Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Προγραμματισμό δράσεων για την Λίμνης του Λάδωνα ζητά ο Οδυσσέας

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κωνσταντίνο Καρτάλη απέστειλε ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με την οποία καλεί σε συνεδρίαση την αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να γίνει ένας πρώτος απολογισμός καθώς και προγραμματισμός δράσεων, σχετικά με το θέμα της Ανάπτυξης και της αξιοποίησης της Λίμνης του Λάδωνα.
Στην επιστολή του ο κ. Κωνσταντινόπουλος – την οποία κοινοποίησε στους Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμαρχο Γορτυνίας και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων- αναφέρει τα εξής:
«Πριν περίπου δύο χρόνια (08.03.2010) είχαμε επισκεφτεί την περιοχή της Λίμνης του Λάδωνα και μάλιστα είχαμε θέσει ένα χρονοδιάγραμμα δράσεων για την αξιοποίηση της περιοχής. Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής άμεσα κοινοποίησε το πόρισμά της «Ένα σχέδιο για την περιοχή της Λίμνης του Λάδωνα» πάνω στα αποτελέσματα του οποίου στοιχειοθετήθηκαν ορισμένες δράσεις:
Η Επικαιροποίηση της μελέτης (ανατέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 29.6.2011 σε ανάδοχο και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2011 - είχε προηγηθεί ανάθεση από τον τέως Γεν. Γραμ. Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Χατζημιχάλη, σε άλλο ανάδοχο, ο οποίος όμως ποτέ δεν την ολοκλήρωσε).
Μελέτη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Βελτίωση του Οδικού Δικτύου Πουρναριά – Γεφύρι Κυράς_ Μυγδαλιά»: μετά από πρόταση όλων των φορέων να προχωρήσει η μελέτη για το δρόμο για την ένταξη της στο ΕΣΠΑ, η ΔΕΗ, ύστερα από δική μου πρόταση, ενέκρινε με απόφασή της την χρηματοδότηση της μελέτης στις 23.09.2010, ύψους 250.259,25 ευρώ. Τα χρήματα για την μελέτη δόθηκαν από τη ΔΕΗ στον τότε Δήμο Κλείτορος και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία για την εκπόνηση της μελέτης. Μέχρι σήμερα όμως, παρ’ όλες τις επιστολές που έχω αποστείλει στον Δήμο Γορτυνίας, δεν έχω ενημερωθεί για την πορεία του διαγωνισμού.
Επιστολές προς τα Υπουργεία με τις οποίες ζητούσαμε τη συνδρομή τους στην υλοποίηση του έργου όπως π.χ. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για ένταξή δράσεων στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ.
Έχω αποστείλει ενημερωτικά σημειώματα σε όλους του εμπλεκόμενους φορείς στις 25/1/2011, στις 2/3/2011, στις 13 & 18/7/2011.
Σε αυτό το πλαίσιο σας παρακαλώ να συνεδριάσει η αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να γίνει ένας πρώτος απολογισμός καθώς και προγραμματισμός δράσεων. Είμαι σίγουρος ότι συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας, την ανάδειξη και την ανάπτυξη μιας πραγματικά όμορφης περιοχής.
Με εκτίμηση,
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος»
Aπο το Καλημέρα Αρκαδία

10 σχόλια :

  1. Ανώνυμος22/12/11 12:55

    Κολοκύθια στην 33η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/12/11 13:07

    Φίλε Οδυσσέα, έργα θέλουμε και όχι λόγια.
    Νομαρχιακός σύμβουλος 8 χρόνια και Βουλευτής 2.
    Τί έκανες 10 χρόνια;
    Τώρα και σταπότρυγα,πέταξε το πουλάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΕΚΑΣ22/12/11 13:40

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ ΑΕΡΑ.ΜΟΝΟ ΑΝ Η ΔΕΗ ΦΥΓΕΙ ΑΠ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΜΕΡΙΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΦΙΚΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/12/11 17:18

    Η ΔΕΗ θα πουληθεί και μαζί και η λίμνη. Θα τα πάρουν κοψοχρονιάς. Θυμήσου, γιώργη στο ξανάγραψα, θα πλερώνεις διόδια να πηγαίνεις στην περαμεριά. Θα κάνουν ξενώνες γύρω γύρω από τη λίμνη και θα πουλάνε στους γερμανους ριλάξ!!!!!

    Εκεί χρείαζεται το αντάρτικο της κοσονιάς (Μπαντέβας και σία) ν' αμολάνε από ψηλά τις κοτρώνες.....Δεν είναι μακριά η μέρα......

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/12/11 18:56

    Λιτός και ουσιαστικός ο λόγος του δραστήριου Βουλευτή μας Οδυσσέα. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Οδυσσέας έχει πάρει προσωπικά το θέμα της τουριστικής αξιοποίησης της τεχνητής Λίμνης του Λάδωνα.Το αμέριστο ενδιαφέρον του ξεκινά εδώ και δύο δεκαετίες.Μόνο οι μικρόψυχοι,οι άβουλοι και στενόμυαλοι δε το βλέπουν. Το χρονοδιάγραμμα δράσεων για την αξιοποίηση της περιοχής μπορεί,λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας,να πηγαίνει με ρυθμό χελώνας ,όμως κάποια δειλά ,αλλά ορατά, βήματα έχουν γίνει.Θα αναφερθώ σε δύο συγκεκριμένα :1 Στην βελτίωση τμήματος του δρόμου Πουρναριάς -Κυράς Γεφύρι- Μυγδαλιάς.Έχουν ήδη ασφαλτοστρωθεί περίπου 2 χιλιόμετρα δρόμου λίγο έξω από το χωριό Πουρναριά προς Κυράς Γεφύρι.Πρόσφατα επισκέφτηκα την Περαμεριά και δεν το κρύβω πως ενθουσιάστηκα και το χάρηκα πολύ ,όταν είδα την ποιότητα της ασφάλτου και τη σοβαρή εργασία που είχε γίνει. Ένας φιδίσιος ,μαυριδερός και γυαλιστερός δρόμος διέσχιζε την Κάπελη ,τα ξερικά σιταροχώραφα ως του Κούλη του Κολοβούρδου το καλύβι.Μακάρι να συνεχιστεί έτσι και ως της Κυράς το Γεφύρι κι ύστερα ως το χωριό μας.2- Στην Εισήγηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Γορτυνίας έτους 2012 με αριθμ. 42 εντάσσεται και το θέμα : Οριστική μελέτη & υποστηριχτικές μελέτες οδοποιίας " Βελτιώση δρόμου Πουρναριά-Γέφυρα Κυράς- Μυγδαλιά " προϋπολογισμού 250.259,25 e " Χρηματοδότης της μελέτης είναι η ΔΕΗ,ύστερα φυσικά από πρόταση του Οδυσσέα.Ευελπιστώ πως γρήγορα και αφού το έργο ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοπτηθεί άμεσα θα ολοκληρωθεί.Ποιος όμως συντονίζει και παρακολουθεί με άγρυπνο μάτι την πορεία αυτού του έργου ; Μα φυσικά ο Οδυσσέας.
    Να μην είμαστε λοιπόν ισοπεδωτικοί ,μίζεροι και απαισιόδοξοι ,αλλά υπομονετικοί,αισιόδοξοι και ανοιχτόμυαλοι. Προχώρα λοιπόν Οδυσσέα,άφησε πίσω τις Κασσάνδρες και τους μοιρολάτρες. Το έργο ,αφού ξεκίνησε ,πρέπει και να ολοκληρωθεί και μάλιστα σύντομα για να αρχίσει και η πολυπόθητη α ν α π τ υ ξ η στη βορειοδυτική Γορτυνία μας.
    marpolix
    Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μυγδαλιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/12/11 12:14

    ΜΑΡΙΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ! ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΙ ΠΡΟΣ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΠΑΛΙΟΔΡΟΜΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/12/11 17:26

    Η ασφαλτόστρωση του δρόμου έπρεπε να γίνει από την έδρα του τέωςΔήμου Κλείτωρος πρός κυράς γεφύρι και ποδογορά.
    Μήπως ξέρετε γιατί δεν έγινε έτσι.
    Γιατί δεν είχαμε όπως και δεν έχουμε ανθρώπους.
    Ξέρουν α σας απαντήσουν ο Δήμαρχος Παίων Κων/νος Ασημακόπουλος, ο τέως Δήμαρχοςκος Κουρσαράκος και κάποιοι ποδογορινοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΕΚΑΣ23/12/11 19:02

    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΥΡΑΣ ΓΕΦΥΡΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/12/11 23:55

    Όπως ανέφερε και ο φίλος μας πιο πάνω,η αξιοποίηση της λίμνης θα γινει μόνο αν μείνουν στασιμα τα νερά.Αλλιώς και ο δρόμος να φτιαχτεί έτσι όπως ειναι τώρα θα μείνει.Αλλά και που τα λέμε τζάμπα...δεν προκειται να γίνει τίποτα.Είναι κρίμα να έχουμε τόσο ωραία λίμνη και να γίνεται συνέχεια ξερόκαμπος.Όσο για το αν θα τα αγοράσουν οι Γερμανοί μετά την αξιοποιησή,ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/12/11 14:14

    Και έλεγα που χάθηκες τόσον καιρό.......

    ρε σαν τα χιόνια, περισσεύουν κοπριές για τον κήπο???? Θα σκάσεις αν δεν τις αμολύσεις ε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.