Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Προς την απανταχού Γλανιτσιώτικη νεολαία

Του Σόλωνα Ροζή
Παιδιά γεια σας
Απευθύνομαι σε σας, διότι στο θέμα που θα αναφερθώ αφορά εσάς.
Πρόκειται για το χώρο του Δημοτικού Σχολείου του Χωριού μας και συγκεκριμένα ο πρώτος όροφος, εμβαδού 84 τ.μ. ο οποίος πρόκειται να παραχωρηθεί σε σας, αφού πρώτα τον εξοπλίσουμε με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, υπολογιστές, τηλεόραση, μουσικοσυσκευές, μπιλιάρδο, τραπεζοκαθίσματα, μπάρα, κουρτίνες, και ότι άλλο χρειαστεί.
Θα αναφερθώ με λίγα λόγια για την ιστορία, στην ανέγερση του Σχολείου του Χωριού μας.
Το κτίριο άρχισε να κτίζεται το 1929 και τελείωσε το 1932 σε οικόπεδο που ανήκε στην εκκλησία και το παραχώρησε για χτίσιμο Δημοτικού Σχολείου.
Τα χρήματα που διατέθηκαν για το χτίσιμο, προήλθαν από δύο πηγές: μία από την εκποίησε του εκκλησιαστικού μύλου της Λιάσκοβας 30.000 δραχμές και η άλλη από το Υπουργείο Παιδείας 30.000 δρχαχμές.
Η ιδέα για ανέγερση Σχολείου ήταν του Παπακώτσιου, ο οποίος ήταν παππάς και δάσκαλος στο Χωριό και πρόεδρος στις δύο επιτροπές εκκλησιαστική και σχολική.
Μέχρι το 1932 το Σχολείο δεν είχε δικό του οίκημα. Στεγαζόταν σε διάφορα σπίτια του Χωριού με πρώτο του Απίκραντου, ακολούθησαν του Παπαπάνου, του Κούλη, του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Μακρή και η εκκλησία σε διάφορα χρονικά διαστήματα.
Το σχολείο ήταν μονοθέσιο, έγινε διθέσιο, το 1937 και τριθέσιο το 1955.
Έκλεισε την τελευταία δεκαετία, διότι δεν υπήρχαν παιδιά.
Σ΄αυτό το σχολείο μάθαμε τα πρώτα γράμματα χιλιάδες Γλανιτσιωτόπουλα.
Τα περισσότερα παιδιά που φοιτούσαν στο σχολείο ήταν το 1945-46, γράφτηκαν 120 αγόρια και 67 κορίτσια, σύνολο 167.
Μερικά χρόνια λειτούργησε και νυχτερινό σχολείο, με δάσκαλο του Σταθά, για μεγάλα κορίτσια περισσότερο, που λόγω καταστάσεων και αμορφωσιά των γονιών, δεν τα άφησαν να πάνε σχολείο στην εποχή τους.
Στο ισόγεια του κτιρίου, μερικά χρόνια, λειτουργούσε εστιατόριο, που έτρωγαν κάθε μεσημέρι τα παιδία του σχολείου, τα μαθητικά συσσίτια που λέγαμε. Μαγείρισσα ήταν η Μπαζομηλιά και δάσκαλός το Πάνος ο Σπηλιώτης. Μάγειρας στα συσσίτια ήταν και ο Τουρλόπανος με φουρνιάρισσα τη Τζινού με την τσιούπα της τη Βασίλω.
Στο ισόγειο του κτιρίου είχε στεγαστεί για μερικά χρόνια το κοινοτικό γραφείο, πριν γίνει το Δημαρχείο.
Στο κτίριο του σχολείου γίνονταν η εκλογή προέδρων και συμβούλων του Χωριού και βουλευτών της Χώρας.
Μετά το κλείσιμο το κτίριο ερήμωσε, το έβλεπες και σε πιανε θλίψη.
Μια μέρα σε συζήτηση με τον Κώστα Κωνσταντινόπουλο του Μητρόπανου, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Κλείτορος, και πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, του έθεσα το θέμα, να βρούμε τον τρόπο ένταξης σε πρόγραμμα και εξασφάλισης πίστωσης.
Στη συνέχεια βρέθηκε το πρόγραμμα, έγινε η μελέτη, βρέθηκαν και οι πιστώσεις.
Όλα αυτά δεν ήρθαν από μόνα του, παλέψαμε σκληρά οι δύο μας και μόνο οι δύο μας και αυτό το λέω με πίκρα, γιατί πολλά εμπόδια που συναντήσαμε , ήταν ανεπίτρεπτα.
Τέλος πάντων, μην τα πολυλογούμε, μην τα πολλαπλασιάζουμε που έλεγε η γιαγιά μου, δε βγαίνει πουθενά η κόντρα.
Το έργο σχεδόν έγινε, οι ελλείψεις που έχει, έπρεπε να έχουν γίνει, ας μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι γιατί δεν έγιναν.
Το ισόγειο που έχει διαμορφωθεί για ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ, έχει την κύρια αίθουσα, δύο τουαλέτες και ο χώρος κουζίνας, έγινε επένδυση των τοίχων με μαρμαρόπετρα, προσφορά του Τάσου Σακελαράκου, γαμπρός του Ντουσιοδήμου.
Τώρα μαζεύω τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση της άδειας λειτουργίας και πιστεύω αν δεν προκύψουν εμπόδια μέχρι τις απόκριες να έχουμε τελειώσει.
Ο πρώτος όροφος είναι ενιαία αίθουσα 84 τ.μ. με πλακάκια στο δάπεδο, δύο εξωτερικές τουαλέτες παράθυρα και πόρτες αλουμινοκατασκευή και το προαύλιο πλακοστρωμένο.
Αυτός ο χώρος ανήκει σε σας, εκεί θα μαζευόσαστε θα συζητάτε, θα διαβάζετε, θα χορεύετε , θα γλεντάτε.
Για τον εξοπλισμό του χώρου (υπολογιστές, τηλεόραση, μουσικοσυσκευές, μπιλιάρδο, τραπέζια, καρέκλες, κουρτίνες, κλπ. έχω εξασφαλίσει 5.000 € σύν 800 € , δωρεά του Λάμπρου Τσαρουχά, Εστιάτορα, από τη Βλαχέρνα.
Η ιδέα για την πληρωμή του εξοπλισμού του χώρου, με τα πιο πάνω χρήματα, είναι του ΝΙΣ, και συμφωνώ απόλυτα. Είχα και άλλες προτάσεις, αυτή τη βλέπω για καλύτερη.
Τέλος σας γνωρίζω την υπ΄ αριθ. 10094-10300/11-10-2010 απόφαση του Νομάρχη Αρκαδίας η ο ποία λέει τα εξής:
‘’ Παραχωρούμε προσωρινά το καταργημένο Δημοτικό Σχολείο Μυγδαλιάς, στο Σύλλογο Γλανιτσιωτών (Μυγδαλιωτών) Τρίπολης για να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει με την αριθ. 97/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κλείτορος και του άρθρου 41 του Ν. 1566/85’’
Γεια σας παιδιά και καλές γιορτές

ΡΟΖΗΣ ΣΟΛΩΝ

43 σχόλια :

  1. Ανώνυμος18/12/11 18:55

    ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 74/13/12/2011 ΠΟΥ ΨΗΦΊΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΣΑΙΤ ΑΝΑΦΈΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟς ΟΡΟΦΟΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗ ΩΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ.
    ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΟ ΑΝΑΚΑΤΩΜΑ ΣΟΛΩΝΑΣ
    ΜΗΠΩΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΓΕΙ.
    ΟΙ 5.000 +800 ΕΥΡΩ ΠΩς ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΕΔΩΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΣΤΑΛΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΣΤΩ ΜΗΝΥΜΑ ΚΥΡΙΕ ΣΟΛΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/12/11 20:29

    Ενδιαφέρουσα και πλουσιοπάροχη η προσφορά του φιλογλανιτσιώτη Βλαχερναίου κ. Λάμπρου Τσαρουχά.
    Αλλά τόσο πρόχειρα αναγορεύται σε Ευεργέτη;
    Περίεργο!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/12/11 21:21

    O BLAXERNAIOS GIA NA EMPISTEBETAI TON SOLVNA KATI JEREI KAI OXI TON SYLLOGO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/12/11 21:44

    Ανακατώνεται το θέμα βάλτε στην μέση και το Σόλωνα για προζύμι και ανακατώστετον. Ανακατοσούρας είναι έτσι του χρειάζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/12/11 22:56

    λαε μου.......gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/12/11 23:03

    ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο 6:55 Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ(ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΟ).
    ΠΟΤΕ ΠΑΡΘΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥ
    ΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΛΩΝΑΣ;
    ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ (20 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ)Ο ΣΟΛΩΝΑΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΚΑΦΕΝΕΙΟ,ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΑ ΧΡΗΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΡΙΝ 1 ΜΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΟΓΟΥΣ;ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ.
    ΤΗ ΘΑ ΠΡΟΤΩΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΡΕ ΣΟΛΩΝΑ ΜΕ 5800;ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ ΡΕ.
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΕ ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΛΕΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΟΓΟΥΣ;ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΒΓΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ; Η Σ.Δ.Ο.Ε. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;

    Υ.Γ.ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΦΩΤΗΣΗ Ο Θ Ε Ω Σ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/12/11 23:18

    και εγώ συμφωνώ οτι πρέπει να γίνει χώρος για παιδιά μας
    Τα σχολεία στην νεολαία ανήκουν .
    τα παιδιά δεν έχουν χώρο να στεγαστούν το καλοκαίρι και να παίξουν.
    Πρωτη φορα ακούω την πρόταση και μου αρέσει
    Tο λαογραφικό μουσείο ας γίνει στο Δημαρχείο.
    πκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/12/11 00:46

    NA EXETAI EMPISTOSINH STON SOLVNA POY EXEI TA LEYTA XRONIARES MERES ERXONTAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/12/11 02:18

    ΣΟΛΩΝΑ ΚΑΛΑ ΤΗ ΠΑΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΦΕΡΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΟΥΜΕ ΛΑΓΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος19/12/11 08:29

    παει μουρλαθηκαμε μπιτι...τι ζορι τραβαμε επειδη καποιος εδωσε λεφτα.....καλη η ιδεα του σολωνα...[εχει μελλον] ακομα καλυτερη του πκ για μουσειο στο δημαρχειο...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αβαδαίος19/12/11 11:06

    Στα κοινά η Αμυγδαλέα, ήταν και παραμένει μια μικρογραφία της αιώνιας Ελλάδος. Αλλά το άρθρο του Σόλωνος προς νέους -"ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ"- μου θύμισε την ομιλία του Θ. Κολοκοτρώνη προς τους νέους (Πνύκα 1838) ήτοι : " Παιδιά μου, Είς τον τόπον τούτο, όπου εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημογορούσαν τον παλιό καιρό άνδρες "κτλ. Αμάρτησα ; Ήμαρτον, Θεούλη μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΕΚΑΣ19/12/11 12:44

    ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΓΝΩΜΕΣ Η ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ.ΜΕ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΘΕΛΕΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ .ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ Η ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΙ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑ.ΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΟΥΣ.ΤΑ ΕΡΓΑ ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥΦΗ ΠΗΓΑΔΙ-ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΜΟΥΣΕΙΟ,ΛΕΣΧΗ ΝΕΩΝ,ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΚΥΡΑΣ ΓΕΦΥΡΙ ΜΥΓΔΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ.ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΦΙΛΕ ΣΟΛΩΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος19/12/11 13:21

    Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΩΘΕΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙς ΓΙΩΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος19/12/11 14:40

    Μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρείας “Κωλομπαρίστας”
    Σύμφωνα με έρευνα της κοινής γνώμης που διεξήγαγε η εταιρεία «Κωλομπαρίστας» για τις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΒΗΜΑ», «ΝΕΑ» ο Λουκάς Παπαδήμος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ανάμεσα στους Τζον Κέννεντυ, Ουίνστον Τσώρτσιλ, Μάο Τσε Τουνγκ και Αβραάμ Λίνκολν.

    Ο Λουκάς Παπαδήμος παίρνει ένα ποσοστό... 97% και οι υπόλοιποι τιποτένιοι μοιράζονται ότι περισσεύει…
    Ασβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος19/12/11 15:01

    απο το κουρδ πορτοκαλι
    Ασβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος19/12/11 15:23

    ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΩ ΣΟΥ ΛΕΩ 1.21 ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΤΟΣ ΟΧΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΕΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος19/12/11 15:35

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ, ΩΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩς ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΎΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ,ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΒΑΡΟΤΗΤΑ.
    ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΟΜΟΦΩΝΗ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ (ΚΑΛΗ ΚΑΚΗ ΑΣΧΕΤΟΝ), ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ "ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ" ΘΡΙΨΑΛΑ!
    ΜΠΟΡΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος19/12/11 16:46

    φιλε μπουρεκα..καταθετω την ενσταση μου για οσα λες......ποιανου η πορτοφολα για την υλοποιηση?????gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΕΚΑΣ19/12/11 16:51

    ΦΙΛΕ 3.35 ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΛΑΝΙΤΣΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΑΛΕΓΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ(ΤΟΥΡΚΟΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος19/12/11 17:01

    οι συλογοι γιωργο για να ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΙ επρεπε να ζητησουν απο τον κοσμο να αποφασισει....τοτε θαχαν παρει την σωστη αποφαση...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΕΚΑΣ19/12/11 17:01

    ΓΕΡΟΛΥΚΕ ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ!ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΠΑΝΟΣ ΠΟΛΥΔΕΡΑΣ ΕΦΤΕΙΑΧΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΤΟΝ ΞΑΝΑΠΡΟΤΕΙΝΩ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΜΩ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΛΕΣΧΗ ΝΕΩΝ.ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΚΑΙ ΠΑΙΝΙΔΙΑ (ΤΑΒΛΙ, ΤΡΑΠΟΥΛΕΣ ΚΛΠ)ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ.ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΜΑΣΤΟΡΟΙ Μ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ.ΑΡΚΕΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος19/12/11 17:06

    αμα φτανουν 5800 ευρω για ολα αυτα που λες....ασφαλτο ..δρομο ...σχολειο μουσειο...μαγαζι.....εχει καλως....παντως απο του σουφη εως αγ παρασκευη..δεν νομιζω οτι φτανουν ουτε τα δεκαπλασια...φιλικα gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΕΚΑΣ19/12/11 17:06

    Ε ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΡΟΛΥΚΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ.ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΣ ΠΕΦΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος19/12/11 17:08

    oσο για το μπιλιαρδο....συντασομαι τω σολωνι...οπως θαλεγε και η γιαννα..gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος19/12/11 17:09

    τοτε να ειναι ετοιμοι για διαφορετικες γνωμες...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος19/12/11 20:24

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ....ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ..........ΗΜΑΡΤΟΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος19/12/11 22:32

    Σου είπα Γιώργη να μη μπλέξεις με ΄φτούνους, δε μ΄ άκουσες, απάντα τώρα σε κάθε γλανιτσιώτικη ένσταση.....

    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΡΟΖΗΣ ΣΟΛΩΝ19/12/11 23:06

    Ο μακαρίτης Θόδωρος Γιαννόπουλος στο βιβλίο του μας σκιαγραφεί την ψυχοσύνθεση και το χαρακτήρα του γλανιτσιώτη,εκείνης της εποχής, ως εξής:
    " Είναι ένα κράμα από προτερήματα κι ελαττώματα. Από ψυχικές αντιθέσεις, αντινομίες και χάρες. Από γκρίνια και ανθρωπιά. Από μικρότητες κι από ψυχικό μεγαλείο.
    ΄Οσοι, παλιότεροι και νεότεροι, το ζήσαμε από κοντά και τον γνωρίσαμε από την καλή ένα χρέος έχουμε: να δείχνουμε κατανόηση στις αδυναμίες του,να εκτιμάμε τις καλοσύνες του,να τον αγαπάμε και να τον βοηθήσουμε να ζεί είτε στο χωριό είτε στα (ξένα) μονοιασμένος και απαλλαγμένος από παλιές διαφορές, μικρότητες και πάθη. Κι ακόμα ν΄αγαπάμε τον τόπο που τον γέννησε και τον ανάθρεψε. Γιατί αυτός ο τόπος, με τα βράχια, τις κοτρόνες, το άνυδρο, τραχύ κι άγονο έδαφος, διαμόρφωσε το μυαλό και το χαρακτήρα του. Τον έκαμε ξύπνιο, καλαμπουρτζή και άνθρωπο"
    Εμείς οι νεότεροι ας φροντίσουμε να εξωτερικεύουμε τα θετικά στοιχεία που κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας και τους γονείς μας και να καταχωνιάζουμε τ΄αρνητικά.
    *Αυτό το σχόλιο το αφιερώνω στους κακοπροαίρετους ανώνυμους σχολιαστές,που πίσω από την ανωνυμία δείχνουν την παλιανθρωπιά τους. ΣΟΛΩΝ ΡΟΖΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος20/12/11 00:07

    ΣΟΛΩΝΑ....παραμενουμε πιστοι στους προγονους μας δεν θα αλλαξουμε ποτε...ισως αυτο να ειναι η ομορφη διαφορετικοτητα μας....gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος20/12/11 00:16

    oσο για σενα χψ ......εχεις καταντησει τοσο πολυμορφικος εδω μεσα....που γεραντησες σαν τον γερο-φωτια με την κολιτσινα.........gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος20/12/11 00:47

    TVRA POY UA EXOYME EKLOGES NA BALOUME AKOMA KAI MIA KALPH GIA NA DOYME TI UA KANOYME TO SXOLEIO DEN TREPOMASTE ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος20/12/11 01:23

    και γιατι αλλη? στην ιδια γιατι προκειται περι εθνικου θεματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος20/12/11 10:19

    Ένας Σόλωνας ψάχνει μόνος τα τελευταία χρόνια στο χωριό για το καλό μας κι εμείς βαλθήκαμε όλοι να τον φάμε ολόκληρο. Τρώγεται ; Εμ δεν τρώγεται! Δεν τρώγεται με τίποτα δηλαδή.
    Σόλων, προχώρα / μην περιμένεις ευχαριστώ από τη χώρα / είσαι ο πόθος, το πάθος, η ιστορία της / αλλά και η πιο μεγαλη αμαρτία της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος20/12/11 10:21

    Και υπογραφή του άνω ! Αβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. κουκος20/12/11 12:11

    σολωνας ψαχνει μονος........και βρισκει αβαδαιε !βρισκει ο μπαγασας και λεφτα και....... αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΑΥΤΟΝΟΜΑ (Αβ.)20/12/11 14:24

    - Και όμως, θεια, υπάρχει φως στο τούνελ.
    -Αποστραβώθηκα, γιέ μου! Κατά πού λαμπιρίζει ;
    -Ο λόγος το λέει, ρε θείτσα.
    -Α, ο λόγος, όχι ο Παπαδήμος... Είπα και ΄γω !
    -Τι είπες, δηλαδή ;
    -Ότι στου Παπαδήμου την αυλή έγινε μάζεψη πολλή. Πενήντα υπουργοί, τρεις αρχηγοί και δύο αντιπρόεδροι χοντροί...
    --

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος20/12/11 14:36

    Ε, αφου λεφτά υπάρχουν, ποιος θα τα βρεί ; Ο Ο Σόλων θα τα βρεί! Και ας μην έγινε ακόμη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Θα γίνει.
    Αβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. κουκος20/12/11 16:19

    της γλανιτσιωτικης εγινε κι ειναι πιο χαριτωμενος απ τον εκπαιδευομενο του στην Καλαματα,ασε που εχει προφιλ ερμη η απολλωνα!αβαδαιε τ ακους; εναν ειχες επισημανει για ποιο ωραιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος20/12/11 17:11

    ποια ειναι τα αλλα κουκε???gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος20/12/11 19:46

    Γερόλυκε, αφού μου έκανες την τιμή να με ματα-αχουγιάξεις, πραγματικά δε σε καταλαβαίνω,

    Εγώ με το θέμα σκολιού, μουσείου, καφέ κλπ δεν ασχολούμαι γιατί είμαι μακριά από τον πολιτισμό.....

    Κανα σχόλιο που και που για χαβαλέ, τώρα το πολυμορφικός αλλού ανήκει..... Αν νομίζεις ότι γράφω σχόλια διάφορα, απλά σου λέω ότι μόνο σαν χψ γράφω. (εδώ σ' αυτά τα 40 περίπου ένα μικρούλι άχρωμο άγευστο και άοσμο έγραψα στο Μπουρεκογιώργη που στο τέλος θα τον παλαβώσετε με τις αντιδραστικές σας ψωροεγωιστικές σας εξυπναδούλες. (και βλέπω ότι σας έχει πάρει στα σοβαρά...)

    Όσο για το φωτιά με την κολιτσίνα δεν το ξέρεις καλά γιατί εδώ είναι τελείως αντίθετο. Αλλά μόνο και μόνο να ...αμολύσεις ...¨αιμοβορία¨ δώστου και ότι πιάσει.

    Κρίμα όμως που κόβω τον οίστρο του Αβαδαίου, για να απαντήσω σε έναν ....κακεντρεχή...γέρο...


    χψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος20/12/11 22:25

    εχεις δειξει τον δεοντα σεβασμο στον καλιτεχνη αββαδαιο το ξερω..... και γραφε με ενα ψευδωνυμο.....οχι παιξε ζερβα..παιξε δεξα.το γιατι ασχοληθηκα μαζι σου το ξερεις μην μου το παιζεις παρθενοπη.....οσο για το αχουγιαγμα,εχεις ριξει καργα, καλυτερα ναχες παει στα κοματα..θαχες προσφερει και κοινωνικο εργο ...με τις καλυτερες ευχες μου για τις μερες πουρχονται gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος21/12/11 10:54

    Έβαλες τη σφραγίδα σ' αυτά που σου καταμαρτυρώ, κρίμα!!

    Καλές γιορτές πάντως με υγεία και πάντα με ένα ψευδώνυμο, ΠΑΝΤΑ.

    (ο χωρίς ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.