Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Επιτυχημένο το 4o Γορτυνιακό Αντάμωμα στο Περιστέρι

Με πρωτοφανή επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου το 4ο Γορτυνιακό Αντάμωμα στο Άλσος Περιστερίου, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 1.500 άτομα. Η προσέλευση του κόσμου, τόσο στο υπαίθριο θέατρο αλλά και στους γύρω χώρους, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας την αγάπη των Γορτυνίων, Αρκάδων και φίλων της παράδοσης για τον πολιτισμό και τις ρίζες τους.

Η βραδυά ήταν αφιερωμένη στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις της Γορτυνίας. Φέτος, η Παγγορτυνιακή Ένωση για πρώτη φορά έφερε κοντά πολιτιστικούς συλλόγους που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στη Γορτυνία. Οι χορευτικές τους ομάδες παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και δρώμενα εμπνευσμένα από την ιστορία της περιοχής. Ήταν μια πρωτοβουλία που ενθουσίασε το κοινό, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του Ανταμώματος συμμετείχαν τόσοι πολλοί Σύλλογοι, προσφέροντας μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία.

Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν: ο Πολιτιστικός Αγροτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Δημητσάνας “ART εμείς”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρύταινας «Κοινόν Καρυτινών», ο Σύλλογος Γυναικών Λαγκαδίων «Η Τρισεύγενη» και ο Χορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος «Αρίων Ιππος».

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Πέννυ Καλύβα, η οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ξεχωριστά με τους Προέδρους των Συλλόγων, οι οποίοι μοιράστηκαν με το κοινό πληροφορίες για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς είχε αναλάβει ο Βασίλης Οικονόμου, ενώ τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Μπουζαλάς. Συνδύασαν αρμονικά το παρελθόν με το παρόν, δημιουργώντας ένα σκηνικό που παρέπεμπε στη Γορτυνία, προσφέροντας στο κοινό μια αίσθηση ταξιδιού πίσω στον χρόνο. Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής, Γιάννης Παυλόπουλος, Γωγώ Μουστόγιαννη, Διαμαντής Ρουμελιώτης και Κατερίνα Κατσίγιαννη, τους οποίους συνόδευσαν στο κλαρίνο οι δεξιοτέχνες Δημήτρης Παπαγεωργίου και Κώστας Γιαννακόπουλος, ταξίδεψαν τους συμμετέχοντες στα χωριά της Γορτυνίας.

Η Παγγορτυνιακή Ένωση, με τον Πρόεδρό της, Παναγιώτη Αγγελακόπουλο, ευχαρίστησε θερμά όλους τους συλλόγους και τους συντελεστές της εκδήλωσης. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης και εκ μέρους του Δήμου Περιστερίου ο Αντίδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας του Δήμου Γιώργος Τσίνας.

Μετά το εντυπωσιακό πρώτο μέρος της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης το κλίμα έγινε ακόμη πιο ζεστό και φιλικό. Ο κόσμος ενώθηκε με τους χορευτές και τους καλλιτέχνες στη σκηνή, μετατρέποντας τη βραδιά σε μια μεγάλη παρέα με τραγούδια και χορούς που συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ! Όλοι έδωσαν ραντεβού σε ένα χρόνο για το 5ο Παγγορτυνιακό Αντάμωμα!

ΚΕΙΜΕΝΟ: Κωνσταντίνα Τσιουμπρή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – VIDEO: Βασίλης Κουτρουμάνος

 Δείτε το video όλης της εκδήλωσης:

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.