Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Διαγράφουν χρέη των νοικοκυριών στην Ισλανδία

Βρε βρε κάτι δημοσκοπήσεις
Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει...
Ο ένας υποτιμά τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς , ο άλλος διαφημίζει ανύπαρκτους (ΑΚΟΜΑ...) πολιτικούς σχηματισμούς...
Τι και αν άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πάει σε ΛΑΘΟΣ κατεύθυνση ...
Αυτά είναι ούτως η άλλως τα... ευρήματα της στιγμής...πόσο ταιριαζει εδώ το "Στον επόμενο τόνο τα ευρήματα είναι ..." , κάπως έτσι θα είναι οι δημοσκοπήσεις πλέον...
Τι και αν στις επόμενες εκλογές θα εξευτελιστούν για ΑΛΛΗ ΜΙΑ φορά;;;

Σημασία έχει αν επηρεάζουν τα ΠΡΟΒΑΤΑ που θέλουν να επηρεάσουν.
Πιθανότατα λοιπόν να επηρεάσουν ξανά αρκετούς Έλληνες.
Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες , παρά το ότι πιστεύουν για τον εαυτό τους , είναι από τις πλέον εύπλαστες μάζες.
Πιστεύουν πολύ εύκολα σε θαύματα , θαυματοποιούς , στην εύκολη ζωή και στην "Δημοκρατία" ...
Τύλιξε οτιδήποτε σκουπίδι με μία "Δημοκρατία" και αμέσως οι Έλληνες θα το αγοράσουν...
Και όχι μόνο θα το αγοράσουν αλλά θα περηφανεύονται για την αγορά τους...
Νομίζετε ότι τυχαία βρίσκοναι στην κορυφή της κυκλοφορίας ορισμένες (ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ με οποιοδήποτε σύγκριση...) Φυλλάδες;;;
.
Τα χρέη που διαγράφηκαν αγγίζουν το 13% του ΑΕΠ και αφορούν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας.
Οι τράπεζες της Ισλανδίας διέγραψαν δάνεια των νοικοκυριών που αντιστοιχούν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται τα στοιχεία έκθεσης της Ισλανδικής Ένωσης Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (Icelandic Financial Services Association).
«Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα ότι η Ισλανδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών. Η χώρα έκανε ό,τι χρειαζόταν σε μία κρίση, ακολουθώντας τα εγχειρίδια. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος θα συμφωνούσε», δήλωσε ο Λαρς Κρίστενσεν, επικεφαλής οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών στην τράπεζα Danske στην Κοπεγχάγη.
Τα νοικοκυριά του νησιωτικού κράτους βοηθήθηκαν από μία συμφωνία της κυβέρνησης και των τραπεζών, οι οποίες ελέγχονται ακόμη εν μέρει από το κράτος, για τη διαγραφή του χρέους που ξεπερνούσε το 110% της αξίας των κατοικιών.
Επιπλέον, απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας θεώρησε παράνομα τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με ξένα νομίσματα, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται πλέον τα νοικοκυριά να καλύπτουν τις απώλειες (από την υποτίμηση) της ισλανδικής κορώνας. Χωρίς τη διαγραφή του χρέους, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λύγιζαν από το βάρος των δανείων τους μετά την εκτόξευση του χρέους στο 240% των εισοδημάτων το 2008.
Το δημοσίευμα τονίζει ότι αποδεικνύονται αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η Ισλανδία για να αναγεννηθεί από την κρίση του 2008, όταν οι τράπεζές της προχώρησαν σε χρεοκοπία για το ποσό των 85 δισ. δολαρίων.
Η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί εφέτος με ρυθμό υψηλότερο από το μέσο όρο των αναπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Το κόστος ασφάλισης έναντι ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ισλανδίας είναι περίπου το ίδιο με την προστασία από ενδεχόμενο πιστωτικό γεγονός για το Βέλγιο.
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν τώρα ότι οι Ισλανδοί δεν επιθυμούν νε ενταχθούν στην ΕΕ, όπου η κρίση διαρκεί για τρίτο χρόνο.
Η ισλανδική οικονομία, με ΑΕΠ 13 δισ. δολαρίων, συρρικνώθηκε κατά 6,7% το 2009, αλλά σημείωσε ανάπτυξη 2,9% το 2011 και θα αναπτυχθεί κατά 2,4% φέτος και το 2013, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ενώ οι χώρες του ΟΟΣΑ προβλέπεται να αναπτυχθούν μόνο κατά 1,6%. Οι τιμές των κατοικιών στη χώρα είναι σήμερα μόνο περίπου 3% χαμηλότερες από τις τιμές που ίσχυαν τον Σεπτέμβριο του 2008, λίγο πριν από την κρίση. Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την περασμένη εβδομάδα το αξιόχρεο της Ισλανδίας σε διαβαθμισμένο επίπεδο με σταθερή προοπτική και δήλωσε ότι «ήταν επιτυχημένη η ανορθόδοξη πολιτική της για την αντιμετώπιση της κρίσης».
Η προσέγγιση της Ισλανδίας για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης ήταν να θέτει κάθε φορά τις ανάγκες του πληθυσμού της επάνω από εκείνες των αγορών. Μόλις τον Οκτώβριο του 2008 έγινε φανερό ότι οι τράπεζες της χώρας δεν ήταν δυνατό να σωθούν, η κυβέρνηση παρενέβη, θωράκισε τους εγχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς και άφησε τους διεθνείς πιστωτές να κλυδωνίζονται.
Η κεντρική τράπεζα εισήγαγε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για να σταματήσει το ξεπούλημα της κορώνας και δημιουργήθηκαν νέες κρατικά ελεγχόμενες τράπεζες από τα κατάλοιπα των χρεοκοπημένων τραπεζών.
24h NewsRoom

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΕ ΣΕ ΞΕΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ.ΘΕΡΜΑ ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΑΥΤΟ....

Ντορης είπε...

Τη περιμένουνε να αρχίσουν να διαγράφουν και στην Ελλάδα δάνεια νοικοκυριών, από που θα τα πάρουνε? από τους ανέργους? η από αυτούς που παίρνουνε τρις και εξήντα.

Ανώνυμος είπε...

ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΧΨ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΡΩΤΑ ΤΟ ΧΨ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ Ο ΟΒΙΔΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

αντιγραφη οπο μπλογκ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΦΩΤΗ;;;
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ;;;ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΟΞΑΣΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΦΤΩΧΙΑ;; ΕΣΥ ΑΠΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΊΖΕΣΑΙ;;;

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΕΧΤΕΣ ΣΤΟ EUROGROUP.Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ,ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ!ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΔΙΚΟΣΜΗΤΙΚΗ,ΤΡΙΤΟΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΕΞΩΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ! ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 300-200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2020 ΒΛΕΠΟΥΜΕ..ΑΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ..!!! ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ!Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!

Nis είπε...

a