Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Μπάζωσε το δρόμο στο Βαλτεσινώτικο κάμπο ο Δήμαρχος

Χρόνια πολλά 
Με sms που έλαβα πριν απο λίγο απο τον Αντρέα ,με παρακάλεσε να σας ενημερώσω ότι ο Δήμαρχος μπάζωσε τον δρόμο   Βαλτεσινώτικο κάμπο στα όρια με τις γούρνες και είναι αδύνατη η πρόσβαση στο χωριό από αυτή την διαδρομή Τα μπάζα για άγνωστο λόγο θα παραμείνουν εκεί μια βδομάδα

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για αυτή την αυθαίρετη ενέργεια γιατί τους αποκόβει απο αυτή την διαδρομή που εκτελούν καθημερινές εργασίες με τ αγροτικά αυτοκίνητα 

Γι αυτό όσοι αυτή την εβδομάδα  απο Αθήνα και Τρίπολη έχουν προγραμματίσει να πάνε στο χωριό να επιλέξουν την διαδρομή από την Κερπινή 

11 σχόλια :

  1. Ανώνυμος1/4/24 11:40

    οτι θελουν κανουν με 55%.δεν παω μπητι.θα περιμενω μεχρι ν αδειασει ο δρομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/4/24 12:52

    Να πανε με τα μουλαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/4/24 12:55

    Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/4/24 13:30

    Τι άλλη μουρλια θα ανεβάσεις ρε Νις,
    Συνελθε, βρες άλλο πρωταπριλιατικο, μας διαβάζει και μας βλέπει ο κόσμος ουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/4/24 14:03

    Να μπαζωσει και την πλατεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/4/24 14:12

    αν του βαστάει, ας το κάνει;
    Έχει μελέτη ο σύλλογος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/4/24 14:25

    Ήρεμα ήρεμα.....
    Υπάρχει ένταση στο χωριό αυτές τις μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι ένα έθιμο που έχει «ταξιδέψει» από την Ευρώπη, με διάφορες εκδοχές και κυρίως δύο από αυτές να είναι οι επικρατέστερες.

    Η πρώτη εκδοχή αναφέρει πως ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο προερχόμενο από τους Κέλτες. Ο λαός αυτός της βορειοδυτικής Ευρώπης, φημίζονταν για τις ικανότητές του στο ψάρεμα. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου, αν και εκείνη την εποχή τα ψάρια πιάνονται δύσκολα. Έτσι, οι ψαράδες έλεγαν ψέματα σχετικά με το πόσα ψάρια έχουν πιάσει, συνήθεια που με τα χρόνια μετατράπηκε σε έθιμο.

    Η δεύτερη εκδοχή, αναφέρει πως το έθιμο αυτό έχει τις ρίζες του στη Γαλλία του 16ου αιώνα. Ειδικότερα, οι Γάλλοι γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά τους την 1η Απριλίου μέχρι το 1564, οπότε και αυτό άλλαξε και με απόφαση του βασιλιά Καρόλου του 9ου η πρώτη μέρα του χρόνου άρχισε να θεωρείται και για τους Γάλλους η 1η Ιανουαρίου. Όπως σε κάθε απόφαση, υπήρξαν αντιδράσεις, και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συνέχιζαν να γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά την 1η Απριλίου και οι υπόλοιποι, θέλοντας να τους πειράξουν, τους έστελναν δώρα. Αυτό το πείραγμα, μετατράπηκε με τον καιρό σε έθιμο.

    Πώς καθιερώθηκε στην Ελλάδα
    Το έθιμο δεν άργησε να έρθει στην Ελλάδα.

    Σε ορισμένες περιοχές θεωρούν πως όποιος καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο με τα ψέματά του θα έχει την τύχη με το μέρος του, θα έχει καλή σοδειά στις καλλιέργειές του.

    Αντίθετα, όποιος την «πατήσει» και ξεγελαστεί με ψέματα εκτιμάται ότι θα έχει γρουσουζιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/4/24 15:34

    Αβαδαιε δε σε ακουσαμε γιατί;
    Περιμένεις άδεια από Σόλωνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά Την λέξη μπάζωμα Κ sms ήθελα να χρησιμοποιήσω σαν επίκαιρες λέξεις ,αλλά δεν κατέβασε κάτι καλύτερο η κούτρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία προειδοποίηση.