Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Σιγά την λίστα..

Δόθηκε λοιπόν στη δημοσιότητα η περιβόητη λίστα με τα ονόματα 4.151 οφειλετών του Δημοσίου, που χρωστούν περίπου 15 δις ευρώ. Τα στοιχεία πραγματικά σοκάρουν! Ενδεικτικά να αναφέρω, ότι ο πρώτος στη λίστα οφειλέτης χρωστάει 952 εκατομμύρια ευρώ! Πρόκειται για τον οικονομολόγο Νικόλαο Κασιμάτη ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές Διαβατών και καλείται να εκτίσει ποινή φυλάκισης 504 ετών! Όπως διαβάζω έφθασε να χρωστά αυτό το ποσό χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εικονικών τιμολογίων. Στην επιχείρηση που είχε στήσει ο κ. Κασιμάτης συμμετείχαν εφοριακοί και ιδιώτες, από τη δράση των οποίων το Ελληνικό Δημόσιο είχε ζημιωθεί το 2002 περίπου 15 δισεκατομμύρια δραχμές.
Πίσω από κάθε όνομα στη λίστα και μια ιστορία απάτης του ελληνικού δημοσίου. Απάτης όμως ή ανικανότητας; Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην καταφέρεις να εισπράξεις ούτε ένα ευρώ! Πως άφηναν οι αρμόδιες υπηρεσίες, όλους αυτούς να φθάσουν στο σημείο να χρωστούν δεκάδες, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ; Και τώρα που έχουν κόψει συντάξεις και μισθούς, που η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη και η ύφεση δεν πάει πιο κάτω, τα αντανακλαστικά τους σε ξαφνιάζουν, γιατί ήδη είναι έτοιμη και μια άλλη λίστα, η λίστα εκείνων που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι και ετοιμάζονται να τους κόψουν το φως. Έστω και ένα από τα 10 πρώτα ονόματα στη λίστα των μεγαλοφειλετών να πλήρωνε τα χρωστούμενα, κανένα χαράτσι δεν θα χρειαζόταν να μπει, με την απειλή μάλιστα της στέρησης ενός τόσο σημαντικού κοινωνικού αγαθού. Γι’ αυτό και σας λέω, ότι εγώ ως Ελληνας πολίτης δεν ικανοποιούμαι με τη δημοσιοποίηση αυτής της λίστας. Ενα κ...χαρτο είναι που μας το δείξατε προς χάριν εντυπωσιασμού, αλλά τελικά το μόνο που καταδεικνύει είναι την αχρηστία σας. Όπως τόσα χρόνια έτσι και τώρα, αμφισβητώ αν θα καταφέρετε να εισπράξετε έστω και ένα ευρώ από τις οφειλές.

Ασχοληθείτε καλύτερα να συντάξετε μια άλλη λίστα, αυτή των συνανθρώπων μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, των ηλικιωμένων που τρέχουν κάθε μέρα στα συσσίτια, των νέων που δεν έχουν μέλλον, και των αστέγων που πεθαίνουν στα παγκάκια εκεί θέλω να σας δω να αντικρίζετε την πραγματικότητα κατάματα, αντέχετε;
της Ίνας Ταράντου

8 σχόλια :

  1. Ανώνυμος24/1/12 13:42

    ΚΟΥΪΖ.

    Ποιος γλανιτσιώτης πέρασε δύο ολάκερες ημέρες κατά Στεμνιτσο_Δημητσάνα μεριά μπας και χαιρετήσει τον κόπρο, τη γουρονοκεφαλή που πέρασε από Γορτυνία μεριά?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/1/12 13:45

    Ο κοπρίτης είχε πάει ν' αγναντέψει από ψηλά τα καμένα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/1/12 14:56

    Ο ΓΑΠ από που θ αγναντεύει τα δικά του καμένα?
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/1/12 16:30

    οταν λεμε γουρονοκεφαλη......................??????gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/1/12 17:54

    giati den mas filaje o 8eos kai apo tous 2 autous den mporw na to katalavw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/1/12 18:23

    ο γαπ θα τα βλεπει απο το ελικοπτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/1/12 07:28

    καλά ντε, γουρουουουνοκεφαλή, ή αν προτιμάς βοϊδοκεφαλή....

    Όσο για τον ΓΑΠ ονειρευότανε φυγή με ποδήλατο για να τούρθει πιο ...απαλά, αλλά εσείς βαλθήκατε να μου τον διώξετε άρον άρον με ..ιπτάμενα, γιατί ρε αγιογδύτες, αφού είμαστε των σπορ...., είμαστε γήινοι, μην τηράτε που είμαστε και της ....πληροφορικής και μπερδέψατε τα ποδήλατα, τα κανό και το τζόκινγκ με ελικόπτερα, αεροπλάνα και ότι άλλο θέλτε.....

    Με ότι θέλουμε θα φύγουμε, σας πειράζει που θα φύγουμε?????

    Θυμηθείτε μου, θάρθει καιρός και πολύ γλήγορα που θα μας αποζητήσετε.....θυμηθείτε το.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/1/12 10:22

    Οχι δεν μας χαλάει με οτι και να φύγετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.