Δρόμοι δημιουργίας, ελπίδας και προοπτικής.

Δρόμοι ανοικτοί για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Σε αυτούς τους δρόμους οφείλουμε να πορευθούμε όλοι, με τη συναίσθηση της μετάνοιας.

Ενώνοντας τις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους μας

Αποκρούοντας, ταυτόχρονα, τους έξωθεν εκβιασμούς και απορρίπτοντας τις θανατηφόρες συνταγές τους.

Έχοντας, πάνω απ’ όλα, ακλόνητη τη βεβαιότητα, ότι με τη βοήθεια του Θεού και την πίστη στις δυνατότητές μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η Ελλάδα του Πολιτισμού, η Ελλάδα της Ιστορίας, η Ελλάδα των Παραδόσεων δεν μπορεί να χαθεί ούτε γιατί κάποιοι το πίστεψαν, ούτε γιατί κάποιοι μπορεί να το θέλουν. Η Ελλάδα μας μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Μπορεί, και πάλι, να τραβήξει μπροστά.

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Αυτόν τον δρόμο αναζητούμε και προσδοκούμε οι Έλληνες σήμερα".

21 σχόλια :

  1. Ανώνυμος2/2/12 20:58

    Ετοιμάζουν και οι δικοι μας Παπάδες , Παπαντώνης και Παπαγιώργης να του στείλουν επιστολή
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΤΟΡΗΣ4/2/12 09:07

      ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΤΑΚΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΟΓΙΟΡΓΗ ΝΙΣ.

      Διαγραφή
  2. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ3/2/12 07:02

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΑ ΒΑΘΕΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΤΟ ΓΛΕΖΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΙ ΟΣΟΥΣ ΑΑΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙ ΑΠΟ ...ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑ ΣΦΑΞΙΜΟ.ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΣΑΣ.ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΠΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΤΕΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/2/12 13:07

    χψ γερολυκε κουκε αβαδαιε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εδω
    Προτιμώ τη μουσική του.
    (κλικ στο "εδώ")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/2/12 14:44

    Τελικά είναι επίκαιρα αυτά τα τραγούδια
    το περίμενε κανείς
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/2/12 16:31

    δεομεθα υπερ πλουσιου λαου ...φοραμενοι χρυσους μεγαλοσταυρους..καθοτι αδειασε το παγκαριιιιιιιιιιgerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ3/2/12 17:08

      ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕ. ΤΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ.ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΥΜΑΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑΒΑΛΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΑΠ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΛΑΟ. ΕΙΤΕ ΑΜΑΡΤΙΑ ΘΕΣ ΕΙΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑ!

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος3/2/12 19:38

    υποκριτικη κινηση φιλεεεε...αν ηταν σωστος δεν θα ζητουσε να εξαιρεθει η εκκλησιαστικη περιουσια απο τα χαρατσια.....εστω και συμβολικα θα πληρωνε κατι...αλλα που.......τρανες τσιεπες...ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΩ ΑΛΛΟ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ......Gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/2/12 00:35

    ΤΑ ΑΡΧ.....Α ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ(αι σιχτιρ μας εχουν πρηξει) ..... ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ... ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ .
    Δεν θα σου κόβουν το ρεύμα, αλλά θα σου παίρνουν το σπίτι



    Δραστικά μέτρα λαμβάνει πλέον η κυβέρνησης προκειμένου να εξασφαλίζει την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος....

    Τροπολογία που...
    κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης, την είσπραξη του χαρατσιού θα αναλαμβάνει η αρμόδια ΔΟΥ, η οποία θα μπορεί να προβαίνει ακόμη και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

    Συγκεκριμένα, μετά την παρέλευση της προθεσμία η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί πάροχοι υποχρεούνται να αποστέλλουν την κατάσταση με τους οφειλέτες στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
    Από εκεί, θα μεταβιβάζεται στις κατά τόπους ΔΟΥ που θα μεριμνά για την είσπραξη των ποσών ακόμη και με αναγκαστικά μέτρα....ΑΠΟ ΚΟΥΡΠΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/2/12 06:24

    ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙΑ ΡΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΤΟΡΗΣ4/2/12 09:04

    ΜΠΡΑΒΟ ΦΥΛΕ ΝΙΣ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΠΙΡΕΣ ΥΛΕΧΤΡΟΝΗΚΟ ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧ ΜΑΣ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΕΥΙΣ ΝΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΤΟΡΗΣ4/2/12 09:10

    ΦΥΛΕ ΜΠΑΝΤΕΒΑ ΣΕ ΕΧΑΣΑ ΠΑΛΙ ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΣΑΙ? ΕΓΟ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ΒΓΗΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΥΤΟΝΟΜΑ4/2/12 11:12

    14.2.12

    Τι τραβάνε κι αυτοί οι αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι ! Το πρωί της Πέμπτης, είχε τόσο πολύ χιόνι στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, ώστε μερικοί εκ των θερμόαιμων κατοίκων αυτής να δηλώνουν ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ψέλνοντας τον αναβαλλόμενο στον Δήμαρχο ημών μέσω των ΜΜΕ.
    -- Ηρεμήστε, είπε ο Θανάσης, μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Εκλέξαμε τον τέως Κάμπου που ξέρει από αεροδρόμια και όχι τον τέως Αγράφων που ξέρει από χιόνια...

    ***
    --Σε σκέφτομαι, θειά. Ένα γόνα χιόνι θα έχετε κει σιαπάνου.
    --Γόνα, τι γόνα, τι θα πει γόνα... Άλλο γόνα του Μητσοτάκη, άλλο του Παπαθεμελή.
    --Πού τους θυμήθηκες, ρε θειά, με τέτοιο χαμό ;
    --Έλα ντέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το πιο ωραίο και ελληνοπρεπές που κυκλοφόρησε κατά τη διετία αυτή της γενικής κρίσης, είναι ο διάλογος που είχε ο Μαρούτας μετά της συζύγου του :
    --Μαρία, ανέ φτιάξε έναν καφέ.
    --Κι εγώ θέλω καφέ, αλλά ποιος να μου τον φτιάξει...
    --Ανέ φτιάξε δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κουκος4/2/12 12:39

    σουπερ και φρεσκο και μοντερνο και επικαιρο και γλανιτσιωτικο και αξιοποιησιμο,μπραβο!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος4/2/12 15:37

    Καλά γέρασα μπίτι και δε θυμάμαι. Τη γυναίκα του Μαρούτα Μαρία τη λένε ή Παναγιώτα?? (Μαρία νομίζω λένε την τσιούπα του)

    Όσο για την ατάκα του Μαρούτα, δεν παίζεται, έγραψε στα γλανιτσιώτικα χρονικά και θα μνημονεύεται από εγγόνια δισέγγονα κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4/2/12 15:54

    Σιγά μην το έκοψα Ντόρη
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/2/12 18:38

    Παναγώτα την γυναικα του Μαρια την κορη του. καλα θυμασαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος5/2/12 08:23

    να γιατι δε θα βγουμε απο την κριση 5 ανθρωποι και λεει ο καθενας οτι θελει γι αυτα που ειπε ο αρχιεπισκοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΥΤΟΝΟΜΑ5/2/12 14:02

    5.2.12
    Δώσαμε τα φώτα στους Ευρωπαίους, γράφει η κ. Ασημίνα σε χθεσινό άρθρο της, και πρέπει να σταθούμε περήφανα απέναντί τους , όχι σαν φτωχοί συγγενείς. Και καταλήγοντας λέει επί λέξει : «Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο από έναν πατριώτη-ηγέτη, που να το λέει η καρδιά του, και είμαι σίγουρη ότι το μυαλό όλων σας αυτή τη στιγμή πάει μόνο στον Αντώνη Σαμαρά ".
    -- «Μάγα» είναι ;! Ακριβώς εκεί πήγε το μυαλό μας ...
    ********

    Και αφού ο λόγος περί μάγων και μαγισσών, ιδού ένα απόκομμα των ημέτερων ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ της 2.6.2009 ( σταλμένο από τακτικό γαλάζιο αναγνώση), όπου γράφω τα εξής ο μάγος : «Έχουμε και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όστις συνηθίζει να παίρνει το απεριτίφ του στο «Κινγκ Τζωρτζ» και να ομιλεί μονίμως στα κανάλια για θέματα αναπτυξιακά, αντιτρομοκρατικά και άλλα τινά βαριά. Γι αυτό και του αφιερώνουμε εξαιρετικά το βαρύ άσμα:
    Μια βραδιά στην Αμφιάλη
    του τη φέραν του Μιχάλη
    πούλαγε κουλούρια με σουσάμι
    τρία τάλαρα το δράμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.