Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε σχόλια του Προέδρου του Συλλόγου

Του Σόλωνα Ροζή
ΘΕΜΑ: Απάντηση σε σχόλια του Προέδρου του Συλλόγου
Γλανιτσιωτών Τρίπολης και στους ανώνυμους
και επώνυμους πατριώτες, που σχολιάζουν το
θέμα γύρο από τη Λειτουργία του Συλλόγου μας.

Πατριώτες, θα ήθελα πριν την επαναληπτική Γ.Σ. του Συλλόγου μας,(για αρχαιρεσίες,εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.,Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, κλπ.), να σας ενημερώσω υπεύθυνα και ειλικρινά για κάποια θέματα και προβλήματα του Συλλόγου μας, που μας ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια όλους μας.
Ξεκινάω από την αρχή του προβλήματος, εκθέτοντας τα πιο κάτω έγγραφα:
Το έγγραφο του οικονομικού απολογισμού λέει τα εξής:
'' Σύλλογος Γλανιτσιωτών Τρίπολης
Οικονομικός Απολογισμός διετίας 2005-2007
Α΄ΕΣΟΔΑ
1 1.Μεταφορά υπολοίπου 4.071. €
2 2.Τόκοι 54. €
3 3.Συνδρομές μελών 1.010. €
4 4.Προσφορά Βασ. Τσαγγαρέλη 100. €
5 5.Προσφορά Βελισσάρη -Ροζή 50. €
6 6.Οικονομική ενίσχυση από Ν. Αρκαδίας 2.423. €
7 ΣΥΝΟΛΟ: 7.708. €
Β΄ΕΞΟΔΑ
1.Εκδηλώσεις Αυγούστου 2004 500. €
2.Συνεστίαση και κοπή πίτας 2005 1.300. €
3.Εκδηλώσεις Αυγούστου 2005 750. €
4.Συνεστίαση και κοπή πίτας 2006 1.250. €
5.Στεφάνια λουλούδια 250. €
6.Εφορία 50. €
7.Εκδηλώσεις Αυγούστου 2007 2.735. €
ΣΥΝΟΛΟ: 6.835. €
Γ΄ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ: 873. € ''.
Εκ των υστέρων διαπίστωσα, διότι δεν ήταν δυνατόν τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα, με ταυτόχρονη κοπή πίτας, παράθεση φαγητού, ποτών και χορού,να διαβάσω το τι γράφει ή έκθεση της επιτροπής και στη συνέχεια να ζητήσω διευκρινήσεις, απορίες και άλλα ερωτήματα σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό, ότι χρηματοδοτήσεις που είχαμε από διάφορους φορείς, κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας, δεν είχαν συμπεριληφθεί στην έκθεση.
Αυτές είναι:
1 Από Σύλλογο Αθήνας για το 2004 500. €
2 για το 2005 1.200. €
3 για το 2006 2.000. €
4 ΣΥΝΟΛΟ 3.700. €
5 Από Νομαρχία. Αρκαδίας:
6 Με την 85/2005 απόφαση 2.000. €
7 Με την 65/2006 απόφαση 2.500. €
3. Λαχειοφόρες που έγιναν τη διάρκεια της θητείας δεν αναφέρονται.
Έθεσα αυτά,εγγράφως, υπόψη της Γ.Σ. προκειμένου να χειριστεί το θέμα, οι αρμόδιοι να δώσουν στοιχεία όπως πρέπει, διότι αν δεν ισχύει η δοθείσα έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής θα πρέπει να συνταχτεί καινούργια και να επαναληφθεί η διαδικασία εκλογής Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής, διότι τα όργανα αυτά εξελέγησαν με δεδομένα έκθεσης που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Στη συνέχεια ύστερα από πολλές πιέσεις ο πρόεδρος καλεί σε έκτακτη Γ.Σ. τα μέλη του Συλλόγου με θέματα Η.Δ.
1 Ενημέρωση για την διαχείριση από το προηγούμενο Δ.Σ.
2 Τροποποίηση καταστατικού για μεταφορά της έδρας του Συλλόγου στο Χωριό.
Η Γ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα, τον ορισμό τριμελούς επιτροπής, αποτελούμενη από ΜΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟ (Λούη) ως Πρόεδρο και μέλη ΚΩΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ (Μητρόπανου) και ΚΩΣΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ (Μαγγόγιαννη), για έλεγχο του οικονομικού απολογισμού του Δ.Σ. του Συλλόγου κατά το διάστημα από 16-6-04 έως 4-2-07.
Πρώτο έγγραφο.
Η επιτροπή αυτή συνήλθε στις 12-11-07 και εξέδωσε το πιο κάτω πόρισμα, το οποίο παρέδωσε ο Πρόεδρος της επιτροπής στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου για να το φέρει σε νέα Γ.Σ. για να αποφανθεί ως το κυρίαρχο όργανο του Συλλόγου μας.
Το πόρισμα λέει τα εξής:
'' Σήμερα 12-11-07, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18,00, οι πιο κάτω υπογράφοντες , μέλη της επιτροπής που ορίστηκε από τη Συνέλευση του Συλλόγου Γλανιτσιωτών Τρίπολης, στις 4-7-07, για έλεγχο του οικονομικού απολογισμού του Δ.Σ. του Συλλόγου, κατά το διάστημα από 16-6-04 έως 4-2-07,αφού εξετάσαμε τα υπάρχοντα στοιχεία, όπως αυτά μας εδόθησαν από το Δ.Σ. και συγκεκριμένα, βιβλίο πρακτικών,βιβλίο εσόδων-εξόδων, μπλόκ συνδρομών, διαπιστώσαμε τα πιο κάτω:
1 1. Στο βιβλίο εσόδων εξόδων, έχουν καταγραφεί, έσοδα 14.024 € και έξοδα 13.171 €
Ο απολογισμός που υπέβαλε η εξελεγκτική επιτροπή, για έγκριση από τη Γενική Συνέλευση, στις 4-2-07 στο Εστιατόριο PALAZZO ήταν έσοδα 7.708 € και έξοδα 6.853 €.
2. Δεν έχουν τηρηθεί πρακτικά αποδοχής χρημάτων, από χρηματοδοτήσεις που έγιναν στο Σύλλογο από τη Νομαρχία και το Σύλλογο Μυγδαλιωτών Αθήνας. Το μόνο πρακτικό που υπάρχει είναι η τελευταία χρηματοδότηση της Νομαρχίας, για ποσό 2.423 € στις 24-1-07.
3. Δεν υπάρχουν μπλόκ συνδρομών κατά τα έτη 2005 και 2006, ενώ υπάρχει το 2007.
4. Δεν υπάρχει κανένα πρακτικό για τα έσοδα των λαχειοφόρων αγορών (κλήροι) κατά το πανηγύρι του δεκαπενταύγουστου.
5. Δεν υπάρχει βιβλιάριο καταθέσεων του συλλόγου, από το οποίο να προκύπτουν οι καταθέσεις και αναλήψεις των οικονομικών του Συλλόγου.
Μετά τα πιο πάνω δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης έγκυρου και αξιόπιστου πορίσματος, εκ μέρους της επιτροπής, διότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έγκυρα παραστατικά, τα οποία είναι προϋπόθεση για την έκδοση πορίσματος''.
Με τιμή
 Πρόεδρος Τα μέλη
Τ.Υ
Θεόδωρος Μακρής Κων/νος Βασιλόπουλος Τ.Υ
Κώστας Κωνσταντινόπουλος Τ.Υ.

Δεύτερο έγγραφο,
Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Γιαννόπουλος Νίκος (Μύγαλας) στις 1-7-08 υποβάλει αίτηση παραίτησης, προς το Δ.Σ. του Συλλόγου, γράφοντας τα εξής:
'' Κύριοι μετά τα πιο κάτω,
Παρέλευση 16 μηνών από την εκλογή μας στο Δ.Σ. του Συλλόγου που έγινε στις 4-2-07, την από την άλλη μέρα αμφισβήτησή μας, συνεχώς μέχρι σήμερα, από μέλη του Συλλόγου, ότι η εκλογή μας έγινε με παραπληροφόρηση της Γενικής Συνέλευσης, στην παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού,τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης στις 4-7-07, για το θέμα αυτό, όπου η απόφαση της ήταν να οριστεί τριμελής επιτροπή προς εξέταση του θέματος, το πόρισμα της οποίας εδόθη στον πρόεδρο, Βασιλόπουλο Γιάννη του Γεωργίου, στις 12-11-07, ο οποίος ήταν υποχρεωμένος δεοντολογικά και καταστατικά να το φέρει σε νέα Γενική Συνέλευση, ώστε να αποφανθεί ως το κυρίαρχο όργανο του Συλλόγου μας, που έδωσε και την εντολή, Το συνεχόμενο αίτημα μου προς τον Πρόεδρο να φέρει το θέμα σε συνέλευση, ώστε να πάψει να αιωρείται η όποια αμφισβήτησή μας και όποιος καταλογισμός πρόθεσή μας για κάλυψη ευθυνών οικονομικής κακοδιαχείρισης.
Η συνειδητή άρνηση του προέδρου μετά τόσους καιρούς, ήδη πλησιάζει η εξάντληση της θητείας μας και σε συνδυασμό με την απάντηση που μου έδωσε, σχετικά με το θέμα, στην τελευταία συνεδρίαση μας, ότι “Σε ενδεχόμενη Γ.Σ. του Συλλόγου θα εισηγηθώ και θα θέσω προ των ευθυνών του το προηγούμενο Δ.Σ. του Συλλόγου και εσένα, γιατί υπόγραψες ως μέλος Ε.Ε. χωρίς να ήσουν'', ενώ σε άλλες χρονικές στιγμές στο παρελθόν η θέση του ήταν ότι '' το πόρισμα δε λέει τίποτα'', θέσεις αντιφατικές, ενώ καταστατικά είναι θέμα της συνέλευσης και όχι του Δ.Σ..
Με αναγκάζουν να υποβάλλω την παραίτησή μου, ως θέση διαμαρτυρίας και ανάληψης των όποιων ευθυνών μου, που οι οποίες δεν είναι άλλες, παρά μόνο της καλής πίστης, στην υπογραφή της έκθεσης του οικονομικού απολογισμού που το προηγούμενο Δ.Σ. μας έφερε.
Επιπλέον εκφράζω την αντίθεσή μου στον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ και του προέδρου προσωπικά, που ως τώρα λειτουργεί συγκεντρωτικά, εκτελώντας ο ίδιος τα καθήκοντα του Γραμματέα και του Ταμία, όπου φαίνεται να είναι και εναρμονισμένος με αυτή την κατάσταση, την οποία δεν προσπαθεί να διορθώσει, αναθέτοντας αρμοδιότητες στα μέλη του Δ.Σ. όπως από τα αξιώματα απορρέουν, παρά της επανειλημμένες προτροπές μου για κατανομή αρμοδιοτήτων''

Νίκος Γιαννόπουλος.
Τ.Υ.
Ούτε με την πιο πάνω αίτηση παραίτησης πύρωσε το αυτί του Προέδρου.

Τρίτο έγγραφο,
Το μέλος της τωρινής Εξελεγκτικής Επιτροπής Κοσμάς Γεώργιος (Λώρης) υπέβαλε αίτηση παραίτησης, την οποία αίτηση δημοσίευσε στην μηναία εφημερίδα ΓΟΡΤΥΝΙΑ και λέει τα εξής:
'' Από τον Γεώργιο Θ. Κοσμά κάτοικο Τριπόλεως, μας κοινοποιήθηκε η παρακάτω επιστολή του προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Γλανιτσιωτών Τρίπολης:
Κύριοι παίρνοντας αφορμή από το δημοσίευμα της εφημερίδας ΓΟΡΤΥΝΙΑ, στο φύλλο του Απριλίου 2009, στη στήλη Πανόραμα ειδήσεων'' για το Χωριό μου Μυγδαλιά, το οποίο είναι χωρίς όνομα, αποκρύπτει γεγονότα που συνέβησαν γράφει πράγματα που δεν συνέβησαν κλπ. Εγώ θα σταθώ σε δύο σημεία της ημέρας της κοπής πίτας του Συλλόγου μας που είναι τα εξής: Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης διαπίστωσα ότι σχετικά με την εκλογή του προεδρείου της Γ.Σ. αμφισβητήθηκε από μέλη του Συλλόγου μας ο Πρόεδρος για το λόγο ότι σχετίζεται με τα δύο προηγούμενα συμβούλια σαν πρόεδρος τη μία φορά και μέλος την άλλη, της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Το 4ο θέμα της Η.Δ.''Γνωστοποίηση πορίσματος'' που το πόρισμα αυτό δεν ήρθε ποτέ στη Γ.Σ. και αναφέρεται σε οικονομικά του Συλλόγου μας, αποσύρθηκε ύστερα από πρόταση τακτικού μέλους του Συλλόγου μας, με καθολική αποδοχή εκ μέρους της συνέλευσης, με το αιτιολογικό ότι δεν συζητούνται τέτοια θέματα την ημέρα της πίτας και του γεύματος και έκτοτε δεν επανήλθε για να μάθουμε, έστω, το περιεχόμενό του. Για το θέμα '' Αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. και Ε.Ε.''. διαπίστωσα ότι κάποια ονόματα υποψηφίων, τις αιτήσεις των οποίων ο Πρόεδρος έβγαλε από την τσέπη του, χωρίς να είναι παρόντα και ταμιακά εντάξει, έγινε διορισμός τους, δεν έγινε κάτι άλλο, δηλαδή ψηφοφορία για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. και έμεινε η εντύπωση ότι κάποιοι είχαν φροντίσει για το νέο Δ.Σ. στο παρασκήνιο, πριν τη Γενική Συνέλευση.
Ύστερα από αυτό και για το λόγο ότι θεωρώ ότι είμαι διορισμένο και όχι εκλεγμένο μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής, αφού δεν έγιναν αρχαιρεσίες και το ότι εκκρεμεί το οικονομικό πρόβλημα του Συλλόγου, πόρισμα επιτροπής τρία χρόνια περίπου και συνεχώς αποκρύπτονται και κουκουλώνονται τα όποια στοιχεία που σχετίζονται με το θέμα, ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ από μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής''.
Γεώργιος Κοσμάς

Συμπέρασμα:
Σου το λέει Πρόεδρε, η Επιτροπή(Θεόδωρος Μακρής,Κώστας Κωνσταντινόπουλος και Κώστας Βασιλόπουλος) με το πόρισμα της, το οποίο δεν το έφερες ποτέ στη Γ.Σ,κοντά τέσσερα χρόνια τώρα, για να αποφασίσει αυτή, ως κυρίαρχο όργανο του Συλλόγου,και όχι εσύ.
Σου το λέει το παραιτημένο μέλος του Δ.Σ.(Νίκος Γιαννόπουλος
Σου το λέει το παραιτημένο μέλος της Ε.Ε.(Γιώργης Κόσμάς)
Σου το λένε μέλη του Συλλόγου μας, γιατί τέσσερα χρόνια τώρα λειτουργείς αντικαταστατικά;
Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη όταν, ως απάντησή σου, στα πιο πάνω, δημοσιεύεις απόσπασμα πρακτικού, που υποτίθεται ψηφίστηκε σε γενική συνέλευση, το οποίο ποτέ δεν έγινε από συνέλευση,δεν το έχει υπογράψει μέλος του προεδρείου της συνεδρίασης,όπως μου είπε, δεν έγιναν συζητήσεις στα διάφορα θέματα που αναφέρεις, πορίσματα κλπ. και επόμενο να μην έγιναν ψηφοφορίες και καταμετρήσεις. Αλήθεια πως βγήκαν τα νούμερα που αναφέρεις; με ποίο σκεπτικό; ποίοι ήσαν οι τρεις....αιρετικοί, έναντι των 84... ορθοδόξων;
Υπάρχει καταστατικό του Συλλόγου Πρόεδρε, το οποίο δεν πρέπει να καταστρατηγήται. Και μετά τα πιο πάνα σε ρωτώ Πρόεδρε, ποίοι θα είναι αυτοί, μέλη του Συλλόγου μας, που θάρθουν στη Γ.Γ. στις 25-5-2011, να σας απαλλάξουν από κάθε ευθύνη και να θέσουν υποψηφιότητα για εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.;

Ευχαριστώ

Ροζής Σόλωνας

8 σχόλια :

  1. Ανώνυμος26/5/11 10:08

    τι ειχες γιαννη τι ειχα παντα
    εδω ο κοσμοσ καιγεται και ο σολωνας το βιολι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΥΚΟΣ26/5/11 11:03

    ΣΟΛΩΝΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ! Τ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΠΟΙΟΣ ΒΓΗΚΕ;ΜΕ ΤΙ ΨΗΦΟΥΣ;ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΑ.ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ Τ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ,ΓΙΑΤΙ Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Τ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η ΓΣ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/5/11 12:40

    Κααααααααλα .Σολωνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. palioiprigisios26/5/11 17:27

    o solonas exei dikeio kai xero ti lete eseis giati to proigoumeno symfoulio den eixe thn geneotita na pei onomata !!oi persoteroi glanitsiotes xeroun ti exei ginei alla gia to kallo tou xoriou den miloun kalo einai na fygoume apo ayta kai na koitaxoume mprosta gia to kalo tou xoriou kai na ginoume kaliteri kai sofoteri..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/5/11 00:13

    η πλακα η μεγαλη θαναι να πληρωσουν ...την μουγκαμαρα τους...[αφου δεν ΕΔΩΣΑΝ τοτε που επρεπε καποιους λαλιστατους ας τακουνε τωρα]αφου ξερουνε ΟΛΟΙ την αιτια του καυγα..αλλα το παιζουνε ...πονηροι.και εσυ σολωνα ξερεις την αληθεια γιατι δεν την λες ???.....ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ[αυτο περιμενω να ακουσω απο σενα σολωνα]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/5/11 00:35

    ρε σολωνα αλλαξε φωτο ..τι διαολο την χειροτερη σου εβαλες και θα σε πιασει ο αββαδαιος...gerolykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. PALIOPRIGISIOS27/5/11 22:04

    PERIMENAME APO TO SYMVOULIO THESMIKA NA EPERNE THESI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/5/11 16:51

    ΠΑΛΙΟΠΥΡΓΥΣΙΕ ΣΥΝΕΤΑΞΑΣΟ ΜΕ ΤΟ ΣΟΛΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.