Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Κατάρρευση των πολιτικών, ρηγμάτωση της κοινωνίας

Φτώχεια στα χρώματα της πόλης
«Με γυροφέρνει μια ίωση» λέμε όταν δεν είμαστε ούτε τελείως καλά ούτε τελείως άρρωστοι. Εδώ και δύο χρόνια την Ελλάδα γυροφέρνει μια νέου τύπου ίωση, μια νέου τύπου φτώχεια που τα σημάδια της γίνονται όλο και πιο εμφανή. Με αφορμή ορισμένα από αυτά τα σημάδια, όπως η μετανάστευση των νέων ή τα μικροσυσσίτια στα σχολεία, κάποιοι μιλούν για επιστροφή στη δεκαετία του ’50 ή στις αρχές του ’60 - αν και οι διαφορές ανάμεσα στο τότε και στο σήμερα είναι πολύ πιο κραυγαλέες από τις ομοιότητες.
Τότε η πατρίδα της καταραμένης φτώχειας ήταν κυρίως το χωριό, η ύπαιθρος, όμως σήμερα κοιτίδα της είναι η πόλη, η αστική πολυκατοικία, το διαμέρισμα. Αγροτόπαιδα που δεν έβλεπαν προκοπή στον τόπο τους έπαιρναν κάποτε τον δρόμο της ξενιτιάς, όμως σήμερα τον ίδιο δρόμο αναζητούν παιδιά μοσχαναθρεμμένα, με πτυχία και προσόντα. Ωστόσο, εκείνα τα δύσκολα χρόνια υπήρχαν οικογένειες που ζούσαν με έναν μόνο μισθό, συνήθως του πατέρα, καθώς τα «οικιακά» ήταν η αναγκαστική επιλογή της μητέρας. Οικογένειες που ζούσαν φτωχικά, αλλά με αξιοπρέπεια και συχνά κατάφερναν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, ακόμα και να χτίσουν ένα ταπεινό αυθαίρετο για κύρια κατοικία - με χίλια δυο βάσανα, αλλά χωρίς δανεικά.
Δεν ήταν ειδυλλιακά εκείνα τα χρόνια και ούτε επιστρέφουμε σ’ εκείνο το παρελθόν, όμως οι περισσότεροι διαισθανόμαστε ότι κατευθυνόμαστε, με ολοένα αυξανόμενη ταχύτητα, σε ένα άγριο και αβέβαιο μέλλον. Οι μεταπολεμικές κατακτήσεις και βεβαιότητες σαρώνονται, το κράτος πρόνοιας χαρακτηρίζεται αναχρονισμός, ενώ η ελπίδα γίνεται είδος πολυτελείας. H μείωση του κατώτατου μισθού, σε συνδυασμό με όλη τη βεντάλια των μέτρων, είναι μια από τις πιο βαθιές τομές στα μεταπολεμικά χρονικά, καθώς επισημοποιεί αυτό που ήδη γνωρίζουμε, δηλαδή ότι ένας (1) μισθός όχι απλώς δεν επαρκεί για να συντηρηθεί μια οικογένεια, αλλά συχνά δεν φτάνει για να επιβιώσει, έστω στα όρια της φτώχειας, ένας εργαζόμενος χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις. Πρόκειται για ιστορική οπισθοδρόμηση, με δραματικές επιπτώσεις για το δημογραφικό μέλλον της χώρας και την κοινωνική θέση της γυναίκας που διαπιστώνει ότι η μητρότητα είναι βαρίδι όχι για τη λαμπρή καριέρα, αλλά ακόμα και για μια κακοπληρωμένη εργασία.
Την αγριότητα του κοντινού μέλλοντος δεν θα την καθορίσει η ένταση των κοινωνικών εκρήξεων, που πολλοί τις θεωρούν αναπόφευκτες, αλλά και η καλυμμένη βία της καθημερινότητας, την οποία μπορεί να εκφράζει η αποξένωση ή η εχθρότητα ανάμεσα στους μέχρι χθες οικείους. Η Ιστορία έχει δείξει ότι οι οριακές καταστάσεις γεννούν θαυμαστές εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και ανατριχιαστικά δείγματα κοινωνικού κανιβαλισμού.
Η νέα φτώχεια της πόλης δεν φοράει μπαλωμένα ρούχα ούτε παπούτσια με τριμμένες σόλες και «πεταλάκια». Μπορεί να συνυπάρχει με δεκάδες γκατζετάκια, με το κινητό και το ημι-ακινητοποιημένο ΙΧ, αλλά και με το παγωμένο καλοριφέρ και τον τρόμο του απλήρωτου λογαριασμού. «Ο αέρας της πόλης σε κάνει ελεύθερο» έλεγαν οι άνθρωποι μια φορά κι έναν καιρό, όμως τώρα ο αέρας της πόλης γίνεται όλο και πιο βαρύς. Και ωστόσο, μόνο σ’ αυτή την πόλη τη μητριά μπορεί να φυσήξει ένας άνεμος απελευθέρω.
Πιστεύουμε ότι κάθε ψήφιση Μνημονίου, Μεσοπρόθεσμου κ.λπ. είναι ιστορική και κορυφαία στιγμή, τελική. Δεν είναι. Πάντα υπάρχει μια ακόμη πιο ιστορική και κορυφαία ψήφιση, ενός ακόμη πιο ιστορικού νόμου, που θαμπώνει περαιτέρω το παρόν και δεσμεύει ακόμη περισσότερο μέλλον για τις επερχόμενες γενιές. Τέτοια ήταν η χθεσινή νύχτα. Κορυφαία στιγμή, έως ότου έρθει μια άλλη.
Και θα έρθει. Με το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση η Ελλάδα αγοράζει χρόνο, πανάκριβα. Αλλά αυτό το απόθεμα θα εξαντληθεί γρήγορα, όσο γρήγορα εξαντλήθηκε ο χρόνος σωτηρίας του πρώτου Μνημόνιου. Ας είμαστε έτοιμοι λοιπόν και γι΄ άλλες ιστορικές νύχτες, με αγωνία και κρίσιμες αποφάσεις, πολύ σύντομα. Κι ας είμαστε έτοιμοι και για πολλές αργόσυρτες ημέρες και νύχτες, που δεν θα περιέχουν κορύφωση και δράμα, αλλά θα περιέχουν δυσχέρεια και πόνο.
Διότι είναι οδυνηρά πρόδηλο πλέον ότι τα αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος, οι φούσκες της φαυλοκρατίας και της κλεπτοκρατίας, μετακυλίονται ταχύτατα και με σφοδρότητα επί της κοινωνίας. Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε live και σε real time, από τα ηλεκτρονικά και ψηφιακά μέσα, την τήξη πολιτικών προσώπων, κομμάτων και συστημάτων. Μαζί τους τήκονται νοοτροπίες, βεβαιότητες, τρόποι ζωής και εργασίας, εξαερώνεται όλο το κοινωνικό συμβόλαιο που συνείχε ανθρώπους και θεσμούς. Κάποιοι πολιτικοί μάλιστα χθες, την υστάτη ώρα, βρεγμένοι, καμένοι, αποτόλμησαν κάποια ίχνη αυτοκριτικής για την παρελθούσα τριακονταετία. Εως και αυτό: Αποτύχαμε, δεν φτιάξαμε κράτος, δεν σχεδιάσαμε παραγωγή. Αλλά ποιος το λέει αυτό; Το λένε τα πρόσωπα που όλη τη συγκεκριμένη τριακονταετία κυβέρνησαν τη χώρα, ήσαν υπεύθυνοι για τη λειτουργία του κράτους και το σχεδιασμό της παραγωγής. Ακόμη και οι αυτοκριτικές διαπιστώσεις τους λοιπόν ηχούν τώρα κούφιες, άνευ αντικειμένου. Και επιπλέον, είναι αργά, πολύ αργά.
Η κρίση επιταχύνει εντυπωσιακά την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και οδηγεί αναπόφευκτα σε πολιτική αστάθεια. Το δικομματικό σύστημα, επί του οποίου στηρίχτηκε η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, πνέει τα λοίσθια, τουλάχιστον όπως το ξέραμε έως σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα συντριβεί εκλογικά, υπό το βάρος της διαχείρισης του Μνημονίου. Παρόμοια φθορά απειλεί και τη Νέα Δημοκρατία, μετά τη στήριξη που πρόσφερε στη δεύτερο Μνημόνιο χθες. Η πολυκομματική Βουλή που προδιαγράφουν οι δημοσκοπήσεις ασφαλώς θα εκφράζει τη λαϊκή βούληση, αλλά είναι σαφές ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει, αφενός, θα είναι κυβέρνηση συμμαχίας, αφετέρου, θα κινδυνεύει να «καεί» πολύ σύντομα, με δεδομένα τα σκληρότατα μέτρα που θα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει.
Η πολιτική αστάθεια φέρνει αποσταθεροποίηση του κράτους ― ζούμε ήδη τη χαλάρωση ή και τη δυσλειτουργία κρατικών δομών απαραίτητων για ομαλή διαβίωση. Ακόμη χειρότερα, ρηγματώνεται το κοινωνικό σώμα, το οποίο ήδη επί δύο χρόνια υποφέρει από την ύφεση και τη φτωχοποίηση, και έχει χάσει την εμπιστοσύνη του όχι μόνο στο πολιτικό σύστημα αλλά και στους θεσμούς. Αυτή η ρηγμάτωση είναι το πιο ανησυχητικό σύμπτωμα της κρίσης: η ραγισμένη κοινωνία αντιδρά εντελώς απρόβλεπτα, και αυτοκαταστροφικά, όταν οι μόνες δυνάμεις που την κινούν είναι η απόγνωση και η τυφλή οργή, όταν το πολιτικό σύστημα δεν της παρέχει σχέδιο και ελπίδα.
Η Ελλάδα ψήφισε χθες το Μνημόνιο ΙΙ, ένα σχέδιο δυσβάστακτο, το οποίο της επεβλήθη, χωρίς η ίδια να το έχει διαπραγματευτεί και χωρίς βέβαια να έχει εκπονήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Στην κρισιμότερη ίσως στιγμή της μεταπολεμική ιστορίας της, η Ελλάδα φάνηκε απροετοίμαστη και ανίκανη να υπερασπιστεί τον εαυτό της, να δώσει μάχες, να διασώσει κάποια ράκη αξιοπρέπειας. Η αποτυχία βαρύνει κυρίως την ανίκανη ηγεμονεύουσα ελίτ, αλλά και τον λαό που την ανέχθηκε και την έθρεψε. Η ήττα επιπλέον έδειξε ότι την ανικανότητα της ελίτ πολλαπλασιάζει εφιαλτικά η υποτέλεια της, πνευματική και ψυχική, μαζί με την ιδιοτέλειά της. Η πολιτική τάξη στην πλειονότητά της είναι υποτελής ψυχοπνευματικά και υπαρξιακά στον ξένο παράγοντα, και ασκεί εξουσία αναπαράγοντας τούτη την εξάρτησή της. Η ιστορική συγκυρία βοήθησε την υποτελή ελίτ να συγκαλύψει την ανικανότητα και την ανυπαρξία της, έως ότου προσέκρουσε στην διεθνή κρίση, και τότε φάνηκε ανήμπορη ακόμη και να διαπραγματευτεί στοιχειωδώς την τύχη της χώρας και του λαού.
Τώρα βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο. Το παλαιό ξεψυχάει αφήνοντας πίσω του ερείπια και στάχτες. Το μέγα ζητούμενο, το απολύτως αναγκαίο, είναι ακριβώς να μη θαφτεί η κοινωνία από ερείπια και στάχτες. Να τα αποφύγει, να τα ελαχιστοποιήσει, να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο από την κατάρρευση του παλαιού καθεστώτος. Και οπωσδήποτε να βρει επειγόντως τις δυνάμεις και τη διαύγεια να αναδείξει νέα πρόσωπα, νέα σχήματα, νέες ιδέες για την Ελλάδα που θα ανατέλλει μέσα από τις στάχτες της. Αυτό δεν θα συμβεί αύριο, αλλά είναι ανάγκη να συμβεί μεθαύριο, δηλαδή όσο θα τρέχει ο πανάκριβος χρόνος του Μνημονίου ΙΙ, ο αγορασμένος με αίμα και δάκρυα.
Ηδη πολλοί Ελληνες σκέφτονται, συνομιλούν, βρίσκονται, κινούνται, πράττουν, σε μικρές παρέες, σε μικρούς κύκλους που διαρκώ ς μεγαλώνουν και αρχίζουν να εφάπτονται, να τέμνονται. Οι μικροκύκλοι αυτοί μεγαλώνουν διαρκώς, και τα ρυάκια συγκλίνουν. Χρειαζόμαστε επειγόντως το ποτάμι.




πηγη

36 σχόλια :

  1. Ανώνυμος19/2/12 11:22

    1ο ΜΕΡΟΣ

    Κάνε πορείες.

    Βρίσε τον Πάγκαλο, αν θες. Βρίσε και το Βενιζέλο. Βρίσε τον Καραμανλή, τον Αντρέα, τον Τσοβόλα, πήγαινε και πιο πίσω (γιατί όχι), βρίσε τη χούντα, τον εμφύλιο, το Βενιζέλο (όποιο Βενιζέλο), τον Καποδίστρια, τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, το Ρήγα το Φεραίο.

    Βρίσε όποιον να ‘ναι.

    Βρίσε την τρόικα, τη Μέρκελ και τους Αμερικάνους.

    Αλλά ό,τι και να κάνεις, όσους κι αν τσουβαλιάσεις στο τσουβάλι της ευθύνης, η πραγματικότητα δεν αλλάζει.

    Φταις.

    ΕΣΥ, φταις.

    Κι ο Πάγκαλος, κι η Μέρκελ και ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, κι αυτοί φταίνε, πάρα πολύ. Αλλά φταις κι εσύ.

    Αν διορίστηκες σε κάποια από τις εκατοντάδες υπηρεσίες του Δημοσίου χωρίς αντικείμενο, και πληρώνεσαι χωρίς να κάνεις τίποτα, φταις.

    Αν παίρνεις δεκαέξι μισθούς για να δουλεύεις στη Βουλή, φταις

    Αν πληρώνεσαι για πάντα χωρίς να ελέγχει κανένας την παραγωγικότητά σου, φταις

    Αν έχεις πάρει χαμηλότοκο δάνειο από τράπεζα επειδή δουλεύεις στο δημόσιο, φταις.

    Αν παίρνεις επιδόματα που δεν δικαιούσαι, φταις.

    Αν δεν ζητάς απόδειξη, φταις

    Αν δεν κόβεις απόδειξη, φταις

    Αν έχεις φέρει αυτοκίνητο απ’ έξω για να γλιτώσεις δασμούς, φταις.

    Αν έχεις γράψει τα σπίτια σου σε offshore για να μην πληρώνεις φόρους, φταις.

    Αν έχεις κρύψει έστω και ένα ευρώ από την εφορία, φταις

    Αν έχεις ψηφίσει με αντάλλαγμα διορισμούς ή διευκολύνσεις, φταις

    Αν έχεις λαδώσει σε εφορίες, τελωνεία, πολεοδομίες «για να κάνεις τη δουλειά σου», φταις

    Αν έχεις βάλει μέσον να σου σβήσουν την κλήση, φταις

    Αν έχεις χτίσει αυθαίρετο, φταις

    Αν έχεις πληρωθεί «μαύρα», φταις

    Αν έχεις πληρώσει «μαύρα», φταις

    Αν εισπράττεις σύνταξη πεθαμένου, φταις

    Αν πήρες φακελάκι, φταις

    Αν έδωσες φακελάκι, φταις

    Αν απεργείς για να πας για καφέ, κι ενώ απεργείς πληρώνεσαι, φταις

    Αν είσαι στο δρόμο αυτή τη στιγμή και διεκδικείς κεκτημένα που αδικούν κι επιβαρύνουν όλη την υπόλοιπη κοινωνία, φταις

    Η κατάρρευση της Ελλάδας δεν είναι συνομωσία των ξένων ούτε μια περίπλοκη οικονομικοτεχνική συγκυρία. Είναι η ολοκληρωτική, παταγώδης αποτυχία μιας κοινωνίας να ζήσει ορθολογικά. Είναι κοινωνική αποτυχία, και είναι δικιά μας. Εμείς αποτύχαμε. Εμείς φταίμε.

    Σου είναι δύσκολο να το χωνέψεις, το ξέρω, η μανούλα σου σ’ έχει διδάξει καλά ότι είσαι ένα ενάρετο αγγελούδι που αξίζει όλα τ’ αγαθά του Θεού μόνο και μόνο επειδή αναπνέεις, και ξέρω ότι το πρώτο ένστικτό σου είναι να αντιδράσεις σε όλα τα παραπάνω και να απαντήσεις με ένα «ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ» και είναι κατανοητή αυτή η ανάγκη, να στρέψεις όλα τα βέλη προς τα έξω, κανένα να μη μπηχτεί προς τα μέσα (γιατί τσούζει), μια αντίδραση εξίσου ώριμη μ’ αυτό που λέγαμε στο προαύλιο του δημοτικού, «καθρεφτάκι».

    Φυσικά και φταίνε αυτοί, φυσικά φταίνε περισσότερο (και ποιος τους ψήφισε, αλήθεια; Α ναι: ΦΤΑΙΣ).

    Το ‘παμε, φταίνε, είναι άχρηστοι, να πάνε στα σπίτια τους, να φέρουμε άλλους. Το ξαναείπαμε. Συνέχεια το λέμε. 15 μήνες τώρα όλο αυτό λέμε. Σύμφωνοι.

    Μα κάποτε πρέπει να καταλάβεις ότι φταις κι εσύ. Να επιμείνεις λίγο σ’ αυτό, πριν σπεύσεις στα φωναχτά «ΝΑΙ ΑΛΛΑ». Να το σκεφτείς λιγάκι.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/2/12 11:23

    2ο ΜΕΡΟΣ

    Τους τελευταίους 15 μήνες, αντί να εγκαινιαστεί μια νέα εποχή αυτογνωσίας και αυτοκριτικής, εξαπλώνεται όλο και περισσότερο το κύμα της αγανάκτησης ενός «αγνού», «ανεύθυνου» λαού, που είναι (ήταν, και θα είναι) θύμα των άλλων, που δε φταίει σε τίποτα. Εγκαθιδρύεται αυτή η αυτοαθώωση του λαού ως το νέο Εθνικό κόμπλεξ που θα γαλουχήσει τις επόμενες γενιές, κι έτσι περνάμε τις μέρες μας βρίζοντας Πάγκαλους, Βενιζέλους και Σαμαράδες (δημιουργήματα ατόφια δικά μας, όλοι τους), αλλά χωρίς να μαθαίνουμε απολύτως τίποτα για τους εαυτούς μας και για το μέλλον.

    Ποιο είναι το μάθημα αυτής της καταστροφής; Τί μάθαμε, δηλαδή, ώς Έλληνες, για να μη την ξαναπατήσουμε έτσι;

    Κοίταξέ τους στους δρόμους. Κοίτα τους. Άκου τί φωνάζουν, αφουγκράσου τί λένε.

    (να φύγουν οι πολιτικοί, να γίνουν εκλογές, να μην πληρώσουμε το χρέος, να μην αλλάξει τίποτα, να ξαναγίνει ξαφνικά, μαγικά, 2002 και να πληρωνόμαστε όλοι από το κράτος και να μην πληρώνει κανένας φόρους για πάντα)

    Τί έχουν μάθει οι Έλληνες από την Ελληνική Πτώχευση;

    Απολύτως τίποτα.

    Η διαλυμένη κοινωνία μας, αυτή ή μη-κοινωνία εγωιστών που τα ξέρουν όλα και μισιούνται με πάθος, φτάνει πλέον στο τέλος της. Δεν έχει άλλο. Ό,τι κι αν γίνει με την έκτη δόση και με τις απεργίες (θα κάψουν τα σκουπίδια τα σκουπίδια;), και με το αν θα πέσει η κυβέρνηση και με το κούρεμα (μήπως μας συμφέρει να το πάμε στο 130% ας πούμε, να μας χρωστάνε κι όλας;), εμείς εδώ τελειώνουμε.

    Και το χειρότερο είναι πως την «επόμενη μέρα», όπως κι αν θα είναι αυτή, εμείς θα την υποδεχτούμε με τα ίδια μυαλά που είχαμε πριν, χωρίς να έχουμε διδαχτεί τίποτα.

    Και γι’ αυτό δεν φταίει κανείς άλλος.

    (ένας μαθητής του χψ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/2/12 19:59

      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΛΟ ΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/2/12 12:03

    θα σε παριλαβει ο Ρεντεζελας και ο γερολυκος σε λιγο και θα ειδεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/2/12 13:59

    Λες να πληρώσω για τον χψ;

    Μπα δεν πιστεύω, κάπου θα είδαν τον εαυτούλη τους και θα λουφάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/2/12 19:09

    ΤΩΡΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΟΥΛΕς ΙΔΙΩΤΙΚΕς ΣΤΟ FACEBOOK. ΕΓΙΝΑΝ ΕΥΓΕΝΕΙς ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΛΑΜΠ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/2/12 19:40

    Μπα,μπα,μπα.....τι γίνεται ρε παιδιά????

    Λοιπόν, μαθητή, το κείμενο καλογραμμένο και ευγενικό......

    Πάρε μια μυρουδιά από λίγο ...σκληρό ροκ.

    ¨ποίμνιο είναι.....τις προτάσεις τις κάνουν άλλοι γι' αυτούς....τα νέα τα μαθαίνουν από το μαντρί......Ότι συλλήβδην αρθρώνουν, ξενέρωτα τσιτάτα είναι από ποιηματάκια του πάλαι ποτέ......
    Όπως διαβάζουν και καταλαβαίνουν, μετατρέπουν εαυτούς σε κνώδαλα φαιοκόκκινης ....κουλτούρας..."


    Τώρα να δεις απαντήσεις.....Αν δεν γράψουν τότε......αρχίζω ν' ανησυχώ.....κάτι τρέχει και δεν πάει ο νους μου. Λες να κάνανε καμιά λέσχη....οι κόμηδες της λιασκομπουργκ και να μας αφήσανε ν' αλωνίζουμε τ' αγκάθια??????

    (ο χωρίς ψευδώνυμο) δηλ. χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/2/12 20:01

      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΟ ΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος19/2/12 21:00

    Χψ είσαι προσκολλημένος και αμετακίνητος στην Παγκαλική προπαγάνδα ‘ τα φάγαμε όλοι μαζί’ Το πολιτικό σύστημα παρατηρώ το ενοχοποιείς ελάχιστα και αυτό… για τα μάτια του κόσμου .
    Η εξέλιξη και ανάπτυξη ολων αυτών που περιγράφεις είναι συμπτώματα της
    ασθένειας ,που δεν προσπάθησαν να θεραπεύσουν ούτε με ασπιρίνη .
    Πιο απλά πότιζαν ένα περιβόλι με τσικουνήδες για να κάνουν εκεί την παραλλαγή τους. Είχαν το ζιζανιοκτόνο για να μην ευδοκιμούν τέτοια φαινόμενα. Αλλά έπρεπε να πάρουν απ αυτό πρώτοι .
    Ο κουκουλοφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/2/12 21:20

    παρουσιαστεεεε.......αρμ. gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/2/12 22:08

    βρε,βρεβρε,βρε ....

    ζεις ρεεεε, πούσιουνα βατοκρυμμένο????

    καμιά προτασούλα νοικοκυρούλη???/

    Σε ποια κατηγορία (του μαθητή μου, βλέπεις έχω πέραση) ανήκεις???

    Κουκουλοφόρε, θα σου απαντήσω άλλη μέρα αναλυτικά. Αν όμως διαβάζεις τα σχόλιά μου (όπως κάποτε έγραψες) και επειδή νομίζω διαβάζεις και ανάμεσα από τις γραμμές, δεν πρέπει νάχεις αυτήν τη θέση για τα γραφόμενά μου. Ο τελικός στόχος είναι για μένα το πολιτικό σύστημα. Όχι όμως τυφλά. Αν το πιέσεις για δίκαια μέτρα, τότε πρέπει να στραφεί (ως αυτοάνοσο νόσημα) εναντίον του εαυτού του και εκεί θα γίνει το παρτιντί......Τώρα σε χρειαζόνται διαμαρτυρόμενο, ανογράνωτο, ντουφεκιές στον αέρα και ...αέρα πατέρα....Ο λαός αυτή τη στιγμή δεν έχει ένα στόχο. ΕΝΑΝ....Αν εννοείς να πάνε όλοι στο διάολο, τότε είμαστε η χαρά του ...σκληρού συστήματος. Θα ακολουθήσει μπαχαλοποίηση και ΄κει να δεις ...σωτήρες και ΄κει να δει νέα φυντάνια φυτευτά.


    ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ζητάς τώρα και ξεκινάς απ' αυτούς. Από τα προνόμια της νομενκλατούρας. Αφού όμως πρώτα αποδεχτούμε ότι πήραμε μέρος στο πάρτυ, τότε θα πούμε. οκ μάγκες ας αρχίσουμε δίκαια τα βάρη και εκεί ο στόχος θα είναι ένας και αποκλειστικός. Το ανήθικο πολιτικο-οικονομικο-μιντιακο-κατασκευαστικό σύστημα.

    Έτσι το βλέπω. Αυτή η ανοργάνωτη καθολική διαμαρτυρία ...ιστορικά φέρνει τζέρτζελο και στην τελική εγκαθιδρύει πιο ριζωμένες καθεστυκηίες τάξεις.


    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος19/2/12 22:14

    Ο Μπρούκλης (πατέρας του Μπρουκλόγιαννη) γαμοσταύριζε κάποτε τα καντήλια της Κασιανής, της πόρνης (όπως έλεγε) που έκανε τα μη φανούμενα και στο τέλος άγιασε...

    κάπως έτσι και μεις πρέπει να αποδεχτούμε το πλιάτσικο και να μετανιώσουμε, ζητώντας τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Κάτι σαν την κασιανή, ν' αγιάσουμε με ..κοινωνική δικαιοσύνη.

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος19/2/12 22:56

    ρε χψ τι φαγώθηκεw με τις αποδείξεις του υδραυλικού και του ηλεκτρολόγου?
    Aυτοί έκοβαν απόδειξη όταν τα έπαιρναν απο την Ζίμενς απο τα c4 kai τα υποβρύχια κλπ
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος20/2/12 00:07

    παρουσιαστε οπλα στον ...μαλακοπιτουρα gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος20/2/12 01:07

    gerolyke δεν καταλαβαίνει ο ανθρωπος οτι και να του πείτε.
    κουκουλοφορε τι ασχολείσαι τζιαπα? Δεν τον έκανε καλα ο gerolykos και ο ρεντεζελας θα τον κάνεις εσυ που γράφεις αλλοιώτικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος20/2/12 07:40

    Ώπα χάσαμε την ψυχραιμία μας ζουδάκια???? τι χάσαμε????

    Απορία ψάλτου, βήξ.

    Γέρο μου έμαθες και το μαλακοπίτουρα....εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια???/ Ντροπή μας διαβάζουν και μικρά παιδιά, ...ντροπή .....

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος20/2/12 08:27

    Λες να γκουγκλάρανε το ¨κνώδαλα¨ και να ρέταραν??

    ή μήπως τους πείραξε το ποίμνιο και τα μαντριά????

    θα το βρω που θα μου πάει.....

    ή είδανε τον εαυτούλη τους, φάτσα ξεβράκωμα???/

    πκ

    μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Αν δεν είμαστε σαπισμένοι μέχρι το μεδούλι κανένα C4I, καμία siemens, κανένα γερμένο υποβρύχιο δε θα πέρναγε. Μπροστά στα μάτια μας κλέβανε, κλέβουν ακόμα και θα συνεχίσουν γιατί εμείς είμαστε στη ...γουρουνόλασπη κυλισμένοι....

    χψ

    Γεράκο, σου είπα κουβέντα περί εθνοσωτηρίου εγώ δεν ...πιάνω.

    σώθηκε η λάσπη....τράβα κυλίσου να φτιάξεις κι...άλλη.

    Κάτι ΜΑΥδες παλιοί στη γλανιτσιά ......άστα καλύτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος20/2/12 08:41

    ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος20/2/12 09:10

    πΟΥ ΒΡΙΚΕς ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΝΩΔΑΛΑ
    ΤΟΥς ΠΑΕΙ.
    ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΙς ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕς ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΞΚΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος20/2/12 09:31

    ΣΙΟΥΡΙΞΕ ΜΠΗΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος20/2/12 09:47

    Οι πρώτες "θυσίες"

    Οι 1.400 εργαζόμενοι των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, που καταργούνται ύστερα από απαίτηση της τρόικας, αναμένεται να είναι οι πρώτοι από τους 15.000 υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν εντός του 2012.

    ......

    Όλοι μα όλοι, άλλος λίγο και άλλος περισσότερο, στήσαμε αυτή την ανθρωποθυσία.....και άλλες που θ' ακολουθήσουν....

    Τολμάς ακόμα και δεν κάνεις την αυτοκριτική σου???, αλλά έχει το θράσος να βρίζεις κάποιον που λέει ότι όλος ο ντουνιάς???...

    Σας έγραφα από την αρχή (πιάστηκε το χέρι μου, αλλά εσείς ως πεμπτοφαλαγγίτες θολώνατε τα γραφόμενα) ότι η κατάσταση δε σώζεται με τον σκουπιδιάρη, το δασκαλάκο, τη νοσοκόμα, τον υπαλληλάκο, το συνταξιούχο και τον υπάλληλο του ιδιωτικού τομέα.

    Τα κλεμμένα ξέρετε όλοι πλέον ποιοι τα έχουν. Δυστυχώς είναι χιλιάδες, όλοι πήραμε μέρος στο πλιάτσικο...

    Ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι....

    χψ


    Υ/Γ τέτοιες ώρες χρειάζεται καταλαγή, αυτοκριτική, περισυλλογή και ηρεμία. Χρειάζονται μέτρα, αλλά ΔΙΚΑΙΑ και προς όλους ανάλογα των δυνατοτήτων του καθενός.

    Ας αφήσουμε τις μπηχτές (κάποιοι έχουμε ακόμα την πολυτέλεια να
    τυρβάζουμε περί άλλων) και ας καταλάβουμε ότι το ....αίμα άρχισε να ρέει....μέσα στα σπίτια μας εδώ και καιρό.....και μεις μυαλό δε βάζουμε.

    Τους σύγχρονους μαυραγορίτες εγώ προσωπικά όπως μπορώ θα τους λιώνω, εσείς κατεβείτε μαζί τους, αγανακτισμένοι......και βρίστε εμένα σαν παγκαλιστή, σαν άσχετο.

    Είμαι χίλια τα εκατό σίγουρος ότι τα ίδια πιστεύετε, αλλά ακόμα δεν ξεπεράσατε το ρουβίκωνα να το παραδεχτείτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος20/2/12 10:20

    μην βγαλεις την κουκουλα ........μην πουντιασεις κιολας...o ανθρωπος που εγινε ινερνετικα,κιλωτα χωρις βρακολαστιχο,επειδη καπηλευτικε ψευδωνυμο!!!!!!!!!!!!ηταν αχρηστος να βρει ψευδωνυμο?????????????τοκανε επειτηδες??????.αυτος λοιπον καταγγελει τους γλανιτσιωτες ,εκτος την μουρη του,ως πληγη της ελλαδας ....που αφου ειναι ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ σωστος δε λεει το ονομα του...ετσι ρε παιδι μου να τον προσκυναμε και επισημα....βγηκε σαν υαινα στο μειντανι να ρουφηξει αιμα......κλαιει για τα παιδια στον οεκ-οεε.....και στην αλλη σειρα ..λεει διωχτε τους, του βγαλε το λουρι η γρια του και τον αποληκε....και γαβιζει.....ερμε πουσαι μολις σε ξαναμαζωξει...θα σε δεσει κατου απο την σκαλα οπως παντα...και μου φαινεται οτι ειχα δικιο οταν ελεγα οτι δεν σε παιζανε στο χωριο..ουτε καουνι....δεν εξηγητε αλλιως τοσο κομπλεξ......μηπως να ελεγες ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΖΑΝΕ?????και μην σκιαζεσαι κομπλεξαρα...θα απολυθουν και αλλοι γλανιτσιωτες δεν θα σταματησουν τα αφεντικα σου....... χειροκρηστετον...........gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος20/2/12 11:47

    Λυπάμαι ότι υπάρχει σήμερα Γλανιτσιώτης που σκέφτεται και εκφράζεται μ' αυτόν τον τρόπο. Θλίβομαι πραγματικά. Πάντα σ' όλες τις κοινωνίες, μικρές ή μεγάλες, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, αλλοίμονο αν δεν υπήρχαν. Τούτος εδώ είναι απίστευτος. Αυτόκλητος κριτής, υβριστής, με τη ρομφαία και "ασυνάρτητους συλλογισμούς" επί μήνες προσπαθεί να μας πείσει ότι είμαστε λαμόγια, κλέφτες και γενικά άξιοι των δεινών μας... Αυτός, ο άφθαρτος, ο υπεράνω πάσης υποψίας, αλλά πάντα χωρίς όνομα (και το χψ υποδηλώνει αδυναμία επιλογής ακόμη και ψευδωνύμου!)
    Προς τι όλο αυτό το ανθελληνικό μένος από έναν που θέλει να θεωρείται ΄Ελληνας και Γλανιτσιώτης?
    Γερόλυκε, δεν πρέπει καν να έζησε στο χωριό, κάπου αλλού ήταν και δεν τον έπαιζαν...
    Γιάννα, απλά Ελληνίδα, περήφανη, παρόλα αυτά, για τη γλανιτσιώτικη καταγωγή μου

    Υ.Γ. Δεν αισθάνομαι "βολεμένη" ή συνυπεύθυνη για αυτά που μας συμβαίνουν, δεν κρίνω τους συμπατριώτες μου, δεν βάλλω εναντίον των άλλων εργατικών τάξεων, των μισθωτών και συνταξιούχων, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, είναι, δε, η πρώτη και η τελευταία φορά που μετέχω σε τέτοιου είδους επικοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος20/2/12 12:41

    γιαννα εχεις δικιο δεν αξιζει τον κοπο.....τελος....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ20/2/12 12:42

    ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑ.ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ; ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΤΕ ΑΥΤΑ.ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΑ ΘΕΟΜΗΝΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΡΜΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΘΕΣΗ.ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ.ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.ΓΙΑΝΝΑ,ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΕ ΚΑΙ ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΓΑ ΣΟΒΑΡΑ.ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ.ΣΚΑΕΙ ΓΑΙΔΑΡΟ.ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΑΛΕΓΕ ΕΙΔΙΚΟΣ.ΑΜΟΛΑΤΕ ΤΟΝ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος20/2/12 13:14

    ΡΕ ΧΨ ΤΙ ΠΑΘΑΝΕ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕς ΣΟΥ;;;;

    ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙς ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥς ΑΞΙΟΥς ΑΝΘΡΩΠΟΥς ΤΗς.

    ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑς ΣΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος20/2/12 13:56

    ΠΩς ΤΟΠΕS;;;;;; ΚΝΩΔΑΛΑ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος20/2/12 16:17

    Η συζήτηση για το ποιος ευθύνεται για τα σημερινά χάλια, οι πολίτες ή οι κυβερνώντες είναι σαν το ερώτημα με το αυγό και την κότα.

    Και οι δύο πλευρές μπήκαν σε μια διαδικασία συνδιαλλαγής (για αυτό και ονομάστηκε εύστοχα πελατειακή σχέση) όπου η κάθε πλευρά έπαιρνε αυτό που ήθελε απο την άλλη. Ήταν μια win-win (κέρδιζαν δηδ και οι δύο πλευρές) κατάσταση για τους εμπλεκόμενους, με χαμένους όμως αυτούς που δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το "κύκλωμα", είτε απέχοντας συνειδητά είτε γιατί δεν είχαν βρεί ακόμα την κατάλληλη επαφή που θα τους εξασφάλιζε εύνοια. Χαμένοι επίσης ήταν και τα νέα παιδιά και οι αγέννητες γενιές Ελλήνων για το "κύκλωμα" αυτό μετακυλούσε τα χρέη που δημιουργούσε η συμπεριφορά του αυτή, στις επόμενες γενιές αφού τα αβάσταχτα ελλείμματα καλύπτονταν με 30ετή και 35ετή ομόλογα.

    Έτσι, οι βουλευτές διόριζαν ασύστολα "αγοράζοντας" ψήφους που τους κρατούσαν στην εξουσία, εκπληρώνοντας έτσι την ματαιοδοξία τους (στην καλύτερη περίπτωση) ή την συνέχιση του παράνομου πλουτισμού (στη χειρότερη). Εκπάιδευσαν μια γενιά Ελλήνων στην μικροαπατεωνιά και στην παραβίαση ηθικών και διακαιϊκών κανόνων, εξασφαλίζοντας την ανοχή του, αλλά και την συνενοχή τους. Πέταξαν και σε αυτούς όχι ένα κόκκαλο, αλλά ολόκληρα φιλέτα μέσα από εξωφρενικές παροχές, συνδικαλιστική ασυδοσία, χαριστικές ρυθμίσεις για κάθε απαιτούντα για να τους αφήσουν ήσυχους και να μην τους "πρήζουν" και τους χαλούν την ευδαιμονία.

    Οι πολίτες από την άλλη δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη: σαν καλοί μαθητές αφομοίωσαν σε ελάχιστο χρόνο τα νέα αυτά δεδομένα. Η αμοιβή απο την εργασία στο Δημόσιο έγινε ένα είδος κοινωνικού επιδόματος ανεξάρτητα απο ικανότητες, παραγωγικότητα κλπ. Ο Δημόσιος πλούτος χρησιμοποιήθηκε ως λάφυρο απο την εκάστοτε παράταξη που επικρατούσε στην εκλογική ¨μάχη¨ αλλά και απο έναν εξίσου παρασιτικό ιδιωτικό τομέα που άρμεγε την αγελάδα του Δημοσίου σε καθε ευκαιρία συνδιαλλαγής μαζί του (μέσα απο συμβάσεις έργων, με υπερτιμολογήσεις στις προμήθειες, κλέβοντας φόρους και εισφορές).

    Και τώρα;
    Τώρα κοιτάνε όλοι μουδιασμένοι τις επιπτώσεις από το χθεσινό ¨μεθύσι¨ και εξαγριώνονται γιατί αντιλαμβανόνται ότι τα λεφτά που έτρωγαν όλα αυτά τα χρόνια, ήταν τα λεφτά των παιδιών τους.

    Ένας κοντοχωριανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος20/2/12 16:44

    Κοντοχωριανέ αι σιχτιρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΡΕΝΤΕΖΕΛΑΣ20/2/12 17:09

    ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΕ ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΜΕΙΝΕ ΝΗΣΤΙΚΟ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΑΓΑΝΙΑΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ.ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.ΠΕΤΑΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΕΙΠΕ.ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος20/2/12 19:16

    Κοντοχωριανέ, πρόσεξε γιατί η γλανιτσιά είχε πολλά γουρούνια και τη λάσπη κάποιοι (ευτυχώς 2-3) την πετάνε με μαεστρία, έχουν συνηθίσει. Κάποιοι, οι περισσότεροι, όμως ζήσαμε από τα γουρούνια και τιμάμε ακόμα και τη λάσπη τους.....και ο νοών νοείτο......

    Ευτυχώς είναι λίγοι οι εκπαιδευμένοι πεμπτοφαλαγγίτες.Σε λίγο θα σε περάσουν γεννεές 14. Σωστά επισήμανες ότι έχουν εξαγριωθεί, όχι με τα μέτρα, αλλά γιατί κατάλαβαν ότι πλιατσικολόγησαν στο μέλλον των παιδιών μας......και δεν έχουν τα άντερα (γι' αυτό καταφεύγουν σε υβρεολόγιο). Όσο πιο πολύ τους ξεβρακώνεις τόσο πιο πολύ στριπτίζ της ψυχής τους κάνουν.....

    Όμως οι περισσότεροι γλανιτσιώτες έχουν νεκρούς στους κοινωνικούς αγώνες, για την πατρίδα και όχι το κράτος, για την κοινωνία και όχι το συμφεροντούλι, για την ισότητα και όχι το ρουσφετολόι, για τη δικαιοσύνη και όχι τον αριβισμό. Οι περισσότεροι έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και στις μεταξύ μας συζητήσεις δε διαφέρουμε ...δράμι...

    Η γλανιτσιά δεν είναι μια κυρία που χωρίς αιτία και αφορμή μου προσάπτει ενέργειες και απόψεις που ουδέποτε εξέφρασα. Έτσι στα ξεκούδουνα. Δικηγόρο τη βάλανε????....Μήπως θίχτηκε από το λιασκοβμπουργκ?????...Πού να ξέρω. Τι υβριστή με είπε, τι ασυνάρτητο για τους συλλογισμούς μου, τι ανθέλληνα κλπ και όλα αυτά (η τρούμπα ωχριά στο υβρεολόγιο) μόνο και μόνο γιατί έχω την άποψη ότι το πάρτυ ήταν συλλογικό, μαζικό από την κορφή μέχρι τα νύχια. Ωραία, Γιάννα μου, σ' ευχαριστώ, νάσαι καλά, εσύ είσαι καθαρή ελληνίδα, υπερήφανη γλανιτσιώτισσα, δεν έκλεψες και κανένας δεν σε κατηγόρησε προσωπικά. Τις αμαρτίες των άλλων μην τις σηκώνεις, δεν μπορείς, δεν σου ταιριάζει, δεν πρέπει...Όμως γιατί τόσο μένος??????....

    Η γλανιτσιά ήταν πολιτική ζύμωση και όχι ξενέρωτες ειρωνιούλες και του τύπου ...¨μακριά τα κομματικά από δω μέσα¨....και περί νοικοκυραίων.....

    Η γλανιτσιά δεν είναι έξαλλα συνοθυλεύματα από ΛΑΟΣ μέχρι ...Μπογιόπουλο, ένας αχταρμάς φαιοκόκκινης ...(ας μην το χαρακτηρίσω).

    Πάντως εσύ καλά κάνεις και γράφεις την άποψή σου. Εμείς σαν γλανιτσιώτες, βράζει λίγο το αίμα μας και λέμε και μια κουβέντα παραπάνω, εσύ δεν έχεις λόγο, ακόμα και αν σε σιχτιρίζουνε.......Στο χωριό μας είμαστε φιλόξενοι και ποτέ κανένας ξένος δεν έμεινε όξω, ούτε και συ λοιπόν. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε ξενόφιλοι και βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας....

    Πάντως αν σε αποπάρουν, να ξέρεις ότι νομίζουν ότι εγώ γράφω σαν κοντοχωριανός, σαν μαθητής, σαν άγνωστος που κάπου κάπου τους τα χώνει, γι' αυτό μην τους παρεξηγάς, είναι θολωμένοι λιγουλάκι, πού θα πάει όμως θα ξελαμπικάρουν....μόνον άμα βγουν από το ...γαλάρι, ικανή και αναγκαία συνθήκη, αυτό όμως....για να ξελαμπικάρουν.

    (ο χωρίς ψευδώνυμο).


    Ο κακός θα σου κόψει το χέρι, γιατί αυτό σχεδίασε....

    Ο μαλάκας, μπορεί να σε σκοτώσει μπίτι τρέχοντας για να σε......σώσει...

    Ο ηλίθιος έχει κοινωνική συνεισφορά...(Γεώργιος Βλάχος)...

    Εγώ ο άχρηστος, πότε θα βρω ένα όνομα???????? Ουστ να μου χαθώ....ο ανίκανος, ...ο αγράμματος....Δε βλέπεις αυτός πόσα άλλαξε για να φαίνεται ότι είναι...πολλοί..

    Να δω πότε θα μας προτείνουν για νόμπελ.....

    Γιωργάκο, είδες παρτιρντί......Θα ηρεμήσετε για λίγες μέρες, όμως. Δεν πιστεύω άμα γυρίσω να μη βρω μπλόγκ, αλλά να είσαστε,σα μασόνοι, σε τίποτα facebook και να αλληλολιβανιζόσαστε????

    03.56

    το κνώδαλα δεν απευθυνόταν σε γλανιτσιώτη, αλλά σε φαιοκόκκινες ...κουλτούρες, γιατί αυτοί μετατρέπουν εαυτούς σε κνώδαλα.

    Είμαι σίγουρος ότι το γκουγκλάρανε και γι' αυτό αφήνιασαν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος20/2/12 20:22

    Ω ΒΑΡΕΜΕΝΕ Χ+Ψ=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος20/2/12 20:23

    ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος20/2/12 20:33

    γι' αυτά τα συνοθυλλεύματα σου μίλαγα, κατάλαβες τώρα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος20/2/12 23:56

    ΣΙΓΑ ΤΟ [ΠΑΡΑΜΙΛΗΤΟ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος27/2/12 11:48

    Mε πολλή λύπη παρακολουθεί ένας ψύχραιμος τρίτος μια ακατάσχετη, εμπαθή, ως φαίνεται,υβρεοφιλολογία, πασπαλισμένη με μύρια απολιθώματα του παρελθόντος και που δεν μπορεί να οδηγεί πουθενά παρά στην επιδείνωση των σχέσεων των συγχωριανών μας μέχρι...δηλητηριάσεως!
    Φοβούμαι ότι στο site μονοπωλείται τελευταία μια σκληρή, μέχρι φαρμακερή,κομματικοειδής φαγούρα, που έρχεται από πολύ μακριά και οδηγεί σε επικίνδυνες αντιθέσεις!
    Αυτό το φαινόμενο που μας έχει συμβεί και παλαιότερα με συνέπειες,ίσως βλάψει το μέσο που έχομε για επικοινωνία και τις πατριωτικές, γλανιτσιώτικες σχέσεις μας, χωρίς να βοηθήσει σε τίποτε το θετικό.
    Θα έλεγα μάλιστα ότι σ'αυτές τις αναλύσεις και σχολιασμούς θα μπορούσε να μας καλύψει η ανάλογη πανελλήνια ...χαοκρατία που δεχόμαστε νυχθημερόν από τα παντοειδή μέσα "ενημέρωσις"!
    Μη φαρμακώνουμε τις σχέσεις μας, πατριώτες! Ας υιοθετήσουμε έναν ήπιο και προσεχτικό λόγο στην ανταλλαγή των απόψεών μας.
    Ιδού η Ρόδος.......
    Καλή Σαρακοστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.