Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

«Επαναφέρεται το μέτρο του 10% για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»

Μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προς την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, επαναφέρεται το μέτρο της εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ της χώρας των υποψηφίων προηγουμένων ετών σε ποσοστό 10% επί των εισακτέων.
Συγκεκριμένα, σε απάντηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με την οποία ζητούσε την επαναφορά του μέτρου, το οποίο καταργήθηκε πέρυσι, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, απέστειλε επιστολή μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή τροπολογία, με την οποία θα το επαναφέρει και μάλιστα χρήση του θα μπορέσουν να κάνουν μέχρι και οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων του 2013 -2014
Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο του 10% ίσχυε για τους συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες εξετάσεις μέχρι και το 2010 - 2011 και τους έδινε μια δεύτερη ευκαιρία εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς να συμμετέχουν εκ νέου στη διαδικασία των εξετάσεων.
Ωστόσο το μέτρο καταργήθηκε λίγο πριν Πανελλήνιες του 2011, κάτι το οποίο συνιστούσε εις βάρος τους «αδικία», σύμφωνα και με όσα αναφέρει και ο βουλευτής στην επίκαιρη ερώτησή του.
Όπως φαίνεται και από την απάντηση της υφυπουργού, το υπουργείο δέχεται το επιχείρημα του βουλευτή, αλλάζει πλέον στάση και θα καταθέσει τροπολογία για την επαναφορά και παράταση του μέτρου, έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν χρήση του μέχρι και οι υποψήφιοι του 2013 -2014.

12 σχόλια :

  1. Ανώνυμος24/2/12 13:18

    ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΖΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.ΚΙ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΑΛΙΑ.ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΜΕ ΤΟΝΑ ΧΕΡΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ Τ ΑΛΛΟ ΤΑΧΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/2/12 13:39

    ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ. ΑΛΛΑ, ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/2/12 15:17

      Καλά πόσο Γλανιτσιώτες είσαστε ?
      Με την κακή έννοια !

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/2/12 15:41

      3.39 ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ.Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ.ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΟΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΙΣΤΕΥΕ.ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ 5.17 ,ΧΟΡΤΑΤΕ ΓΛΑΝΙΤΣΙΩΤΗ ,ΜΗ ΜΙΛΑΣ. ΠΟΙΟ ΣΕΜΝΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/2/12 20:23

    Τα ζούδια ξεμύτισαν, τα σκύβαλα κόρφιασαν, τα γουρούνια κυλιούνται στη λάσπη, τα αυγά του φιδιού βιάζονται να σπάσουν.....σημεία των καιρών......σημάδια της σαπίλας μας....

    (ο ακατανόμαστος)

    Υ/Γ Ο άχρηστος κάνω προσπάθεια να βρω ένα όνομα, πού θα μου πάει θα το βρω.

    Το μαντρί τι λέει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/2/12 20:34

    προβοκατορας ? καλο ειναι νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/2/12 20:46

    Το {Ζούδι} είναι καλύτερο και περισσότερο Γλανιτσιώτικο.Αντε.. και να με προσφωνείς Νουνέ στο εξής
    Νις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/2/12 21:24

    ΡΕ ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙςΣ ΚΙ ΟΠΩΣ ΣΟΥΡΘΕΙ .ΑΝΤΕ ΜΑΖΕΨΟΥ .ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΠΕΣ Τ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΑΝ ΚΑΙΓΕΣΑΙ Ν ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ.ΑΛΛΙΩΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟ.ΖΟΥΔΙ Ε ΖΟΥΔΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/2/12 21:25

    ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/2/12 15:05

    Το προβοκάτορας αποδίδεται σε κάθε έναν που έφυγε από το μαντρί. Δεν μπορώ ν' αντέξω τόσο ....βαρύ τίτλο από Μπάμπη αγγουράκη, μαϊλη και μπογιόπουλο.....

    το ζούδι (κατά κόλλια) τόχουν ήδη πολλοί, δεν είναι κάτι καινούργιο. Άλλωστε πλειστάκις τόχω αποδόσει (μέχρι και πνευματικός πατέρας μου ο κόλλιας) Όπερ μεθερμηνευόμενον...άστοχος η ονοματολογία.

    Το αχταρμάς τόχουν καπαρώσει οι έχοντες φαιοκόκκινες απόψεις, αφού ξεκίνησαν από κάτι μεγαλόσχημα ψευδώνυμα, (τύποι νάρκισοι και υπερφίαλοι, ακόμα και σ' αυτό, αλλά εγώ το λέω ψωρογλανιτσιώτικο εγωισμό).

    Προς το παρών

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    Υ/Γ Εμ και είμαι άχρηστος να βρω ένα όνομα, εμ κάνω και το δύσκολο...

    Το ονοματάκι μου είναι ¨ο χωρίς ψευδώνυμο¨, γράφω μόνο μ' αυτό. Οι υπερτασικοί να του δίνουν και να μαντρωθούν σε facebook, όπως μια ζωή σε γαλάρι ήσαν....

    Αυτές τις μέρες βγήκε στα κανάλια ο Θόδωρος και σας τα χώνει κανονικά, οπότε εγώ περισσεύω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/2/12 16:41

    ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/2/12 20:21

    Ομορφάντρα μου εσύ, μόνον εσύ και κανείς άλλος.....

    Η στρούγκα με απέρριψε, εσύ το ίδιο, αλλά εγώ το χαβά μου.....

    ζακόνι είν'αυτό μη με παραξηγάς ελληναρά μου. Μόνο μην τσιμπάς τόσο πολύ θα σπάσεις τ' αγκίστρι.....

    Λίγο αυτοσαρκασμός είναι λεβεντιά, νομίζω?????

    Εγώ θα σταματήσω, μόνον αν ο Νις διαγράψει έστω και ένα σχόλιό μου, μόνον τότε. Ε!!! Γιώργη??? Άλλά ο Νις ψάχνει εναγωνίως να μου βρει όνομα. Μάλλον στο μπλόγκ του έχουμε ούλοι θέση. Από μένα το χειροτερότερο μέχρι την καθαρότητα του ...μαντριού.

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.